Értem én... hát mondom: Ha lesz igény 500W-os kártyákra (amik persze gyorsak is) akkor biztos lesz. Elkészíteni egy ilyet igazából elég nehéz lehet...
[ Szerkesztve ]
Értem én... hát mondom: Ha lesz igény 500W-os kártyákra (amik persze gyorsak is) akkor biztos lesz. Elkészíteni egy ilyet igazából elég nehéz lehet...
[ Szerkesztve ]
És mondjuk abból kiindulva, hogy a 9800GX2-t is rohadt nehéz hűteni - pedig azon fele akkora magok vannak, mint a GT200 - , szerintem több problémával járna kivitelezni, mint haszonnal.
Az R700 ellen szerintem elég lesz a sima GT200 is...
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

lesz-e igény dominátor kártyára, inkább így hangzik a kérdés
aki maximalista leszarja a fogyasztást, ha 2000W-ot fogyaszt akkor is
sztem pedig nem olyan nehéz elkészíteni, inkább egy új architektúra bevezetése kerül sokba, tervezni egy nyákot rá két meglévő gpu-val egy erős hűtést és kész is, sztem jóval kisebb ráfordításból oldható meg mint mondjuk tervezni/kifejleszteni egy GT300-zat
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
Te vennél ilyen kártyát? 
Még Ultrája is keveseknek van, pedig az nem fogyaszt 500W-ot és valószinűleg olcsóbb is, mint amennyibe lenne egy GT200-ra építkező GX2.
És itt nem csak Magyarországról beszélek. 
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

nem azért mert ennyit nem szánok erre
de ha gazdag lennék akkor igen
egyébként meg se jelent lehet nem is fog honnan tudjam vazz 
igen de az ultánál 2,5X gyorsabb is lehetne a gt200 gx2
és fogyastás/teljesítményben jobb lehet mert ugye 65 nm
[ Szerkesztve ]
Na akkor sorolj már fel nekem érveket a GX2 mellett légy oly kevdes.
Pro: nagy teljesítmény
Kontra: borzalmas fogyasztás, nehéz hűthetőség>>>Xbox360 szindróma, magas ár, driver gondok, valószinűleg kevés felhasználó és még sorolhatnám.
Egy ilyen kártyával nagyobbat szívna az nV, mint az ATi.
Hol veszélyeztetné az ATi-t egy olyan kártya, ami annyit fogyaszt és annyiba kerül, mint egy átlagos számítógép konfiguráció?
MOD: szvsz egy GT200 GX2 nem olyan mágától értetődő, mint annó a G92 GX2...
A G92 relative alacsony fogyasztással rendelkezett és aránylag olcsó volt, ellenben a GT200... 
[ Szerkesztve ]

egy szó mint száz, ha képes az emberi agy holdra küldeni embereket és visszahozni 40 éve, akkor most nem lenne képes egy rohadt VGA-hoz hűtést tervezni, miért olyan lehetetlen könyörgöm 
az árat és fogyasztást leszarja az aki a legjobbat akarja[P:J][/P]
Biztosan megoldható lenne, de csatlakozom azokhoz, akik szintén azt mondják, hogy nem fog megszületni ez a kártya.

soha ne mond h soha
én meg azt mondom h képesek rá ha akarják és az ati is erős lesz, elutasítom azt h megoldhatatlan
most h lesz-e vagy sem az az nv döntéshozóin múlik/múlott
Nem is mondtam, hogy soha...hol írtam ilyet?
Én is azt mondom hogy lehetséges, csak nem fogják kiadni, mert leviske-vel értek egyet, hogy túl sok lenne a hátránya. De nem is érdekel megmondom őszintén, inkább beszéljünk a 260-280-ról. 
"egy szó mint száz, ha képes az emberi agy holdra küldeni embereket és visszahozni 40 éve, akkor most nem lenne képes egy rohadt VGA-hoz hűtést tervezni, miért olyan lehetetlen könyörgöm "
Azért az egyszerű okért, amiért még crysi alá sem tudnak kártyát kiadni nV oldalon, pedig nekik kedvezne a játék.
Még nem tartanak ott... ha a Sapphire(Zotac) beszállkna a hűtés tervezésébe a vaporX hűtéssel, akkor talán...
Egyébként a GTX280 ára már kiszivárgott? Mert a GTX260 áráról már olvastam pletykákat, miszerint 499$ lesz.

a gx2 akkor jön ha a 4870 x2 verné a gtx 280-ast
én is befejeztem.
leviske: tudnak rendes hűtőt csinálni rá ne viccelj az accelero s1 például 15-20 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tart egy g92-est pedig a gyári is bőven elég, szal képesek rá, tartanak ott
[ Szerkesztve ]
599 illetve 650$-os pletykákról olvastam eddig.
Akkor megint űr lesz náluk...gondolom a 98GT 50K környékén lesz.. 
Szerintem se lehetetlen a 2 darab GT200-al szerelt tégla.
Olyan GPU-kat tesznek rá amik kissebb feszen is bírják a GTX-280-éhoz közeli órajeleket. Letesznek a 2Gb-ról, megfelezik a memóriát 512-512Mb-ra hogy az se fűtsön fölöslegesen.
Fogják azt a felépítést mint a 9800GX2, ha kell kicsit nagyobb távolságot hagynak a két nyák közt és nem ilyen kis alumínuim cuccot tömnek közé hanem masszív, hőcsövekkel tarkított rézbordával lenne tele az egész. Esetleg ha ez még nem elég akkor megintcsak marad a kétnyákos tégla, közé be egy nagydarab rézbordázat, plusz 4, 5 hőcső még kilóg egy plusz külső bordázathoz a 3. slot helyére.
Így lenne egy nehéz 3 slotos kártya, de működne. Ha muszály...
Vagy kompakt kis vízhűtés, nemrég láttam talán a Cooler Masternek van olyan hogy magába a rézblokkba van egy kis szivattyú és egy PCI slotba elfér a radiátora. Ezzel is megoldható 3 slotnyi helyre és akkor nem kellek leválogatott GPU-k se és az órajelek is maradhatnak, vagy akár nőhetnek ha az kell.
Egyébként ezesetben szerintem is inkább lenyelné az nv hogy fél évre az ATI nyert. Vagy kihozná azokat a leválogatott GPU-kat egy rézhűtő alatt magas órajeleken. Amolyan GTX 280 ultraként, tényleg alaposan megemelt órajeleken amikkel már utoléri a 4870X2-t, mert ez szerintem nem lesz nehéz a mai játékokban.
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

ott a pont megoldható, csak komplex hűtés kell rá, de megoldható pontosan így látom
Egyébként ezesetben szerintem is inkább lenyelné az nv hogy fél évre az ATI nyert én ezt kizárnám, a gx2 pont azért született meg mert a zöldek képtelenek elviselni h nem ők a number one, ismerni kell az amerikai mentalitást
ennek fényében, ha (túl)sikeres lesz a 4870x2 várható egy gx2 is az nvidiától, de az is lehet h csak kiadják technology demonstrator-nak, dominating!!! ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Azért egy hatalmas vicc, hogy te mondtad nekem, hogy álomvilágban élek.
Honnan veszel ekkora marhaságot, hogy a R700 leveri a GT200-at? Mégha véletlenül sikerülne is... a nV nem tud semmit tenni!
Kiadja a GX2-t? Tessék! Nem fogja befolyásolni a HD4870X2-t, mert a GX2-t csak olyan áron tudnák kiadni, ami duplája a X2 árának.
Fogd már föl ember, hogy nincs az a hülye állat, aki képes beletörődni, hogy a kártyája melegszik, mint a hülye, rohadt sokat fogyaszt és közel 1200$!
Hány éves vagy ember, hogy ezt nem tudod felfogni??? Szerinted hány ember venne egy olyan kártyát, amit nem tud kihajtani a jelenelgi processzorokkal? És még DX10.1 sem lenne benne, hogy valaki hosszú távra vegye...
Több, mint fél éve figyelem munkásságodat a ph!-n (azóta vagyok itt), viszont eddig csak nagyon limitált darabszámban láttam tőled értelmes hsz-t...csak folyton állítod a magad hülyeségét a hozzáértőkkel szembern (és itt nem magamra gondolok).
Elnézést kérek az off-ért... több nem lesz. 

Nem kaptál még agyvérzést
Én má lehet kaptam volna, én is bocsi az off-ért de együttkelett éreznem 

mindjárt én kapok agyvérzést 
a 4870-es is fogyaszt 150W-ot csúcson
a 4870x2 ennek alapján 300W-ot minimum(a gt200 állítólag csak 240-et)
az se lesz piskóta
ha az megvalósítható, spéci hűtésselmint ez pl csak durvább, esetleg egy brutális léghűtéssel(ami nem kettő hanem 3-4 kártyhelyet foglal középen a nyákkal) a feltételezett gx2 is
ne feledjük aki megteheti nem érdekli h új 800Wos táp kell vagy h sokat fogyaszt
mellesleg a 4870 x2-höz is kell új táp sokaknak

Annyira azért nm vszm komolyan a dolgot...
Csk idegesít, hogy marhaságokat írogat...
(#219) Bundás22 : őőő...hogyis mondjam/írjam... Ugye tudod, hogy mennyivel másabb a X2 felépítée,nt a GX2-é?! Mint már írtam, eg X2 féle feépítésel talán esélyes volna, hogy leht rá emberi technolgiával hűtést tenni, de, ha két szembefordított GT200-ról beszélün, akr em hiszem, hogy vízűtés nélkül lnne értelme... olyan kártyát megfellgs kiadi, amit nem lehet léggel hűteni.
De inkább nem is vitázom veedmt még a végén rám i zt hiszik, hogy hsz gyüjtés céljából vagyok a ph!-n. 
Szritem azzal az egyszerű mondattan lezárhatjukhynem lenne értelme a GX2-nek. Feleslegesen erős volna ahoz képest, og a X10.1 hiánya miat nemlht vle hosszútávra tervzni,túl soka fogyastana és túl ág volna. A HD4870X2-r pedsmmilyen kihatással nem ln. 

Én szerintem aki majd erős VGA-t akar venni és van mellette erős procija(combos tuningal) akkor vegyen egy HD4870-et vagy egy GTX280-at(ha ez lesz a neve). 
Szerintem a 4870 és GTX-260 közt inkább megéri gondolkodni, mert kb. ezek lesznek közelebbi árban. (illetve kb. annyival lesz drágább a GTX-260 mint amivel gyorsabb a 4870-estől)
Szerintem mejetek aludni ha már gépelni se tudtok. Még a végén úgy jártok mint az a kis smile aki elveszti karjait a billentyűzettel vívott reménytelen küzdelemben. 
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.
A 70-es és a 260-as, ill 280-as nem éppen egy árkategória lesz.
A 70-es lesz olyan 270$/max 350$, míg a 260-as lesz olyan 599$, a 280-as pedig olyan 650$... (Keldor most írta)
(#222) janos666: én még tudok írni, csak fagy a IE-m tegnap óta és így ki-ki marad néhány betű, ha gyorsan írok.
Valószínűleg telepíthetem újra a vistát.(vírus)
Ha lesz...

Mért lesz drágább a 260 mint a 270 
260 és 280 lesz, utóbbiban több SP dolgozik több RAM-al magasabb órajelen. Talán azért lesz drágább mert egyik csócskártya, a másik a kistestvére a hibás darabokból megfizethetőbb áron.

Hát akkor az ATi-nak megintcsak nem lesz csúcskarija egy magos.Nvdidának meg majdnem 2-is
De nem lesz közöttük olyan nagy különbség összvissz 50$?És akko megfogja érni inkább 260-at venni mint 4870-et 
[ Szerkesztve ]
Ígyvan, megint nvidiát éri majd hazahozni. Annyi a különbség hogy most már beláthatóbb közelségben van a DX10.1, de lehet kijön a következő széria mire ez gond lesz.
Jó kérdés, egyenlőre én 4870-re pályázok, de ha sokat késik és erős lesz a GTX-260 de mégis 85k körül beszerezhető lesz egy olcsóbb márka akkor mégse szakítom meg a teli-geforce múltamat.

Hmmm... Ezt azért nevezem. Itt is, meg az ATI-s topicban is aktívak vagytok egész nap. Mindkét helyen ugyanazok az arcok, csak Abu hiányzik 
01010011110111010011011110101100010100100111000010010
Ha azt vesszük lapul, hogy a X2 530$ környékére várható, akkor valószinűlek akkor fogja megérni, ha több, mint duplája sebességet nyujtja. 
Való igaz, neked se a hsz számmal lesz a bajod...ha jól látom kevesebb, mint 24 óra múlva őstag leszel. Grat! 

Ezeket hol lehet megnézni?
Leviske:Háát, igaz megint csak az van hogy drágának tűnik az Nvidia mégis azt lesz érdemesebb majd megvenni, HD3870-ennel is így van eleinte sokan mondták hogy milyen drága az Nvidia a 8800GT-vel de a HD3870 mégis drágább volt és a 88GT meg jobb nála.Na mindegy ATi-ék rég mutattak fel valami verseny képes karit.X1950XTX volt az ami jó volt nagyon a fénykorában.
Azért ezt így nem lehet kijelenteni.
A GT200 közel drágább, mint két RV770. A G92/RV670 esetén nem ez volt a helyzet. A fő vásárlóréteg így is az ATi-é lesz az RV770 miatt...a G92b semmi újat nem fog felmutatni. 
(#231) jer1cho :hihi
, de te sem panaszkodhatsz... 

Lehet hogy semmi újat nem fog mutatni, de gyorsabb lesz és szerintem a legtöbb júzernak ez az első.
Jer1cho:Köszi közbe már megtaláltam, nekem még nagyon sok van a őstagságomig 

sztem pedig nem maga a chip a drága, hanem a kifejlesztésébe öltött százmilliók, az is lehet h a gt200-as chip maga 5000Ft, egy r700-as pedig 2000ft kábé(ennyibe kerül legyártani mindennel együtt)
Az igaz hogy filléres dologok a sorozatgyártás alkatrészei. Viszont tetemes összeget nyelnek le a kereskedők mire a felhasználóhoz kerül, sokba kerül a szállításra, raktározásra, stb. költött mellékes költségek. Szóval tényleg töredéke legyártani 1 VGA-t annak amiért mi megvesszük, de a negyedév végére kicsi lesz rajta a gyártó haszna, így a filléres apróságok is számítanak, hogy 1,5x annyi kopik-e el egy nyersanyagból...
Ez minnel így van az egész világon sajnos. 150ezres telefonok lol.
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

Mégsem lesz GeForce 9900-as széria! [link] / no, azért nem kell megijedni
/
Magyar szöveg.
mindfreak picivel gyorsabb voltál. 
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

Nem az volt, hogy az új kari támogatja a DX 10.1-et? 

én 100K fölé teszem az árukat itthon mindkettőnek
a 280-as kábé 130-140
a 260-as sztem 100 körül
biztos lesz majd középkategóriás, bár az is lehet olyan lesz mint a 8600gt, szal túlgyengített(igaz olcsó is volt)

(#223)Itt vannak irva árak meg még útána is, ha tovább olvasod.Persze csak körülbeliek.
[ Szerkesztve ]
Akkor ez lehet hogy vmi értelmesebb előrelépést sejtet...1680x1050 vista alatt high 60 fps? 
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

Akkor ez most hogy lesz? Lesz 9800GT meg GTX 280-260?Jólenne már egy megjelenési dátum meg egy ár pl a 9800GT 65-55nm re.
Ja végülis sok idő nincs hátra...1 hónap? Sztem a 9800 GT utódja vmi GT 280 lesz de inkább olyasmi lesz talán mint a g92 a g80hoz. Vagyis vmi továbbfejlesztett gt200. Talán.
Végülis ahogy látom valahogy úgy módosul mostanában a vga piac, hogy mivel teret hódít a HD (nem prof.) jönnek a x400 és x500-as (ati, nvidia) karik (10-15ezer), aztán olcsó pénzért mérik a x650-es és x600-as karikat amik már 1024es felbontásban végülis használhatóak de a teljes felépítésű kártyákhoz képest nem sokat tudnak (15-30k), majd a közép-felső (ami sztem új) a x870 és x800(30-65k) aztán amit enthusiastnak hívnak szép magyar nyelven ami a kétmagos, stb. (65k-, ez is nem régi dolog) Mondjuk ez utóbbi tényleg csak a rekorddöntögetőknek való, a felső-közép az ami szintén sokkal olcsóbb, hálisten a gyártástechnológiáknak, és velük jelenleg mindent lehet futtatni (1-2 játék ami kompromisszumot követel, de azok is simán játszhatóak).
Lehet hogy ez a jövő?
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
lejárt a mod, de itt a válasz: [link]
vagyis ahogy kivettem ebben is csak annyi plusz lesz talán mint a 9800gtxben. A 9500GT viszont egy jó kari lesz azt hiszem...
[ Szerkesztve ]

Én is igy látom a dolgokat mint Te, előző hsz.-eddel is egyetértek. 

Igen ezt olvastam,akkor csak a GTX meg GTS ek nek lesz 200 as számozásuk,és a GT knek meg marad a 9800 ,vagy már a tüdőm se tudja..rRemélem nem lesz rohadt drága a GT.
Mostár legszivesebben kivárnám az újjat de most már csak vga kell az új géphez.Ha most várnák addig nem lenne gépem.