Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)

(#201) Keldor papa válasza leviske (#199) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Értem én... hát mondom: Ha lesz igény 500W-os kártyákra (amik persze gyorsak is) akkor biztos lesz. Elkészíteni egy ilyet igazából elég nehéz lehet...

[ Szerkesztve ]

(#202) leviske válasza Keldor papa (#201) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És mondjuk abból kiindulva, hogy a 9800GX2-t is rohadt nehéz hűteni - pedig azon fele akkora magok vannak, mint a GT200 - , szerintem több problémával járna kivitelezni, mint haszonnal. :) Az R700 ellen szerintem elég lesz a sima GT200 is... :K

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#203) Bundás22 válasza Keldor papa (#201) üzenetére

Bundás22
(őstag)

lesz-e igény dominátor kártyára, inkább így hangzik a kérdés
aki maximalista leszarja a fogyasztást, ha 2000W-ot fogyaszt akkor is
sztem pedig nem olyan nehéz elkészíteni, inkább egy új architektúra bevezetése kerül sokba, tervezni egy nyákot rá két meglévő gpu-val egy erős hűtést és kész is, sztem jóval kisebb ráfordításból oldható meg mint mondjuk tervezni/kifejleszteni egy GT300-zat

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#204) leviske válasza Bundás22 (#203) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te vennél ilyen kártyát? :)

Még Ultrája is keveseknek van, pedig az nem fogyaszt 500W-ot és valószinűleg olcsóbb is, mint amennyibe lenne egy GT200-ra építkező GX2. :) És itt nem csak Magyarországról beszélek. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#205) Bundás22 válasza leviske (#204) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nem azért mert ennyit nem szánok erre
de ha gazdag lennék akkor igen

egyébként meg se jelent lehet nem is fog honnan tudjam vazz :))

igen de az ultánál 2,5X gyorsabb is lehetne a gt200 gx2
és fogyastás/teljesítményben jobb lehet mert ugye 65 nm

[ Szerkesztve ]

(#206) leviske válasza Bundás22 (#205) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na akkor sorolj már fel nekem érveket a GX2 mellett légy oly kevdes. :)
Pro: nagy teljesítmény
Kontra: borzalmas fogyasztás, nehéz hűthetőség>>>Xbox360 szindróma, magas ár, driver gondok, valószinűleg kevés felhasználó és még sorolhatnám.

Egy ilyen kártyával nagyobbat szívna az nV, mint az ATi. :) Hol veszélyeztetné az ATi-t egy olyan kártya, ami annyit fogyaszt és annyiba kerül, mint egy átlagos számítógép konfiguráció? :)

MOD: szvsz egy GT200 GX2 nem olyan mágától értetődő, mint annó a G92 GX2... :) A G92 relative alacsony fogyasztással rendelkezett és aránylag olcsó volt, ellenben a GT200... :)

[ Szerkesztve ]

(#207) Bundás22 válasza leviske (#206) üzenetére

Bundás22
(őstag)

egy szó mint száz, ha képes az emberi agy holdra küldeni embereket és visszahozni 40 éve, akkor most nem lenne képes egy rohadt VGA-hoz hűtést tervezni, miért olyan lehetetlen könyörgöm :W

az árat és fogyasztást leszarja az aki a legjobbat akarja[P:J][/P]

(#208) Keldor papa válasza Bundás22 (#203) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Biztosan megoldható lenne, de csatlakozom azokhoz, akik szintén azt mondják, hogy nem fog megszületni ez a kártya.

(#209) Bundás22 válasza Keldor papa (#208) üzenetére

Bundás22
(őstag)

soha ne mond h soha

én meg azt mondom h képesek rá ha akarják és az ati is erős lesz, elutasítom azt h megoldhatatlan

most h lesz-e vagy sem az az nv döntéshozóin múlik/múlott

(#210) Keldor papa válasza Bundás22 (#209) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem is mondtam, hogy soha...hol írtam ilyet?:)
Én is azt mondom hogy lehetséges, csak nem fogják kiadni, mert leviske-vel értek egyet, hogy túl sok lenne a hátránya. De nem is érdekel megmondom őszintén, inkább beszéljünk a 260-280-ról. :)

(#211) leviske válasza Bundás22 (#207) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"egy szó mint száz, ha képes az emberi agy holdra küldeni embereket és visszahozni 40 éve, akkor most nem lenne képes egy rohadt VGA-hoz hűtést tervezni, miért olyan lehetetlen könyörgöm "

Azért az egyszerű okért, amiért még crysi alá sem tudnak kártyát kiadni nV oldalon, pedig nekik kedvezne a játék. :) Még nem tartanak ott... ha a Sapphire(Zotac) beszállkna a hűtés tervezésébe a vaporX hűtéssel, akkor talán... :)

Egyébként a GTX280 ára már kiszivárgott? Mert a GTX260 áráról már olvastam pletykákat, miszerint 499$ lesz.

(#212) Bundás22 válasza Keldor papa (#210) üzenetére

Bundás22
(őstag)

a gx2 akkor jön ha a 4870 x2 verné a gtx 280-ast

én is befejeztem.

leviske: tudnak rendes hűtőt csinálni rá ne viccelj az accelero s1 például 15-20 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tart egy g92-est pedig a gyári is bőven elég, szal képesek rá, tartanak ott

[ Szerkesztve ]

(#213) Keldor papa válasza leviske (#211) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

599 illetve 650$-os pletykákról olvastam eddig.

(#214) leviske válasza Keldor papa (#213) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor megint űr lesz náluk...gondolom a 98GT 50K környékén lesz.. :(

(#215) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem se lehetetlen a 2 darab GT200-al szerelt tégla.
Olyan GPU-kat tesznek rá amik kissebb feszen is bírják a GTX-280-éhoz közeli órajeleket. Letesznek a 2Gb-ról, megfelezik a memóriát 512-512Mb-ra hogy az se fűtsön fölöslegesen.
Fogják azt a felépítést mint a 9800GX2, ha kell kicsit nagyobb távolságot hagynak a két nyák közt és nem ilyen kis alumínuim cuccot tömnek közé hanem masszív, hőcsövekkel tarkított rézbordával lenne tele az egész. Esetleg ha ez még nem elég akkor megintcsak marad a kétnyákos tégla, közé be egy nagydarab rézbordázat, plusz 4, 5 hőcső még kilóg egy plusz külső bordázathoz a 3. slot helyére.
Így lenne egy nehéz 3 slotos kártya, de működne. Ha muszály...
Vagy kompakt kis vízhűtés, nemrég láttam talán a Cooler Masternek van olyan hogy magába a rézblokkba van egy kis szivattyú és egy PCI slotba elfér a radiátora. Ezzel is megoldható 3 slotnyi helyre és akkor nem kellek leválogatott GPU-k se és az órajelek is maradhatnak, vagy akár nőhetnek ha az kell.

Egyébként ezesetben szerintem is inkább lenyelné az nv hogy fél évre az ATI nyert. Vagy kihozná azokat a leválogatott GPU-kat egy rézhűtő alatt magas órajeleken. Amolyan GTX 280 ultraként, tényleg alaposan megemelt órajeleken amikkel már utoléri a 4870X2-t, mert ez szerintem nem lesz nehéz a mai játékokban.

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#216) Bundás22 válasza janos666 (#215) üzenetére

Bundás22
(őstag)

ott a pont megoldható, csak komplex hűtés kell rá, de megoldható pontosan így látom

Egyébként ezesetben szerintem is inkább lenyelné az nv hogy fél évre az ATI nyert én ezt kizárnám, a gx2 pont azért született meg mert a zöldek képtelenek elviselni h nem ők a number one, ismerni kell az amerikai mentalitást

ennek fényében, ha (túl)sikeres lesz a 4870x2 várható egy gx2 is az nvidiától, de az is lehet h csak kiadják technology demonstrator-nak, dominating!!! ;]

[ Szerkesztve ]

(#217) leviske válasza Bundás22 (#216) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért egy hatalmas vicc, hogy te mondtad nekem, hogy álomvilágban élek. :DDD Honnan veszel ekkora marhaságot, hogy a R700 leveri a GT200-at? Mégha véletlenül sikerülne is... a nV nem tud semmit tenni!
Kiadja a GX2-t? Tessék! Nem fogja befolyásolni a HD4870X2-t, mert a GX2-t csak olyan áron tudnák kiadni, ami duplája a X2 árának.

Fogd már föl ember, hogy nincs az a hülye állat, aki képes beletörődni, hogy a kártyája melegszik, mint a hülye, rohadt sokat fogyaszt és közel 1200$!

Hány éves vagy ember, hogy ezt nem tudod felfogni??? Szerinted hány ember venne egy olyan kártyát, amit nem tud kihajtani a jelenelgi processzorokkal? És még DX10.1 sem lenne benne, hogy valaki hosszú távra vegye...

Több, mint fél éve figyelem munkásságodat a ph!-n (azóta vagyok itt), viszont eddig csak nagyon limitált darabszámban láttam tőled értelmes hsz-t...csak folyton állítod a magad hülyeségét a hozzáértőkkel szembern (és itt nem magamra gondolok).

Elnézést kérek az off-ért... több nem lesz. :R

(#218) Dyno válasza leviske (#217) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Nem kaptál még agyvérzést :F Én má lehet kaptam volna, én is bocsi az off-ért de együttkelett éreznem :(

(#219) Bundás22 válasza leviske (#217) üzenetére

Bundás22
(őstag)

mindjárt én kapok agyvérzést :W

a 4870-es is fogyaszt 150W-ot csúcson
a 4870x2 ennek alapján 300W-ot minimum(a gt200 állítólag csak 240-et)
az se lesz piskóta
ha az megvalósítható, spéci hűtésselmint ez pl csak durvább, esetleg egy brutális léghűtéssel(ami nem kettő hanem 3-4 kártyhelyet foglal középen a nyákkal) a feltételezett gx2 is

ne feledjük aki megteheti nem érdekli h új 800Wos táp kell vagy h sokat fogyaszt
mellesleg a 4870 x2-höz is kell új táp sokaknak
:R

(#220) leviske válasza Dyno (#218) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annyira azért nm vszm komolyan a dolgot... :DDD Csk idegesít, hogy marhaságokat írogat... :)

(#219) Bundás22 : őőő...hogyis mondjam/írjam... Ugye tudod, hogy mennyivel másabb a X2 felépítée,nt a GX2-é?! Mint már írtam, eg X2 féle feépítésel talán esélyes volna, hogy leht rá emberi technolgiával hűtést tenni, de, ha két szembefordított GT200-ról beszélün, akr em hiszem, hogy vízűtés nélkül lnne értelme... olyan kártyát megfellgs kiadi, amit nem lehet léggel hűteni.

De inkább nem is vitázom veedmt még a végén rám i zt hiszik, hogy hsz gyüjtés céljából vagyok a ph!-n. :DDD

Szritem azzal az egyszerű mondattan lezárhatjukhynem lenne értelme a GX2-nek. Feleslegesen erős volna ahoz képest, og a X10.1 hiánya miat nemlht vle hosszútávra tervzni,túl soka fogyastana és túl ág volna. A HD4870X2-r pedsmmilyen kihatással nem ln. :K

(#221) Dyno válasza leviske (#220) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Én szerintem aki majd erős VGA-t akar venni és van mellette erős procija(combos tuningal) akkor vegyen egy HD4870-et vagy egy GTX280-at(ha ez lesz a neve). :R

(#222) janos666 válasza Dyno (#221) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a 4870 és GTX-260 közt inkább megéri gondolkodni, mert kb. ezek lesznek közelebbi árban. (illetve kb. annyival lesz drágább a GTX-260 mint amivel gyorsabb a 4870-estől)

Szerintem mejetek aludni ha már gépelni se tudtok. Még a végén úgy jártok mint az a kis smile aki elveszti karjait a billentyűzettel vívott reménytelen küzdelemben. :DDD

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#223) leviske válasza Dyno (#221) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 70-es és a 260-as, ill 280-as nem éppen egy árkategória lesz. :DDD A 70-es lesz olyan 270$/max 350$, míg a 260-as lesz olyan 599$, a 280-as pedig olyan 650$... (Keldor most írta)

(#222) janos666: én még tudok írni, csak fagy a IE-m tegnap óta és így ki-ki marad néhány betű, ha gyorsan írok. :W

Valószínűleg telepíthetem újra a vistát.(vírus) :W

(#224) Keldor papa válasza leviske (#214) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha lesz...

(#225) Dyno válasza Keldor papa (#224) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Mért lesz drágább a 260 mint a 270 :F

(#226) janos666 válasza Dyno (#225) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

260 és 280 lesz, utóbbiban több SP dolgozik több RAM-al magasabb órajelen. Talán azért lesz drágább mert egyik csócskártya, a másik a kistestvére a hibás darabokból megfizethetőbb áron.

(#227) Dyno válasza janos666 (#226) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hát akkor az ATi-nak megintcsak nem lesz csúcskarija egy magos.Nvdidának meg majdnem 2-is:) De nem lesz közöttük olyan nagy különbség összvissz 50$?És akko megfogja érni inkább 260-at venni mint 4870-et :F

[ Szerkesztve ]

(#228) janos666 válasza Dyno (#227) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ígyvan, megint nvidiát éri majd hazahozni. Annyi a különbség hogy most már beláthatóbb közelségben van a DX10.1, de lehet kijön a következő széria mire ez gond lesz.
Jó kérdés, egyenlőre én 4870-re pályázok, de ha sokat késik és erős lesz a GTX-260 de mégis 85k körül beszerezhető lesz egy olcsóbb márka akkor mégse szakítom meg a teli-geforce múltamat.

(#229) dr.radon

dr.radon
(lelkes újonc)

Hmmm... Ezt azért nevezem. Itt is, meg az ATI-s topicban is aktívak vagytok egész nap. Mindkét helyen ugyanazok az arcok, csak Abu hiányzik :)

01010011110111010011011110101100010100100111000010010

(#230) leviske válasza Dyno (#227) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha azt vesszük lapul, hogy a X2 530$ környékére várható, akkor valószinűlek akkor fogja megérni, ha több, mint duplája sebességet nyujtja. :)

(#231) jer1cho válasza leviske (#230) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Való igaz, neked se a hsz számmal lesz a bajod...ha jól látom kevesebb, mint 24 óra múlva őstag leszel. Grat! :C

(#232) Dyno válasza jer1cho (#231) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ezeket hol lehet megnézni?

Leviske:Háát, igaz megint csak az van hogy drágának tűnik az Nvidia mégis azt lesz érdemesebb majd megvenni, HD3870-ennel is így van eleinte sokan mondták hogy milyen drága az Nvidia a 8800GT-vel de a HD3870 mégis drágább volt és a 88GT meg jobb nála.Na mindegy ATi-ék rég mutattak fel valami verseny képes karit.X1950XTX volt az ami jó volt nagyon a fénykorában.

(#233) jer1cho válasza Dyno (#232) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

(#234) leviske válasza Dyno (#232) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért ezt így nem lehet kijelenteni. :) A GT200 közel drágább, mint két RV770. A G92/RV670 esetén nem ez volt a helyzet. A fő vásárlóréteg így is az ATi-é lesz az RV770 miatt...a G92b semmi újat nem fog felmutatni. :)

(#231) jer1cho :hihi ;] , de te sem panaszkodhatsz... :DDD

(#235) Dyno válasza leviske (#234) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Lehet hogy semmi újat nem fog mutatni, de gyorsabb lesz és szerintem a legtöbb júzernak ez az első.

Jer1cho:Köszi közbe már megtaláltam, nekem még nagyon sok van a őstagságomig :C

(#236) Bundás22 válasza leviske (#234) üzenetére

Bundás22
(őstag)

sztem pedig nem maga a chip a drága, hanem a kifejlesztésébe öltött százmilliók, az is lehet h a gt200-as chip maga 5000Ft, egy r700-as pedig 2000ft kábé(ennyibe kerül legyártani mindennel együtt)

(#237) janos666 válasza Bundás22 (#236) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az igaz hogy filléres dologok a sorozatgyártás alkatrészei. Viszont tetemes összeget nyelnek le a kereskedők mire a felhasználóhoz kerül, sokba kerül a szállításra, raktározásra, stb. költött mellékes költségek. Szóval tényleg töredéke legyártani 1 VGA-t annak amiért mi megvesszük, de a negyedév végére kicsi lesz rajta a gyártó haszna, így a filléres apróságok is számítanak, hogy 1,5x annyi kopik-e el egy nyersanyagból...

(#238) Crytek válasza Bundás22 (#236) üzenetére

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Ez minnel így van az egész világon sajnos. 150ezres telefonok lol.

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#239) mindfreak

mindfreak
(őstag)

(#240) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Mégsem lesz GeForce 9900-as széria! [link] / no, azért nem kell megijedni :) /
Magyar szöveg.

mindfreak picivel gyorsabb voltál. :)

[ Szerkesztve ]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#241) mindfreak válasza biggamer (#240) üzenetére

mindfreak
(őstag)

Nem az volt, hogy az új kari támogatja a DX 10.1-et? :F

(#242) Bundás22 válasza biggamer (#240) üzenetére

Bundás22
(őstag)

én 100K fölé teszem az árukat itthon mindkettőnek
a 280-as kábé 130-140
a 260-as sztem 100 körül

biztos lesz majd középkategóriás, bár az is lehet olyan lesz mint a 8600gt, szal túlgyengített(igaz olcsó is volt)

(#243) Dyno válasza Bundás22 (#242) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

(#223)Itt vannak irva árak meg még útána is, ha tovább olvasod.Persze csak körülbeliek.

[ Szerkesztve ]

(#244) raskolnikoff válasza biggamer (#240) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor ez lehet hogy vmi értelmesebb előrelépést sejtet...1680x1050 vista alatt high 60 fps? :DDD

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#245) Mans20

Mans20
(őstag)

Akkor ez most hogy lesz? Lesz 9800GT meg GTX 280-260?Jólenne már egy megjelenési dátum meg egy ár pl a 9800GT 65-55nm re.

(#246) raskolnikoff válasza Mans20 (#245) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Ja végülis sok idő nincs hátra...1 hónap? Sztem a 9800 GT utódja vmi GT 280 lesz de inkább olyasmi lesz talán mint a g92 a g80hoz. Vagyis vmi továbbfejlesztett gt200. Talán.

Végülis ahogy látom valahogy úgy módosul mostanában a vga piac, hogy mivel teret hódít a HD (nem prof.) jönnek a x400 és x500-as (ati, nvidia) karik (10-15ezer), aztán olcsó pénzért mérik a x650-es és x600-as karikat amik már 1024es felbontásban végülis használhatóak de a teljes felépítésű kártyákhoz képest nem sokat tudnak (15-30k), majd a közép-felső (ami sztem új) a x870 és x800(30-65k) aztán amit enthusiastnak hívnak szép magyar nyelven ami a kétmagos, stb. (65k-, ez is nem régi dolog) Mondjuk ez utóbbi tényleg csak a rekorddöntögetőknek való, a felső-közép az ami szintén sokkal olcsóbb, hálisten a gyártástechnológiáknak, és velük jelenleg mindent lehet futtatni (1-2 játék ami kompromisszumot követel, de azok is simán játszhatóak).
Lehet hogy ez a jövő?

[ Szerkesztve ]

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#247) raskolnikoff válasza Mans20 (#245) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

lejárt a mod, de itt a válasz: [link]
vagyis ahogy kivettem ebben is csak annyi plusz lesz talán mint a 9800gtxben. A 9500GT viszont egy jó kari lesz azt hiszem...

[ Szerkesztve ]

(#248) Dyno válasza raskolnikoff (#247) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Én is igy látom a dolgokat mint Te, előző hsz.-eddel is egyetértek. :C

(#249) Mans20 válasza raskolnikoff (#247) üzenetére

Mans20
(őstag)

Igen ezt olvastam,akkor csak a GTX meg GTS ek nek lesz 200 as számozásuk,és a GT knek meg marad a 9800 ,vagy már a tüdőm se tudja..rRemélem nem lesz rohadt drága a GT.
Mostár legszivesebben kivárnám az újjat de most már csak vga kell az új géphez.Ha most várnák addig nem lenne gépem. :F

(#250) Dyno válasza Mans20 (#249) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Mindig érdemes szerintem türelmesen várni :DDD Bár tudom néha nagyon fájdalmas tud lenni.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.