Nyééémá.... 

Google a barátod!

Nyééémá.... 

Google a barátod!

HI! VAn egy Radeon 9550 videókártyám! Mikor flesselni akarom a biost Mindig valami ilyet ír ki hibának data not erased vagy valami ilyesmi! MI lehet a baj?
Ezt írom be: atiflasf -p -f 0 biosveve.bin -r! Tudtomal így kell csinálni!

atiflash -p -f 0 BIOS neve.bin -r
-p BIOS feltöltése
-r a feltöltés után újraindítás
Ugye PONTOSAN így csinálod? Órajelekkel rendben van a kari? Milyen BIOS-t akarsz rátenni szegény 9550-re?
[Szerkesztve]

Radeon 9550 biost ugyanúgy! Igen! Így Kiírja, hogy mi van rajta, és hogy mit akarok rátenni, majd utána a hibát
[Szerkesztve]

Azért akarok biost frissíteni, mert a kari memója csak 165Mhz-en megy! Tudtomal meg 200-on kéne neki mennie! A gpu az 250-en megy rendesen

akkor elég az eredeti BIOS-ban módosítani az órajelet. 
Google a barátod!

Ez igaz, de melyik 9550-es BIOS-t? Link? Volt már ilyen másnak is lehet, hogy elég lenne ha csak vmi tuningprogival (Atitool) felhúzod, mert ha elérnéd vele a 9600Xt órajeleit akkor még OK, de így...!
Mod.: Vagy még azt is teheted, amit Gaboooka ír! De ha csak szoftveresen Wondows alól csinálod akkor biztos nem lesz semmi baja...!
Atitool, Powerstrip, Rivatuner... (nem csak az atitool létezik!)
[Szerkesztve]

Nem tudom! Ugyanis win98-am van!(MIndenképpen ez marad)! És ott nem fut az Az atitool

Xpert Vision Kari! 256 MB 128 bit! Innen van http://www.techpowerup.com/bios/

Egy BIOS szerkesztővel Bővebben: link módosítod az órajeleket, majd DOS-ban besütöd a kariba.
De valóban jobb (egyszerűbb, biztonságosabb), ha az ATITtoolt Bővebben: link használod.
Google a barátod!

Hogy?

#1 és Bővebben: link
Google a barátod!

Ez megy 98 alatt is?

Szedd le és próbáld ki.
Google a barátod!

Azt írja ki, hogy hibás archivum, nem tudja kicsomagolni, mert nincs vége!

Bakker... javítom mindjárt... ok?
Google a barátod!

ok

Készen van... 
Google a barátod!

Írd le létszi, hogy mit hogyan kell

kiírt olyat, hogy cheksum bad

Dobd át nekem azt a BIOS- t, megnézném én is. ;)
Google a barátod!

MSn?

oké..
Google a barátod!
C:\VGAbios.exe -f C:\zso.rom Így? Mertt nem ment.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
Mert NV a program azért nem megy Zso!!!!!![;]](/dl/s/v1.gif)
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
na így még nem csináltam.csak úgy hogy új driver, majd azután a +4pipa bekapcs. és úgy nem volt jó. 76.50-es forceware van fenn. az tán a legújabb.
:) Vírus feltöltése ======>100% done. Köszönjük. B@hatod a cuccaidat. :)

Nos , akkor tud valaki GF4Ti Biosokat? Vagy a már sokat emleegtett Asus v8460-hoz esetleg?
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

Hi! Flashelésnél most már ezt írja ki hibának: Block protect not disabled
Ez mit jelent?

Hi!
Van egy MSI 6600GT AGP-m, a #1-ben található utolsó linkről szedtem le hozzá BIOS-t, és a Nibitor-ban módosítottam: engedélyeztem a hőmérséklet figyelését. Aztán elmentettem. És:
VGABios.exe -fNew.rom -t0
...
Checksum Error!
Raw Dark Pure

Az eredeti BIOS-t mentsd le, majd ezt módosítsd.
Google a barátod!

Senki nem tudja?

Úgy néz ki, hogy írásvédett a BIOS. Ennek a kiiktatásához nézd meg az nvflash súgóját.
Google a barátod!

Hülyeséget írtam: nem nvflash, hanem atiflash! 
Google a barátod!

Hello Mindenki!
Valaki segítsen már nekem, hogyan lehet bekapcsolni a hőfokmérést a videókarimon.
Egy sor BIOS flesssselő progit letöltöttem.
Aki tud egy kicsit részletesen leírva segítsen.
(inno geforce 6600 128Mb 128 BIT)
Puding próbája az evés...

Driverben sem látszik? 
Google a barátod!

Tudnál segíteni nekem, lenne egy kis gondom.
MSI NX6800 GT kártyám van, és nem tudom miért, de nem ad be képet, csak vaami csíkos, ugráló szineket. Próbálnék biost frissíteni rajta, a legújabb nvflash programmal, de valami nem frankó. Egy másik kártyán frissíti is a biost(mx 220) de ezen nem jön össze valami miatt. A bios elvileg jó, gyári oldalról szedtem le. PCI-os kártya nincs kéznél sajnos, helyette az alaplapra integráltal összelehet valahogy hozni?

Hát sajnos nem!
Miért, talán kellene?

Az nem lehet, hogy írásvédett a BIOS-od???
Idézek mástól...
nVIDIA:
VGAbios: (flesselés nélkül menet közben be tud tölteni egy másik BIOS-t a rendszer memóriájába, nincs szükség újraindításra sem, ha esetleg hibás BIOS kerül a rendszerbe akkor elég egy újraindítás és feláll az EEPROMban található BIOS-ból)
dumpbios: (elmenti az éppen memóriában lévő BIOS-t egy Bios.bin fileba)
nvflash: (az nVIDIA flashelő programja)
Utasítások:
-f - BIOS beírása az EEPROM-ba
-b - BIOS beírása fájlba
-k - ROM-ban található BIOS összehasonlítása egy állománnyal
-c - megvizsgálja hogy tudja-e flesselni a kártyán található EEPROM-ot
-w - írásvédetté teszi az EEPROM-ot
-r - eltávolítja az írásvédettséget
-a - rendszerben található nVIDIA VGA-k listája
-j - egy nagyon speciális utasítás, amihez földelni kell az EEPROM egyik lábát, azoknak fontos, akik hibás vagy törölt BIOS-t akarnak írni
Opciók:
-5 - vendor ID vagy device ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
-6 - subsystem ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
-y - újraindítás
-i - egy konkrét device index erőltetése, akkor kell használni, ha több nVIDIA kártya van a gépben és -a-val megállapítottuk melyik a kiszemelt kártya device indexe
X-BIOS: (nVIDIA BIOS editor)
BIOS lementése:
nvflash -b biosneve.bin
nvflash -c (EEPROM flesselhetőségének letesztelése)
nvflash -f biosneve.bin (új BIOS feltöltése)

Kösz, ezeket próbáltam

Hello
Leadtek A340T (GeForce FX5200 250MHz/405MHz) Kártyám van, mit lehet vele tenni? Esetleg 340 Ultra T BIOSt lehet rá tenni?
[ Szerkesztve ]

VGABIOS -fROMFILE -tM (ROMFILE = A BIOS neve...) ezt vágom, de mégse megy, így kell: f:\VGABios.exe -f fx5200u -tM ???
[ Szerkesztve ]

FX5200-on átállítottam a Riva Tunerben az NVStrap driver fülön a ''Use ROM Straps for PCI deviceID programming''-et 0321-re, most minden program (XP, AIDA, 3dMark...) Ultrának ismeri fel, ha kiveszem a kártyát és másik gépbe teszem, akkor visszaáll nonultrára???
Egyébként így sokkal jobban húzható, 300/500-nál áltam meg, mert uncsi volt mindig végignézni a 3dMarkot, ja ezt a gyári gyenge passzív hűtővel.
[ Szerkesztve ]

Nem, ha átrakod másik gépbe, akkor is ''Ultra'' marad. a VGA magában raktározza el a Biost.

de nem a bios-t cseréltem le!
[ Szerkesztve ]

Jah, igen bocs. Most figyeltem csak hogy hol állítottad. Így a másik gépben is át kell állítani.

Ez valójában mit állít át?
[ Szerkesztve ]

Hi!
Lenne egy két kérdésem,
ha teszem azt van egy Abit 5700-e Vg-ám arra tehtek pl. Asus, Msi... Biost?
És ha felrakom azzal a progival ami windows-ban megy akkor rögtön az új biossal fog menni?
És ha egy ''erősebb'' Biost teszek fel pl 5700-re 5700 ultrát akkor az nem gáz, hogy a memórián nincs hűtés?
Amemória azonnal elfüstőlhet vagy csak újraindul?
THX

Sziasztok
Kaptam pár darab Xpertvision Nvidia és ATI kártyákat amit a szerviz már hibásnak vett és
kidopta öket.
Egy kártyát már sikerült bios modolással helyreállítani.
Van 2db 9800SE ami kép hibásan elindul de nem sikerül bios frissitenem rajta.
atiflash írja: Error: data not erased
Flash type= STM25P05
A -f kapcsolóval sem működik. Lementeni persze tudtam. De visszaírni nem tudtam
Az eredeti 9800SE biost nem találtam meg a neten. Ezen a kártyán samsung ramok vannak, én csak Hynix ramos kártyát találtam.
Egyébként van valamilyen szabály hogy mennyire lehet lassitani a kártyát. Van-e valami összefüggés a CORE sebesség és a Memória sebessége között.
Volt olyan 9600P kártya ami csak csikokat mutatott induláskor. De amikor a lassított bios beírtam akkor a kártya el se indult, de amikor visszaírtam az eredeti biost akkor újra jöttek a csíkok.
Nem próbáltam de video kártya nélkül a gép elindul? Találkoztam olyan kártyákkal amivel a gép be sem bootolt, pedig csak a floppynak kellene elindulnia, hogy bios irás elinduljon.
Ha valaki tud segíteni írjon.
Csikasz

Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.A történet:Leagtek 6600 Gt TDH,gyárilag 500/900,de én megszerettem volna nézni,hogy húzva hány pontot csinál 3dmark05 ben.Felraktam 550/1000-re a gyári szoftverével,és lefuttattam a tesztet.Csinált 39xx pontot,de mindaddig rendben volt minden,amig ujra nem indítottam a gépet.Inditásnál már csak sípolt,és fekete képernyő.Szerintetek bios gond lehet?Ja és teszt előtt volt egy biosfrissités is.Várom a tanácsokat,és előre is köszönöm! 
CARPENTER:-)

Sziasztok !
Még egy próba:Leagtek 6600 Gt TDH kártya bios frissitésénél ezt írja ki,szerintetek mi lehet a gond?:Identifying EEPROM....
EEPROM ID(20,FF): UNKOWN
ERROR:SUPPORTED EEPROM NOT FOUND
Valaki valami ötlet,esetleg használható bios,mert én csak 2db-ot találtam.
[Szerkesztve]
CARPENTER:-)