Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#301) Aggregátor válasza thumb (#300) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a brrrrrrrrrrr ismerős :D
Ez alapján azt mondanám hogy túlmelegszik. Játékban hány fokos a gpu?
Megpróbálhatod vissza venni egy kicsit a gpu és memória órajelet, ahhoz nem kell a bios-hoz nyúlnod.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#302) thumb válasza Aggregátor (#301) üzenetére

thumb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hm hát igen de akkor egyrészt miért csinálja azt, hogy első indítás megfagy utána meg jó? + mi értelme van akkor az oc-nak agy az msi hülyíti a népet?

"A föld azé aki megeszi" - Földigiliszta

(#303) thumb válasza Aggregátor (#301) üzenetére

thumb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

szerinted milyen progival vegyem vissza?

"A föld azé aki megeszi" - Földigiliszta

(#304) Lacika001

Lacika001
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Helló
Elkezdtem a VGA-m (9800GTX+) Biosát módosítgatni.
A cél az lenne hogy 2Dben visszavegye az órajelet és a feszt hogy ne zabáljon olyan sokat,3Dben pedig visszaáljon a "gyári" órajelre.
NiBiTorral kezdtem neki a dologna,de az istenért se akar müködni,a 2D hez beírtam acsökkentett órajelet és az alacsonnyabb feszt.De mégsem müködik.
Ha valakinek van ötlete akkor sügősen össza meg velem :)

off

(#305) Darth_Revan

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hi!
Egy olyan (számomra érdekes) problémám lenne, hogy amikor megpróbálom a módosított Voltage-al rendelkező BIOS-omat flashelni (nvflash new.rom), akkor ezt írja:

Warning : Firmware image PCI subsystem ID (10DE.063A) does not match adapter PCI subsystem ID (1558.0481).
Error : PCI subsystem ID mismatch.

NVflash 5.72-vel próbáltam. Próbaképp kipróbáltam a 2db régi BIOS-al is (azért 2db, mert egyiket Everest-el, másikat nvflash -b régi.rom módszerrel mentettem le), de mind2re ugyanezt írja...hogyan lehet eltérő az ID még az eredetiben is módosítás nélkül? :Y
Valami ötlet?

Jah amúgy NVidia 9800M GT-ről van szó.

(#306) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Srácok!

GTX 295 bios mod-ot NiBiTor-ral szeretném megcsinálni. GPU-Z 1 bios fájlt szed le, de nem tudom hogy a 2 GPU-hoz jó lehet e ha ezt az egy leszedett bios-t módosítom majd visszatöltöm. Nem 2 bios kellene hogy rajta legyen? :F

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#307) _kovi_ válasza Darth_Revan (#305) üzenetére

_kovi_
(kvázi-tag)

Ird így be:

nvflash new.rom -5 -6

F1 2011 ->BobanMarkovics

(#308) maxxa

maxxa
(újonc)

CSosztok!
adott egy nincs-kép(hutes van, áram van) vga, gyanus hogy flash hibas.
vakon flashelnek, de az amugy faszan bootolo usbrol nem toltodik be a dos, vilagit a hdd led.(jo kartya berak, azonnal bootol dosba). a tippem hogy megakad a bios a videokartya (hianya) miatt (de nem csipog, latni meg nem latom mit ir) error -> nem megy dosba.lehet f2-t vagy barmit kene nyomni vagy load defaultsot ker..) a "wait f1 if error" -t kikapcsoltam, de akkor se bootol vakon Dos-ba a rossz videokarival.pedig onnan mar elkapnam lehet:)
meg valami tipp bios beallitasra, hogy szarjon a rossz vga-ra es adja be vakon a doszot?
p4p800 se a lap amugy.
szoval kerdes az mit ir ki a bios ha nem talal jo vid kartyat :DD aki latott ilyet segitsen pls!

[ Szerkesztve ]

(#309) maxxa válasza maxxa (#308) üzenetére

maxxa
(újonc)

szoval, roviden:ha egy jo kartya van az agp ben akkor bootol usb rol kislemezrol is faszán, ha az elflesselt kartya akkor pedig nem hajlando felallni a dos se kislemezrol se az usbrol! hogy van ez?

(#310) syC

syC
(PH! addikt)

Hali!

xp alól nem tudok flashelni új bios a vgámra?

• De hova temetik a túlélőket? •

(#311) Jazz

Jazz
(őstag)

Üdv!

Sapphire x600Pro bios frissítés esedékes. Cataliyst drive ropticból áthelyeződtem ide. Előzmények itt: [link] #5374-5377

thx! :R

free your mind / BT: JazZy#2550

(#312) Daffni2 válasza syC (#310) üzenetére

Daffni2
(őstag)

De tudsz:

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#313) Zsubi válasza syC (#310) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Pedig meg lehet csinálni XP alól is :K

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#314) Steelmanus

Steelmanus
(PH! addikt)

Na vegre megtalaltam a nekem valo topikot. Szoval van egy ATI 3650-es PCIe kartyam ami alapbol 40 fokos, terhelve viszont csak 80 foknal kapcsol be a venti, akkor is altalaban 22%-on hogy tudja tartani a 80 fokot. A Rivatuner-el beallitottam ugy hogy 60 fok fole alig megy es a venti is 38% korul forog vagyis meg nem hallhato. Na, ezt szertnem beirni a vga BIOS-ba hogy fussun a haterben a RivaTuner. Ha lehet Win alol csinalnam. Miket kell leszednemm es fokent hogy mit irjak at? Kep a RivaTuner altal baallitott ertekrol.

[ Szerkesztve ]

(#315) Daffni2 válasza Steelmanus (#314) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Itt megtalálsz mindent a kérdéseddel kapcsolatban:[link]

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#316) Steelmanus válasza Daffni2 (#315) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Ezzel a hsz-el nagyot segitettel nekem, orok halam Koszonom szepen.

[ Szerkesztve ]

(#317) Daffni2 válasza Steelmanus (#316) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Szívesen,
azért számolj majd be milyen eredménnyel zárult a BIOS mod.

(#318) Steelmanus válasza Daffni2 (#317) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Befogok, mert holnap erkezik a masik ATI 3650-es igy CF-ben fognak menni. Csak azt nem tudom hogy mikent kossem ossze oket, mert ugyan mennek majd szoftveresen is, de a lapomon tavol van a ket PCIe foglalalt ugyhogy valamilyen kabelt csak kell szereznem bar azt nem tudodm hogy mennyi elonnyel jar, csak gondolom hogy hardveresen biztos jobb mint szoftveresen. Itt a lapom GA-MA780G-UD3H.

(#319) Steelmanus válasza Daffni2 (#317) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Hala Neked SIKER !! Tisztara szenegeto lettem itt a Bukk labanal de sikerult. Tablaba irtam az egyszerubb volt.
Es az eredmeny.

(#320) Daffni2 válasza Steelmanus (#319) üzenetére

Daffni2
(őstag)

:C :C :C :C

(#321) Steelmanus válasza Daffni2 (#320) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Nelkuled es Katona Attila oldala nelkul ez nem jott volna letre. Kar hogy a KAtt oldalon az fogad hogy munkanelkuli lett es igy az internetelerese is megszunt, ez rogton megfogott mert magam is hasonlo cipoben jarok mar 9 eve, csakhogy en mar nem kellek mert oreg vagyok, remelem O meg fiatal es majd csak sikerul neki munkat talalnia. Es igen hasznos volt a 4650-rol szolo irasa is, nekem is arra fajt a fogam amikor olvastam a tesztet a PH-n, csak nem tellett ra, de eladtam a masodik gepemet amolyan tartalek gep volt regi alkatreszekbol osszeszerelve AGP es igy sikerult nekem is atallni az uj platformra.

(#322) Steelmanus

Steelmanus
(PH! addikt)

Nagy az en banatom, megerkezett a masodik Ati 3650 -es karim is, atirtam annak is a BIOS-at a regebbinek megfeleloen csak nem mukodnek CF-ben, mert a Catalyst 9.4 ben ki van szurkulve a CF lehetoseg. Az oka vilagos mindket karin ott van a tetejen a CF csatlakozo de kabelem nincs hozza, ugyanis az kell flexibilis ATI CrossFire hid osszekoto.

(#323) Daffni2 válasza Steelmanus (#322) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Hány cm van a két kártya közt?

Ezek a csatlakozók egyformák,tehát nem kártya típusonként mások?

(#324) Steelmanus válasza Daffni2 (#323) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Megoldodott a gondom csak ki kell varni. Ugyanis egesz ejjel telepitettem a sajatomat es egy masikat parhuzamosan, szoval elmertem a tavolsagot. Eloszor 7 cm-nek mertem meg jo hogy iparos voltam :) szoval 6 cm-re vannak egymastol es mar igertek hetvegere ket darabot mert annyi kell a Catalys-t ki is irja hogy annyi az annyi. Mergemben meg tegnap ejjel UMA modban tettem fel az XP-t mert van egy integralt ATI 3200-as a lapon de ma mar nem birtam magammal es betettem az egyiket, mondom ujra megnezem hat rendes gyari flexibilis 6 cm-es eleg. Pedig mar az EBay-en kutakodtam ott a haverom jartas es mar onnan akartam szerezni de a lenyeg hogy jo lesz, majd beszamolok rola.
A EBay-en bizony nem egyformanak irjak tehat a kartya tipusa szamit pl 1950XT vagy 3850 meg ilyesmi. Link:

[ Szerkesztve ]

(#325) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Gondolom BIOS bug lehet azért is rakom ezt ide.

[link]

Az ATT is így jelzi ki, mintha mindig 51%-os túlhajtásban lenne a VGA gpu-ja, és memója.

A catalyst jól írja ki egyébként, és a gpu-z is. Rivatuner is jól kezeli a kártyát, de ha azzal tuningolok nincs ugye Power Play. Ezért is szeretném használni az ATT-t. A kártya vadiúj, tegnap kaptam meg, és tökéletesen műkszik.

Megnéztem a BIOS-át is, ott normális órajelek szerepelnek mindenhol. :Y De akkor honnan szedi az everest, és az ATT ezeket az órajeleket.
Jah, és Vistán valamiért hatástalan a CCC OC-ja, megelem az órajeleket, de nem változik semmi a GPU-Z szerint. Több driverrel is próbáltam.

Kérdés, mikor lép fel ez a hiba? Hol keresgéljek? Mert a gyári BIOS látszólag jó, de ezek szerint még sem.

Ez egy Sapphire HD4850 1Gb.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#326) tzsolesz válasza tzsolesz (#325) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg valaki tapasztalt-e már hasonlót?

BIOS moddoltam egyébként. 725(1.158V)/1050-en szépen fut a COD5, és a COJ is. Nekem ennyi tuning bőven elég, bár nem fogom bitorolni a 3DMark-ok toplistáit vele, de nem is ez volt a célom.

De ez az ATT, jó lenne használni. :W

(#327) dedix

dedix
(kvázi-tag)

Egy kis RBE helpre lenne szuksegem. A screenshot alant magaert beszel. A kerdesem az lenne, hogy van ugye 10 Clock info mezo (00-09) legalabbis ezekben szereőel ertek. Melyiket kellene modositanom? Olvasgattam mar erre-arra, hogy a 3D orajelet vigyem fel a 2D-t meg le (kimeles, energia takarekossag miatt)... nade melyik-melyik? UVD, Power savings for notebook...? valaki igazitson mar el ;) Az elso a bootup azt tudom, bar elmeletileg ennek kene a legmagasabb erteknek lennie elmeletileg. A hutest hogy erdmes beloni a masodik fulon? Ati Tray Tools-szal mar probalkoztam, olyan 700/1100-on stabil volt, csak a voltot is meg kene emelnem, ezert kene a BIOS mod. Cerkazni (pencil mod) nem nagyon szeretnek, csak ha ez nem valik be. :)

Egyebkent a kartya egy PowerColor HD4850 PCS+ 512MB GDDR3, a BIOS-t, a Gpu-z progival mentettem ki.

[]

Hat enyi, elsore. :)

[ Szerkesztve ]

Asztali, hordozhato PC javitas, bovites, karbantartas --> pcdr.atw.hu

(#328) Daffni2 válasza dedix (#327) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Feltétlenül olvasd el a #315 ben linkelt oldalt,mielőtt hozzányúlsz bármihez!!!

(#329) dedix válasza Daffni2 (#328) üzenetére

dedix
(kvázi-tag)

Mar olvastam a lapot, de az az igazsag, hogy HD3870-re hivatkozik, nem pedig 4850-re, valamint nem ter ki a clock info reszletezesere, sot lock-olast ajanl, de elolvastam az RBE FAQ reszt, ahol leirtak, hogy erre a 48xx szerianal nincs szukseg.

Asztali, hordozhato PC javitas, bovites, karbantartas --> pcdr.atw.hu

(#330) _kovi_ válasza dedix (#327) üzenetére

_kovi_
(kvázi-tag)

Hármasával vannak az értékek. Ha lent kattintasz a 4-re valamelyik közül.
Egyszerre 3-at moddolj!
Arra figyelj, hogy a levett memória effektív értéke nem lehet kisebb mint a gyári effektív érték 1 negyede!

F1 2011 ->BobanMarkovics

(#331) _kovi_

_kovi_
(kvázi-tag)

Az én ASUS 4830 TOP-om

[ Szerkesztve ]

F1 2011 ->BobanMarkovics

(#332) maxel21

maxel21
(újonc)

Hy van egy olyan problémám hogy egy assus 7600gs karival hogy a win betöltésekor a driver azt irja ki hogy nem kap elegendő ampert a kari és nem indul el semilyen játék mert kilép akinek van tipje az segitsen :W :W

(#333) laca500

laca500
(kvázi-tag)

Sziasztok.
A múlthéten próbáltam az alaplapom bios-át frissíteni, de sajna lefagyott a gépem így tönkre ment a lapocska. Semmi gond, irány a szerviz, gariban csere. Tegnap jutottam odáig, hogy össze rakjam a gépet. Indításkor 1 hosszút és 8 rövidet sípol, aztán semmi. A sípolás elvileg azt jelzi, hogy rossz a VGA kártya. Létezik az, hogy alaplapi bios sikertelen frissítésénél a VGA bios is elszáljon? Valahogy megtudom nézni, hogy a VGA-nak bios gondja van? Vagy hogyan tudnék egy új bios-t feltenni rá, ha a sípolás után nem megy tovább a boot-olás?
Zotac 9800GT AMP edition 512MB DDR3 256bit karim van.
Vista 32bit van a gépen.
Most egy régi gépből kibuherált PCI-os kártya van berakva. Alig látom, hogy mit írok. :((

(#334) Steelmanus válasza laca500 (#333) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Eloszor is milyen alaplapod van, a masik hogy kiveszed az alaplapbol az BIOS elemet, es az altalaban mellette levo jumpert at kell tenni kisutesre varsz vagy ot percet a jumpert visszateszed Default-ra- es vissza teszed az elemet. Igy visszaall alapra a BIOS es lehet hogy felismeri a kartyadat is. Egy probat meger.

(#335) laca500 válasza Steelmanus (#334) üzenetére

laca500
(kvázi-tag)

Hali!
Köszi a segítséget, de az alaplap már ki lett cserélve gariban, az teljesen új. Hétfőn, jobb ötlet híján, vissza vittem a video kártyát is. Most kaptam a választ, hogy javíthatatlan. Valószínű, hogy bios hiányában valahogy kapott egy nagyobb feszt az alaplaptól. Úgy, hogy ez is csere. Valamelyik nap intézem.

(#336) Steelmanus válasza laca500 (#335) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Sejtettem, csak nem mertem leirni mert nem voltam biztos benne hogy ez lett az eredmenye sajnos igy lett, meg jo hogy garis.

(#337) snakepit

snakepit
(újonc)

Hali Mindenki!
Van egy Gigabyte HD2400xt karim. Bios frissítés közben újraindult a gép és azóta semmi.
Próbáltam egyszerre 2 karit betenni (ASUS 2400pro) és a rosszat de csak csökkentett módban hajlandó elindulni. Próbáltam az editorral rárakni az eredeti biost de nem megy fel!
:O
Tudna valaki segíteni? Előre is köszi!

(#338) diablo1984 válasza snakepit (#337) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

pci-os karesszal bootolj, vagy vakon drissítsd dos alól, és force-old, hogy tolja rá a biost, ne nyavajogjon, hogy nem azonos akármi meg hasonlók!

SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

(#339) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hozzáértők, tapasztaltak segítségére lenne szükségem.

Adva van egy Sapphire Radeon Dual Slot-os HD4850 1Gb-os VGA.
Én erre olyan BIOS-t szeretnék rakni, amitől nagyobb tuningpotenciál lesz a kariban. Pl. Asus TOP, vagy hasonló.

Hozzáteszem soha sem értettem miért lesz egy másik BIOS-tól nagyobb tuningpotenciál egy VGA-n, ha Én is rányomom a feszt a BIOS moddolásakor. Mit tud még megváltoztatni egy BIOS, amit Én nem?

Visszatérve a témához, az a legnagyobb probléma hogy az én karim 1Gb-os, és nem 512Mb-os, mint pl. az Asus TOP. Ez okozhat-e gondot, vagy nem számít ilyesmi?

(#340) fagy53 válasza tzsolesz (#339) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Vegyél még egy 4850-et, a CF már csak elég? :DDD Hova, hova a teljesítményhajszolásba, kolléga? Semmi nem elég? :N
Az Asus bios azért jó, mert van olyan Asus progi ami win alól képes vmodra, mint a Gigánál a GamerHud. Ez a progi csak az Asus VGA-val tud együttműködni. Ref kártyák esetében járható út az Asus bios átrakása más gyártó kártyájára, így működhet a vmod, de ha nem ref kártyák akkor elvileg annyi... :(

(#341) tzsolesz válasza fagy53 (#340) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elég nekem, csak kiváncsi lettem volna mit tudhat még.

Gondolom arra a progira létezik valami törés, vagy mifene, hogy működjön Sapphire-on is. Nem nagy kunszt lehet.

Mi a neve? ;]

(#342) Aggregátor válasza tzsolesz (#341) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Smart Doctor
Hajrá :C

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#343) tzsolesz válasza Aggregátor (#342) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R THX

(#344) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Letöltöttem, felraktam, nem megy. :DDD

A kártya ID-jét nem elég átírni BIOS-ban? :F

(#345) Aggregátor válasza tzsolesz (#344) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt írja hogy ehhez a programhoz Asus vga és valami Asus driver kell :F
A bios-ban át tudod írni a gyártót Asus-ra, de lehet hogy attól még nem fog menni az a program, mert esetleg más módon azonosítja a gyártót.

(#346) tzsolesz válasza Aggregátor (#345) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meglehetősen fura egy program az már biztos. Ráadásul elképzelésem sincs, hogy mi a francért nem lőtt be már neki valaki egy sort, hogy az összes kártyával működjön. :W

(#347) Aggregátor válasza tzsolesz (#346) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom miért, szerintem kár ezen idegeskedni.
Egy próbát megér hogy átírod a bios-ban a gyártót Asus-ra, ha nem működik, ott az ATT, azzal is lehet -elvileg- windows-ból emelni a gpu feszültségét.
Sőt, ha tényleg ennyire fontos a vmod, még mindig ott van a hagyományos megoldás :D

(#348) tzsolesz válasza Aggregátor (#347) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem meg van emelve amúgy szoftveresen, amit csak enged a BIOS, illetve az ATT. ;]

A hagyományosat inkább kihagyom az életemből. :DDD

A név átírását majd holnap megnézem. :K

(#349) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy Sapphire x1950 pro 256 kártyám, biosát szeretném egy kicsit megpiszkálni. Letöltöttem a Radeon Bios Editor 2.2-es változatát, de az hibát ír ki, a benne lévő bios-t x1650-esnek látja, az órajeleket viszont jól ismeri fel.
A kérdésem, hogy melyik bios editort ajánljátok ehhez, melyik verzióban, hogy jól lássa a dolgokat?
A válaszokat előre is köszönöm. :R

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#350) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy 4870x2 master BIOS-át akarom vakon flashelni.
A kérdésem ez lenne:
- Ha nem csinálok előtte identify parancsot, akkor is flasheli a megadott GPU-t? Vagy előtte meg kell számoltatni a GPU-kat -i -vel és utána mehet a flash?
- Az első GPU-t ugye jól rémlik, hogy 0-áva kezdi számozni, nem 1-el?
- Miután kiadtam a parancsot, mit kell még nyomkodni? (Y-okat, entert, hányszor?)

Tehát a kártya most nem ad képet, és nincs PCI-os kártyám se, az autoexec.bat-ba eddig ezt írtam be:
atiflash -p 0 01.rom -f

Ha kell először -i parancsot futtatni, azt hogy írjam az autoexecbe? És miket nyomkodjak, mikor úgy gondolom, már a kérdésnél jár, és hányszor?

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.