Eladó egy Acer GD245HQ 3D-s monitor 1 hetet használtam , teljesen hibátlan új készülék, érdeklődni itt
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Akció:HP nx7000,Centrino 1.6Ghz,15.4",WIFI,Bluetooth,40Gb,512Gb ram,karcmentes,23eft-ért!!!
Alienware M15X felbővítve Core I7 2.6Ghz/ATI HD5870 1G/500GB/8Gb/ 2ég gar.
Akció:HP presario nx9010 Pentium4,2800MHz,15.1"kiváló állapotú laptop csak 22eft-ért!
Exkluziv Packard Bell CORE i3 Szuper Laptop,15.6"LED,4Gb RAM,Kamerás,Fullos,Formatervezett,OLCSÓN
Hirdetés
nem tudjatok, szemuveg magaban kaphato valahol? en sehol nem talalok. a 3d filmek dompingje elerkezett, szivesen neznek parommal filmeket, viszont nem szeretnek 40ezret kiadni egy kit-ert.
senki se mondta, hogy könnyű lesz!
nincs kommentdomping, az biztos 
senki se mondta, hogy könnyű lesz!

ADAM1337
(PH! addikt)
Itt az apróban pár száz forintért az olcsóbbik megoldást kipróbálhatod, én nem mertem filmezni rajta annyira fárasztja a szemet vagyis 1-2 játékot toltam rajta de azokat is max 30-45percig utána már zsibbadt az agyam tőle.
cars1dA

Márton
(PH! addikt)
Az anaglifre gondolsz?
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

ADAM1337
(PH! addikt)
Igen. 
cars1dA

Márton
(PH! addikt)
De neki van már 120Hz-es monitora
és "szivesen neznek parommal filmeket".
Erre ajánlod az anglifet? 

ADAM1337
(PH! addikt)
Pont hogy nem ajánlom főleg filmnézésre, félóra alatt nagyon megterheli a szemet.
Kicsit elírtad: anaglif*
[ Szerkesztve ]
cars1dA

Márton
(PH! addikt)
ok, elírtam,
de miért próbálná ki az anaglifet, amikor ismeri és használja az nvidia vision
szemüveget, csak egyszerre többen szeretnék nézni?
nem most csöppen bele a 3d világába..

Foo
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Egy kis help kellene. Egy barátomnak segítek stúdióba (maya 3D, ZBrush, video edit, photosop stb stb...) vásárolgatni hardvereket. most éppen az asus 120Hz-es AUSUS VG236H monitorra esett a választásuk ami tartalmaz egy 3D vision kit-et is.
Ehhez kell egy jó vga is, de esetünkben nem mindegy, hogy milyen. ugyanis ha jól értelmezem az nvidia oldalán lévő infókat, akkor ezekhez a 3D-s tervező progikhoz az "nvida 3d vision pro" csomag kell, ami csak annyiban különbözik, hogy egy Quadro Fx VGA van a gépben.
Tehát a kérdés az, hogy egy "mezei" GTX580-al is használható-e a 3D vision a fentebb említett progikhoz vagy nem?!
Előre is köszönöm a válaszokat! 
"pɹ4ʇ3ɹq_ɯnp4ɯ4ı:ǝq pɹı ɐqɹos oɹbn1ǝɟ ɐ sǝ 'ʇǝ-1ɟ ʎƃǝ ظɯoʎu uo1ɐʇzsɐ zɐ '11ɐ1ǝɟ sʍopuıʍ ɐ ɹoʞıɯɐ :1ɐʌozs"
Sziasztok!
Én is töröm a fejem, hogy benevezek egy 3d vision-re.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel a tv-vel működne-e?
Elvileg 600Hz-et tud.
Köszi
Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

Márton
(PH! addikt)
"600 Hz almező meghajtás Intelligent Frame Creation Pro technológiával"
Ez sajna nem nyerő 3D-hez. Ügyes marketingfogás. 
Akkor milyen tv-t kéne venni a 3d-hez?(nvision)
Azért szeretnék tv-t, lehetőleg plazmát mert ár/arányban jobbak a 120hz-es monitoroknál.
Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

Márton
(PH! addikt)
Ami fogadja a 120hz-es jelet és meg is jeleníti 1:1-ben..
Típust nem tudok, én projektorozok.
Köszi a segítséget, akkor próbálkozom tovább... 
Esetleg valaki tud ajánlani olyan tv-t ami fogadja a 120hz-et?
Köszi

dz1
(kvázi-tag)
Az nv honlapján találsz egy listát a támogatott készülékekről.http://www.nvidia.com/object/3dtv-play-requirements.html#3dtvs
[ Szerkesztve ]
Apróhirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?sfor_all=&sfor_exac=&sfor_some=&sfor_none=&suser=dz1&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

droid8101
(újonc)
Nekem tud valaki abban segíteni, hogy az Nvidia 3dtv play nevű programot honnan tudom letölteni? Nem találom sehol, és a 3d tévén csak ezzel a programmal tudok játszani.
http://www.nvidia.com/object/3dtv-play.html
Előre is köszi a válaszokat.

Alkeszkosz
(újonc)
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy ha most vásárolok egy ilyen nvidia 3d kit-et, akkor az fog menni egy mezei 100Hz-es LED tv-n?(Samsung ue40c6000)(van benne valami motion plus képjavító is, az azt irja a tv szoftverében hogy motion plus 200Hz bekapcsolása stb, de a tv 100Hz-es a samsung állítása szerint(hivatalos weblap)mert engem nem zavarna hogy ha csak 50-50Hz jutna a szememre, nem vagyok rá érzékeny, vagy pedig az nvidia drivere nem is fogja engedni a dolgot?Úgy olvastam fentebb, hogy a crt monitorból is elég neki a 100Hz.Mert ugy nem akarnám megvenni hogy zsákbamacska.. 

droid8101
(újonc)
Kell a 120 hz, mert különben nem is tudod engedélyezni a 3d visiont. Vegyél inkább 200 hz-es tévét, vagy 120 hz-es monitort.

szutyis
(kvázi-tag)
NVIDIA 3DTV Play Letöltés 14 napos :
http://www.nvidia.com/object/3dtv-activate.html
Megvásárlás HU:
http://store.nvidia.com/DRHM/store?Action=DisplayCategoryProductListPage&SiteID=nvidia&Locale=en_GB&Env=BASE&categoryID=5621900&resid=TS2O-QoHArEAACLAk5YAAAAX&rests=1294831355959
Nekem LG LX6500-al hibátlan
))))

Joker94
(fanatikus tag)
Valahol én olvastam h. ez megy egy 60HZ-es monitoron is,igaz lehet?

petibusz
(újonc)
van itt valakinek 3d vision kit?mi a véleményetek róla milyen?milyen konfiggal nyomjátok,.tényleg duplán terheli a vga-t?azt olvastam hogy az acer LCD monitor kicsit szellemképes.Én is spekulálok most a 3d vision kit-en.

Joker94
(fanatikus tag)
Szerintem laptop VGA kevés lesz hozzá.
Nekem egy GTX285al lesz.

LakiTomi
(kvázi-tag)
Acer X1261 projektor 1024x768 nativ, 85 Hz - 150 cm képátló, GTS250, Phenom II 3.3 GHz, nvidia 3d vision. Eddig minden kafán megy. Én elégedett vagyok a látvánnyal. Drasztikusan nem vette vissza a 3D a teljesitményt, szemre nem szaggat semmi fullon sem. Crysis, BattleField BC2, CoD MW2, Avatar, NFS Shift, MOH. Ajánlani tudom ezt a párositást. Én 3 méterről nézem, nincs ghosting, fényerő elegendő. Süti. 
[ Szerkesztve ]

Márton
(PH! addikt)
mármint 3d vision szemüveg 85 Hz-cel?
Nekem 100-on reklamál piros betűkkel hogy nem optimális,
váltsak módot. Holott 50i videókhoz pont az a jó

LakiTomi
(kvázi-tag)
Igen 85Hz-el. A projektoron van egy ilyen beállitás, hogy nvidia 3d vision mód. A frissitést meg 85 Hz kell tenni a grafkártyán. Feljebb nem is megy, ennyit tud a projektor. Nekem nem kiabál semmi. Beállitottam igy. Ha kiabálna sem zavarna, ha nekem tetszik, bár ha átállitom 60 Hz-re úgy is megy, de szemüveggel úgy már vibrál. 
[ Szerkesztve ]

Márton
(PH! addikt)
Nem tetszene, ha kiabálna, mert a vörös felirat nem tűnik el!!
Irtó zavaró. Nekem 100Hz-en vajon miért teszi ki?
Melyik verziójú drivert használod? Állítólag a régebbiek nem szóltak.

LakiTomi
(kvázi-tag)
3.5.797 driver, ez volt a szemüveghez gyárilag, mást nem próbáltam.
Egyébként meglepődtem egész kellemesen a stereoscopic player nevű videolejátszó programon, ami amolyan ál 3d-ben játsza le a sima filmeket. Projektoron nézve egész korrekt 3d-s látvány, élvezhető.

LakiTomi
(kvázi-tag)
Pontositanák: 195.66 grafikus driver és 1.18-as nvision driver.

Márton
(PH! addikt)

A stereoscopic player nem tud 2d->3d konverziót. mit látsz te? 

davidsone
(kvázi-tag)
hali
nemrég adtam túl 1 ilyen 3d kit-en a hozzá tartozó samsung 2233rz monitorral 1ütt.
Hamar ráuntam, nem kiforrott még ez a technika... fps-ek nagy többségében sÍkban marad a célkereszt amire rá lehet állÍtani a 3d-s keresztet ami nagyon zavaró. Mélység érzetet ad nem úgy mint a képeken, hogy kijön a monitorból a kocsi a golyó meg stb...
...elvétve de előfordul az is. Filmeket úgy kell összevadászni, én csak kisfilmeket találtam az Nvidia-tól.

LakiTomi
(kvázi-tag)
Hát én azt látom, hogy ha sima filmet elinditok benne, majd bekapcsolom az nvision-t, akkor nem teljesen, de érezhető 3d-s hatás van. Pl. akciójelenetnél, robbanásoknál, de sima embereknél, kiemelkednek a háttérből, nem egysikú lesz a film, és nem látok torzítást sem. Én így látom, nem tudom, hogy magyarázhatom el másképp. Beállitások: viewing method - nvidia 3d vision, layout -frame sequential, parallax-nál lehet állitani a 3d-s mélységet, vigyázni kell, mert nagy mélységnél zavaró. Valaki próbálja ki sima filmel és mondja el a véleményét mit lát, mert én biza 3d-t, nah persze nem hűde micsoda imaxos-at, de én véleményem szerint elfogadható. Bár lehet engem elraboltak az ufo-k azért látom. Néha a szomszédhoz is átnézek a falon a 3d visionnel, lehet valami tuning darab. 

LakiTomi
(kvázi-tag)
Egyetértek. Avatar eddig az egyetlen játék, amiben eléggé ütős látványt nyújt. A többivel sem rossz, de nem az igazi.

Márton
(PH! addikt)
Filmeket rossz helyen kerestél, játék meg egy
csomó van még ami jól néz ki, akár régebbiek is:
Flatout, Tomb raider, stb.
Fórumokat kell böngészni, ott leírják az emberek, melyiket érdemes nyúzni.

Márton
(PH! addikt)
Parallax az egész témát viszi előrébb vagy hátrébb.
Ismétlem: Stereoscopic Player NEM tud 2D->3D konverziót.
Special 3D-DVDs are required. Stereoscopic Player cannot convert ordinary 2D movies to 3D.

LakiTomi
(kvázi-tag)
Én elhiszem, hogy nem tud. Épp előbb meg is néztem. Azt csinálja, hogy ami éles azt előrébb hozza, ami nem éles azt meg háttérbe, sztem hasonlóan, mint a játékokban. Ezért az arcok, vagy robbanások 'kiemelkednek a síkból', picit olyan érzés, mintha tényleg 3d-s volna szerintem és a háttér meg tényleg háttrébb kerül. Nem erősködöm. Meg kell nézni egy dzsungelharc jelenetet egy jó BRRippel és eldönti mindenki, hogy 3d-s vagy csak 2.5 d-s. Nem akarom elhumorizálni, nem vagyok szaki. Te próbáltad? A paralaxx nem tudom mit csinál pontosan, lehet előrébb, vagy hátrébb tolja a dolgokat, de ezáltal olyan, mint a játékoknál széttolja a képet. Nem akarok hülyeségeket írni, csak azt írom, amit látok a 2 szememmel és nem érdekel mit írnak róla. 

Márton
(PH! addikt)
Egy anaglif screenshotot küldhetnél azért, hogy lássuk,
mit is látsz 

LakiTomi
(kvázi-tag)
[link]
Fényképezővel csináltam nagyobb záridővel, mert leállítva vibrál a kép...
[ Szerkesztve ]

Márton
(PH! addikt)
A printscreen-t amúgy ismered? 
Ebből a képből pont nem látszik, hogy a különböző mélységben
lévő dolgok vizszintes eltolása változó lenne.
Anaglif screenshotot kérünk, olyan témáról ahol egyértelműen látszik,
hogy elől és hátul is van téma.

LakiTomi
(kvázi-tag)
Ismerem, de mint mondtam hogy a kép vibrál, váltakozik az egyik és a másik képkocka /ez a nvidia nvision lényege/, így lehetetlen az én tudomásom szerint printscreen-nel képet csinálni. Képzeld próbáltam. Mint mondtam, nem vagyok szakember, csak kíváncsi voltam a véleményekre.
[ Szerkesztve ]

Márton
(PH! addikt)
hát válaszd az anaglif módok egyikét!

LakiTomi
(kvázi-tag)
Vagy úgy... Tessék.
[link]

Márton
(PH! addikt)
köszi, hát erről beszéltem
ezen a képen semmi, de semmi nem 3D-s.
Az előtérben lévő ember két képe között ugyanakkora a vizszintes
távolság, mint a leghátsó objektumon. Ergo azonos síkban vannak.
Nem lehet hogy csak annyira akarod látni a 3d-t, hogy odaképzeled?
Vagy amiatt tűnik 3d-snek mert az operatőr játszott a mélységélességgel,
és életlen a háttér.. De ez normál 2D-ben is így van...

LakiTomi
(kvázi-tag)
Igazad van. Ezt pedzegettem már előbb is, hogy ami nem olyan éles az a háttérben van, ami éles, az meg előrébb mászik, vagyis valójában 2 képsík van, ez tűnt 3d-nek a nagy képen, mert a szemüveg az eltolással így jobban kihozta. Már látom én is és megértettem a lényeget. Ez akkor 2.1D.
Ma megint okosabb lettem.
Csak azt nem értem, hogy ha játékokban meg tudják csinálmi a rendes 3d-t mélységérzettel /Avatar nagyon tetszik, és szerintem nagyon jól néz ki/, filmeken miért nem tudnak 2d-ből 3d-t csinálni? Akkora nagy rendszererőforrásokat igényelne? 
[ Szerkesztve ]

LakiTomi
(kvázi-tag)
Sztem játétokban azért egyszerűbb, mert a grafkártya, amikor kirajzolja a játék képét a képernyőre, akkor pontos infója van minden egyes képpont távolságáról, TÉRBELI elhelyezkedéséről a képernyőn, mivel a játék engine-je erről infot ad neki, így nem nehéz hozzárendelni egyes pontokhoz a megfelelő eltolás nagyságát. Filmeknél nincs semmi infó a mélységről, ezért ott sokat kellene számolni, meg igazából csak találgathatna egy nagyon gyors gép is, hogy most melyik képpont legyen a legtávolabb, melyik közelebb. Én erre jutottam ezen agyalva. Lehet hülyeség, de kézenfekvő magyarázat. Ezért kell eleve 3d-ben felvenni a videót a tökéletes 3d hatáshoz. 
[ Szerkesztve ]

Márton
(PH! addikt)
így van

davidsone
(kvázi-tag)

[ Szerkesztve ]

davidsone
(kvázi-tag)
ja a tombraider underworld tényleg fasza vele itt ott néhány eleme a pályának kiugrott 3d-be 
de mégis csak azt kell mondanom többet vártam.... inkább vettem egy 24' LG fullHD led monitort.
esküszöm faszább mint a 3D...
[ Szerkesztve ]