Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#501) Syrano válasza vscotina (#500) üzenetére

Syrano
(kvázi-tag)

Köszi, hasznos olvasmány, ezt a boltban is elmondták. Valakinek van ilyen? Személyes tapasztalata?

(#502) rüstü válasza Syrano (#499) üzenetére

rüstü
(újonc)

Ezekkel szerintem csínján kell bánni. Nekem is ilyen van (laptop pillow-ként szerepel a termékkínálatban), méghozzá olyan darab, amiben van egy rekesz a notinak+egy első cippzáros rész, reálszisztéma katalógusban rátalálsz.

Negatívum, hogy (valszeg a hab miatt) nem túl könnyű. A notim (15,4-es) imádkozva fér csak bele (pedig a táska is 15,4-es). Az első rekeszt kiválóan megtelíti a töltő, más már alig fér csak bele. A legnagyobb szívfájdalom: nem áll meg a földön, függőleges helyzetben, hanem ELDŐL. A párnázás rendben van, viszont a cipzárok felől nincs védve (nincs hatoldalú védelem).

Mindezek ellenére (vállpánt nélkül, kézben hordva) szerintem nem látszik rajtuk első pillantásra, hogy noti van bennük, inkább szolid üzleti táskának tűnnek.

C64-II, Levis magnó, Goldstar tévé, 1571 floppy, 2 joystick...

(#503) Syrano válasza rüstü (#502) üzenetére

Syrano
(kvázi-tag)

Ilyesmire voltam kiváncsi, köszike. Kár hogy ezt vásárláskor nem lehet kipróbálni... Még akkor alszok rá párat.

(#504) rüstü válasza Syrano (#503) üzenetére

rüstü
(újonc)

Jól teszed, ezt nem szabad elkapkodni ;)

Hozzáfűzném, hogy szerintem a hátizsákok valamelyest jobban kihasználhatók. A háton hordva a nem jelentéktelen tömegű gépet, a töltőt, a fél irodádat, egy csomó dvd-t ésígytovább magaddal vihetsz, ami oldaltáska kivitelben azért már jobban terhelné a gerincedet.

A hátizsákkal valamelyest biztonságosabban is tömegközlekedhetsz, nem kell annyira félni, hogy a mamik nekirongyolnak, szétcincálják, botjukkal eltalálják a metrón. Az oldaltáska akkor jöhet számításba, ha mondjuk öltönyben közlekedsz, vagy egy meglévő hátizsák mellé kell valami.

(#505) HXY válasza rüstü (#504) üzenetére

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

Nyáron a dög melegben sztem oldaltáska a legjobb, mert akkor a hátizsák nem melegít..

(#506) MkoMaci válasza benoce (#498) üzenetére

MkoMaci
(újonc)

Na, ma végre sikerült egy boltot találni, ahol tényleges megrendelés nélkül is meg lehetett élőben nézni a táskát. Szóval még nincs 24 órás tapasztalatom, de tetszik egyenlőre, nekem nagyon bejön :)

Köszi az infokat. Az alja tényleg lehetne erősebb kicsit, de ha lerakod, akkor legalább nem dől el.

Brum: MkoMaci

(#507) Syrano válasza rüstü (#504) üzenetére

Syrano
(kvázi-tag)

Igazából a hátizsák annyira nem pálya, jobb lenne egy oldaltáska, az szerintem komolyabb megjelenésű, főleg ha az ember öltönyben van, amint említetted.

(#508) rüstü válasza Syrano (#507) üzenetére

rüstü
(újonc)

Igen, így van. Bár én többször szoktam látni öltönyös embereket a 30-40k-s samsonite pro-dlx hátizsákkal, azért szerintem elég komolytalanul néznek ki :))

Esetleg körülnézhetsz a laptoptartóval ellátott bőrtáskák között is (akár samsonite, monarchy, horroráron giudi). Ahogy néztem, még az io gyárt komolyabb megjelenésű táskákat. Érdemes lehetne megnézni élőben a logitech kinetik oldaltáskát is, én sajnos nem láttam még, de hátha jól néz ki.

(#509) Syrano válasza rüstü (#508) üzenetére

Syrano
(kvázi-tag)

Azért olyan sok pénzt nem akarok költeni :) jó táskát szeretnék venni az új R61esemnek, de nem a legdrágábbat. A Samsonite-tal vannak már tapasztalataim, ilyen pénztárcám van meg apunak is ilyen táskája (nem laptoptáska) van kb 20 éve, az meg nem kis idő! A héten majd nyakamba veszem a várost és körülnézek alaposabban.

(#510) Stehe

Stehe
(tag)

Szisasztok!

Én is laptop hátizsákot keresnék, de nem igazán ismerem a típusokat. Én ezt néztem ki: Samsonite Nem tűnik túl drágának, de a súlyát nem tudom mennyi. A lényeg, hogy minél könnyebb legyen, de a laptop része ettől függetlenül körbe legyen " párnázva", és esőáűlló (cipzár alatt is). Vannak ajánlott / elkerülelmdő típusok?

Köszi, Dani

[ Szerkesztve ]

(#511) ryo555

ryo555
(újonc)

Hello,

Most vettem egy 15"-ös Dell Vostrot és szeretnék venni hozzá valami jó kis táskát nyárra amivel bicajjal is tudom vonszolni magammal a laptopot.
Néztem a http://notebooktaska.hu-t, nem tetszik, a http://laptoptaskabolt.hu jónak tűnik és a választék is elég szép, de nem tudom mennyi idő alatt jönnek meg a táskák, vásárolt már valaki tőlük?
Hmm Dicota vagy Case Logic?

(#512) dabgergo

dabgergo
(senior tag)

Pár napja vetteme egy Samsonite Envision laptoptáskát. Kegyetlen jó. Mindenkinek bátran ajánlom. Nagyon masszív, jók a varrások, erős a zipzár, vízálló az egész és nagyon kényelmes a viselete. Nem az oldalaon látható pirosban vettem, hanem a Khaki/Balck verziót.

(#513) kátránykettő

kátránykettő
(fanatikus tag)

Hátha még más sem ismeri: Logitech Kinetik. Én ma néztem meg egyet élőbe, besz@rás jó cucc, már csak ki kell próbálnom, hogy belemegy-e a 17-es notim, és már veszem is meg :)

k2, én a biorobot

(#514) buherka válasza kátránykettő (#513) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Én már megvettem és ismerem is :D
Múltkor voltam kinn a németeknél és sikerült megcsípnem egy ilyet 20€-ért (5K) a München-i Conrad-ban. Valami Logitech promóciós nap volt és fél áron lehetett venni egy csomó Logitech cuccot. És 5 év garit vállaltak rá 3+2 :Y
Hát meg kell hogy mondjam, hogy rohadt jó kis minőségi hátzsák egy noti számára. Igazi No.1 minőség. Nem nyeklik nem nyaklik az ember hátán. A Noti tartó úgy ki van párnázva benne, hogy ha fejre állsz cangázás közben, még akkor sem lesz baja a masinának.
Annyira profin van kiképezve a pántja, ha felveszed a hátadra 5 perc után nem is érzed, hogy rajtad van. Meg + piros pont a pántján lévő kis MP3-as tartónak, amibe még a K800i-m is belefér és egy kis lyukon ki lehet vezetni a füles vezetékét :C .
A papírja szerint 15.4"-os notihoz való, de írja a 17"-ost Macintosh-t is.
Lehet, hogy kicsit necces lesz belerakni egy normál 17"-os notit, de próba cseresznye.
Szóval rosszul nem jársz vele még, ha kicsit 10Kf felett is van az ára itthon.

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#515) kátránykettő válasza buherka (#514) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Ha megoldható leméred nekem, hogy max mekkora laptop megy bele? Mert a boltban sajna elfelejtettem ezt megteni, visszamenni, meg poénból nem akarok, mert messze van :) Előre is köszi! Ahol én néztem ott 15K felett volt az ára átszámítva, Te hol tudsz kicsivel 10K felett?

k2, én a biorobot

(#516) buherka válasza kátránykettő (#515) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Na minnyá lemérem neked, hogy mekkora belül a notis rekesze, nehogy lyukra fuss a végén :U

Hát igen 15k az kissé már sok, habár talán még annyért is megérné, mert ez aztán full minőség :K
Amúgy itt elég olcsó a cucc...ha nem a legolcsóbb :U

(#517) buherka válasza kátránykettő (#515) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

No...megmértem neked 29X40 cm-es hely van a hátsó rekeszében, de azért vegyél le belőle egy-egy centit mert így talán annyira nem fog szorulni a notesz.

(#518) kátránykettő válasza buherka (#517) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Köszi!
Ez pont határeset, mert ugyanekkora a laptopom is :D Még akkor töprengek rajta ...

k2, én a biorobot

(#519) buherka válasza kátránykettő (#518) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Most nézem, hogy ma reggel levették az árlistáról :B ...mert tegnap este, mikor linkeltem neked még volt 10095,- pénzért. De biztos tudnak hozni rendelésre.

Oké...jó töprengést :D

(#520) kátránykettő válasza buherka (#519) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Igen, már én is csak az "aktatáska" tipusút láttam már ott :) De most van egy alig használt darab az ebay-en, és az eladó volt olyan jó, ( mert őt is megkérdeztem a méretről, csak azt hittem már nem is válaszol, azért érdeklődtem meg tőled is ) hogy belepróbált egy ugyanakkora notit mint az enyém és azt mondta, hogy kényelmesen elfér. Azt hiszem rá is startolok a licitre :)

k2, én a biorobot

(#521) buherka válasza kátránykettő (#520) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Te tudod...én nem nagyon karmolom a használt cuccokat. :B
De ha valóban jó állapotban, akkor miért is ne :U

(#522) kátránykettő válasza buherka (#521) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Én sem mindenben, műszaki cuccot pl. nem hiszem hogy vennék használtam, de egy táska még belefér, azt irta az eladó, hogy kétszer használta és semmi baja. Persze majd hiszem ha látom, csak előbb meg kell nyerni :D Majd elmondom hogy milyen ha meg lesz :)

k2, én a biorobot

(#523) kátránykettő válasza kátránykettő (#522) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Megvettem :C Remélem egyben lesz mint a képen :D

k2, én a biorobot

(#524) buherka válasza kátránykettő (#523) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Örülök neki :C
Mennyi volt a vége?
És jó bele a notid?

(#525) kátránykettő válasza buherka (#524) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Elméletileg jó a méret, 19 fontért sikerül hozzájutnom. Remélem a héten megjön :D

k2, én a biorobot

(#526) buherka válasza kátránykettő (#525) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

5.5K...az nem is volt rossz ár érte :K
posta is benne van?, vagy az még rájön +-ba?

(#527) kátránykettő válasza buherka (#526) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Ingyen postázza, persze nem otthonra, csak ide Londonba, már fel is adta, jövőhétig ér ide. Vagy előbb :)

k2, én a biorobot

(#528) buherka válasza kátránykettő (#527) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Akkor ennyiért ajándék volt :K , mondjuk ide Mo.-ra már szerintem nem állta volna a postát :B
Biztos meg fog felelni az igényeidnek...ennél jobb notitagyót el sem tudok képzelni :C

(#529) kátránykettő válasza buherka (#528) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Azt meg tudod mondani, hogy mi a bal oldali vállpánton az a kis gumis részen lévő kereszt alakú bevágás? Mert nem tudtam rájönni magamtól :) Ezen a képen látható többé kevésbé.
update: pardon, jobb oldalit akartam mondani :D

[ Szerkesztve ]

k2, én a biorobot

(#530) buherka válasza kátránykettő (#529) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Igen jobb oldalon van.
Az kérlek szépen egy headset kivezetés :K . A vállpántba berakod az MP3-as lejátszót, vagy a mobilod és a fülhallgató vezetékét ki tudod ott vezetni....persze a felesleget, meg begyűrheted belülre, hogy ne ficegjen feleslegesen.
Ja és cipzáros a kis tartó, szóval kipotyogni nem fog onnét semmi tuti.
Én a K800i-met is bele tudtam rakni, de éppen hogy...
Ha megyek pringával a melóba és viszem a notit, marha jól jön ez a kis tartó, hogy zenét hallgathassak a telefonomról.
Lefényképezem neked közelről, hogy lásd miről beszélek ;)

(#531) kátránykettő válasza buherka (#530) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Zseniális, sosem találtam volna ki :DD Köszi!

k2, én a biorobot

(#532) buherka válasza kátránykettő (#531) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

No...itt vannak a képek kis ízelítőnek: 1 2 3

Mondjuk én tágítottam a lyukon egy picit, mert úgy kellett átpaszírozni a K800i fülesét rajta, de most már jó.

[ Szerkesztve ]

(#533) kátránykettő válasza buherka (#532) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Hát köszönöm szépen! :) Ez az asszonynak lesz jó, ha leküldöm a boltba tejért-kenyérért laptoppal, mert ő szokott zenét hallgatni útközben :D

Mellesleg meglepően jó fényképek, ahhoz képest, hogy telefonnal készültek, 400-as ISO-val :K

k2, én a biorobot

(#534) buherka válasza kátránykettő (#533) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Oké...nincs mit ;)

Manapság már az emberek laptoppal mennek boltba és arra jegyzik, fel, hogy mit kell venni :D ...a papírcetli már a múlté :C
Azért ha megkapod a tatyót, írd le a véleményed róla :U ...talán annyi pici negatívum van a táskával kapcsolatban, hogy a "teknős páncél" része az elég könnyen karcolódik, mert valami beton kemény műanyagból van. Még azt is meg merném kockáztatni, hogy ráállok és nem horpad be :B , lényeg hogy ne döntsed neki semminek és nem lesz karcos.

ISO 400 :U ...aha, most hogy mondod :D , elvileg ebben a telefonban már Cyber-Shot optika van...talán ezért csinál ilyen tűrhető képeket, Mondjuk a K800i-mm a Nikon CoolPix gépemet meg sem ugatja. :D

[ Szerkesztve ]

(#535) kátránykettő válasza buherka (#534) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

OK, jelentkezek ha megjött!

k2, én a biorobot

(#536) Thusor

Thusor
(senior tag)

Nekem egy Toshiba Satellite L40 géphez kellene egy olyan táska ami jól védi a gépet mind szállításkor, mind pedig otthoni tároláskor....hordozva kevesebbet lenne a gép, max havonta 4-5x. Milyen táskát javasoltok?

[ Szerkesztve ]

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#537) kátránykettő válasza kátránykettő (#535) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Megjött a tatyóm szuper nagyon, belefér a 17-es notim is ( ha egy centivel nagyobb lenne bajban lennék, de igy pont jó ), kitünő állapotban van, azon a kemény részen van 2-3 kis karcolás és ennyi. Elégedett vagyok vele, meg magammal is :D

k2, én a biorobot

(#538) Skynet258 válasza kátránykettő (#537) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Hamarosan én is csatlakozom hozzátok, ma megrendelem szerintem ezt a Logi Kinetik hátitatyót... jelenleg egy válltáskát használok, de unom már a vállamon a terhelést, főleg, hogy minden nap velem a noti szinte.
Egyébként is ez lett volna a kiszemelt, de látom az utsó pár poszt igen pozitív volt, úgyhogy csak megerősítettetek a döntésben ;)

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#539) kátránykettő válasza Skynet258 (#538) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Isten hozott a klubban és gratula! :D Szerintem jól döntöttél!

k2, én a biorobot

(#540) xedos

xedos
(PH! addikt)

Hátha érdekel valakit:
A LIDL-ben árulnak váltáskát, amiben van noti rekesz.
Megnéztem -2300Ft-ért nem rossz -de nekem nagy. 15.4"-es noti belefér...

[ Szerkesztve ]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#541) kátránykettő válasza kátránykettő (#539) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Annyira sikeres itthon ez a táska, hogy az asszony le is nyúlta és azt hordja melóba :D Most ért haza és lebukott :D:D Azt mondta, hogy az egyetlen hibája, hogy ha leteszi akkor eldől, nem teljesen sík az alja, hanem íves. És azt is mondta, hogy nagyon kényelmesnek találta ő is :)

k2, én a biorobot

(#542) Skynet258 válasza kátránykettő (#541) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Mondjuk ez meglepő, amikor a Logi is úgy reklámozza, hogy a "különleges kialakításnak köszönhetően szilárdan megáll ha letesszük"... De ez a legkevesebb, a hátamon lesz nagyrészt, nem a földön :D

(#543) István0124

István0124
(újonc)

Üdv!
Az én táskámnak nincs márkája, de szerintem nem is az a lényeg, tft 17-es tatyóm van és azért használom mert jobb mintha egy hátitáskába simán beraknám a többi holmim közé.
Mindenkinek ajánlom hogy vegyen egyet, mert védi a gépedet :))

Ez a legjobb játék: http://trabinevelde.hu/latog.php?id=1100960

(#544) Skynet258 válasza István0124 (#543) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Vagy ha hátizsák, akkor Logi Kinetik Backpack :D Srácok, holnap meglesz ;)

(#545) Skynet258 válasza Skynet258 (#544) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Na gyerekek, megvan a táska, hát über cool :D Kicsit féltem, hogy a hátulján az a kemény rész túlságosan kiáll, és ezért teknősbéka hatást fogok kelteni, de abszolút nem így van, k*rva jól néz ki :DD

Nem bántam meg, tele van zsebekkel, tetszenek azok a részek, amiket könnyen el lehet érni akkor is, amikor fent van a hátamon (telcsi/mp3 tartó, cipzáros zseb lent a bal oldalon)... szal örülök, 11k-t megért a dolog bőven :K

(#546) kátránykettő válasza Skynet258 (#545) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Egy újabb sikersztori, mégegyszer gratula a választáshoz! :D Neked is eldől ha leteszed amúgy?

k2, én a biorobot

(#547) Skynet258 válasza kátránykettő (#546) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Igen is meg nem is... ha csak simán leteszem, úgy, hogy nem figyelek, akkor 50% az esély, hogy eldől. Ha direkt úgy teszem le, hogy erre figyelek, akkor az esetek nagy részében megmarad. Összegezve azt mondanám, hogy nem atomstabil konstrukció, de ha figyel az ember akkor nem lehet gond (tehát azért nagyrészt okésan működik).
Egyébként szerintem annak a résznek, amit felveszel (tehát a két vállrész, nem tudom hogy hívják hirtelen, lehet még korán van ehhez :D ) erősen szerepe van annak, ha eldől a tatyó, mert kissé túllóg alul, ha megnézed. Ezáltal az ad neki egy kis nyomást ha leteszed, emiatt pedig eldől.
Egyébként ezen kívül (ami megjegyzem, számomra nem okoz problémát, mert kevésszer teszem le) le a kalappal a tervezők előtt, nagyon kényelmes és használható táskát csináltak a Logitechnél, millió zsebbel és nagyon kényelmes kialakítással :R

(#548) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Végre van pár ember, akinek van kinetik-je. Vagy fél éve linketlem ide, senki nem látott még akkor...
Engem a hátija érdekelne, hogy mennyire tűnik masszívnak a keményített burkolata, mert láttam a neten képeket, hogy így kopik meg úgy kopik, és mivel nekem elég strapa alatt lenne, ez is szempont. Mennyire könnyű maradandó horzsolást okozni neki?

Egy 15,4 - es notim van, gondolom ez belemenne (néhány helyen 15 - ösnek írják).

Amit még nézek, az a Case Logic egyik táskája, de sokkal jobban tetszene a Kinetik. Viszont mostanában nem tudom élőben sehol sem meglesni.:(

=== Szatocs ===

(#549) Skynet258 válasza szatocs (#548) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Masszívnak masszív, viszont szerintem ha nem vigyázol rá, könnyen össze lehet karcolni. Nekem még nincs rajta egy sem, meg vigyázok rá, de ha kifejezetten nagy terhelés alatt lesz, akkor rövid időn belül igencsak megkopik. Szerintem.
A 15.4-es noti minden gond nélkül bele fog férni, nekem is az van benne. ;)
Egyébként nagyon fasza és kényelmes tatyó!

(#550) szatocs válasza Skynet258 (#549) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Mihez tudnád hasonlítani a burkolatát karcolódás szempontjából? Már nagyon gondolkodom rajta mégis:D Imádom a színösszeállítását is, és kétség kívül egyik legjobb védelmet nyújtóó táska.

=== Szatocs ===

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.