Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#301) S.Feri válasza germanh (#299) üzenetére

S.Feri
(őstag)

Nekem is ilyen van 15400Ft-ért sikerült hozzájutnom, nagyon elégedett vok vele. Illetve beszereztem egy felkapom a notit és szaladok táskát is. Ez egy Dicota perfect skin 17-es lett a dell 9400-amhoz.[link]

STEAM: clonefec

(#302) spety

spety
(újonc)

Nem akarom rontani a Dicota hírnevét, de szerintem jó, ha tisztában vagytok vele, hogy valójában mit jelent a 3 év cseregarancia, amit a honlapon írnak. Ugyanis nekem sajna bajom van a táskával, és megkérdeztem, hogy hogyan zajlik az egész.
Először is csak a 2. levélre válaszoltak 2 hét után...
Másodszor a válaszban azt közölték, hogy mivel időközben elköltöztek, nekem kéne Budaörsre kivinnem, miközben én még a korábbi helyükön vettem.
De itt van a legjobb, idézem:
''A Dicota termékek garanciális javítása Csehországban történik. Mielőtt
kicserélnénk a hibás terméket, előtte ki kell küldenünk a szervízbe
felülvizsgálatra. Ha javítható a termék, javítva visszaküldik részünkre,
amennyiben nem, akkor pedig cseréljük, egy újat adunk.''
Szóval ez a 3 év cseregarancia...
Nálam ez azt jelenti, hogy ha nem én tettem tönkre, akkor kapásból cserélem...
Majd kiderül, hogy milyen gyorsan zajlik le a dolog, aztán még megírom majd azt is.

(#303) germanh válasza S.Feri (#301) üzenetére

germanh
(senior tag)

nem tudjátok véletlen mennyi a gari erre a samsonite sahora-ra?

Enjoy the pain!

(#304) S.Feri válasza germanh (#303) üzenetére

S.Feri
(őstag)

Sztem 1 év tuti. De acipzárra adnak 3 évet a samsoniték.

(#305) DarnaiT

DarnaiT
(újonc)

gép: Dell Inspiron 9400
tatyó: Dicota Bacpack Mission XL

(#306) S.Feri válasza DarnaiT (#305) üzenetére

S.Feri
(őstag)

Egy linket dobj már róla légyszi, nem igazán találom. Ha link nincs jó kép is.

(#307) DarnaiT válasza S.Feri (#306) üzenetére

DarnaiT
(újonc)

Íme:[link]

(#308) cherockee

cherockee
(fanatikus tag)

ogio táskaboltot nem tud nekem mondani valaki pesten? mofo.hu-n csak annyit találtam hogy ők forgalmazzák, de hogy pontosan hol...

Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék...

(#309) SonicV

SonicV
(újonc)

gép: Dell Inspiron 9400
táska: [link]

A táskát belealkudtam a gép árába :D

DELL 9400 Inspiron - Core2Duo T7200, 2x512 Samsung 667MHz, GeForce 7900GS, 120GB Sata, 17'' WXGA

(#310) peti85

peti85
(tag)

Én ma vettem a Tescoban 2.490-ért egy táskát. Elég alap, de ennyiért nem hagytam ott.
Egy Toshiba Satellite A100-192 van benne. A töltő már csak a z első fakkban fér el, a noti mellett nincs neki hely. CaseLogicot néztem előtte, de az 6.990 volt bár jóval igényesebb is.

(#311) vscotina válasza cherockee (#308) üzenetére

vscotina
(tag)

Szervusz
OGIO táskát a Bp. VI. kerület Andrássy út, A4 AppleCenter-rel szembe The Lab Oakley boltban lehet kapni.

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>Dell XPS M1330 (csalódtam benne), >>Nokia 5800 >>Panasonic FZ50

(#312) Peetee(tm)

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

nekem egy MSI m677x-em van és a gyárilag hozzáadott tagyit használom sztem tökéletes...

Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)

(#313) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Kicsit kihalt ez a topik, pedig van értelme..... :U

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#314) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha valaki tudna szélesvásznú 14,1-es (330x240) gépre való ''second skint', és meg is osztaná velem, azt megköszönném. :) Nézelődtem, de csak nagyobbat vagy kisebbet találtam. A legjobbnak eddig a 15''-es gépekhez tervezettek tűntek; azok szélességben megegyeznek, de magasságban 4 centivel nagyobbak. :(

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#315) xedos válasza Akheron (#314) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Az Edigitlánál ezt találtam:

Dicota PerfectSkin notebook táska 14''/15,4''
http://www.edigital.hu/product.php?productid=27755&cat=858&page=1
360 x 285 x 40 mm méretú :(

Ugyanakkor ha érdekel van egy Macbook pro-ra valóm
piros tucano second skin. Ebbe 355x245x26mm-es noti való. PÜ-zz

Esetleg a macbook 13''-osa nem jó?
Size and weight
Height: 1.08 inches (2.75 cm)
Width: 12.78 inches (32.5 cm)
Depth: 8.92 inches (22.7 cm)
Nézd meg itt: http://www.macbolt.hu/tucano/

[Szerkesztve]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#316) _seth_ válasza _seth_ (#247) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

[link]

Táska a régi de a noti változott: 15,1''-ról 15,4''-ra váltottam és ez is elfér benne gond nélkül de ez már pont méret!

+ Még van egy amit a notihoz adtak az a semmirevaló fajta táska de arra jó, hogy pl a szomszédba átmenjek vele és a zsebébe betegyem a kártyaolvasót, kábeleket és hasonló cuccokat :)

Majd ha lesz $$$-em rá veszek egy ilyet: [link], kocsiban, suliban jó lenne sokszor a nagy táska helyett bár azt is szeretem nagyon :)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#317) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Én azt az egyszerű táskát használom, amit az Asusomhoz adtak. Nem a legjobb, de egyelőre megteszi. Persze később szeretnék valami masszívabbat venni hozzá, esetleg egy hátizsákot...

(#318) Akheron válasza xedos (#315) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi. :) A 13-as MacBook-ra való az nagyon bizalomgerjesztőnek tűnik - bár nem tudom, tud-e ennyit tágulni. (Írtam privit a másikkal kapcsolatban. :) )

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#319) Akheron válasza amargo (#228) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezekkel a The North Face táskákkal kapcsolatban nagyon szívesen olvasnék még notis tapasztalatokat. :) Én is mindenképp túratáskát szeretnék vásárolni (a second skin mellé).

Vajon mekkora védelmet kínálnak ezek a túratáskák a kifejezetten notikhoz tervezett táskákhoz képest?

(#320) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Találtam egy nagyszerű eszközt; aki félti a gépét vonatozáskor vagy egyéb közösködéskor, annak nagyon hasznos lehet. :)

PacSafe acélháló rögzítőhurokkal és lakattal:
[link]
[kép]

(#321) amargo válasza Akheron (#319) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Szia, csak most láttam a kérdést meg.

Tapasztalatok, nyúzom, amennyire csak lehet. Eddig nem tudtam tönkre tenni. A táska hátrésze elég vastagon párnázott, viszont az eleje nem, csak annyira amennyire a belső zsebe, amibe beleteszed a notit, a notimnak az eleje amúgy is elég erősnek néz ki, azt is mondják rá, így úgy pakolom a táskába, hogy az van kifele, a hátulja meg a hátamba.

Szerintem semmivel sem nyújtanak több védelmet! Sőt én elsőnek vettem a túra táskát, azán vettem észre jéééé: notit is lehet belepakolni. Azért korrekten meg van csinálva a belső része, igazából mivel van rajta mell és derék heveder ezért eléggé hozzád szorul a noti, így mégha pörögve esel el, a hátadhoz szorulva marad, ami lehet előny és hátrány is. Elég jól bírja a vizet, igaz nincs külön bugyija, de eddig nem áztam be-> mentem is már nagy esőben.

Nekem egy túratáska volt a cél, ami tehermentesít, majd kiderült, a noti is belemegy és még rengeteg helyem marad. Viszont egy komolyabb túratáskának, minek már merevített a hát, szintén nem nyújt több védelmet, sőt, nem is egészséges notit beletenni, mert kifele domborodnak azok. Crumpler, VAUDE, Tatonka, LoweAlpine is érdemes megnézni, ebből az első nem túratáska, viszont eszméletlen tűrés képességük van.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#322) Akheron válasza amargo (#321) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi. :) Én eddig csak a The North Face-szel szemezgettem komolyabban - főleg tőlük láttam olyan táskákat, amiknek a színvilága is nagyon tetszett. De ennek a Crumplernek is utánajárok még. :)

Valamilyen esőhuzaton is gondolkodom, bár ez végképp bőven ráér még: [link]

(#323) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem teszkós fujitsu siemens-es táskám van, semmi extra, felül cipzáros, 1 rész a notinak, 1 zseb a töltönek, egérnek. Sajna nincs hozzá vállpánt, de mindössze 2k volt.
Később lehet lecserélem valami komolyabbra, de nem sokat hurcolom, csak a koleszba, meg haza.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#324) amargo válasza Akheron (#322) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Nagy esőkben is notival akarsz mászkálni(azaz netalántán túraközben elkap)? Mert azon kívül, ami aug 20.-án és még párszor volt az évben (3x áztam szarrá.. ebből 2x kocsival voltam, csak sétálni mentünk el..), simán kibírja ami van.
Túrázni is szoktál (notival)? Vagy miért pont túratáskát keresel? Mert amúgy elég kevés esélye van, annak, hogy annyira elázzál, hogy egy ilyen tatyó beázzon.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#325) Akheron válasza amargo (#324) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Inkább csak szeretek felkészülni - alapvetően vonzódom a jó minőségű, kevés helyet foglaló, szükséghelyzetben hasznos céleszközökhöz. :) Ez meg ugye nem is drága, és ''örök darab'' lehet; gondoltam, 2 ezer forintot megér. :B

Találtam a vaterán egy tech air notitáskát is; ha esetleg valakit érdekelne: [link]

Szerk.: a túratáskáról - alapvetően jobban bízom ezeknek a termékeknek a tartósságában és a minőségében, mint az egyszerű használatra készült ''mindennapi'' márkákban. :B

[Szerkesztve]

(#326) littlemole válasza Akheron (#325) üzenetére

littlemole
(senior tag)

Ha az esőtől félsz akkor szerintem a legegyszerűbb ha veszel egy olyan táskát amiben a noti kellően ki van párnázvailletve tetszik is, és beszerzel hozzá szükséghelyzetre egy esővédőt. Kifejezetten túrazsákokkal kapcsolatban nem hiszem hogy annyira ki lennének párnázva. De lehet azért találsz ilyet is.

Én pl kivettem egy másik hátizsákomból az esővédőt és beleraktam a notitáska egyik zsebébe.Ha kell akkor azt dobom rá a táskára. Sokat hordozom a notit , gyakran esőben, és bizony néha jól jött hogy volt valami extra védelem eső ellen is.

Én ezt néztem ki legújabban.
[link]
A mostani táskámnak súlyának csak a fele lenne 1kg 2kg helyett. Ezért gondoltam hogy beruházok rá. Bár először megnézem személyesen is, hogy minőségben milyen.

Game TODAY OR wait forever

(#327) Zanik válasza littlemole (#326) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Én is ezt néztem ki. Valahogy szivesebben cipelem háton, mint kézben/vállon. Bár ahogy bátyám mondta, ha télen a jeges úton elnyalok, akkor mindegy miben van a noti, sőt, talán nagyobb baj ha a hátamon...

(#328) amargo válasza Akheron (#325) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Hi en is jobban bizom bennuk!
jo a nortface, de vannak hatranyai, talan ratudtam mutattni.
azt meg nem emlitettem, hogy fel-egy ev garit ad.. ami 20e ft kicsit keveslek (na jo nekem csak 9e volt) vizhatlansagra: 2e-t meger, hogy ne legyel bajban tenyleg. nekem van a masik taskam miatt, de meg nem kellet. ennyit kibir a tatyo. csak a zippzaraknal kell vigyazni, hogy mindig vedve legyen!
Crumler nek profi cuccai vannak 2-3x ennyiert. azok sem sokkal jobbak.

(#329) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Egy kicsit off talán, de ez annyira jó, hogy nem bírtam megállni, hogy ne linkeljem. :D

Egyedi kézműves foltvarró technikával készült ez az eredeti stílusú NoteBook védő vagy takaró. Tökéletes, eredeti és személyre szóló ajándéknak ideális, hasznos és mutatós darab. Megóvja drága és kényes NoteBookját, Laptopját a portól-kosztól egyéb szennyeződéstől anélkül, hogy annak fedelét le kellene hajtania, de a lehajtott állapotban lévő NoteBookra terítve is védi azt a portól, szennyeződésektől. A textil és a diszkrét színek hangulatot és melegséget visznek irodájába, dolgozó szobájába, tökéletes dekorációként hatnak. Mérete minden Notebookra megfelel, 30 fokon mosható, vasalható.
[link]

[kép]

[kép]

www.eladomakonyvem.hu

(#330) amargo válasza amargo (#328) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

[link]
Itt van egy pár fajta ebből.. cumpler a northface-el ellentétben fotós táskaként is hazsnálható. Ami még jól jöhet :) bár fotós táskának hátozsák nem a legszerencsésebb.. kivéve, ha.

Szerk:
Shadowfax : Ez kemény!

[Szerkesztve]

(#331) _seth_ válasza Akheron (#322) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

[link]

Ehhez adnak alapból is esővédőt.

(#332) _seth_ válasza Shadowfax (#329) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

És jön a Kovács Pistike aki széknek nézi és ráül :D

(#333) Akheron válasza _seth_ (#331) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi, ezt néztem már, csak az a bajom vele, hogy túlzottan feltűnőek a színei. Nálam csak a visszafogott szürkés-barnás-zöldes-sárgás színek játszanak. :B

(#334) _seth_ válasza Akheron (#333) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Van belőle bordó-sárga :) az nem jó?

Élőben a színei nem ilyen rikítóak, meg kell nézni, meg kell fogdosni :)

Egyébként már volt ilyen a kezemben és nagyon jól megcsinálták, fér is bele cucc és viharban sem ázik el a noti benne.

(#335) Akheron válasza amargo (#330) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

A linkelt helyről lehet rendelni is hazánkba? Néztem az országlistájukat, de nem találtam köztük Magyarországot. :F Bár igaz, az árakat sem vetettem még össze a hazaiakkal; talán meg sem érné. Te merre vásároltad olyan kedvező áron?

(#336) Shadowfax válasza Akheron (#335) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Esetleg beugorhatsz a Teréz krt. 45-be, az Overland boltjába, rengeteg The North Face cuccuk van, s ha nem találod meg a táskát, amit kinéztél, akkor szerintem megkérheted őket, hogy rendeljék meg neked. ;) [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#337) Akheron válasza Shadowfax (#336) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi, az Overlandot már ki is néztem magamnak; a másik ilyen hely a Mountex, abból van egy helyi bolt is (itt Gyöngyösön). Bár itt valószínűleg szegényes lesz a kínálat. :)

_seth_: Az sem jó. :B Tetszik amúgy az a színösszeállítás, csak nem szívesen hordanám. A színekkel kapcsolatban nagyon válogatós vagyok.

(#338) amargo válasza Akheron (#335) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Nem tudom, hogy szállítanának-e ide. Én itthon vettem.
(Overlandosokkal elég jó kapcsolatban álltam/ok, ezért majdnem beszerzési áron kaptam meg)
Overland, meg van az említett Teréznél férfi-női, ha esetleg a férfiben nem látsz a nőiben is vannak táskák még. Vagy mamut, esetleg westend.

(#339) bbazsy

bbazsy
(őstag)

hali

second skin szerű ''tok'' -ot tud valaki picit vastagabb notihoz? (dicota elvileg 35mm -ig jó, enyém(thinkpad z61m meg 37-40).

..

(#340) Shadowfax válasza bbazsy (#339) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

Itt nézz körül. ;) [link]

www.eladomakonyvem.hu

(#341) mimike

mimike
(lelkes újonc)

hello!

15'' géphez keresek táskát (nem hátizsákot), de nem azt a hagyományosat, hanem valami olyat, amin nem látszik már messziről, hogy laptop van benne.
Már néztem több weblapon is -nem tudom, lehet, hogy rossz helyen keresem- de eddig csak egy-két félét láttam. Ilyen kicsi a választék, vagy csak én vagyok vaksi?

Örülnék, ha valaki segítene, előre is köszi!

(#342) vscotina válasza mimike (#341) üzenetére

vscotina
(tag)

Szervusz Az Apróban van egy táska, esetleg megnézhetnéd. A minősége szerintem osztályonfelüli, árban lehet kicsit alkudni.
http://mobilarena.hu/e.php?mod=74&id=57413

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>Dell XPS M1330 (csalódtam benne), >>Nokia 5800 >>Panasonic FZ50

(#343) bbazsy válasza Shadowfax (#340) üzenetére

bbazsy
(őstag)

köszi, megnézem őket..

..

(#344) mimike válasza vscotina (#342) üzenetére

mimike
(lelkes újonc)

Köszi, megnéztem, de sajna nem nagyon tetszik. :(

(#345) bbazsy válasza Shadowfax (#340) üzenetére

bbazsy
(őstag)

hát nemtomm, valahogy a dicota nekem árban is, meg kinézetre is jobban bejön..

ha megjön a noti, elmegyek vele, és megpróbálom belegyűrni, remélem belefér:)

..

(#346) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Én végül egy Kensington Contour Pro válltáskánál kötöttem ki: [link]. Minőségre szerintem első osztályú (szebb mint a képeken), ráadásul van benne egy különálló, kivehető védőtok csak a gépnek, amire szintén fel lehet rögzíteni a vállpántot.

Egy kedves PH-s kollégától vásároltam kedvező áron, gyakorlatilag új állapotban - ezért is döntöttem mellette. A ''second skin'' jellegű tokok önmagukban is majdnem 5 ezer forintba kerültek volna, ez meg 7 ezer volt, a kis és a nagy táska együtt. :)

Szerk.: Persze a hátitáskáról sem mondtam le, csak most erősen korlátozott az anyagi keret. :)

[Szerkesztve]

(#347) bbazsy válasza Akheron (#346) üzenetére

bbazsy
(őstag)

hátitáskába van a samsonitenak egy jó, ami jól néz ki:
Samsonite Connection 132-018-050.

Azért akarok second skint, m az viszonylag védi, avval már bele merném rakni a sima, normális táskámba, kocsiba, akárhova. töltő meg elfér máshol:)

..

(#348) Akheron válasza bbazsy (#347) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is ezért akartam second skint - jó is lett volna erre. De ezt a 7 ezer forintos nagy+kis táskát nem hagyhattam ki. ;] Annyi hátránya van, hogy ezt 15-ös gépekhez tervezték, tehát picit nagyocska az én 14,1-es gépemhez.

(#349) bbazsy válasza Akheron (#348) üzenetére

bbazsy
(őstag)

hát erre valsz én is lecsaptam volna, ha látom, és akkor most neked lehetne egy second skin;):DDD

mod: bázze, őstag :B

[Szerkesztve]

..

(#350) Akheron válasza bbazsy (#349) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Ah, akkor Te már igényelhetsz is egyedi avatart. Nekem sajnos még várat magára... :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.