Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#351) sagvary válasza Lex Icon (#350) üzenetére

sagvary
(senior tag)

Megállt a lejátszás, vagy ki is lépett a vinyóról vissza a menübe. Pendrv-vel meg másik vinyóval nem csinálta.

Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...." Ja és elmúltam már 31..32..33..

(#352) sagvary válasza sagvary (#349) üzenetére

sagvary
(senior tag)

Melyik 2,5-ös 500-as vinyó fogyaszt keveset?

Előző életemben biztos hogy huszár voltam, máskülönben meg tele vagyok hibákkal! "Ha megoldottam az időutazás problémáját, akkor a világegyetem másik nagy rejtélyét szeretném megfejteni ...." Ja és elmúltam már 31..32..33..

(#353) Axi-Maxi válasza Lex Icon (#345) üzenetére

Axi-Maxi
(lelkes újonc)

Megrendeltem hétfőn ittvan :DD

Igyá vizet Axi fizet

(#354) Axi-Maxi válasza sagvary (#352) üzenetére

Axi-Maxi
(lelkes újonc)

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=506

Igyá vizet Axi fizet

(#355) sagvary válasza Axi-Maxi (#354) üzenetére

sagvary
(senior tag)

Más a Hitachira hívta fel a figyelmet. A kis fogyasztás mellett a megbízhatóság is fontos. Biztos mindkettő jó, eddig szinte minden vincsi Samsung volt.

(#356) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(őstag)

Sziasztok!

Notebook-ba szerintetek 5400-as vagy 7200-as fordulatú HDD-t érdemes venni? Biztos volt már róla szó, de sürgős lenne, és mivel dolgozom nem tudom most visszaolvasni a hozzászólásokat. (de ahogy látom az 500-as WD-t írjátok jónak :) ) Jelenleg egy 5400-as 120-as SATA winyó van benne, ezt szeretném cserélni legalább egy 500-asra. (HP 8510p)
Ezt a 2-t találtam nagyon jó árban:
WD Scorpion Blue 500GB
Samsung SpinPoint M7 500GB
Vagy esetleg másikat ajánlanátok inkább?

A 7200-asok nagyon drágák, épp ezért érdekelne, hogy van-e értelme egyáltalán olyanokat nézegetnem, vagy elenyésző a különbség? Gondolom a 7200-asok többet is fogyasztanak.
Kisebb SSD is megfordult már a fejemben + mellé egy usb-s 2,5"-os winyó, de akkor azt mindig hordoznom kell magammal, drágább megoldás és macerásabb is, nem biztos, hogy ér annyit az a flash.

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#357) Axi-Maxi válasza Lex Icon (#342) üzenetére

Axi-Maxi
(lelkes újonc)

win7 x64-et tettem fel , nem kellene egyenletesebbnek lennie?

[ Szerkesztve ]

Igyá vizet Axi fizet

(#358) A_ScHuLcZ válasza A_ScHuLcZ (#356) üzenetére

A_ScHuLcZ
(őstag)

A helyzet változott, néztem egy Everestet és felfedeztem hogy most is 7200-as Seagate Momentus van a gépemben. Így már más a helyzet, így valóban nem vennék 5400-ast, hisz az visszafejlődés lenne sebesség szempontjából.
Viszont mitől lehetnek ilyen eltérő eredmények az előző hsz-ben lévőhöz képest? (win7 prof 32bit) Sokkal alacsonyabbak az eredményeim :(

[ Szerkesztve ]

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#359) Lex Icon válasza A_ScHuLcZ (#358) üzenetére

Lex Icon
(lelkes újonc)

A fordulatszám még nem minden. A lemezsűrűség is sokat számít.

Lex

(#360) A_ScHuLcZ válasza Lex Icon (#359) üzenetére

A_ScHuLcZ
(őstag)

ipon oldalát nézegetem, a 7200-as 500gigások között nagy árkülönbség nincs, WD vagy Seagate lehet a jobb választás?
Seagate
WD500BEKT
Seagate ST9500420AS

(#361) Lex Icon válasza A_ScHuLcZ (#360) üzenetére

Lex Icon
(lelkes újonc)

Ha másra nem is, de legalább a saját kérdéseidre emlékezhetnél.
Ezt már kérdezted néhány hozzászólással korábban és válasz is volt rá!!!

Lex

(#362) A_ScHuLcZ válasza Lex Icon (#361) üzenetére

A_ScHuLcZ
(őstag)

Akkor lehet én vagyok a vak, de nem látom, annyi választ kaptam, hogy a fordulatszám nem mindegy. Valamint a korábbi hozzászólásban 5400-asokat soroltam fel, ezek pedig mind egytől egyig 7200-asok, ha megnézed. :F
Ma este szeretném megrendelni, hogy holnap el tudjak menni érte, ezért kérdezgetem ennyire.

(#363) Lex Icon válasza A_ScHuLcZ (#362) üzenetére

Lex Icon
(lelkes újonc)

Ja, bocs az nem te voltál csak azonos az avatar, de attól még elolvashatod! 347-es hsz. 2. része.

Lex

(#364) A_ScHuLcZ válasza Lex Icon (#363) üzenetére

A_ScHuLcZ
(őstag)

Elolvastam, nagyon hajlok a WD500BEKT felé. Bár neten nem sokat találni róla, a WD500BEVT sokkal elterjedtebb, de 5400-ast nem szeretnék venni.

(#365) dirty-handz

dirty-handz
(újonc)

Sziasztok!
WD5000BEVT-80A0RT0 típusú vinyót vettem pár napja! 3 év garival!
HD tuneal leteszteltem

minimum: 36,5
maximum: 80,2
avarage: 59,6
acces: 18,6
burst: 159,4
CPU usage:3,6%

1-2 napig csendes volt semmi gond, ezek után PKR pókerrel játszottam 3d póker oldal, ahol észre vettem 1mp fagyásokat időnként, gondoltam a program miatt fagy, estére a vinyó már elkezdett klattyogni és azóta egyfolytába klattyog, van hogy 2mpeknként van hogy 5mp, van hogy 10 percig nem. Úgy érzem, hogy ez rossz előjel. HD sentinel 100% 100% noti alatt pörög egy cooler master hűtő notepal x2 max fordulaton, CPU: P8400 2,26, 4gb 800mhz memo, 9600M GT videókártya a noti egy acer aspire 5738ZG. Vigyem vissza garanciába? Nagyon idegesít ez a klattyogó hang! Akkor meg hetekig nem lesz vinyóm pedig szükségem lenne rá! Ha valaki tud erre valami megoldást kérem írjon

(#366) randras

randras
(őstag)
LOGOUT blog

Helló!

Szerintetek Seagate Momentus vagy Western Digital Scorpio Black? Az előbbiben dupla annyi a cache (nem tudom, mit számít), az utóbbi pedig WD! :DDD

Pontos típusok:

Seagate Momentus 750GB 16MB 7200RPM ST9750420AS Merevlemez
Western Digital Scorpio Black 750GB WD7500BPKT Merevlemez

Talán a WD javára szól az is, hogy van benne valami fejvédelmi mechanizmus pluszban... vagy az a BJKT-széria?

Külföldi termékrendelések lebonyolítása tetszőleges díjjal: http://goo.gl/UCAL1 || Összes hirdetésem: http://goo.gl/OkUDA

(#367) Beppe91

Beppe91
(tag)

Hello! Mehalt a vinyó a laptopomban(acer aspire 5740), egy wd5000bevt volt benne. Ezt szeretném így lecserélni, viszont nem tudom, hogy bármilyen más vinyót bele tehetek? szóval lehet akár 7200-as is, 16 megás? vagy maradjak inkább az 5400-assal? többet fogyaszt?gyorsabb a 7200? egyáltalán bele lehet tenni?ja plusz samsungot néztem, mi a véleményetek róluk?
WD500 ez az eredeti
Samu 640
Samu 750 gigás
Sürgős lenne, még ma megrendelném, hogy holnap mehessek érte. Kösszi a válaszokat előre is!

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S I9000 ICS 4.0.4 CM9 Nightly // Devil Kernel 072 3.1.10+ // JVO

(#368) xedos válasza Beppe91 (#367) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Bármelyiket belerakhatod...
Igen esetleg egy picivel melegebb és többet fogyaszt...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#369) Beppe91 válasza xedos (#368) üzenetére

Beppe91
(tag)

És mit gondolsz lesz annyival gyorsabb h megérje?sokat dob merülésbe?

(#370) Lex Icon válasza Beppe91 (#369) üzenetére

Lex Icon
(lelkes újonc)

Nézd meg a 342-es hozzászólásomat!

Lex

(#371) Beppe91 válasza Lex Icon (#370) üzenetére

Beppe91
(tag)

És sokat fogyaszt? akkor azt mondjátok megéri a gyorsabb? 2ezren nem mulik:)max akkor nem 750gigat veszek csak 500...')

(#372) Lex Icon válasza Beppe91 (#371) üzenetére

Lex Icon
(lelkes újonc)

A fogyasztásnál engem sokkal jobban idegesített, hogy lassú volt a rendszer, mert a vinyóra kellett várnom. Korábban egy 120-as Fujitsu volt benne 40 MB/s sebességgel. Most egy külső USB-s dobozban van, ott úgyis csak 30MB/s a max.
A fogyasztás csak akkor számít, ha nem vagy konnektor közelben. Ez pedig elég ritka, legalábbis nálam.

Lex

(#373) Beppe91 válasza Lex Icon (#372) üzenetére

Beppe91
(tag)

Hát ez igaz, énis ha már veszek akkor jo legyen, mondjuk a melegedéstõl félek laptop, fõleg ez az acer nem tul jo hûtés szempontjábol. De számit számomra is a sebesség, most akarok ram-ot is venni, hogy gyorsuljon, elég sokat játszom is, minden új játékkal. Nem szeretek a gépre várni:) lehet megprobálom a gyorsabbat eléggé tanácstalan vagyok, nem akarom h tulmelegedjen, vagy hangos legyen.

(#374) HXY

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

sziasztok!

Egy Lenovo ThinkPad X200-am van.
Most egy Hitachi 5k500.b van benne, 500GB kapacitással.
Annyira halk, hogy napközben nem is hallom. Éjszaka csak mert nagyon jó fülem van, hallom a halk duruzsolást 30 cm-ről.
A legnagyobb kánikulában se megy 34 fok fölé.
12 órás folyamatos terhelés alatt is 40 alatt marad.
Egyszóval a tökéletes merevlemez. Nem olyan, mint a WD-k, amiből már volt 5-6 darabom (80-320GB), és a fejet állandóan parkoltatják, ami egy kattanó hangot ad.

De az 500GB a Win7, meg az Ubuntu-nak, meg a fájljaimnak kezd kevés lenni.

Ezért gondoltam, hogy veszek egy 1TB-os merevlemezt.
Az 500GB-os szuperjó Hitachi-t meg semmi pénzért el nem adnám. (na jó 20k-ért igen)
A Hitachi-hoz egy USB3-as ASMedia chipsetes RaidSonic házat, a notimba meg egy Samsung M8-at.
Smart értéket szeretném 3 év elteltével,100/100%-on látni, erre nagyon kényes vagyok.
És hogy nagyon-nagyon halk legyen.
Lesz ez az Samu M8 olyan jó, mint a Hitachi?
Mi más 1TB-os vinyót lehet még kapni? Egyáltalán van más is? (9.5mm)
A WD-k még mindig kattognak?

(#375) pigmeus

pigmeus
(lelkes újonc)

Hali!

win7-et raktam fel. Xp alatt tök jól ment minden, de win 7 alatt állandóan megy a hdd. Ez lehet win7 hiba vagy csak x60 as lenovo progik őrítik meg a gépet. xp alatt minden klappolt a bios simán vezérelt mindent.

(#376) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

500GB WD 5400/8 5,7pont win7 teljesítményteszt
500GB samsung 5400/8 5,9 pont ugyanott, majd csinálok róla alaposabb tesztet is :)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.