Jelenleg 66Mhz. Ha vissza állítom 100-ra akkor is csak 0.5MB/s-el lesz gyorsabb. Itt valami más gond lehet.
''Te! Hogyis van ez?''

Jelenleg 66Mhz. Ha vissza állítom 100-ra akkor is csak 0.5MB/s-el lesz gyorsabb. Itt valami más gond lehet.
''Te! Hogyis van ez?''

Fujitsu MHV2060AH
HDTach 3.0.1.0.
Random acess 18,4 ms
CPU 4%
Average read 32,9 MB/s
Burst 46,1 MB/s
Ezek normális eredmények egy 5400-as noti HDD-hez?
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Igen. Bár a random acces kicsit magas, de majd ezt a többiek véleményezik.
''Te! Hogyis van ez?''
Seagate, 7200 RPM, 100 GB
HD Tach 3.0.1.0
ST910021 AS 3.12
Random access: 14,9 ms
CPU utilization: 4% (+/- 2%)
Average read: 39,9 MB/s
Burst: 123,8 MB/s
A maximum 50, a minimum pedig 27 MB/s körül lehet. (a gép: HP nc6400)
Szerk.: burst
[Szerkesztve]
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

hali,
remélem nemgond hogy itt kérdezem meg ; de mi a véleményetek erről a vinyóról ?
Samsung SpinPoint 120GB, 5400RPM, 8MB cache
hangos,megbízható,gyors ? van valami nagy hibája esetleg hátránya ? 

Nem a leggyorsabb és nem is a leghangosabb 
Nekem ilyen van.
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
[link]
A képből minden kiderül. 
[Szerkesztve]

táhet ez rosz vagy jó ? 

amúgy hol tudom megnézni a chip bus sebességét ?
Hát, szerintem ez egy alsó középkategória. Magyarul közelebb van a rosszhoz mint a jóhoz. Szerintem. 

Nem. Átlagos eredmény 60GB-os 5400rpm-es ATA-s hdd-hez. Nem a 7200-as SATA-sokhoz kell hasonlítani.
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

A gép ugyanaz a vinyó változott:
160 GB Hitachi 5K160 ATA100 8MB
Akksiról:
HD Tach:
Average: 37.4 mb/sec
Acces: 17.3 ms
Burst: 92.6 mb/sec
CPU: 4%
Hálózatról:
HD Tach:
Average: 38.0 mb/sec
Acces: 16.6 ms
Burst: 91.5 mb/sec
CPU: 8%
Gyorsabb mint amilyen a samsungom de legfőképp 2x akkora 
|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

Proci 1.8-on:
HD Tach:
Average: 38.1 mb/sec
Acces: 17.3 ms
Burst: 93.6 mb/sec
CPU: 6%

Jó gyors! Végre elérhető ársávba kerültek...
Ilyenből kellene 7200rpm-es!

Valóban kellemes a sebessége és az ára is (31K volt egyébként).
7200-as na igen az lenne az igazi bár az szerintem többet fogyaszt ami még nem is annyira nagy probléma de vszeg hangosabb és melegebb is... Én ezt beállítom quietnek és nyugodtan mehet a letöltés este is a hangja pedig a gépnek csak közelről hallható 
Egy újabb gépben lehet gyorsabb lenne...
[Szerkesztve]
Nem akarod elcserélni az én 7200-asomra?
A fogyasztása nem hinném, hogy számottevően több - üresjáratban, normál használat mellett 34 fokos csak. Seek-zaja alig van, a motorpörgés viszont hallható.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

Őőő nem igazán
Jó nekem ez a 160-as és gyors is
Ahogy a listát nézem nem is kicsit 

-CPU: AMD Mobile Sempron 3400+
-Chipset: nVIDIA GeForce Go 6100 (C51GM)
-HDD: SAMSUNG HM080HC (80 GB, 5400 RPM, 8 MB cache, ATA 100)
HD Tach 3.0.1.0 eredmények:
min. olvasás: 20 Mb/s
max. olvasás: 47 Mb/s
átlagos olvasás: 36,8 Mb/s
hozzáférés: 17,3 ms
burst: 88,9 MB/s
[Szerkesztve]

Keresek egy megbízható, halk és nem túl nagy hdd-t notebookba (nem SATA-sat), ezzel kapcsolatban szeretnék segíséget kérni. Nincs szükség nagy tárhelyre és azt olvastam, hogy a kisebbek még halkabbak is.
Sok jót olvastam a Seagate Momentus-ról, a beszerzése viszont nem tűnik túl egyszerűnek, főleg vidéken nem.
A többi márkáról (Toshiba, Hitachi, Samsung, Fujitsu) milyen tapasztalatok vannak megbízhatóság és hang terén?
Toshibaról hallottam jókat, az asztali gépemben teljes megelégedéssel használok egy Hitachi T7K250-et, bár ez nem jelenti azt, hogy a notebookba is hasonló minőségűeket szerelnek.

üdv,
nc8230-asomban levő 40GB-os 5400rpm-es 8MB cache-es Hitachi HDD-t szeretném lecserélni egy 80-100-120Gb-osra (5400rpm,8mb).
szóval csak annyi lenne a kérdésem, h Hitachit vegyek vagy Samsungot?
Samsung jobb árban van, mivel ugyannyiért kapok egy 120Gb-os Samsungot, mint egy 100Gb-os Hitachit, ráadásul a Samsungra 3év garancia van, míg Hitachira csak 1év tudtommal. VISZONT úgy olvastam, h Samsungok picit lassabbak, mint a Hitachik..
Ilyet tapasztalt valaki közületek, és ha igen, a mindennapi használat során zavaró tud lenni?
melegedésre egyébként a jobban melegszik egy 120Gb-os, mint pl. egy 80GB-os, vagy ez marhaság?!
Köszi előre is bárminemű hozzászólást!
Üdv,
Viktor
''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

80-as samsung után 160-as hitechit vettem... a sebessége jobb, halkabb és kb 6-7 fokkal hűvösebb.

és mindkettő ATA, 5400rpm, 8mb cache-es?!
''Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, / Hiszek egy isteni örök igazságban, / Hiszek Magyarország feltámadásában.''

Pontosan
Ugyanabban a gépben.
Ebben a topikban vannak teszteredmények is bár én sokkal gyorsabbnak érzem az új vinyót...

nem lehet, h csupán azért gyorsabb, mert ez egy újabb konstrukció, mintsem azért mert az új az Hitachi?! 

Passz.... sajnos nem tudtam őket azonos méretben összehasonlítani 

nemtod mi volt a samsungnak a pontos típusa?

#135 ![[kép] [kép]](http://forum.sg.hu/kep/faces/alien2.gif)

nagyon jó mérési eredményeid vannak; ezekszerint az új Hitachik a Seagate Momentus 5400.2-eseknél is gyorsabbak?
pedig azt hittem azok lekörözhetetlenek..
pedig most láttam újonnan 3év garival 15e-ért 80gigás Momentus 2-t.
hát nemtom, h Hitachi, vagy Seagate
[Szerkesztve]

A Fuji SATA winyók mennyire számítanak jóknak? Csak mert ilyen van a HP gépemben amit vettem. Csak hogy mire számítsak. Mert majd később fejleszteni akarom nagyobbra.

És akkor nézd azt, hogy ez egy régi 855-ös chipset és 1,6-os pentium m, ddr1-es rammal és még csak nem is sata hanem pata.
Szal egy jobb gépben ez a vinyó még gyorsabb lenne, szerintem.
Nekem ez 32K volt szal nem olcsó de a 160 gigás noti egy valóságos csoda 
Itt írnak bővebben erről a vinyóról:
[link]
Seagatem még nem volt így arról nem nyilatkoznék 
Ezeket ismerem:
(gericom notiban)
Toshiba 40gb 2mb 4200 rpm pata
Fujitsu-Siemens 40gb 8mb 5400rpm pata
(a jelenlegi albacomp vagyis clevo notiban)
Samsung 80gb 8mb 5400rpm pata
Hitachi 160gb 8mb 5400rpm pata
A toshiba után a fuji érezhetően gyorsabb volt de utána a másik notiban a samu hasonló érzést keltett bennem sebességét nézve majd jött a hitachi ami egy újabb lépcső és jelenleg egyben ez a plafon is.

Adott egy 80Gb WD hdd ( ata100, 5400 ) .
Mostanság csinálja azt hogy kattan 1et néha ( olyan '' klatty'' szerű hang ).
HDTach-ot futtattam és jól látható a grafikus megjelenítésnél hogy ott ahol katan van egy csúnya nagy szakadék a grafikán.
A többi adat :
- burst speed :88.2
- random access : 18.2
- average read : 28.0
Mi a véleményetek? Lassan nézzek új hdd-t? Dolgozom a gépen, nem szeretném ha elhullana a hdd és mennének az adatok a levesbe......!
Off
"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

Ime a kép :![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070417/hdd_test_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)
Ha jót akarsz magadnak, azonnal csinálsz egy teljes biztonsági másolatot az egész diszkről. Ezek érzékeny szerkezetek... ha ''néha kattan egyet'' akkor lehet kezdeni imádkozni.
Lehet ugyan, hogy egy jó ideig bírni fogja, de aztán kampec. Volt olyan HDD-m ami ezt csinálta. Egy ideig még lehetett indítgatni, de aztán már éppen csak annyira ment, hogy lementhettem az adatokat. A szívás csak az volt, hogy 40Gb volt, és csak egy 20Gb-s hdd-re volt pénzem akkor. Jobb felkészülni időben.

Sziasztok!
Tudna valaki nekem mondani oylan winyó tesztelőt ami kijelzi ha valami gond van a winyóval? Mert néha furcsa dolgokat művel. pl néha teljesen lefagy az egész gép pedig előtte semmi nemment és nekiállok valamit feltelepíteni az meg lefagy. Néha kattanik egyet.

Sőt még Linux alatt is pl terminál ablak megnyitásnál is volt hogy lefagyott. Pedig ez már valami jel lehet hogy valami nem okés. ezért gondolok a winyóra

Nagyon láma vagyok, ha meglérdezem, hogyan kell biztonsági másolatot csinálni a lemezről?

Közben én is lefuttattam a HDTach-ot, nekem több ilyen ''szakadék is volt benne''. Ez bajt jelent?

offtopic és Rossi!
Gondolom mindketten a rendszerlemez sebességét teszteltétek. Tehát ugyan arról a lemezről futott a Windows/Linux/Mac bármi, mint maga a tesztprogram.
A ''szakadékok'' azért vannak, mert néha-néha ha nem csináltok semmit, akkor is lemezműveletre lehet szüksége az operációs rendszernek. Ezt normál esetben soha nem veszitek észre. Viszont a teszt közben 100%-osan kihasználjátok a merevlemezt, így amikor az oprendszer szintén ezt a lemezt használná (neki van ugye nagyobb prioirtása) akkor az a grafikonon egy ''szakadékot'' eredményez -> oprendszer használja, nem a tesztelő program.
A kérdésre válaszolva a szakadék így nem jelent rosszat. Igazából semmit, csak azt, hogy akkor abban a pillanatban kellett az oprendszernek valamilyen adat.
Ha második adattárnak lenne betéve, és semmi nem lenne rajta, vagy csak adat, amire nincs állandóan szükség, akkor tökéletes görbét kapnátok.
Offtopic!
A ''klattyogó hang'' jellegzetesen akkor fordul elő laptop merevlemezeknél, amikor hirtelen nagy fejmozgatásra/adatra van szükség.
Például: Rosszul beállított Azureus lemez írás/olvasás értékeknél is kikényszeríthető ilyen hang. Ez csak azt jelenti, hogy az adatok amit ír és amit olvas fizikailag messze vannak egymástól. Ahhoz, hogy tartani tudja az előírt sebességet nagyon gyors fejmozgatásra van szükség. Ez a mozgatás lehet akár meglepően ''fémes klattyogó'' hangú. Tehát ha munka közben nem kis sebességgel töltesz le és fel is akkor megvan a magyarázat. Ha ez nem így van, akkor sem tudunk semmit mondani, anélkül, hogy pontos leírást nem adsz a hiba előfordulásának körülményiről.
sulep!
HDTune. Ingyenes, nem kell installálni, és mindent elmond amire csak szükséged van. [link]
Ilyen hibát okozhat a memória is. Nem biztos, hogy a merevlemez a hibás.
[Szerkesztve]

Értem. A HDTune-t már tolom is fel, megnézem, mit tud.
Egyébként észrevettem, hogy az amúgy 48-50 fokos HDD-met játék közben a venti lenyomja 42 fokra. Mondjuk ez lehet csak számomra volt meglepő...

Közben le is futtattam, mondjuk az error test-et nem engedtem végig, mert minden ok volt, a HDD hőmérséklete viszont elérte a 53 fokot.
A benchmark eredményei:
Transfer rate:
Maximum - 40,9 MB/s
Average - 30,5 MB/s
Acess Time - 18,9 ms
Burst rate - 47,7 MB/s
CPU usage - 6,5 %

Fujitsu MHV2120BH SATA
2.5-Inch, SATA, 5400 RPM
diskspeed32
Transfer rate:
Maximum - 44,8 MB/s
Average - 40 MB/s
Min - 29,9
Acess Time - 18,8 ms
Burst rate - 47,7 MB/s
CPU usage - 2 %
Aláírás

Sziasztok!
HD Tach 3.0.1.0
TOSHIBA MK4004GAH
1.8-Inch, ATA, 4200rpm, 2 MB cache
Random access: 20,4ms
Avarage read: 15,6 MB/s
Burst Speed: 40,4 MB/s
CPU utilization: 2%
[Szerkesztve]

AsztaliPC: Intel D945GCZ alaplap, onboard(soft)raid, 2x Samsung HD080HJ SATAII![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/5/26/1gpp.jpg)
Notebook: MSI MegaBook S262![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/5/26/1gpq.jpg)

Na ez a raid -ez durva...
Néhány notiba is lehetne... pl Macbook pro optikai helyére stb.

Mértem még egy új noteszt, MSI M662-es:
Összehasonlítottam a sebességeket PGP merevlemez titkosítással és anélkül!
Titkosítás nélkül [link]
PGP Whole Disk [link] (teljes lemez titkosítva)
Asztali gépen is próbáltam, talán a nagyobb cache (kevesebb háttérművelet) miatt nem lett olyan szőrös a grafikon.
Titkosítás nélkül [link]
PGP Wholde Disk [link] (csak a 20GB-os rendszerpartíció titkosítva)

Legjobb merevlemez titkosítás viszont a DriveCrypt Plus Pack, okos, funkciógazdag, biztonságos és a lényeg: NEM csökkenti a notebook winchester sebességét!!!
És mi a helyzet a TrueCrypt-el?
Ez 33.000.- Ft-tal olcsóbb is annál. Mert hogy ingyenes.

Nem igazán tűnt felhasználóbatár alkalmazásnak, speciel nem tudtam a rendszerpartíciót encryptálni.