Üdvözlöm a topic-ot, nagyon örülök, hogy létrejött, nagyon jó ötlet volt!
Szerintem igazából a winyó gyorsaságán múlik egy noti gyorsaságának az érzése...
Xedos-nak ezzel a mondatával (is) maximálisan egyetértek!
Van egy P4 1.8-as (nem dothan) NEC notim, amiben 60GB-os 7200-as vinyó pörög. Rendkívül gyorsnak érezni a gép sebességét, simán asztali érzést nyújt, minden túlzás nélkül!
Erre nemrég vettem egy Clevo M40AE Prof 1-es kiépítésű szuper masinát (1.7 Dothan), hát mit mondjak, teljesen lehangoló a teljesítménye a másik géphez képest... de csakis a vinyó miatt. Már rögtön az első perctől éreztem, hogy a vinyó a szűk keresztmetszet, totál lefogja az egész gépet. Mikor elkezd tölteni, vagy írni, azonnal lehal a gép, megáll minden néhány pillanatra (játék is beszaggat rögtön), pedig egy 8MB cache-es 5400-as FUJI van tán benne.
Ha nem lenne körbe-körbe garis matricázva a gép mindenütt, esküszöm, beleraknám a NEC-ből a 7200-as vinyót, no akkor repesztene rendesen!
Mondjuk nem tudom, mi erről a ti véleményetek, de véleményem szerint a mostanában divatos (sőt!) idióta-biztos BIOS-ok is tehetnek erről a lassulásról. Egyszerűen a beállítási lehetőségek száma nulla! A Phoenix, ami a Clevo-mon van, ennek tökéletes mintapéldánya, a vinyó beállításokhoz egyáltalán nem lehet hozzányúlni! Kiírja, hogy user módban nem tudok ezeken a beállításokon változtatni, egyeztessek a Supervisor-al....anyád! 
Ja és mégegy apróság:
Az asztali gépemből megmaradt 80GB-os egyszerű, sima, nem 8mega kesses Samsung vinyómat külső mobile rack-el (valódival) rákötöttem a noti USB-jére (USB 2.0), így használom már jóideje. Minden amit erről futtatok (játék is), tökéletesen megy, nem szaggat, nem halasztja le a gépet, stb.... Szóval megintcsak úgy érzem, hogy BIOS beállítással lesz itt a gond!...
[Szerkesztve]
ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!