Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#651) Akheron válasza Shadowfax (#649) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Most megnéztem a Speedfan-ban alaposabban a SMART-adatokat: az aktuális maradt 34, de a ''Worst'' érték 46. Bár nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna 46 fokosnak. Egyébként nem igazán bízom ezekben a SMART-értékekben: Emlékszem, hogy amikor a régi Maxtor hdd-mről másoltam át az adatokat hűtés nélkül, a SMART alig 45 fokot mutatott, megfogni mégis alig tudtam a meghajtót... :U A mellette lévő WD a SMART-értékek alapján magasabb hőmérsékletű volt, de érintésre hűvösebbnek tűnt.

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#652) attika80 válasza Rossi (#646) üzenetére

attika80
(fanatikus tag)

7-8 fokkal kb.

(#653) attika80 válasza xcbiker (#647) üzenetére

attika80
(fanatikus tag)

Hitachi-t tettem bele. Lehet legkozelebb megprobalok egy WD-t.

(#654) marsu válasza attika80 (#653) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Nekem a 40-es helyett egy 80-as WD van benne. Halk, csendes, szinte semmi hangja nincs. Lehet, hogy jobb lett volna egy 120-as, de akkor éppen nem volt elérhető.

Szerintem ha WD-t veszel, az jó lesz. Nem lesz vele gond.

Press any key to continue ...

(#655) Antibazsi válasza Akheron (#651) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

''a SMART alig 45 fokot mutatott, megfogni mégis alig tudtam a meghajtót... ''

A 45 fokot az ember már elég forrónak érzi,nm csodálom,h nm tudtad nagyon fogdosni. :DDD

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#656) Rossi válasza attika80 (#652) üzenetére

Rossi
(őstag)

Az azért sok szerintem... Mondjuk ha 50 helyett (pl az én esetemben ennyi terhelve) lenne 58, az már baj lenne.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#657) marsu válasza Rossi (#656) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Az enyémben a WD winyó 37fokos ...

Ez szerintem teljesen jó.

:) ;)

(#658) Timmantyú

Timmantyú
(újonc)

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy HP nx9010-es notebookom, és a benne levő 256/266 ramot szeretném lecserélni kettő 512-re. Ugye egy gigát tud kezelni? És hol tudnék legolcsóbban ilyen ramot venni? Köszi a válaszokat.

[Szerkesztve]

(#659) marsu válasza Timmantyú (#658) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

Én leginkább x-bikert ajánlom neked, aki segít a cserében, olcsó és korrekt!

[link] Fordulj hozzá bizalommal!

[Szerkesztve]

(#660) Rossi válasza marsu (#657) üzenetére

Rossi
(őstag)

Ez szerintem is teljesen jó.

:) ;)

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#661) driverhun

driverhun
(újonc)

Sziasztok!

laptopba való 15,4''-os wxga lcd modulok eladók.

Ára:25000.-ft

driver@vodafone.hu
06709491743

Driver

(#662) JoHnni

JoHnni
(senior tag)

Üdv!!

Van egy régi laptopom(P3-as) és nehézkesen lehet kinyitni, néha olyan csúnya kattanó hangja van. Gondoltam szétszedem és megkenem vmivel, de nemtudom mivel:), mit szoktak ilyenkor használni?

...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

(#663) polip válasza Timmantyú (#658) üzenetére

polip
(PH! addikt)

ha pécs környéki vagy, gyere hozzánk.. :)

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#664) Macilaci457 válasza JoHnni (#662) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Nem olyan biztos az, hogy a zsanért szét tudod szedni... :U

(#665) polip

polip
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!

Kis segítséget kérnék minden lelkes fórumtárstól, akit érdekel a dolog!

Indítottunk egy notebookokkal foglalkozó weboldalt és ennek szerkesztéséhez keresünk partnereket. Elsősorban olyan cikkeket várunk, amelyek saját tapasztalataitokon alapulnak, az otthoni gépetek ha letesztelitek, az lenne a legideálisabb!

Akinek felkerül az oldalra a cikke, apróbb ajándékokkal (optikai egér, pendrive) kedveskedünk!

További részletek privátban!!

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#666) Dumb

Dumb
(senior tag)

Sziasztok

Kaptunk ingyen egy NEC PII 300-as laptopot, 20GB-os vinyoval. Win 98 van rajta, halott a kislemez, és a CD olvasó. Van 1 USB-je, de nem ismeri fel se a fényképezőt, se a pendrive-ot. Mennyiért lehet hozzá kapni CD/DVD-meghajtót? Egy írót ''meghajtana'' a gép? 64/128 RAM asszem. Otthon be tudom rakni? :) Köszi

"Egyszerre mind a kettőre!"

(#667) Dumb válasza Dumb (#666) üzenetére

Dumb
(senior tag)

Már csak annyi a kérdésem, hogy hogy lehet kiszedni belőle a régit :) Az egész alját le kell venni? /borítás/

(#668) xedos válasza Dumb (#666) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

CD írót igen, dvd-t max 1x-essen...
Nekem p3 700Mhz-es gépben kb 2x-es sebességet bírt...
Lehet kapni, nézz körül az aproneten, esetleg www.notebook-bonto.hu
Kérdés az, hogy találsz -e ugyanolyan előlapost...
Az az igazság, hogy egy régi notit feljavítani annyiba kerül, hogy olcsóbb eleve jobbat szerezni.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#669) Dumb válasza xedos (#668) üzenetére

Dumb
(senior tag)

Köszi, igen, ezen van egy lépcső az egyik szélén...

(#670) mpepe20

mpepe20
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Adott volna egy Dell Latitude D510 (intel 9xx chipset) egy Celeron 380 1,6/400 Dothan-nal..

A kérdés az, hogy benyeli-e a Celeron 440 1,86/533 Yonah-ot?

van esetleg vkinek tapasztalata?

MEGATHX!!

(#671) ghostie

ghostie
(lelkes újonc)

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Egy Fujitsu-Siemens Amilo El Series laptop processzor bővíthetőségéről lenne szó.
Az Everest szerint a következők a paraméterei:
Alaplap chipset: SiS 650
Processzor: Intel Celeron, Northwood-128, 2.00GHz, Socket478
A processzort nem tudtam megnézni, hogy mi van ráírva, mivel a rajta lévő hűtést nem mertem megbontani, viszont annyi látszik hogy a foglalatra a 479M van írva.

Van-e lehetőség bővíteni a gépet, ha igen, milyen procival lenne ideális, figyelembe véve a melegedést, fogyasztást és a teljesítmény növekedést (nem a teljesítmény a lényeg inkább a 3 tényező összhangja) és természetesen az árat.

Köszi szépen
Üdv
Ghostie

(#672) xedos válasza ghostie (#671) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nézz körül, hogy ebből a noti szériában milyen procik voltak.
Utána megnézheted az intel honlapját a te procid alapján -mely procik hasonló paraméterüek. Szerintem jó lehet egy mobil p4 bele.

(#673) ghostie válasza xedos (#672) üzenetére

ghostie
(lelkes újonc)

Ahogy láttam, leginkább ezzel a procival futott (sőt, nem is nagyon látok utalást másfélére). A gondom az, hogy nem nagyon látom át a mobil proci, asztali proci, chipset összefüggéseit, ezért gondoltam hátha valaki ismeri ezt a gépet és tudja a lehetőségeket.

Üdv
Ghostie

(#674) Minatherith

Minatherith
(újonc)

Helló

Érdekelne engem hogy acer aspire 3690-es notebook-hoz tud-e valaki LCD-t!?
Ha esetleg tud valaki akkor lécci írjon!!!Köcce

Az élet szép de nem itt!

(#675) Minatherith

Minatherith
(újonc)

Hali

Eddig még nem írt senki nem is baj mert megoldottam jó ez a fórum!!!!!
Sziasztok

Az élet szép de nem itt!

(#676) Ló Szerafin

Ló Szerafin
(újonc)

Szervusztok!

A segítségeteket szeretném kérni:
Fujitsu Siemens Amilo Pa 1538-as notim nVidia 7400-as videókártyáját szeretném lecserélni valami fáintosabbra. Sajnos ezernyi oldal átböngészéde után sem tudtam rájönni, hogy lehetséges-e egyáltalán (MXM, PCI Express: picit belevesztem :W )?

Előre is köszönöm!

[Szerkesztve]

(#677) xcbiker válasza mpepe20 (#670) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

nem nyeli be.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#678) cooldoc

cooldoc
(újonc)

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Eddig jóformán csak szörfölésre használtam a gépem (arra sokat). Mostanában rákaptam a filmletöltésekre, torrentezésre. Így viszont kicsinek találom a merevlemez méretét. Van egy Asus 2500H gépem, amit még 2004-ben vásároltam, amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve manapság is. A memóriát már kibővítettem 1 Gb-ra...(sakkprogramok)
A főbb paraméterek (Everest-ből másoslva): Lemezes meghajtó HITACHI_DK23FA-40 (40 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100), CPU típusa Intel Pentium 4, 2656 MHz (20 x 133), Rendszermemória 992 MB (PC2700 DDR SDRAM), Optikai meghajtó QSI CDRW/DVD SBW-242 (DVD:8x, CD:24x/10x/24x DVD-ROM/CD-RW), Alaplap neve Asus A2000H/L Series Notebook, BIOS típusa Award Medallion (11/24/03), Alaplapi lapkakészlet SiS M650
Kérdéseim:
1. Milyen külső, vagy belső merevlemezt célszerű venni hozzá? (Én preferálnám a külsőt, mert nem szívesen húznám újra a Windows-t. Amúgy meg kvázi asztali gépként funkcionál, nem zavar a méret).
2. Látni fogja - e a gépem , ha nagyobb méretű Winchestert veszek?
3. Ha torrentezek, ugyanúgy meg tudom - e osztani a file-okat, mint a reguláris merevlemezről?
4. Elég gyors lesz-e, tudok -e nézni innen is filmeket?
5. Milyen márkájú és milyen méretű vinyót ajánlotok? Firewire, vagy USB?
Nagyon hálás lennék a segítségetekért, ha számotokra triviálisak kérdéseim, elnézést, csak műkedvelő vagyok!
6. Le tudom-e cserélni a rissz-rossz CD-író/DVD olvasót egy beépített DVD-íróra?
7. Processzor cserének van e értelme, s ha igen kivitelezhető-e? Ha igen, milyen lenne az optimális?
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

[Szerkesztve]

Aquila non captat muscas!

(#679) xedos válasza cooldoc (#678) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Jó sok kérdés...
A külső winyónál ugyanazért a pénzért nagyobbat kapsz!
Akár külső-akár belsőt veszel elég a sebessége HD-hez...
Ugyanakkor, ha a notiba újabbat, nagyobbat, gyorsabbat veszel -jobb lesz a géped is.
Proci csere ? max 3ghz-ig kérdés elég lesz e a hűtés? normál p4 van benne vagy mobil?
Ez a SIS videokártya elég a HD filmekhez?

DVD írót lehet cserélni benne, de a konkrét notit nem ismerem.
Ha értesz hozzá, akkor megcsinálhatod. A DVD író előlapja miatt kérdéses...

(#680) sssent válasza cooldoc (#678) üzenetére

sssent
(senior tag)

Ha nem zavar a gépről lógó plusz doboz, akkor mindenképp célszerű egy külső, 3,5-es racket és egy jó nagy hdd-t beszerezni (esetleg ezeket együtt, egy rendes külső hdd formájában, de úgy drágább). Olcsóbb is és sokkal több helyed is lesz, mint egy belső 2,5-es esetén. Cserébe csak hálózatról használható.

3. Ha torrentezek, ugyanúgy meg tudom - e osztani a file-okat, mint a reguláris merevlemezről?
igen

4. Elég gyors lesz-e, tudok -e nézni innen is filmeket?
Lassabb lesz valamivel, mint a belső, de bőven elég ahhoz, hogy filmeket nézz rajta.

5. Milyen márkájú és milyen méretű vinyót ajánlotok? Firewire, vagy USB?
A firewire annyival jobb, hogy kevesebb CPU-t eszik, mint az USB. Csak legyen firewire csati a gépen. A márka és a méret már ízlés dolga.

6. Le tudom-e cserélni a rissz-rossz CD-író/DVD olvasót egy beépített DVD-íróra?
elvileg igen

7. Processzor cserének van e értelme, s ha igen kivitelezhető-e? Ha igen, milyen lenne az optimális?
Kivitelezhető, de nincs értelme. Csak egy másik, esetleg mobil P4-et tudnál belerakni, de hálózatról ez utóbbi sem előrelépés. Nem összekeverendő a jó kis Pentium M-ekkel, az nem megy bele.

szerk: jó sok a válasz is, ilyenkor még lassan pötyörgök :)

[Szerkesztve]

(#681) _seth_ válasza cooldoc (#678) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Saját tapasztalataim:

CPU:
2,66-os asztali P4 proci volt az előző notimban gyárilag amit lecseréltem egy 3,06-os mobile P4-re, eredmény: kevésbé melegedett a gép és kevesebbszer kapcsolt max fordulatra a venti, nőtt az üzemidő akksiról és még gyorsabb is lett! Ezzel 2007-ben csak az a baj, hogy találni ilyen mobile procit szinte lehetetlen :(

HDD: A 4200-as vinyó notiba nagyon lassú :( az enyémben egy toshiba 4200rpm 2mb-os vinyó volt amivel meg is voltam elégedve amíg nem raktam bele egy szintén 40-es de 5400 rpm és 8mb-os vinyót! Érezhetően gyorsult tőle a gép, programok betöltésekor jött elő főleg a gyorsasága ami ugyan nem volt nagyságrendekkel nagyobb mint az előzőé de azért lehetett érezni... (a mostani notimban gyárilag egy 80-as samsung volt (5400/8mb) ez még az előző fusit is odaverte... a samsungot pedig hitachi 160 gb-os vinyóra cseréltem (5400/8mb) na erre már azt mondom, hogy kellően gyors a notihoz :) persze az ára is meg van (32k, ennyiért már 2x250 gb sata 2-es vinyót lehet venni!!!).
Lényeg: érdemes lenne lecserélni a vinyót egy 40-60-80 gigás (tőled függ) 5400/8mb-os vinyóra a 40-est pedig beteszed egy kis rackbe (2k) és azt is rá tudod dugni a notira.
Szerintem látni fogja még a 160-ast is a gép de azért fogadni nem mernék rá.

A többire már xedos válaszolt én csak a saját véleményemet írtam le :)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#682) cooldoc válasza _seth_ (#681) üzenetére

cooldoc
(újonc)

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Összefoglalva: érdemesebb lecserélni a belsőt is egy 5400 rpm - es vinyóra. Nyilván akkor látja az ember a differenciát, amikor használja...Ugyanakkor ez ellen a megoldás ellen szól a Windows újratelepítés minden nyíga-nyűge. No, majd elgondolkodom a dolgokon, és köszönöm szépen a segítséget még egyszer. Ahogy mélyebbre ásom a kérdésekben egyre újabb problémák (dilemmák) adódnak.

(#683) Rover623 válasza cooldoc (#682) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Semmiféle újratelepítési ''nyíga-nyűge'' nincsen...:U
A régi vinyóról egy disk/particiómásoló progival át kell tenni az egész rendszert az újra...és kész...;)

primus inter pares

(#684) _seth_ válasza Rover623 (#683) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Mint pl a ghost? Mert azzal nem megy :( (80-as samuról leszedtem, bitre pontosan ugyanakkora particiót létrehoztam a 160-as vinyón és benyögte, hogy ez nem fog menni... de lehet,h ogy pl ha azonos méretűre rakja át vki akkor nincs ilyen probléma).

(#685) cooldoc válasza Rover623 (#683) üzenetére

cooldoc
(újonc)

Annyit állítgattam, tweakelgettem szegény XP-t, hogy lehet, ráférne egy kis vérfrissítés. Meg, ugye, az eredeti vinyó is csak 4200 rpm-es. Kérdés, hogy a szépen összegyűjtött, regisztrált:) programjaim is átjönnek- e az újra.
Még egy kérdés, ha nem bánjátok. Ha pld. egy 120 G vinyó mellett döntök, abban az esetben tetszőleges méretű partíciókat létrehozhatok rajta? Vagy maximálva van a méretük (számuk)? Mondjuk 3 X 40 G? Ebben az esetben a pagefile-t a arra a partíció kell tennem, ahonnan bootol és betölti a Windowst?

(#686) _seth_ válasza cooldoc (#685) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Annyi particiót csinálsz amennyit csak akardz de én azért 5-10-nél mindenképpen megállnék ;] (20+65+65 GB van nekem pl a 160-os vinyón a notiban).
Pagefilet arra rakod amelyikre akarod. Szokták egyébként úgy is csinálni, hogy egy külön particióra teszik,

(#687) Rover623 válasza _seth_ (#684) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

User error...;)

primus inter pares

(#688) Rover623 válasza cooldoc (#685) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Meg, ugye, az eredeti vinyó is csak 4200 rpm-es. Kérdés, hogy a szépen összegyűjtött, regisztrált programjaim is átjönnek- e az újra.
Értsd meg: AZ EGÉSZ RENDSZER EGY AZ EGYBEN ÁTMEGY...:C

primus inter pares

(#689) _seth_ válasza Rover623 (#687) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

De mi lehetett a hiba? Szépen leghostoltam majd a megszokott módon vissza akartam rakni és vmi nem egyezik meg hibaüzivel abbahagyta... nem lehet, hogy azért 80=>160 gb-nál pl a lemezek/fejek száma vagyis a vinyó fizikai paraméterei miatt nem működik?

(#690) offtopic

offtopic
(lelkes újonc)

FuSi L7300-as laposról lenne szó.
Celeron 360 cpu van most benne ( 1,4 / 400 / 1 megaL2 ) és azt szeretném megtudni belemegy-e celeron 380 ( 1,6 / 400 /1megaL2 ) cpu? A manual szerint 340-360 cpu-val szerelték ezeket a modelleket. C380 -ról nem tudok.
A másik kérdésm : próbáltam bele egy 1,6 /533 / 2 megaL2 -es procit , de csak 400-as fsb-vel ment 1,2őn ( 12 x400 a 12x533 helyett ) . Everest szerint a lap tudja az533sb-t is ( VIA PN 800 ) . Mi lehetett a baj?
Köszi.

Off

"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

(#691) oliverstone

oliverstone
(újonc)

Sziasztok.
Tudom, nem a topic profilja, elnézést érte, csak sürgős lenne a válasz. Aki hozzá tud szólni, kérem tegye.
Lehetőségem van vásárolni egy HP Nx6125 Notebookot. Sempron 3100+ (1800Mhz), Hd 40 Gb, 512 Ram, DVD-RW , 5 in 1 media card reader, Fingerprint sensor, Firewire, Wireless Kártya. Ár: 160 000 Ft.
Szerintetek mennyit ér a gép? :F
Előre is köszi.

(#692) Kicker válasza oliverstone (#691) üzenetére

Kicker
(őstag)

kijelző? van hozzá eredeti XP? mer akkor esetleg, egyébként, inkább 100-120...

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#693) oliverstone

oliverstone
(újonc)

A kijelző 15 inch XGA-TFT (1024x768), eredeti Windows, táska, stb.
Kösz a gyors reakciót.

(#694) sssent válasza oliverstone (#693) üzenetére

sssent
(senior tag)

A fontosabb kérdés, hogy mennyi garancia van rá?

(#695) oliverstone válasza sssent (#694) üzenetére

oliverstone
(újonc)

Egy év. Az ár mellett még kérdésem, hogy mennyi lehet (az akut leszámítva) az élettartama? Pont egy éves, megkímélt állapot.

(#696) Kicker válasza oliverstone (#695) üzenetére

Kicker
(őstag)

hogy mennyi lehet (az akut leszámítva) az élettartama? Pont egy éves, megkímélt állapot.

ezt csak én nem értem, vagy ma hülye vagyok? :F

ha cégbe veszed a gépet, akkor megéri, mivel eredeti a windows... de én alkudnék egy 10est ;)

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#697) oliverstone válasza Kicker (#696) üzenetére

oliverstone
(újonc)

Köszönöm a választ, újraolvasva már én sem értem igazán, mit írtam. :U
A notebook most egy éves, megkímélt állapotban. A kérdés, hogy általában mennyi egy hasonló gépnek az élettartama. Egy év múlva már hajíthatnám is el? Nem játék miatt veszem.

(#698) offtopic válasza oliverstone (#695) üzenetére

offtopic
(lelkes újonc)

Szerintem drága, 1 éves gépért a 156-160k. Max 120-130 állapot és kiégészítőktől függ.
Írtam emilt.

Off

( 2-3 hete figyelem a piacot mert én is upgradelni akarok lapost.)

"I" családban élek (Mac,Phone,Pad)

(#699) Kicker válasza oliverstone (#697) üzenetére

Kicker
(őstag)

szerintem XP-re tökéletes/iroda, net, film/, én is hasonlo konfigot hajtok, de ami tény a Vista ledarálja majd az XP-t és ennek 2év ideje van szvsz..

(#700) oliverstone válasza Kicker (#699) üzenetére

oliverstone
(újonc)

Köszönöm a válaszokat.
:)

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.