Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#3001) WhiteSkyline válasza petróz (#3000) üzenetére

WhiteSkyline
(tag)

Itt Ph!n dobálják ezeket a kártyákat az apróhirdetésekbe nézz utánna és az ehhez hasonlókat
ha nem tévedek akkor az x1600 MXM-2 es :R

Honda ~ The Power Of Dreams

(#3002) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem 7900 van a notimba és biza bizonyos driverekkel dvd közben kifagy majd szépen újraindul.... dell 9400 ben tuti a driver okozza.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#3003) Whaazzup válasza petróz (#3000) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia vegyél rossz notitt amiben jó ez a kari,késöbb biztosan feltudod használni.

Néha kicsit többet áldozunk rá,mégis nagyob a :K :K nyereség.

[ Szerkesztve ]

Alaplap,Xbox,VGA,BGA,gólyozás, LCD javítása, panel,neon csövek,stb alkatrész, eladás. Boxer, imádom! whazzuup.uw.hu /www.bgagolyozas.hu

(#3004) Dino69

Dino69
(lelkes újonc)

Sziasztok lenne 1 Hp dv 6920 -as laptopom ,amibe a következő proci van benne:[link]
Annyi a problémám, hogy nem tudja a Virtualization Technology-t :( pedig nekem jó lenne, a win 7 alá az xp-t bevirtualizálni :)) Laptopot nincs kedvem eladni mert még 1 éves sincs, meg teljesen jó. Olvastam hogy meg lehet csinálni a CPU cserét. Esetleg melyiket lenne érdemes belerakni, amivel a problémám megoldódna???

A Válaszokat előre is köszönöm!! :)

[ Szerkesztve ]

(#3005) Duree válasza Dino69 (#3004) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Ha procit cserélsz a gari ugrik.
A proci cseréhez a gépet lapra kell szerelni.
Nem tudom,hogy biosz szinten mit enged meg a procicserénél

(#3006) Dino69 válasza Duree (#3005) üzenetére

Dino69
(lelkes újonc)

Azt hogy lehet megtudni? Gondolom hogy a bios számát megnézem, és keresek valami oldalt arról, hogy miket támogat???
szerk.
Megnéztem Phoenix F.58

[ Szerkesztve ]

(#3007) WhiteSkyline válasza Dino69 (#3006) üzenetére

WhiteSkyline
(tag)

Amit te néztél az a Bios tipusa. Neked az alaplap tipusát kellene megnézned és utánna nézni hogy az meddig támogatja vagy épp melyik procikat támogatja egészen pontosan

Honda ~ The Power Of Dreams

(#3008) Dino69 válasza WhiteSkyline (#3007) üzenetére

Dino69
(lelkes újonc)

Eddig jutottam: [link]

(#3009) zagga válasza Duree (#2970) üzenetére

zagga
(újonc)

Kedves Duree,

Megnéztem a gépet, a BIOS 1.02. Mennyiért tudnál M 770 procit, lehet, hogy érdekelne?

Üdv.

ZG

(#3010) Duree válasza zagga (#3009) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Ment p.ü

(#3011) varkovik

varkovik
(újonc)

Sziasztok!

Van egy régi laptopom és azt szeretném tudni, hogyan lehetne felturbózni, mit érdemes venni bele. Ez egy 7-8 éves gép, ennek megfelelően sokat nem akarok rá költeni, de ha valamit érdemes venni bele, megvenném.

Típus: CLEVO D410S

Alaplap: itt nem tudom, mi fontos, nem értek hozzá annyira, de az első jellemzőt leírom:
Host bridge:
Silicon Integrated System [SiS] 650/M650 Host (rev 11); Subsystem: CLEVO/KAPOK Computer Device 0400

CPU: Celeron 1,7 1359.205 Mhz, L2 Cache: 128 KB

RAM: 211 MB-ot ír a Xubuntu, de a RAM-ra ez van ráírva: DDR266 256 MB 16MX16 2.5V WB

VGA compatible controller: Silicon Integrated System [SiS] 65x/M650/740 PCI/AGP VGA Display Adapter, Subsystem: CLEVO/KAPOK Computer Device 0400

Köszi a segítséget!

(#3012) Duree válasza varkovik (#3011) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Ebbe csak nagyobb procit vehetsz,valamilyen Pentium 4-et de ne Prescott magosat mert azt nem kezeli,és Ramot 1Gb-ig mehet bele akár DDR400 is.
Mást nem tudsz bele rakni.Ezeket 16-17 ezerből megúszod

(#3013) varkovik válasza Duree (#3012) üzenetére

varkovik
(újonc)

Köszönöm!

Talán a RAM is elég lesz, procit akkor nem feltétlenül veszek, de pontosan milyen RAM-ot vehetek bele? Mit kell nézni, hogy kompatibilis legyen? Használt is elég lenne, ha megbízható forrásból vehetnék.

(#3014) xedos válasza varkovik (#3011) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Érdemes lehet procit, memóriát és winyót cserélni...
De összességében jobban jársz, ha 60-80000Ft-ért veszel egy újabb használt notit...

Processor
• Intel Pentium 4 Processor - (478-pin) FC-PGA2 package (μ0.13) 0.13 Micron Process Technology, 512KB L2 Cache & 400MHz FSB - 2.0/ 2.2/ 2.4/ 2.5 /2.6 GHz (μ0.13) 0.13 Micron Process Technology, 512KB L2 Cache & 533MHz FSB - 2.26/ 2.4/ 2.53/ 2.66/ 2.66/ 2.8 GHz

Memory
• Two 200-pin DDR SODIMM sockets, supporting DDR SDRAM SODIMM (2.5V) - DDR 200/ DDR 266/ DDR 333 compliant • Memory expandable up to 1024MB (128/256/512MB SODIMM Modules)

Service manual: [link]

DDR 266Mhz vagy 333Mhz-es modulokat keress. Mindenképpen használtat.
PL: [link]

[ Szerkesztve ]

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#3015) Duree válasza varkovik (#3013) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Saját szervíztapasztalat.400 kingmax gond nélkül megy benne

(#3016) sirály69

sirály69
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van 1 hp DV7-1140ec tip. gépem.
T5800 Proci van benne és ki lehet-e cserélni(fog-e működni) T8400-ra?

Keress privátban, azt hamarabb látom!

(#3017) woland

woland
(lelkes újonc)

Asus A6JC-Q007 típusú notebookom hellyel-közzel egész szépen működött idestova 3 éven át kb. egy órával ezelőttig. :O
Valószínűleg a winchester szállt el (épp adatmentés közben).
80 MB-os ATA wincsi van benne, amelyet valószínűleg le kell cserélni.

Érdemes egyénileg belevágni, vagy túl sok a buktató a wincsicserénél, ha az ember egyénileg akarja megoldani?

(Van lementve rendszerpartícióm, de gondolom az új wincsinél dobhatom ki az egészet a fenébe, ugye?)

Read between the lies...

(#3018) Whaazzup

Whaazzup
(senior tag)

Sziasztok ha valaki estleg tudna DELL Latitude D600-ba 1.8-2.0 ghz körüli 479-es tokozásu procit.

Minden hozzászolást köszönök. :R

[ Szerkesztve ]

Alaplap,Xbox,VGA,BGA,gólyozás, LCD javítása, panel,neon csövek,stb alkatrész, eladás. Boxer, imádom! whazzuup.uw.hu /www.bgagolyozas.hu

(#3019) d0d3$z

d0d3$z
(lelkes újonc)

ASUS F3K szériás notira ráömlött egy kis folyadék :O és elég rendesen ragadnak a billentyűzet gombjai. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnám kitisztítani? Szét kellene szerelnem (ha igen azt hogyan?), vagy létezik erre valami spéci tisztító folyadék, vagy el kell vinni egy szakemberhez?
Válaszokat előre is köszönöm!
üdv: d0d3$z

(#3020) Whaazzup válasza d0d3$z (#3019) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia.Kettö csavar tartja felülröl kell szerelni a burkolatoot lepatintani,töltsd le a manualját ott levan írva.A billentyüzetett semmilyen tisztitó fólyadékkal ne mosd,simán a kádat félig engeded 30-35"C vizzel és abban elmeretve jobbra balra mozgatva majd forditasz kell áztatni
Elötte azért 5 percig csak áztasd majd körkörös mozgással forgatva centirózzad,de csak ha végeztél akkor próbáld hogy ragad e a billentyü.Egy egy áztatás 1'perc legyen közte 2 perc szünet 3-4 mosásnak elég kell hogy legyen.Utána jól száritsd ki ,forgatás centrizés kézzel
majd hagyd 1-napot állni. :K

Fontos a leirást nézd át. :C :C

[ Szerkesztve ]

(#3021) Tim82 válasza woland (#3017) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Keress hozzá service manual-t a biztonság kedvéért, de a legtöbb notebook-nál a vinyó könnyen hozzáférhető és cserélhető.

Ha van lementett rendszerpartíciód, akkor rá tudod ghost-olni az új vinyóra. Nekem az Acronis True Image nevű progi (trial változatban letölthető és használható 15 napig ingyen, Norton Ghost-nál megbízhatóbb) kiválóan elvégezte ezt a melót a múltban. Az új vinyót USB-s rack-ben rákötöttem a notira, elindítottam a True Image-t, megadtam, hogy mit, hova és hogyan ghost-oljon, kb. 45 perc alatt átrakta a régi vinyóm 60 GB-nyi adatát/rendszert stb.. Majd vinyót cseréltem a notiban és az újról pöccre beboot-olt ugyanúgy. Nem hiszem, hogy ha asztali gépről az oda lementett (vagy DVD-re kiírt, külső vinyóra kimentett) rendszerpartíciódat átghost-olod vele, az bonyolultabb volna.

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#3022) Zoli bácsi

Zoli bácsi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Gyors és (remélem) egyszerű kérdés. Gl40 express chipszetes noti, 2x1 gb memóriával. Ha egyik modult ugyanolyan FSB-jű 2Gb-osra cserélem, menne dualban?

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#3023) Tim82 válasza Zoli bácsi (#3022) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem biztos. Biztosan csak két egyforma méretű és sorozatszámú RAM-modullal menne. Törekedj arra, hogy a 2 GB-osnál lehetőség szerint a gyártó, sorozatszám ugyanaz legyen.

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#3024) kali válasza Zoli bácsi (#3022) üzenetére

kali
(PH! félisten)

elvileg mehet, a gyakorlatban meg majd a modulok függvényében kiderül...
találkoztam már olyannal, hogy két eltérő gyártótól származó modulok (1 gb + 2 gb) simán mentek dc módban, viszont olyannal is, hogy két azonos gyártótól származó nem ment!

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#3025) sirály69

sirály69
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van 1 hp DV7-1140ec tip. gépem.
T5800 Proci van benne és ki lehet-e cserélni(fog-e működni) T8400-ra?

Köszi a válaszokat...! ;)

(#3026) Zoli bácsi

Zoli bácsi
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi, akkor kipróbálom vásárlás előtt. :R

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#3027) woland válasza Tim82 (#3021) üzenetére

woland
(lelkes újonc)

Köszönöm szépen az ötletet, a wincsit végül is sikerült kb. 5 perc alatt kicserélni. (Jellemző néhány számteches cégre, hogy a cseréért 1 órát akartak felszámítani 10k-15k+ÁFA áron.)
Vettem egy wincsit és egy notis külső racket, és abba behelyezve új partíciókat hoztam létre, és az egyikre rátettem az image fájlt és ... működik :C Most már csak mentegetni kell az anyagot a régi wincsiről (már ami még lejön).

Köszönöm a segítséget. :R

Read between the lies...

(#3028) SeniorTilla válasza sirály69 (#3025) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

Nem tudom, ez a T8400 milyen CPU? Nem látom ITT az Intel listájában.

Procicserével a garancia megszűnik, csak a RAM-ot és HDD-t lehet garveszetés nélkül cserélni.

HP és SONY VAIO notebookok jó áron, gyártói garanciával, megbízható forrásból. Nézzetek szét a hirdetéseim között!

(#3029) SeniorTilla válasza sirály69 (#3025) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

nem P8400-at akartál írni?

HP és SONY VAIO notebookok jó áron, gyártói garanciával, megbízható forrásból. Nézzetek szét a hirdetéseim között!

(#3030) kali válasza SeniorTilla (#3029) üzenetére

kali
(PH! félisten)

van t8400 és csak annyiban tér el a p8400 procitól, hogy 35 watt vs. 25 watt!

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#3031) SeniorTilla válasza kali (#3030) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

dobnál egy inteles linket róla? Én nem találtam.

(#3032) Tim82 válasza woland (#3027) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs mit. :)

(#3033) kali válasza SeniorTilla (#3031) üzenetére

kali
(PH! félisten)

nem intenél néztem, hanem itt; link és link

(#3034) Geli.

Geli.
(tag)

Üdv!
Barátnőmnek van egy albacomp cm440-es notija. Sehol nem találok hozzá leírást, milyen ram van benne, vagy egyáltalán hány bővítőhely.Ha vki esetleg találna :)

(#3035) sirály69 válasza SeniorTilla (#3029) üzenetére

sirály69
(fanatikus tag)

Igen. Én írtam el! :B
P8400-ra gondoltam...

(#3036) sirály69 válasza SeniorTilla (#3028) üzenetére

sirály69
(fanatikus tag)

Tudom, hogy ugrik a gari.
Csak felmerült 1 kósza gondolat.... :DDD
De azért érdekelne... :R

(#3037) sirály69 válasza Geli. (#3034) üzenetére

sirály69
(fanatikus tag)

Kellene a pontos tipus. Ez csak a proci megnevezése...

(#3038) Tim82 válasza sirály69 (#3037) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a CM440 alatt Celeron M 440-et értesz, akkor olyan chipset-be való, amelyik DDR2 RAM-ot kezel, valószínűleg 533 és/vagy 667 FSB-set.

A legtöbb notebook-ban két RAM-foglalat van, általában az egyik valahol a billentyűzet alatt van, a másik pedig a gép alján, egy fedél alatt.

Reméljük, ez elég információ a fórumtársnak (ha már ő nem adott nekünk többet :P ). De persze mindezt egy Everest is megmondhatta volna neki... ;)

[ Szerkesztve ]

(#3039) dareee

dareee
(újonc)

ASUS A6RP AP002 1.8 Ghz processzor 1 GB ram......
videókártya cserét szeretnék,jelenleg ATI Radeon Xpress 200M-em van.milyet lehetne belevenni?(ha lehet) link vagy bármi info jól jönne :p
olvastam róla hogy integrált,gondolom akkor nem lehet :(

[ Szerkesztve ]

(#3040) kali válasza dareee (#3039) üzenetére

kali
(PH! félisten)

embedded - nem lehet cserélni! :(

(#3041) varsam

varsam
(őstag)

Csak érdekességképp írom, h sikeresen kicseréltem az MSI EX600-amban lévő T5450 procit egy T7500-ra, mindkettő Socket P (478pin)-es, elsőre sikerült, teljesen jól megy. Első tesztek alapján olyan 20-30%-al gyorsabb.

(#3042) tibeeboy válasza varsam (#3041) üzenetére

tibeeboy
(lelkes újonc)

Üdv!

Érdekelen, hogy egy ASUS F5SL notiba egy T5750 proci helyett szerintetek beletegyek-e egy T7300 vagy T7500 procit, a hűtés bírná?!

(#3043) varsam válasza tibeeboy (#3042) üzenetére

varsam
(őstag)

Nekem semmivel sem melegebb a 7500 az 5450-nél.
Mivel órajelbe nem nagyon különböznek a procik, csak cache-be meg fsb-be, nagy gyorsulás nem hiszem h bekövetkezne. Egy T7700, 7800 már inkább.
TDP-je meg mindegyiknek 35watt.

(#3044) tibeeboy válasza varsam (#3043) üzenetére

tibeeboy
(lelkes újonc)

Jah ezt én is néztem TDP... Órajelbe egyedül a T7500-nál van +200MHz
Még agyalok rajta, ha valakinek kéne T5750 proci az szóljon ;)

[ Szerkesztve ]

(#3045) SeniorTilla válasza sirály69 (#3037) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

Vannak dv7-esek P8400-zal, úgyhogy szerintem megy a tiédben is.

(#3046) sirály69 válasza SeniorTilla (#3045) üzenetére

sirály69
(fanatikus tag)

:R

Egyenlőre nem fogok hozzányúlni...legfeljebb 2 év múlva ;] .

(#3047) Duree válasza dareee (#3039) üzenetére

Duree
(PH! addikt)

Az Xpress 200 az a chipset típusa ,és abban,pontosabban az északi hídban van a VGA vezérlö.
Ennek cseréje erösebbre nem megoldható

(#3048) SeniorTilla válasza sirály69 (#3046) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

Ha megtartod a régi CPU-t, nem lesz gond a garival sem, max. hiba esetén vissza kell tenni a régit. Nem egyszerű egyébként a CPU csere, totál szét kell szedni a gépet. Szólj egy szakembernek :B , ha meg szeretnéd csináltatni.

(#3049) sirály69 válasza SeniorTilla (#3048) üzenetére

sirály69
(fanatikus tag)

Köszi!
:R

(#3050) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Sziasztok!

Egyik barátomnak kellene toshiba satellite L30-134 gépbe lcd kijelző csere?
Ha lehetséges mennyibe kerülne??

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.