Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Nagy VGA hűtő topik (kiemelt téma)

(#651) Paqito válasza DNS_65 (#650) üzenetére

Paqito
(senior tag)

Nagyon szívesen! ;)

Jótanács! Ha mész majd hűtőt vásárárolni, akkor vidd magaddal a behalt coolert. Ilyenkor oda tudod mérni az újhoz, úgyhogy nagy meglepetés nem érhet. Én hasonló kategóriájú Vantec hűtőt használtam anno a Titánomon, az is full réz volt. Szvsz jó kis motyó kevesebb mint 2000 Ft-ért

Legjobbakat

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#652) Paqito

Paqito
(senior tag)

Üdv Emberek!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Primecooler pc-vgahg család bármely tagját hol lehetne megvenni itthon. [link] Az oldal második felén van a lényeg... Régebben pl Mistral forgalmazta, de már jó rég nem láttam. Aki tud please segítsen. Előre is köszi!

Legjobbakat

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#653) blammer

blammer
(újonc)

Van egy Shuttle barebone gépem, és egy x1600pro agp kártyám. Kicsit brutális a hangja a ventinek a kártyán, ezt szeretném lecserélni valami passzívra, vagy halkabbra. A probléma ugye adott barebone esetén. Ez pedig a hely.
Ki mit ajánlana (lehetőleg a beszerzés helyét is)?

(#654) Thommyboj válasza blammer (#653) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

nekem úgyan nem barebone pc-m van, de x1600PRO m van szintén, és a gyári hütő rajta süvít, az hang a gépben és azért néha jó lenne éjszaka is bent hagyni letölteni a gépet de tudni kellene aludni melette, ezért én is minnél halkabb vagy teljesen passzívban gondolkodok max 7 ezerig, de ha 5 ezig is létezik az mégjobb limit nekem
ja és azért olyat ami el is viszi normálisan a hőt.
előre is köszönöm, kollegával várunk :D

(#655) ToBeY válasza Paqito (#652) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Alien computerbe pl van

(#656) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy kis, netezős gépbe skikerült vennem egy FX5200-at. 3000 Ft volt. :DDD Még szerencse, hogy 128 bites.
Na, elhatároztam, hogy brutálisan megrántom! Egy Athlon 64 gyári hűtőt előkészítettem neki: lyukakat fúrtam bele, és abba M3-as menetet! Ezt fogom a magra hátulról a lyukakon át felcsavarozni. És ezután jönne a lényeg: Tud valaki voltmodot ehhez a kártyához? Kéne, mert egy FX 5200 alapjáraton egy A64 hűtőnek meg sem kottyan! :) És cél a 600MHz GPU. De azért az 500MHz-el sem bánkódnék...

HGyu

[Szerkesztve]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#657) Blackhole13

Blackhole13
(fanatikus tag)

Hi
Az lenne a kérdésem h tuttok-e mondani egy olyan progit amivel meg tom pontosan nézni a vga-m hőmérsékletét?A legjobb az lenne ha külön a gpu-jét külön a memóriákét lehetne rajta látni.

thx előre is. :R :R

Eladó Matrix M-stage erősítő

(#658) Thommyboj válasza Blackhole13 (#657) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

erre többen vágynak, de sajna ilyen progi még nincsen, bár mindenkinek nagyon jól jönne.
Én egyszer kétszer vga hőt apám lézeres thermométerével néztem meg.

(#659) Blackhole13 válasza Thommyboj (#658) üzenetére

Blackhole13
(fanatikus tag)

Ahha akko nem csak én vok béna h sehol nem találtam :)
Akkor tuningolni se fogok , ha nem tom megnézni a hőmérsékletét.

(#660) Thommyboj válasza Blackhole13 (#659) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

játék alatt lehet igazán észrevenni melegedést, egyszer egy haverom gépén úgy vettem észre hogy az fx5500 nak elment a ventije, és melegedet hogy a játékban jöttek a textúra meg mindenféle hibák, aztán mondom nézzem csak meg a hütést hát a venti akadt meg alapon borda közé volt becsavarozva egy 4 cm es venti aztán kivettem raktam egy kis vd40 et bele :D aztán jó volt símán azóta le lett cserélve egy kis primecooler hütőre és most sirály.

(#661) Djuree válasza Blackhole13 (#657) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

az everest mutatja a gpu-ét

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#662) Djuree válasza LALA_kiraly (#644) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

ati silencer5, olcsó és király

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#663) Dr_Syrex

Dr_Syrex
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hi

nekem egy Inno 6600-ra pci-x kellene egy NV Silencer 1 (3830). Ahogy olvastam a topicot írtátok, hogy tutira jó rá. Ma akartam egyet venni a Kékhal üzletében és hülye fejjel megkérdeztem, hogy biztosan rámegy-e a 6600-as Innora? Erre persze mondták, hogy nem 100% és inkább vigyem be a kártyát és a szervizesek rápróbálják. :U

Ezek szerint futhatok még egy kört, mert simán meg kellett volna vennem?! :O

Amúgy a gyári hűtő eléggé a végét járja :DDD iszonyatos hangja van, berreg, súrlódik stb :)

ui.: még jó hogy nem az én gépemben van (unokatesóm), már biztos idegbajt kaptam volna. :D

''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#664) Thommyboj válasza Djuree (#661) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

nem tudom, én nekem corporate és a ultimate is megvan, de csak alaplap, cpu, aux, és vinyo hőket tud, mivel a vga ban nincs cenzor, ami mérné a hőt.

(#665) Blackhole13

Blackhole13
(fanatikus tag)

Tehát akko melyik , és milyen verzió mutatja a hőmérsékletét?

(#666) athomi válasza Blackhole13 (#665) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Hello!
Ha nincs a gpu-ban sensor akkor semmilyen verzió nem segít.

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#667) Dr_Syrex válasza athomi (#666) üzenetére

Dr_Syrex
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

milyen igaz :)

''1 leszel vagy 0, vagy élő vagy hulla!'' <--+--> Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába!

(#668) Blackhole13 válasza athomi (#666) üzenetére

Blackhole13
(fanatikus tag)

Én Djuree hsz-ére írtam ezt azt vártam ő segít.

(#669) 04ahgy válasza Blackhole13 (#668) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A memória hőmérsékletet nem tudja egy progi sem monitorozni, már csak azért sem, mert a memóriákba/ra nem tesznek szenzort (hacsak nem valami über-giga deluxe kártyáról van szó).
ATI Tool-lal egyszerre tudod nézni X1xxx kártya esetén a GPU, a feszültségstabilizátor, és a VGA kártya környezetének a hőmérsékletét.
De kitölthetnéd a konfigodat az adataidnál, és akkor többet tudnánk mondani. X800 széria, 9800XT, 9600XT esetén ugyanis csak a GPU hűmérsékletét tudod nézni. Más kártyánál (értsd: korábbi ATI-k) pedig semmilyen hőmérsékletet nem tudsz szoftveresen ellenőrizni.

nVidiákhoz nem értek, azt majd valaki más elmondja, ha nem ATI-d van. :D

HGyu

[Szerkesztve]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#670) SEMTEX válasza Blackhole13 (#668) üzenetére

SEMTEX
(őstag)

Everest is megmondja a gpu hőmérsékletét, viszont a memóriát nem...
Nem értem,milyen kártyád van? :)

...

(#671) SEMTEX válasza Blackhole13 (#668) üzenetére

SEMTEX
(őstag)

Mert ha nem vmi régi nvidia, akkor alapjában véve látnod kell a hőmérsékletet az nv vezérlőpultjában...

...

(#672) vatomi

vatomi
(fanatikus tag)

Használtam hozzájutottam ehhez a hűtőhöz, de sajna a nyolcból hiányzik 2 hővezető ''pogácsa'' ami a réz borda és a ramok közti átmetet hivatott biztosítani. Mivel tudom ezeket pótolni és honnan lehet beszerezni? Sajnos sima pasztával biztosan nem helyettesíthetőek a vastagságuk miatt. Másik kérdésem, hogy a gpu és a borda között ugye alapesetben sincs más, mint paszta?
[kép]

[Szerkesztve]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

(#673) Thommyboj válasza vatomi (#672) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

azt tudom, hogy zalmannak van olyan szetje ahol csak ilyen tűskék vannak a chipek bordázásához ha jól gondolom ezek azok amik pogácsa alatt értendők, de ha nem nyugodtan ki lehet javítani, és azzal lehetne helyetesíteni csak jól kell felragasztani, mert ezek a kis bordák elég könyen lepotyognak rossz ragasztás esetén.

(#674) vatomi válasza Thommyboj (#673) üzenetére

vatomi
(fanatikus tag)

Nem-nem. A képen látható ''pull'' feliratozott cimkék alatti hővezető anyagra gondolok. Ide nem mennek fel a Zalman féle bordák, mivel a Silencer borda szépen elterül rajtuk.

(#675) Thommyboj válasza vatomi (#674) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

o sorry, rosszra gondoltam, csak mert nvidiáknál láttam hasonló hűtést, ott meg külön voltak memória bordák amikkel sokaknak volt gondjuk.

A hővezetőt meg csak be lehet valahol szerezni.

(#676) Ivan15 válasza vatomi (#672) üzenetére

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

''Másik kérdésem, hogy a gpu és a borda között ugye alapesetben sincs más, mint paszta?''
Igen csak paszta van ott.

"IMHO a fennyel befolyasoltak a te agyad is, hogy vevo legyel a sok hulyesegre." (twollah)

(#677) Ivan15 válasza vatomi (#674) üzenetére

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

''A képen látható ''pull'' feliratozott cimkék alatti hővezető anyagra gondolok.'' :F
Azok alatt nincs hővezető anyag.

"IMHO a fennyel befolyasoltak a te agyad is, hogy vevo legyel a sok hulyesegre." (twollah)

(#678) Ivan15 válasza vatomi (#672) üzenetére

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

''Mivel tudom ezeket pótolni és honnan lehet beszerezni? ''
[link] Kemény 132 Ft-ba kerül...

(#679) Thommyboj

Thommyboj
(fanatikus tag)

#654???

(#680) vatomi válasza Ivan15 (#678) üzenetére

vatomi
(fanatikus tag)

Kétlem, hogy a 0.13mm vastagság elég lenne. Holnap azért megmérem de 1-2mmre tippelek kapásból.

(#681) Ivan15 válasza Thommyboj (#679) üzenetére

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

Az AeroCool VM-102 passzív hűtőt ajánlom, 7000 forint körül van. Ezt használom én is...(az igazsághoz hozzátartozik, hogy engem is a hangos vga venti zavart 4200-as fordulattal visított..és egyszer játék közben leállt...akkor cseréltem ki passzívra a hűtést ) Nálad van overdrive? Ha van kapcsold be és biztos nem lesz gond, mert az a hőmérséklet függvényében csökkenti/növeli automatikusan a gpu mhz-et...nálam 395 és 430mhz között. 85 fok felett még nem volt ezzel a hűtővel :R

(#682) Thommyboj válasza Ivan15 (#681) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

nekem is ezt ajánlották, meg a hasonló árban van is zalmannak egy passzívja, meg még párat néztem, de akkor rászánok 7000 et mert olcsóbban jól nem lehet megoldani, artic cooling oknál meg nem tudom hogy van e x1600 asra szánt széria de én nem láttam, bár jó lenne ha gyártaának egy univerzális hütést valahogy :)
Overdrive még nem néztem, hol keressem, ha már itt tartunk ne keresgéljem akkor.

(#683) Thommyboj válasza Thommyboj (#682) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

Zalman ZM80C-HP
Zalman ZM80D-HP
Aerocool Video Magic 102
Thermaltake CL-G0003
NorthQ NQ-3800

körbenéztem, kb ezeket találtam ami úgy elbánhat, ezeknél is a aerocool lenne a legjobb választás?

(#684) Ivan15 válasza Thommyboj (#682) üzenetére

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

[link] itt van az overdrive, itt tudod bekapcsolni. Ez egyébként a mostani (mai) állapot VM-102 -vel, reggel óta játszom, csak 2X jöttem a netre kb 20 percet. Egyébként le kellett fűrészelnem felrakásnál az alu-részből egy 1cm-es részt a rövidebbik oldalon(satu, vasfűrész) különben nem ment volna rá. :) Szóval ha ilyen van, sem kell kétségbe esni

(#685) Thommyboj válasza Ivan15 (#684) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

oks köszi, akkor már rakom is fel az ati omega drivert, és megnézem hogy alaphütővel mennyi a hő.

(#686) Thommyboj válasza Ivan15 (#684) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

pontosan mit kell felrakni, hogy az overdrive ot használni lehessen, mert már próbáltam omega drivert, ati tools, a google meg nem dob ki letöltés az ati overdrive -ra.

ha leírnád megköszönném.

(#687) Ivan15 válasza Thommyboj (#686) üzenetére

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

hát most hogy kérdezed...ááá
''For those of you who don’t know what OVERDRIVE is, we’ll provide a brief refresher. OVERDRIVE is a new feature unique to ATI’s “XT” line of graphics cards. When enabled, OVERDRIVE dynamically adjusts the core clock frequency of the graphics card depending on temperature.''
Úgy tűnik xt bios kéne hozzá, szóval inkább hagyd a fenébe ;)

(#688) Thommyboj válasza Ivan15 (#687) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

bár elvileg írták valahol, hogy valamilyen progival meg lehet nézni a gpu stb hőmérsékletet, ráadásul az én kártyám X1600pro és már három darab érzékelő van benne, haveromnak X800GT je van neki meg 1 érzékelője van, és jó lenne ezeket az érzékelőket valahogy használni. azért kösz a segítséget.

(#689) Ivan15 válasza Thommyboj (#688) üzenetére

Ivan15
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát jó lenne, ha már benne van :R Kérdezz rá ebben a topikban ''ATi Radeon X1300 XT - X1600 PRO/XT - X1650 PRO''
egyébként a hőmérsékletről... az Everest nálam 20 fokkal mindig kevesebbet mutat, mint ami az overdrive panelnál van -amit linkeltem is-. Szóval most 71 fokos (overdrive), és 51 fokos (Everest szerint)...a biztonság kedvéért én a magasabbat hiszem el ;)

(#690) Thommyboj válasza Ivan15 (#689) üzenetére

Thommyboj
(fanatikus tag)

majd rákérdek, bár everest nálam nem írja gpu hőmérsékletét, még sosem láttam, pedig az ati meg minden oldalon az van, hogy az X1... szériában már van 3 darab cenzor, 1 a gpu, egy a kondi és egy memória hőmérsékletet írja, az 9600XT és X800 közötti szériákban csak a gpu hőjére van cenzor.

(#691) M@UL

M@UL
(tag)

nem tudja valaki hogy X1650PRO-ra AGP-re mijen hütöt lehet tenni?

ÜDV: M@UL

(#692) Vivec

Vivec
(lelkes újonc)

Ide is megírom, hátha tud vki vmi okosat mondani. x800xt-m tuning nélkül, játék közben simán felmegy 87°C-ra. Sőt asszem feljebb is, mert volt olyan, hogy megfagyott a gép miatta. Hűtő műkszik normálisan, és nem értem miért ilyen, de már nagyon ideg vagyok :W Vkinek van vmi ötlete, mit lehet ezzel kezdeni? Azon kívül, hogy vegyek nagyobb hűtőt. Miért nem bírja a gyári, bírnia kéne azzal is. Okozhatja rossz driver is? Help!

(#693) ANT válasza Thommyboj (#690) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

AtiTool / Settings / Temperature monitoring oldalon látsz hőfokokat? Azonkívül melyik Everest megy nálad?

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#694) Vivec válasza Vivec (#692) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

Najó, úgy döntöttem veszek egy hűtőt, az a biztos. Arctic ATI Silencerre gondoltam. Csak az az egy bajom, hogy nemtudom ez hűti e a memóriákat, mert az x800xt-nek eléggé melegszik az is (úgy olvastam, bár mérni nem tudom). Zalman hűtőknél tudom, hogy adnak hozzá memórára is hűtőbordát. Hogy van ez a Silencernél?

(#695) M@UL válasza Vivec (#694) üzenetére

M@UL
(tag)

gyári coolerrel nem lehet ijen meleg az a kari,,,nekem asus x800xt pe-m volt , azt 60 fok fölé nem tudtam vinni semmivel....

(#696) Vivec válasza M@UL (#695) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

Én is így gondolom, de most mit csináljak. Amúgy olvastam olyan teszteket, ahol gyári hűtővel 80 fokot mértek(bár az nem Asus volt, azoknak elég jó a hűtésük). Lehet hogy vmi szar a ventivel, nemtudom, de most ki lesz cserélve.

(#697) Vivec válasza Vivec (#696) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

ja, amúgy a ventiből egy halk csörgő hang jön magasabb forulatnál, alig hallható, de el tudom képzelni, hogy nem megy úgy ahogy kéne, mondjuk a csapágy szar, vagy nemtom.

(#698) svani válasza M@UL (#691) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Ez érdekelne engem is,de sajnos eddig nem találtam semmit róla!

(#699) M@UL válasza svani (#698) üzenetére

M@UL
(tag)

énsem..pedig keresek ezerrel....max 1 hónapot várok addigra tuti lessz rá...mert a gyári nem a legjobbb,,,hangos és mégcsak nemis hűt annyira jól :O

(#700) svani válasza M@UL (#699) üzenetére

svani
(kvázi-tag)

Találtam egy ilyet:
[link]
De tudni kéne,hogy x1650pro-ra is felmegy-e,mert én nem igazán hiszek a mindennel kompatibilis csodákban.

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Nagy VGA hűtő topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.