Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Nagy VGA hűtő topik (kiemelt téma)

(#351) Degradator válasza glacious (#349) üzenetére

Degradator
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060520/DSC00613__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

így

"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."

(#352) Mrdav

Mrdav
(kvázi-tag)

Hello nekem az lene a kérdésem hogy egy 6600gt agp-re valo amivel nagyon brutálisan lehet tuningolni modnjuk alap orajelröl[1000/500]legaláb 1150/560 :D
Erre meik hütöt ajánjátok?
Ammi alkalmas is lene erre a feladatra :D
[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Majd egyszer

(#353) Degradator válasza Mrdav (#352) üzenetére

Degradator
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

zalman VF700 Cu. kérdés milyen márka, hogy rámegy e.

(#354) syn7h37ic válasza Degradator (#351) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a jó irány !!!
ha a másik irányba forogna rettenetes hangja lenne és nem is lenne hatékony, egy axiális venti pont így forog, a betágoló részre hajtja a levegőt.
azért ilyen a kialakítás, hogy egyenletesebben szállítsa a levegőt, és kisebb zajt csapjon. nekem is volt silencerem, és ugyanerre forgott, csak eladtam a 7800gt-vel együtt.

Nézd meg jobban a képet, ha a másik irányba forogna, akkor nem lenne képes belefújni a levegőt a csőbe.

[Szerkesztve]

(#355) EQMontoya válasza Mrdav (#352) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nézd... nem 1 helyen kifejtettem erről a véleményem... a kártyák tuningpotenciálja léghütés esetén nem hütő, hanem mák kérdése. amit léggel nyerhetsz, az maximum 5-10mhz pluszba, meg lehet, hogy 1 adott túlhúzott órajel esetén nem fog tulmelegedni, de ennyi. tuningért ne vegyél hütőt

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#356) Mrdav válasza Degradator (#353) üzenetére

Mrdav
(kvázi-tag)

INNO 3D

Majd egyszer

(#357) Calogero válasza Mrdav (#352) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Zalman 700CU, de a memóriahűtőket egy kicsit faragcsikálni kell hogy rámenjen mindakettő (hűtő+memoriabordák)

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#358) Száni válasza Retekegér (#346) üzenetére

Száni
(fanatikus tag)

A lézeres hőfokmérés asszem elmarad. A vguru leírása alapján a tartós 75°C még normális. Alapjáraton 47-52°C között mozog. Tervek között szerepel egy Glacialtech Northpole 1000-es felerősítése, a Zalmannál szimpatikusabb, az AC Silencer 4 v. 5-ösét pedig nem lehet feltenni erre.
Üdv G.

Ha akarom megvakarom a karom, mert olyanom van amilyenem, na persze nincsen japán jenem és angol nejem sincsen.

(#359) Degradator válasza Mrdav (#356) üzenetére

Degradator
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nekem volt inno 3d 6600 om, brutálisan sz@r tuningpotenciállal :O
alap 300 ról, olyan 380 ig lehetett húzna aztán fagyott, még külön tápcsati sem volt rajta.
mégegyszer nem veszek innot az biztos

(#360) Degradator

Degradator
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ez off, de mi a véleményetek a gigabyte G Power CPU hűtőről?
benevezek egyre a közeljövőben

(#361) Degradator

Degradator
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

'' a VPU recover nem tudott teljesen helyreállítani egy hardverholtpontot, ezért szoftveres képalkotásba váltott''
valami nagy gáz van az x800 ammal, van amikor be se bootol a gép(monitor nem kapcsol be), aztán a windowsban az ablakok is szaggatnak, 3d gyorsítás pedig NINCS
úgyhogy most nem tudom mi tévő legyek....

nincs ötlete valakinek mi lehet a gond?
a probléma egyik napról a másikra keletkezett, semmit se csináltam a kártyával, mégcsak túlhúzva sem volt.
van rajta egy silencer, 35 fokos úgyhogy végképp nem értem mi a baj

(#362) Mrdav válasza Degradator (#359) üzenetére

Mrdav
(kvázi-tag)

lol ezen minden van külön tápcsati stb alap ora jele 500/1000 :((( :P

Majd egyszer

(#363) Degradator válasza Mrdav (#362) üzenetére

Degradator
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

de az nem GT volt

(#364) Mrdav válasza Degradator (#363) üzenetére

Mrdav
(kvázi-tag)

ok bocs de azt hittem pontosan nekem irod :DDD

Majd egyszer

(#365) adamka16

adamka16
(őstag)

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok:
A minap vettem egy Thermaltake A1919 Gaint III aktív VGA hűtőt, és az a bajom vele, hogy az gpu-t azt kegyetlenül lehűti, de a memóriákra szerelt réz hűtőket meg semennyire sem! Az a gond hogy nem érnek hozzá a bordák a hűtő bordához! Lehet venni olyant amivel összelehetne kapcsolni a kettőt?
REmélem nem volt bonyolult a megfogalmazásom :)

(#366) Retekegér válasza adamka16 (#365) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Ugye ez az a fajta ramborda, amely 2 memóriachipet is letakar? Egyébként nem egészen világos: a rambordák nem érnek a GPU-t lefedő nagy bordához? A rambordának az a lényege, hogy a hőt elszállítsa a chip felületéről, ha nincs egy aktív hűtő, ami még onnan is elszállítja a meleget, akkor nemigen lehet mit tenni...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#367) GrimReaper

GrimReaper
(fanatikus tag)

Hali!
Van egy inn3d 6800GT-m, AGP-s, és alapjáraton 62-63 fok, terhelve meg (pl FEAR) felmegy 93 fokra is. gyári cooler master van rajta, egy rakás sz*r, kinéáztem magamnak egy silencer 5-öt, de azt nem kapni pécsen, csak a 6-ost, ami meg leírás alapján nem megy rá. A Zalmanból is csak a vf700-at tudnék venni, de az nemsok különbséget eredményezne. Ha valaki tud jó,vagy mégjobb megoldást, akkor please!
Thnx.

http://hardverapro.hu/apro/villanyirogep/hsz_1-200.html

(#368) (Kolombusz) válasza GrimReaper (#367) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Dehogynem, a zalman jól lehűti ezeket a kártyákat, csak nem a leghalkabb.

De tts-nél megrendeled a silencer 5-t és 1000 forintért elpostázza neked. ;)

(#369) GrimReaper válasza (Kolombusz) (#368) üzenetére

GrimReaper
(fanatikus tag)

Akkor most mi a jobb, egy Vf700, vagy egy silencer 5, vagy várjak, és keressek vf900-at, vagy valami mást?

(#370) trassher

trassher
(őstag)
LOGOUT blog

Engem az érdekelne hogy az nV Silencer téleg annyival rosszabb a Vf700-nál mint amennyi az árkülömbség vagy csak azért drágább mert márka. Azért kérdem mert nem tom melyiket vegyem a 6600GT-mre.

(#371) t1 válasza GrimReaper (#367) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vedd meg a silencert jó lesz az!!

(#372) adamka16 válasza Retekegér (#366) üzenetére

adamka16
(őstag)

Nem, kb 2*1 cm-es borda, 8db volt a csomagban!
2 hűtő van rajta(venti): az egyik csak gpu-ra van 5000-et forog max, meg van a tetején túrbós venti ami 9000-et pörög!

''''Egyébként nem egészen világos: a rambordák nem érnek a GPU-t lefedő nagy bordához?''''

Úgy van ahogy mondod

(#373) GrimReaper

GrimReaper
(fanatikus tag)

Akkor silencer lesz, ha találok valahol, a postai dolgokat nem szeretem.
Thnx

(#374) pIIrash válasza Degradator (#347) üzenetére

pIIrash
(tag)
LOGOUT blog

Szia!

Lehet, hogy megpróbálom. De őszintén szólva eléggé félve fogok nekiállni. Asszem megpróbálom 96%-es alkohollal, mert az tuti nem tesz kárt a GPU-ban. :F
Leaglább is reményeim szerint.
Ha nem jön le, akkor elküldöm valami kellemesebb helyre (mondjuk Romániába sárkányláng hőmérsékletet mérni) azokat a mérnököket, akik kitalálták, hogy gyárilag rá legyen ragasztva a GPU-ra a borda! ;]

06-30-497-9525. random(0.99) = 1? Aki nem ír teló számot vagy nem tudom 8 óránál hosszabb ideig elérni, azzal az üzletet semmisnek tekintem.

(#375) EB1039

EB1039
(lelkes újonc)

Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy a Zalman 80C-HP-je rárakható-e egy 7600gt-re :F

(#376) Retekegér válasza adamka16 (#372) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Figy, azzal nincs gond, ha nem ér hozzá. Mivel a ramborda felületéről a passzív hűtés elszállítja a meleget, onnan igazából már egy ventivel kéne elfújni a levegőt... Ha megnézel pl. egy Zalman ZM80D-HP passzív hűtő + OP1-es venti kombinációt, az pont így van kialakítva: [link]

(#377) Retekegér válasza EB1039 (#375) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Szia!

This product cannot be installed on nVIDIA GeForce 6800 GT and 6800 Ultra because they do not have 3mm heatsink installation holes. Also, this product cannot be installed on nVIDIA GeForce 6600 GT AGP, 6600 AGP, and PCX 5*** series products.
-->ez gondolom világos... Szerintem tedd fel a kérdésed a 7600GT topikban is, a kérdés, hogy a felfogató lyukak átmérője nem kisebb-e 3 mm-nél, meg hogy nincs-e útban vmilyen kondi v. ilyesmi...

(#378) muxi-muxi

muxi-muxi
(fanatikus tag)

[link]Finom teszt VF-900-al:

Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

(#379) pIIrash

pIIrash
(tag)
LOGOUT blog

Ha már a leszedegetésekről van szó!
[link]

[Szerkesztve]

06-30-497-9525. random(0.99) = 1? Aki nem ír teló számot vagy nem tudom 8 óránál hosszabb ideig elérni, azzal az üzletet semmisnek tekintem.

(#380) Gus

Gus
(fanatikus tag)

Ha már a főltételről volt szó:
A bordát felragasztani nekem nagyon bejött az FBS ragasztó és termal grease 50%-os keveréke.
10 perc alatt megszilárdul, és könnyű levenni, ha mégis elszúrtad, vagy kisérletezni akarsz, de magától nem jön le. A hőátadása kitűnő és FBS-t mindenhol lehet kapni háztartási boltban. A felületeket alkohollal meg kell pucolni előtte.

'' A legutóbbi elemzések azt mutatják, hogy isten azok oldalán áll, akiknek sok pénzük és nagy hadseregük van.'' /Jean Anouilh/

(#381) morfondőr

morfondőr
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Nemrég vettem egy ATI Silencer 5 rev2-őt és az a bajom vele, hogy alacsony fordulaton idegesítően zörög a ventije! Még ha 10%-ra veszem atitool-al, akkor is lehet hallani. Próbáltam úgy állítani, hogy 45 fok alatt ne menjen, de mindig felkúszott a hőmérséklet és 10 másodpercenként bakapcsol utána leáll, még ha semmit sem csinálok akkor is. Lehet ezzel valamit csinálni? Vagy próbáljam megszokni! :(
Előre is köszi a segítséget!

(#382) heroine

heroine
(újonc)

Nekem az inno3d 6600 gt vel semmi gondom
500/900 ról
590/1113 ra engette magát és ez stabil érték.
3dmark 2003 : 8500pont
mellesleg vf-700-al van meghűtve
és 44 fokos vmi ütősebb cocc után 50 de fölé nem megy
gíárival alapból volt 65C

[Szerkesztve]

''So powerful it's kind of ridiculous''

(#383) Melon87

Melon87
(kvázi-tag)

Helló!

Mivel lehet a ramokra bordát ragasztani? :)

(#384) fero02 válasza Melon87 (#383) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól tudom lehet kapni olyan vastagságú 2oldalú ragasztót, mint a cellux...

Szvsz azzal.

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#385) Retekegér válasza Melon87 (#383) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

#380-as hsz :)

(#386) ZakRob

ZakRob
(senior tag)

Zalman vs. Primecooler : [link]

-==Trance forever==-

(#387) fero02 válasza ZakRob (#386) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!

A kérdésem a köv lenne:

6600 Gt vásárlása és hűtőrendszer cseréje előtt állok, és sztem +tudni, h minden tipusú 6600 Gt valóban ennyire kazán, vagy gyártótól függ a (fűtési :DD teljesítménye)?!

1ik ismerősömnek Gigabyte kártyája van, még alap hűtéssel és levett ház oldallappal és azt mondja h alapból 45, terhelve és húzva 70 fok körül van neki.

Viszont vmelyik topikban olvastam (lehet h pont itt :DD ), h a srácnak (asszem) inno3d karija alapból nem éri el a 40 fokot és terhelve az 50-et sem, természetesen ez is alap hűtéssel, ha jól vettem ki a szavaiból.

Ezek után szerintetek melyik verzió a hihetőbb?

Minden segitséget és választ előre is köszönök!!! :R

Üdv!

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#388) Gtxtt

Gtxtt
(tag)

Hello!
Van egy Inno3D Geforce3 Ti200 kártyám.Új hűtést tennék rá. Azonban paszta miatt egyszerűen nem tudom leszedni a régi hűtést. Hogyan szedjem le?
Tud valaki valami rá illő olcsó,jó és halk ventit? :))

[Szerkesztve]

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#389) Gtxtt válasza Gtxtt (#388) üzenetére

Gtxtt
(tag)

Semmi ötlet?

[Szerkesztve]

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#390) Retekegér válasza Gtxtt (#388) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Enyhén csavaró mozdulattal próbálkozz...
Nemtom, hogy ez rámegy-é: [link]

(#391) glacious válasza Gtxtt (#388) üzenetére

glacious
(őstag)

Az még kerámiatokos, próbáld meg csavarni rajta a hűtést.

[Szerkesztve]

(#392) Gtxtt

Gtxtt
(tag)

Sikerült leszedni. ;)
Én valami ehhez hasonlóra gondoltam:[link] Már ha lehet még kapni. A memóriákról a bordát valahogyan nem lehet eltávolítani?

[Szerkesztve]

(#393) TriackFeri

TriackFeri
(fanatikus tag)

[kép] Szerintetek lehetne erre a kártyára ventillátort tenni , úgy hogy max a kinyitható bordát veszem le? Nem akarom lecserélni az egész hűtőt egy rendes vga hűtőre a költségek miatt. :(

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#394) Retekegér válasza TriackFeri (#393) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Sőt, a kinyitható bordára is szerelhecc egy ventit. Hómméd megoldások rulez :D

(#395) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ha gari kártyán szarakodik a hűtés,vigyem vissza gariba és cserétessem ki,vagy én magam áldozzak rá lóvét?Gf 6800GT játék alatt 90-100fok,ideal 70-73

(#396) TriackFeri válasza TriackFeri (#393) üzenetére

TriackFeri
(fanatikus tag)

Ez a kártya miért nem írja nekem sehol a hőfokot? Vagy valami beállítás kell?

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki se kiváncsi a másikéra.

(#397) ToBeY válasza TriackFeri (#396) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Mert nincs a kártyában hőszenzor dióda.És ha nincs benne dióda,semilyen program nem fogja kiírni a hőfokot.

(#398) Retekegér válasza ToBeY (#395) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Jó kérdés, milyen márka?
90-100 fok? :Y Én meg parázok, hogy a refi 6800GS-em ne nagyon menjen 70 fok fölé, mondjuk hüsi házban van...
Lehet egyáltalán kifogás a magas hőmérséklet? Mi van ha azt mondják, hogy nem jó a házad szellőzése? :F

(#399) Retekegér válasza TriackFeri (#396) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Everest-tel nézd meg, ha nem mutatja, akkor valszeg nincs szenzor...

(#400) ToBeY válasza Retekegér (#398) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Inno3d a márka.Nem lehet az a kifogásuk hogy rosz a házam szellőzése 2db 12cm és egy 9,2cm ventivel:)

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Nagy VGA hűtő topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.