Az baj... mondjuk az idle hőfok magas. Egy HD4850 alapon, 7V mellett 40-42 fokos lehet kábé egy TwinTurbo alatt. Ellenőrizted a pasztázást és a felfekvést? Nem lehet, hogy van ott vmi probléma, és azért ilyen meleg a GPU idle is?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
szasanyi
(PH! nagyúr)

GomezGTS
(tag)
Hali!
72 foknál úgy gondoltam már nem fog elindulni a hűtés....mindent beállítottam úgy ahogy a rivatunerben megadták az AC honlapján és semmi. Most visszakötöttem 12 voltra, de már így se csinál semmit, se 7 volton. Úgyhogy nemtom mivan... 
Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! Előre nem utalok, nem vöröskeresztnek hívnak!

GomezGTS
(tag)
Még nem ellenőriztem a pasztát, de kapcsolatban vagyok azzal akitől vásároltam, és eleve ő tette rá ezt a hűtőt is, de ő 12 volt mellett küldte neki, tehát lehet leszedem az egészet és megnézem, bár azért ettől még mennie kellene a hűtőnek ami ugye most már nem is megy, ahogy fentebb írtam. 
Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! Előre nem utalok, nem vöröskeresztnek hívnak!

GomezGTS
(tag)
Paszta ellenőrizve, cserélve...
a hűtő viszont nem működik...a gyárit rákötöttem a twinturbo csatijára és műxik, a molexesre, illetve a videokártyára kötve is megy. Pedig semmit nem követtem el a TT-vel...eccerűen nem értem mostmár

Mika1227
(senior tag)
Milyen hűtőt ajánlanátok HD4890-re? Olyat amely lehetőleg nem túl drága 6-7k és lehetőleg minél halkabb.
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

Mika1227
(senior tag)
Alapon 60-63 fok terhelve 80-85 fok körül mozog! Ez gondolom elég sok hosszú távon nem tenne jót a karinak?! Vagy bírja ezt a hőfokot? Igazából a zaj miatt cserélném!
Persze gondolom a gari ugrana! Így hát emiatt tanácstalan vagyok!
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

Lamellus
(tag)
Szia! A 4890-nél ha lecseréled a gyári hűtést, főleg a VRM hűtése fog gondot okozni. A külön vásárolt hűtők mellé általában csak kis "süniket" kapsz amit arra a részre tehetsz és az a rész annyira felforrósodik, hogy azok nem sokat segítenek, pláne ha halk hűtést szeretnél.
Én úgy hoztam ki olcsón, hogy volt régebbről egy Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 -őm, azt használtam a GPU-ra, tettem rá egy 14 cm-es ventillátort. A VRM-re pedig vettem egy Thermalright VRM-R2 -őt. Ez egy hatásos és nagyon-nagyon halk kombináció.

Mika1227
(senior tag)
Köszi!!! 

P1eTr0
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Egy nVidia 9800GT-re szeretnék valami halk hűtést a jelenlegi gyári helyett. A cél az volna, hogy nagyon kussos legyen a kártya, mert most terhelés mellett maxon meg a venti, és enyhén zavar...
Az Arctic-Cooling Accelero-t néztem, de nem győzőtt meg...
Minden ötletet szívesen veszek. Köszi előre is.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.

sklopp
(senior tag)
Remélem figyeltél a vezetékek szinére mikor feldugtad a kártya tüskéire, azaz nem cserélted fel véletlenül a +/- ereket. Bár elvileg fordított bekötésnél nem hibásodik meg, csak nem indul el.
Az élet halált okozhat!

Picturemaker
(senior tag)
Üdv!
Melyik Accelero nem győzött meg?
AC összes VGA hűtőjét Accelero-nak hívják. 
Mennyit szánsz a hűtésre?
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

P1eTr0
(kvázi-tag)
Az Acceleronak van az S2-es hűtője. Arra gondoltam. Ráadásul a specifikációi között nincs is a 9800GT feltüntetve. Viszont ha beírom, hogy mit ajánlanak ennek a kártyának a hűtésére, akkor kidobja, hogy S2...
A hűtésre annyit szeretnék szánni, hogy csendes legyen a gép. Tehát nem feltétlen 4-5000 Ft körül gondolkodom.

Picturemaker
(senior tag)
Ha csendet akarsz akkor az Accelero S1 Rev. 2 ([link]) kell neked (nekem a 250GTS-t is lehűti, de volt 9800GT-men is). Erre vagy megveszed a hozzá való Turbo Module-t ([link]), ami szintén nagyon csendes, a GT-re még leszabályozva is elég, vagy teszel rá egy csendes 12cm-es ventit.
A másik megoldás az Accelero Twin Turbo ([link]). Ezt rá lehet kötni a VGA-ra, amennyiben szabályozós, ha nem akkor esetleg manuálisan lehet leszabályozni, bár nem hangos, de nem tudhatom nálad mi a halk.
Egyikkel sem jársz rosszul, S2 ezeknél lényegesen gyengébb.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

P1eTr0
(kvázi-tag)
Ahham, értem. Akkor lehet, hogy ilyet veszek.
A plusz ventit a videókártya szabályozza, nem?
Max. ha a két 8 centis hangos volna, akkor tehetek rá másik ventit is.
Köszi, majd szeritnem beszerzek akkor egyet.

GomezGTS
(tag)
Igen, figyeltem, de már semmiben sem vagyok biztos. Mert egyszerűen sehogy sem működik. 

sklopp
(senior tag)
Sajnos nincs tippem sem hogy mi lehet a gond, ha már molex csatiról sem pörög fel, nincs égett szaga?
Az élet halált okozhat!

sasreti
(lelkes újonc)
Sziasztok
Erre: http://www.rufusz.hu/files/imagecache/normal/products/gigabyte_r467zl-gi.jpg
szeretnék egy nagyon de nagyon halk hűtőt. Nincs tunig, és játszani is ritkán játszok.
Ha tudnátok benne segíteni.
Zoli

Toninho13
(tag)
Van valakinek véleménye a Thermaltake ISGC-V320 Vga hűtőről?Elég jól néz ki, van hozzá manuális szabályozó.Kiváncsi lennék rá.

Picturemaker
(senior tag)
Üdv!
Házad szellőzése milyen? Mert egy nagyobb "rács" esetleg passzívan is elvinné.
Mennyi rá a keret?

sasreti
(lelkes újonc)
A házban egy Gigabyte Superb táp van 12cm vent, + egy 12cm vent. hátul (kb 500-600ford/perc)+ Proc hűtő Arctic Frezzer Pro 7
Keret kb 5.000Ft.-

Picturemaker
(senior tag)
AC L2 Pro [link], kb. 3000 Ft. Nem hangos, de nyugodtan le lehet venni kicsit a fordulatszámból, mert úgy is elég lesz.

parkasz
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Milyen halk, de azért hatékony hűtőt ajánlanátok egy 8800GT-re? 

Picturemaker
(senior tag)
Üdv!
AC Twin Turbo [link]

parkasz
(fanatikus tag)
Köszi szépen a tippet! 
Accelero S1 csavarok kellenenek miben vannak hasonlok...?

sasreti
(lelkes újonc)
Köszi a tippet. Közben én is szétnéztem és lehet hogy ez is elvinné passzívban?:
http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=105
sziasztok!Zalman VF1000-LED hűti az x1950xt-met.Most előlapival szabályzom mert a hűtő 3 pin csatija kicsit magyobb a vga 3 tűs csatijánál.Ha erre valaki tud megoldást/áttalakitót/ légyszi szóljon mert sajna néha elfelejtem felcsavarni a potit és 100 esetből egyszer felmelegszik a kari.Jób lenne ha auto-n nyomná a hűtést
Segitségeket előre is köszi 
[ Szerkesztve ]
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

Picturemaker
(senior tag)
sasreti: Elképzelhető, de ezt csak használat közben tudod meg,a házba viszont rendesen kell 2járni" a levegőnek.
Alapjáraton biztosan elboldogul vele, de terhelés alatt azért figyelni kell.
spartan1: Az eredeti hűtőről nem lehet átforrasztani a csatlakozót?
nem tudom igy hirtelen
De megnézem,csak sajna ilyen barkácsban nemigazán vagyok otthon 
"ha már nyakig benne vagy a szarban,ne bosszankodj,hanem adj hálát az Istennek:Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik..

Hugo B.
(újonc)
Hali!
Arctic Cooling Accelero Twin Turbo helyett (már alig kapni, szinte mindenhol csak rendelésre hoznak...talán) valami alternatíva Sapphire HD3870-re?
(két tűs csatija van a kép alapján)
[link]
Árban, zajban és méretben se legyen nagy 
Köszi!
[ Szerkesztve ]

Picturemaker
(senior tag)
Üdv!
Pedig a Twin Turbo-val járnál a legjobban (most sehol sem lehet semmit kapni, CPU hűtőből sincs sehol semmi).
A Scythe Musashi már kb. 11000 Ft. Annyival nem jobb.
Viszont a Twin Turbo-nak is 3 és 4 tűs csatija van. A két tűs, kártyán lévőbe nem is nagyon tudod bedugni. Ha le akarod szabályozni, akkor egy FanMate, vagy egy fix ellenállás minimum kell hozzá. Decemberben raktam ilyen hűtőt egy Giga 3870-re (amin Zalman hűtő volt gyárilag, de az hangos volt és gyenge), A Twin Turbo nagyon jól muzsikál rajta.
Köszi,úgy néz ki át lehet 
Sziasztok!
Tudnatok 4850-re jo ar/ertek kategoriaju hutot javasolni?
Big thx!
Androidő
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Sapphire HD4850 1Gb-os VGA-t, ami sajnos referencia hűtős. Abból is az a fajta, aminek csak egy része réz, a többi alu.
Az emberkénél terhelés alatt olyan 70-80 fok között mozgott, mesélte, hogy volt olyan amikor beállt a hűtő és 120 fokot mutatott a rendszer.
(Hétfőig van próbagarim, le tudom e tesztelni, hogy történt e valami baja? Ha igen mivel?)
Helyszínen ment, működött minden. (Teszteltük játékkal, meg azzal a szőrös-fánkos tesztprogival) Volt még mellé egy Zalman VF700-as hűtő is, de azt eladom.
Hűtés:
Accelero S1 rev. 2 + 12cm venti sajnos a mérete miatt nem igazán jöhet szóba.
Accelero Twin turbo -> sokan ajánlottátok, megfontolandó, főleg hogy elvileg rá lehet kötni a kártya PWM csatlakozójára?!?!?!
Zalman VF1000 -> Ez vajon rámegy a kártyára? Ha igen mennyire jó?
Thermalright V2 -> Gondoltam még erre + természetesen sünök, illetve cooler rá
Thermalright T-Rad2 -> Ez a dolog tetszik eddig a legjobban, két darab ilyen ventivel, esetleg egy 12-essel.
Fontos:
Rá tudjam applikálni a VGA PWM szabályzójára, (kis barkács belefér) lehetőleg halk, és hűvös, megbízható legyen! Van átalakító, avagy célszerű magamnak készíteni?
Tuningolni nem akarom!
Amire még gondoltam:
Ilyen borda de itt sajnos, mögötte a kis szürke izéket (nem tudom a nevét) nem hűti.
Érdemes e szétfaragni a ref. hűtést, és azt használni megfelelő pasztázással a memóriákra és más egyebekre, avagy használjak gyári bordákat, amiket esetleg adnak, vagy faragjak saját készítésűt? (öntapadó alus fóliacuccal rögzítve)
Előre is nagyon köszönöm! 
[ Szerkesztve ]
Roland Barthes: S/Z | Ingyen 2GB online tárhely: http://bit.ly/dxcnnF

Hugo B.
(újonc)
A Coolink ventillátorok tényleg olyan jók és halkan mennek, mint ahogy írják? Az nem a Noctua leányvállalata?

KeviN79
(újonc)
Sziasztok!
Van egy 8800gt-m zalman vf830-as hűtéssel.
Nekem nagyon hangos.
Milyen olcsó (2-3k)megoldást tudnátok ajánlani
Esetleg accelero L2 pro? Vagy a ventijét nem lehetne fordulatszám-szabályzósra lecserélni?
Köszi
Megfogalmazom a kérdésemet, kicsit konkrétabban.
Van egy Sapphire HD 4850 1GB HDMI videókártyám (ilyen).
A Prohardver 4850 teszben a gyári hűtős megoldások között ez volt a legcsendesebb. Viszont nekem passzív hűtésű videókártya után még így is elég zajos.
Egy esetleges extra hűtésre nem szeretnék sok pénzt szánni, egy Chilla - vagy valami hasonló áru megoldás - jöhet szóba. Szerintetek van annyival csendesebb, hatékonyabb hűtő a Chilla, hogy megérje a befektetést és a garancia kockáztatását?
Köszi előre is!
Androidő
szia!
6k körül van az arctic twin turbo, az nagyon jól hűt és csendes. ha sokallod, akkor az l2 pro is jó, de annak azért bőven nem akkora a teljesítménye. a chilla sem rossz de azt nem fogod tudni a kártyára kötni, hogy saját magának vezérelhesse, max az alaplapról.
KeviN79: ha olyan csatlakozó van a vga-don, mint amilyen a kártyán, tehát szabvány 4 pines, akkor rá tudod kötni, és a kártya saját magának fogja vezérelni.
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

Picturemaker
(senior tag)
Üdv!
Ha jól látom ez nem referencia nyákra épülő kártya. Ez sokkal rövidebb. Mindenképpen utána kell nézni, hogy a Chilla, Twin Turbo [link] vagy a Musashi [link] elfér-e a kártyán?
A 3 hűtő közül az AC a legolcsóbb, van rajta 4 tűs csati, ami a VGA-n is, elméletileg ezt is szabályozni fogja a kártya.
FireKeeper, Picturemaker, nagyon szépen köszönöm az alapos válaszokat!
Láttam használtam egy Chilla-t, azt hiszem, beruházok arra. Nem baj, ha állandó fordulatszámmal pörögnek a ventik. Van egy Zalman fordulatszám szabályzóm, szerintem azzal kényelmesen be tudom állítani azt a fordulatot, aminél már kellőképpen halk.
Esetleg még a 6 ezres AC, amit ajánlottatok, megfontolandó, de ennél több pénzt tényleg nem költenék rá.
Szerk:
Közben a szabályozással kapcsolatban eszembe jutott még egy gondolat. Speedfannal is szabályozhatóak a Chilla ventii, ha az alaplapra kötöm azokat, igaz (hiszen 3 vezetékes a csatlakozó)? Ez a megoldás teljesen okés nekem, úgyis a CPU hűtőt is azzal vezérlem.
[ Szerkesztve ]
Androidő

Tanisz
(tag)
Sziasztok!
Milyen csendes hűtőt ajánlanátok egy PowerColor 4870 PCS+ 512 MB-os [ilyen] videókártyához?
Elég jól húzható. 
Ami rajta van hűtő nagyon jó, jól lehűti a kártyát, de a házam elég szellős és minden zaj távozik belőle és ez a kártya hihetetlenül zajos, tudom ati tray tools -szal próbálkozzak, kísérleteztem is vele, de terhelés alatt akkor is süvít rendesen. 
Van a problémámra alternatíva léghűtésben? Ha kell rászánom a pénzt is, mert jól üzemel a kártya, nem nagyon tervezem lecserélni. 
Lehet a korábbiakban már volt erről szó, ha igen, akkor elnézést, de sajna nem volt időm végigböngészni az előzményeket!
Előre is köszönöm a segítséget!
''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
akkor arctic cooling s1 rev2 +12cm venti, vagy arctic twin turbo, vagy auras fridge.

Mika1227
(senior tag)
Szerintetek egy Arctic Accelero S1 Rev 2 elég egy 12-es venti vagy inkább kettő legyen rajta?

Daffni2
(őstag)
Szerintem mostanában a XIGMATEK Bifrost VD1065 a nyerő, kapni is lehet,nem vészes az ára sem.
CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház
szerintem bőven elég 1, még lekorlátozva is.
Daffni2: ez vajon mennyivel jobb mint a twin turbo? mert ahogy nézem a felépítését szerintem kb semmivel, max pár fok, és mégis sokkal többe kerül.
[ Szerkesztve ]

Tanisz
(tag)
Köszi!
Sokat emlegetik ezt az arctic cooling s1 rev2 -őt, tényleg annyira jó vagy twin turbo?
Az auras fridge-t kerestem, de úgy látszik itthon nem is lehet kapni 
Nekem még a Thermalright T-Rad2 is elég meggyőzőnek tűnik, igaz kicsit borsos az ára.
''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

Tanisz
(tag)
Nem tűnik rossznak, megfontolandó
Mondjuk engem nagyon érdekel az is, hogy hány db-en "hangoskodik" a venti lapátja.
A ház szellőzése elég jól meg van oldva, egy 45 cm-es alacsony fordulatú venti van a ház ajtaján!
Szal forróság nálam nem nagyon van!
Csak annyi a kára, hogy így minden hang távozik közvetlenül a házból. Mindenem halk már, a proci hűtő, táp, merevlemez...stb, kipróbáltam egy passzív videokártyával és szinte hangtalan úgy, csak a videokártya ami kitépi a dobhártyáját az embernek 
nekem az van, és tényleg nagyon jó. 50fok fölé nem megy a gpu és a venti csak 300-at forog rajta, így hangja az nincs. de a twin turbo is jó!

Mika1227
(senior tag)
A tieden egy venti van? Én is rendeltem egy ilyen hűtőt és azon hezitálok milyen meg hány ventit tegyek rá!? Ez [link] jó lenne rá?
[ Szerkesztve ]
jah, nekem is ilyen van, egy kisebb módosítással (ráforrasztottam egy vga-ra való csatlakozót, és most a kártya vezérli, de amúgy ugyanez)