Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Nagy Symbian topic

(#501) satomee

satomee
(senior tag)

Hogy értsd:pár perc formázás után visszaáll a gyári beállításokra a telefon,és minden mást legyalul.Újraindulás után neked max a dátumot/órát kell beállítanod.

...villámcsapás keltette indukciós hatás...

(#502) BlackKnight

BlackKnight
(újonc)

Nagyon köszi az eddig segítséget és türelmet csak még egy utolsó kérdés: bármilyen telefonnál jó. (legújabb Nokia n90-nél amin symbian 8.1-es fut)

(#503) satomee válasza BlackKnight (#502) üzenetére

satomee
(senior tag)

Elvileg igen.Ha mégse,még mindig ott a gyári beállítások visszaállítása,már ha abban van még ilyen menüpont...:))

(#504) satomee

satomee
(senior tag)

Erről azért nyilatkozhatna valaki nálam illetékesebb is,biztos ami biztos...:)

(#505) satomee

satomee
(senior tag)

Erről azért nyilatkozhatna valaki nálam illetékesebb is,biztos ami biztos...:)

(#506) Athos07 válasza satomee (#496) üzenetére

Athos07
(senior tag)

Köszi a segélyt, meg a progit. Még nem megyek Nokiához - ha nem muszály nem keltem fel őket - de ha még 2-3x előfordul, akkor kiverem a balhét. ;]

''I never ever wanna grow up / Old people make me wanna throw up.''

(#507) satomee válasza Athos07 (#506) üzenetére

satomee
(senior tag)

Nincs mit.Ezek szerintem szintén hasznosak:
Smart File Man,az egyik-ha nem A-legjobb filekezelő:Bővebben: link
Seleq,szintén filekezelő,és bár nekem 7610en nem működik minden funkciója,php-t mai napig ezzel írok:Bővebben: link
és az újabb verza:Bővebben: link

(#508) Balli

Balli
(őstag)

Tudnátok ajánlani egy jó kis symbianos telót, milyet érdemes venni manapság? J ó lenne ha minél kisebb lenne

Athens 2004

(#509) satomee válasza Balli (#508) üzenetére

satomee
(senior tag)

A symbianos telók nem épp a méretükről híresek...Ha csak a méret számít,szerintem egy 6680 még nem egy féltégla,és elég kajak 'tudásra'.Olcsóbb választás lehet esetleg egy 6670 vagy 7610,amik szintén nem túl nagyok.Mellesleg ma nézegettem egy n90-et,ami még a saját kategóriájában is elég nagy.Viszont lehidaltam a kamerájától...:)Szal ne CSAK a méret alapján válassz,szerintem...

(#510) Balli válasza satomee (#509) üzenetére

Balli
(őstag)

Ok, köszi. Nem nekem kell, nekem már van egy SX1 ami szintén nem egy kis darab de max-on megvagyok vele elégedve- mondjuk ennek ellenére cserélni szeretném egy W800i-re:)

Athens 2004

(#511) DeepDish válasza Algieba (#457) üzenetére

DeepDish
(őstag)

Nekme P910 van es millio progi!!! :C

(#512) Athos07 válasza Balli (#508) üzenetére

Athos07
(senior tag)

Nem mondom még, hogy 3230 (110g), mert nem mondtad, hogy mit jelent az ''érdemes megvenni'', azaz a pénz nem számít, és a legjobb kell (ez nehéz, de most a 6680 a király, bár Motókat, Se P szériát nem zárnám ki), vagy ár/érték kell, abban viszont szvsz 3230 a király, még nem volt vele komoly bajom, és egy csomó félelmem nem igazolódott (bár a kihangosító kirívóan gyenge).

(#513) nRizsa

nRizsa
(újonc)

Sziasztok!
Nekem egy Nokia 6600-m van, és most vettem hozzá számlás előfizut (perc alapú számlázással).
Mivel 50 percet lehet lebeszélni a havidíjból, kellene egy olyan progi, ami a kimenő hívásidőt egész percre kerekíti. (Pl.: ha 48 másodpercet beszélek, akkor is 1 percet regisztráljon, hogy tudjam, hogy még hány percem van.)
Ha van ilyen valakinek, örömmel venném!!!

Köszi!

(#514) tomcsi válasza nRizsa (#513) üzenetére

tomcsi
(senior tag)

Ilyen nekem is jöhetne..:DD

Meg ami kéne az egy normálisabb webböngésző. Most az Opera 8-as van fent a 6680 de valahogy nem az igazi..nem szeressem..:D

(#517) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Vmi symbian emulátort merre találok
Mondjuk ilyen lenne a legjobb:Symbian Series 80
de vmi régebbi is jó lenne ha más nincs

THX

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#518) DeepDish

DeepDish
(őstag)

En mind2ot hasznalok Opera vs Netfront ,mert vannak oldalak amelyek igenylik!! Igaz Se-hez!

(#519) GodHeart válasza sonar (#517) üzenetére

GodHeart
(senior tag)

nos, egyszer kiadtak egy CD-t amin emulátorként bejött a 9210i, azt kotord valahonnan elő, de lehet, hogy a forum.nokia.com -on is találsz! :)

(#520) GodHeart

GodHeart
(senior tag)

sztem ezt a hozzászólást gyorsan töröltesd. ugyanis /nemnéztem meg/, de ha ez feltört verzió az wareznak minősül. Tudom, hogy segítő szándékkal tetted, de ne itt légyszives! :U

(#521) Balli válasza Athos07 (#512) üzenetére

Balli
(őstag)

Köszi, a 3230 első nekifutásra jónak is tünik ár/érték arányban
Motorola is gyárt szimbi telókat?

Athens 2004

(#522) Algieba

Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem P800-asom van, és tökéletesen működik. Tegnap készítettem el az első avit rá. Most már mp3-om mellett film is van benne. Ez most nagyon pöpec. Szerintem egy okostelefonnál a kijelző mérete fontos, és még jobb, ha érintésérzékeny. Ha lesz újabb mobilom, az is okostelefon lesz és annak is tapizós kijelzője lesz. :C

Azon filózok, mert a Windows is rámászott a telefon piacra, hogy mi a különbség a Symbian és a Windows között. Melyik a jobb?

http://gombaklub.blogspot.com/ <= Hogy tudd, mennyit érnek a természet különcei, pl.: gombák nélkül nem lenne söröd.

(#523) Algieba válasza DeepDish (#511) üzenetére

Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

Szióka! És jártál már azokon az oldalakon, ahol mi, lelkes P tulajdonosok vagyunk? Ha nem, akkor itt megtalálsz minket. SandorKS a fő guru.
http://groups.yahoo.com/group/seokostelefonok/

http://gombaklub.blogspot.com/ <= Hogy tudd, mennyit érnek a természet különcei, pl.: gombák nélkül nem lenne söröd.

(#524) satomee válasza GodHeart (#520) üzenetére

satomee
(senior tag)

Intézkedtem a törlés ügyében.Kösz hogy szóltál,legközelebb odafigyelek...:)

(#525) Athos07 válasza Balli (#521) üzenetére

Athos07
(senior tag)

Ha eldöntötted, hogy symbianos telót akarsz, akkor itt megtalálod mindegyiket.
Bővebben: link

És igen, a Motónak is van néhány symbianos telefonja, de azok magasabb árfekvésűek.

Az érintőképernyő dologban nem vitatkoznék, de én nekem egy cseppet sem hiányzik az a fícsör. Sőt még zavarna is, ezért remélem, hogy még sokáig lesznek anélküli telók, de kinek a pap...

(#526) sonar válasza GodHeart (#519) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Jaj csak nokia fórumra ne kelljen mennem! Ott nem találok meg semmit. Meg a symbian.com is vagy mia cime olyan igénytelenül van szerkesztve hogy az kész csoda.
Asszem van otthon vmi 9210-es CD-m pont, azt átnézem. Kösz a tippet

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#527) DeepDish válasza Algieba (#523) üzenetére

DeepDish
(őstag)

Nem nem en PDAmanian nyomom!!! :DD

(#528) DeepDish válasza DeepDish (#527) üzenetére

DeepDish
(őstag)

REgisztraltam de vegkepp nem talalom a forumot!! :(

(#529) Algieba válasza DeepDish (#528) üzenetére

Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm, bal oldalon a böngésződnek kell lennie egy ilyen link felsorolásnak, hogy database, files, messages, stb. A messages-ben megy az oda-vissza beszélgetés.

(#530) DeepDish válasza Algieba (#529) üzenetére

DeepDish
(őstag)

Akkor az cink pdamania ezerszer jobb kar volt regisztralnom nez be te inkabb!!! :D

(#531) Algieba válasza DeepDish (#530) üzenetére

Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

Azért vagyok a yahoo-s oldalon, mert az már egy igazi baráti társaság, ahol a tagokat a P telefonjaik szeretete hozta össze. :DD
Most regisztráltam a PDAmaniára, de egyelőre csak kutakodom.

(#532) DeepDish válasza Algieba (#531) üzenetére

DeepDish
(őstag)

Szerinted itt mi hozott ossze bennunket? :DD:DD

Hat az SE!!! :C

(#533) nRizsa

nRizsa
(újonc)

Ezexerint senkinek nincs ötlete a perc alapú időszámlálással kapcsolatban???
Lásd: 513

(#534) GodHeart válasza nRizsa (#533) üzenetére

GodHeart
(senior tag)

ha lenne írtam volna :U

(#535) kobun

kobun
(újonc)

nokia 3230 -om van.Axelero-s emaileket szeretnék letölteni alkalmanként westel CSD -vel / sonyericssonon ,n3650-en működött /,most ugyanazokkal a beállításokkal nem megy,nem kapcsolódik.Tud vki segíteni?

(#536) Poszatakiler

Poszatakiler
(újonc)

Hello!

Most vettem meg az első symbianos telefonomat,és lenne pár kérdésem... (N6260)

1. Honnan tudom meg milyen verziójú a OSem?
2. Nem találtam sehol arról adatot,h mekkora MMC kártya megy bele!?
3. A kártyára telepített pogramok ;) foglalnak e helyet a tel.memóriába?

Egyenlőre ennyi,végigolvastam az összes hozzászólást,de mire a végére értem,a felét elfejtettem :B úgyhogy ha valami eddig volt,akkor bocs!

THX

[Szerkesztve]

(#537) Athos07 válasza Poszatakiler (#536) üzenetére

Athos07
(senior tag)

1. A legegyszerűbb, ha a FExplorerben nézed meg, az a progi úgyis jó egycsomó mindenre (legalábbis az ott phone info alatt írt ''verzió'' gondolom a firmre vonatkozik)
2. Az ilyen korláton elvileg a szoftfrissítés szokott változtatni. Pontos adatot én nem találtam a 6260-asról ezügyben, de a 256MB-osnak működnie kell.
3. Csak akkor, ha el vannak indítva. A futó programokat (szinte mindegyiket) láthatod pl. az AppMan progiban, vagy ha a menü gombot hosszan nyomva tartod (3230-ban legalábbis így van).

Fontos! Én is csak ismerkedem a Symbiannal, úgyhogy figyeld az esetleges kiigazításokat!

(#538) Poszatakiler válasza Athos07 (#537) üzenetére

Poszatakiler
(újonc)

Köszönöm a segítséget!

Közben folyamatosan gyűlnek a kérdések! ;)

Telepítek egy programot,és az nem akar megjelenni a menübe,akkor lehet valamivel hivatkozást csinálni,hogy közvetlenül el tudjam érni?

[Szerkesztve]

(#539) Misha válasza Poszatakiler (#536) üzenetére

Misha
(lelkes újonc)

Szoft verzió: *#0000#

256-os vagy akár 512-es bele mehet elvileg

csak a mem. kártyára érdemes telepítani, de ugye parancsikonokat, és bizonyos beállításokat képekről miniatűröket úgyis mindig a c:-re teszi

ha sok sms-t tárolsz érdemes azt is mmcre menteni (beállítható az üzik báll.ban)
3230 és ngage esetében pedid van progi ami átállítja h az üziket mmcre mentse, mivel azokból kihagyták ezt a funkciót ->(Bővebben: link)

egy bizonyos stacker nevű programmal érdemes a névjegyzéket időröl időre tömöríteni vele ha jó nagy, mert csomó hasznos kb-ot spórolpsz meg vele
és egy másik jó funciója h mmc hiányában a telepített alkalmazásokat is képes tömöríteni, így viszont hosszabb az indításuk ill. a bezárásuk
de vissza lehet állítani normálra

ami nekem nem tetszik symbianban, h ey 9kb-os jpeg hátteret ha beállítasz, csínál egy kb. 80kb-os mdb képfilet a c/system-be, ez pazarlás

FeExplorerrel érdemes nyomonkövetni h mennyi a szabad memóriád (ram), 6600 és 3230-as esetében az optimális a 8-9mega, ha 7 alá megy érdemes utánanézn h milyen processek futnak a háttérben, ehhez a legjobb progi egy Appman nevezetű
ha vkinek 3-4megára lemmenne a ramja, úgy h konkrétan taskként nem fut semmilyen progi, akkor itt a megoldás: Bővebben: link

legroszabb esetben meg kell formázni a telcsit, és okosabban telepítgetni :)

(#540) Misha válasza Poszatakiler (#538) üzenetére

Misha
(lelkes újonc)

ha bemásolod a c:/system/apps-ba a *.app filet elvileg megfog jelenni

(#541) Misha válasza kobun (#535) üzenetére

Misha
(lelkes újonc)

kell egy jó email kliens mint pl ez: Bővebben: link
és kell még h legyen t-mobileos gprs elérésed (t-mobile gprs net)
wapos illetve t-mailes hozzáférési ponttal csak a t-mobile sajét email fiókja működik telefonos fiókkal

(#542) Misha válasza nRizsa (#513) üzenetére

Misha
(lelkes újonc)

psiloc elog a legjobb erre, be lehet állítani h 30 v 60 mp alapú legyen

(#543) kisninja

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok van egy N-gage m. Nos van hozzá voda gprs-netem ,hogy tudnák a telon is netezni? Fel van telepitve az opera de nem tudom hogy hogyan álitsam be a netes részét.