Hehe akkor még annó anyámékat átvágták a boltba
mert most szépen lehúzogattam a kis matricákat
a dobozról
és ott van a DDR 400 + aminek lennie kell!! Bocsi hogy fárasztottalak.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!) (kiemelt téma)Hozzászólások

lamek
(újonc)

Calibos
(PH! addikt)
Most milyen ramok vannak benne? Ha DDR1 akkor lehetelen akkor egyértelmű
Googlen csak a Socket 478as létezik, és az is lehetetlen hogy Gigabyte ugyan olyan típusszámmal különböző foglalatú alaplapot adjon ki . Dobozon valamit nagyon elírtak vagy te rosszul írtad le...
Kapd be
azt hittem szívatsz már 
[Szerkesztve]

Levin01
(őstag)
Sziasztok!
Vett egy ismerősöm egy Gigabyte Ga-M55SLI- S4 alplapot, bele pedig 2x512 Kingston DDR2 667-es ramot.
A gond, hogy a windows feltelepül de az első indításnál állandóan újraindul. Halottam, hogy bizonyos lapok, bizonyos memóriákkal nem szeretnek rendesen működni. Lehetséges, hogy itt is ez a helyzet?
Kipróbáltam benne az én ramomat, de mivel nekem ugyan ez a Kingston ddr2 667es vany csak 2x1GB-os ezért a probléma ugyan úgy fennállt. Most lehet, hogy nem a ram a ludas de akkor mi?

lamek
(újonc)
Most hogy mondod kezdhettem volna ezzel hogy megnézem milyen ramok vannak most benne amúgy PQI DDR-400 2x512...Mondjuk azért igen durva hogy átragasztották 

GCsabi
(újonc)
hello!
Volna egy kérdésem a dual-channellel kapcsolatban. Ha most veszek egy memóriát és később veszek egy ugyanilyet mellé, akkor mennyi az esélye annak, hogy nem fog menni duálba?
(#957) FehérHolló válasza FehérHolló (#956) üzenetére
Jé, a Rev1.0-nak és a Rev2.0-nak ugyanaz a memory support linkje.
Nem meglepő, de csak most tűnt fel, amikor már nem lehet módosítani a hozzászólásom.
Ember embernek farkasa.

GCsabi
(újonc)
kössz. Akkor inkább most veszem meg mind a kettőt.

Calibos
(PH! addikt)
Ha ezekkel a ramokkal tudtátok telepíteni az XP-t akkor szerintem nem Ram hiba! Alaplapot rendesen szerelte be? Én Kontakthibára gyanakszom. Újraindítást a rossz Cpu is csinált nekem, annak ellenére amikkor mindenki azt mondta hogy Proci ilyet nem csinál... 

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Jó döntés! Vegyél dual kit-et, azokra a gyártó garantálja, hogy müködni fog a dual. Ha veszel 2db egyforma ramot, akkor még ott az esély, hogy becsúszik vmi gixer! Tudod: Az ördög nem alszik!
(Valszeg olyan karikás lehet a szeme, mint most az enyém így éjszakás műszak után!) 
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

ez_meg_emaz
(őstag)
A-data-t mennyiért tudsz? Mert én a Geil-nél sajna csak drágábban.
elfelejtette:Énis nemrég jöttem haza (esti diákmelobol.) 
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

effero
(kvázi-tag)
Hi!
Segítséget szeretnék, hogy milyen 512MB-os memóriát vegyek az alábbi konfigomhoz.
Mi az amivel kompatibilis a mostani 2?
ASUS A7N8X-X (3DDR foglalat)
SPD memória modulok:
DIMM2: 32MX64U-40C 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
DIMM3 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
Memóriavezérlő tulajdonságai:
Hibafelismerési módszer Nincs
Támogatott memória-sebességek 70ns, 60ns, 50ns
Támogatott memória-típusok DIMM, SDRAM
Támogatott memória-feszültségek 3.3V
Maximális memóriamodul méret 1024 MB
Memória foglalatok 3
(Everest adatok)

Levin01
(őstag)
Közben úgy néz (de lekopogom) meglett a probléma oka. A két Maxtor winyó valamiért összeveszett egymással, pedig rendesen vannak jumperelve. Kicseréltem az IDe kábelt újra és láss csodát , egyből működik a szerkezet 
Tulajdonképpen bármilyen ddr1-es modul jó bele. Az időzítésekre figyelj, mert ugye a rendszer sebességét a leglassabb eleme határozza meg. Tehát ha olyan ramot veszel aminek jobb az időzítése akkor bios-ban vissaz kell venned, ha roszabb akkor meg a meglévők időzítését kell ''lerontani'' hozzá .Esetleg lehet a gyengébbet az erősebbhez igazítani, háttha bírja a tuningot.
A baj inkább az, hogy ha így a 2x256 mellé beraksz 512-t akkor bukod a DC. Ha AMD-d van nem olyan nagy baj, de ha inteled akkor elég sokat számít ha nincs DC. Esteleg ha tudod add el, a 256-osokat és vegyél 2x512-t és marad a DC.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
3 foglalat összesen. 2x256 + 1x512 felállításban mehet a DC, ha alaplap támogatja.
Szerk.: De nem támogatja.
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.
Igen csak párosan tudnak dual-ban kezelni ramot. Akkor jár a legjobban, ha 1GB-os KIT-et vesz bele, vagy egy 2GB-os KIT-et.
mod: javítom magam ''bármilyen DDR1-es'' nem teljesen igaz, regiszteres ddr1 pl nem jó bele. 
[Szerkesztve]
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
Ez párosan sem.
Ember embernek farkasa.
Hát akkor tökmindegy.
(Nem néztem meg a lapot a gúgliban) Mehet bele az 512-es. Nem kell vacakolnia legalább. 

GCsabi
(újonc)
Kingmax 2GB létezik dual kit-ben? Ha igen, akkor ilyet vennék.

pszihó
(fanatikus tag)
A # 910-re valaki?
Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223
Mármint 2*1024MB-s dual kit? Természetesen létezik.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

enamessias
(fanatikus tag)
2x1Gb 800+ A-DATA Extreme Edition vagy
2x1Gb 800 Geil Ultra!
Melyiket szeressem?
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Most az adata ilyen mennyiségben 20k és nem kell neki annyi fesz. Ami nem baj föleg ha a lapoddal max 2.1v-t tudsz adni.
Viszont a helyedben egy 1000-1066-t vennék. Most 33-36k és azok tuti micron chipesek.
[Szerkesztve]
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

enamessias
(fanatikus tag)
ASUS Commando deszkám van, abban lehet nekik feszt adagolni bőven!
Szemeztem az 1000-ekkel is, mondjuk mire meghozzák, addigra lesz is rá keret!
Akkor 10xx A-DATA?

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Ne ölj meg!!! Akkor az 1066+ adata. Gondolom nem csak a neve miatt veszed a lapot. Az a 3k már nem oszt. Itt a ph-s bazárokban nézz szét. A 800+-ból van hiány (mondjuk ilyen áron nem csoda). ![;]](/dl/s/v1.gif)

enamessias
(fanatikus tag)
nem szivatni akarlak
A 800-as csak átmenetileg lett volna! Most majd még VGA-t is kéne vegyek. A keret meg fix
De ahogy figyelem az árakat két hét alatt lesz ez még jobb is
Akkor meg kijön mindkettő 

Gyuri27
(PH! nagyúr)
A vga miatt még várj. Mert most, hogy jönnek az ati kártyák lesz egy kicsi áreseés.
Ha valamit veszel 20k-ért az használtan mennyiért tudod eladni?

enamessias
(fanatikus tag)
18-ért 
De addig is kell valami! Az áresőnek van 2 hete! Többet nem adok neki 

GCsabi
(újonc)
Akkor jó. Hol lehet ilyet venni? Mert kingmaxban még eddig nem találtam.

rol-and
(lelkes újonc)
Sziasztok !
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mit is jelent: Early RAS# Precharge
Ezt az everest írja a memóriánál: támogatva / nincs támogatva
Köszönöm a választ !
R.
Így hirtelen Kingston-t találtam:
DDR PC3200 400MHz 2048MB KINGSTON KIT 2DB - NONECC CL3 30 452 Ft 5 ÉV
Sziasztok!
Én most veszek majd új gépet és láttam Gianninál SEITEC ramot.Ismeri valaki,megéri megvenni,vagy vmi jobbat érdemes?
Ebbe a gépbe venném:
C2D E6320
Asus P5N-E SLI
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

JoHnni
(senior tag)
Üdv!!
Egészséges az ha berakok 2x512Mb ram mellé 2x1gigát?? nem lesz belőle semmi hátrányom?? tuningpotenciál annyira nem érdekel DDR2-ről lenne szó. Előre is köszi
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

rol-and
(lelkes újonc)
ez nem mond nekem sokat 

Balika911
(PH! kedvence)
Persze, semmi baja nem lesz...a tuningot megfogja bár, de amint írtad, ez úgyis másodlagos. 

Levin01
(őstag)
Probléma megint előjött. Gigabyte GA-G55SLI-S4 lap, benne 2x512 Kingston dr 667-es ram, és induláskor amikor pont kezdene betölteni az XP újraindulgat. Próbáltam lejjebb venni 533-ra a ramot, próbáltam adni +0,1v feszt, semmi nem használt.
A ram lehet a ludas ilyen esetben?
Memória gyorsító funkció.

GCsabi
(újonc)
Kössz. 2*1024 dual kitet ddr2 800 Hhz-ben tudnál valami olcsót mondani 22-23 környékén?
2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 17 771 Ft 2 év
2x1024MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition 21 340 Ft 2 év
DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.9~2.3VV, , SPD: 5-5-5-15) 23 964 Ft Élettart.
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip BGA, 1.8±0.1VV, , SPD: 5-5-5-15) 24 657 Ft Élettart.

GCsabi
(újonc)
Mit válaszoltak rá? Tényleg megéri?

GCsabi
(újonc)
A Kingston 2*1GB DDR2 667Mhz-es RAMra mit mondtok? 3000-rel olcsóbb lenne mint a TWINMOS.

ez_meg_emaz
(őstag)
És ezt hol? Mert pl zotya-nal ha joltom nem kapni a-data-t amiota jo árban van. Mert inkább vennék a-data-bol 4gb-ot hogy később ne kelljen többet(vmiere mindenképp elmegy az a plus összeg de akkor már inkább 4gb ramra) minthogy geil ultrabol 2gb-ot aztán télen(addigra valszeg megint drágábbak leszenk) meg vehetek megint 2-t.
Csak az a gáz hogy már megrendeltem a geil ultra-t és nem szivesen mondaném vissza.
Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g
(#996) FehérHolló válasza ez_meg_emaz (#995) üzenetére
Mire szeretnéd kihasználni a 4 GB-ot?
Csak úgy kérdezem. Persze ha mindenképp el szeretnéd költeni a maradék pénzed, akkor inkább memóriát vegyél belőle, mint előlapi panelt. 
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.
BandiT-nál. [link]
Nem tudunk sokat róla, hogy mien konfigba szánod, így nehéz okosat mondani.

GCsabi
(újonc)
Intel Core 2 duo E4300, ASUS P5B, Inno 3D geforce 7900 GS