Nekem 1Gigás ramom van 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!) (kiemelt téma)Hozzászólások
Csak itt mind2 esetben jól jársz... 

daa-raa
(MODERÁTOR)
Gondolom AM2-es rendszer. Akkor viszont nem meglepő az órajel. [link]
Kingstone nincs, legfeljebb Kingston.
Mégis miért kellett volna emelkednie a teoretikus sávszélességnek a nagyobb kapacitástól? Az csak az órajellel és az időzítésekkel vannak kapcsolatban.
Egyébként is ezerszer le lett mér írva, hogy az Everest irreleváns a témában.
Si vis pacem, para bellum.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi az az órajel, ami fölött a 667 MHz RAM lesz a szűk keresztmetszet?
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

pszihó
(fanatikus tag)
Köszi a reagálást, de p.cs voltam. 2x1GB DDR400 egyforma Veritech DDR1 RAM.
Konkrétan ezzel.
Konfig eladva 2011 03 21 TT Armor 6000bws;Corsair TX650;Asus P6T Deluxe V2;Core I7 920 (D0)+Prolimatech Mega Shadow;Corsair 3X1Gb DDR3 TR3X3G1600C8D+Dominator Airflow; Scythe Kaze Master Pro;Sapphire HD5870 1GB DDR5;Kingston ssd v series 30GB; samu400GB 2db; samu1T; WD 500GB; seagat 500GB; AsusVW223

Dj Neo
(tag)
Mi a véleményetek ezekről a ramokól?
DDR2 2048MB 800MHz GEIL Value Dual Channel Kit /2x1024MB/ ...

athomi
(PH! kedvence)
Segítsetek gyorsan pls!
RAM CRVS DDR2 667MHz KIT 2048MB CL5 19 700 Ft (Corsair ValueSelect)
RAM Kingston DDR2 667MHz KIT 2048MB 19 500 Ft
Melyiket?
Tuningba jobb valamelyik? (800Mhz-en szeretném járatni)
[Szerkesztve]
Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

Termi16
(őstag)
Szerintem kingston, az nem zsákbamacska 
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

daa-raa
(MODERÁTOR)
Akkor vegyél 800-as RAM-okat.

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Geil Value 2x1GB 800 Kit(GX22GB6400DC) CL5 5-5-15 22 340 Ft
Ha ennyiért veszed fasza!
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Lala6
(őstag)
Milyenek a Kingmax mars DDR2 memóriák? Elég olcsón adják őket, van bennük tuning potenciál?
Konfigom: http://lala.digiportal.hu

athomi
(PH! kedvence)
Hát igen csak az a baj, hogy az alaplapom nem biztos, hogy szeretné a 800-as ramokat.
Volt a gépemben először egy 512mb-os 533mhz-es ram. Később lecseréltem egy 1Gb-os 667Mhz-es ramra, ami 667Mhz-en fagyott azonban levettem 533Mhz-re. Tökéletesen ment. Később kipróbáltam 800Mhz-en és ment! 667-en meg nem megy! Ki is cseréltettem a ramot hátha azzal van a bej, de kiderült, hogy az alaplappal lehet. Ramcsere után ugyanez a helyzet állt elő. Nem merek 800-ast venni, mert félek, hogy nem fogja bírni az alaplap. 667Mhz-ről viszont 800-ra működik. 
Amúgy érdekes a jelenség, vkinek van rá vmi tippje?
Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Lehet, hogy könnyebb lenne ha tudnánk a lapod tipusát. Úgy mellesleg. Meg azt se ártana tudni, milyen ramok voltak.

daa-raa
(MODERÁTOR)
A RAM-ok cserélgetése helyett én inkább a lapot cserélném ki...

Dj Neo
(tag)
24 255-öt számoltam érte, a Value ramokért...

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Akkor meg vegyél ultrát [link]
Geil Ultra 2x1GB 800 Kit(GX22GB6400UDC) CL4 4-4-12 25 595 Ft
Geil Value 2x1GB 800 Kit(GX22GB6400DC) CL5 5-5-15 22 340 Ft
Ha value-t veszed marad pénzed (habos, gyöngyöző, üditően hideg) ser italra. 

Dj Neo
(tag)
De várjá, azt mond meg, hogy melyik a jobb végülis? Mert ahol néztem, ott a Value sokkal drágább volt, mint az Ultra
!

Dj Neo
(tag)
Köszi, és megbízható, vett már itt valaki?? Garanciás?
Igen megbízható a z0ty kolega,
Én ma adtam le a rendelésemet 2*512MB GeiL Ultrára.
Őrök élet gari van a ramokra.
Egyértelmű hogy az Ultra a jobb..
A Value ramoknak nagyobb az ídőzítésük és gyengébb chippeket raknak rá.
Ezért olcsobb.
[Szerkesztve]
Powered by: Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 --- Intel Core I3-2100 --- Asus ENGTX460 TOP ---Geil 1333MHZ 2X2gb in Silverstone Sugo SG05

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Természetesen az ultra. Itt nsokan vásárolnak a ph-s bazárokban. Megbízható, olcsó. 

Dj Neo
(tag)
Ok, köszi srácok...
!
Más dolgokat nem tudtok még ilyen olcsón, csak ramok vannak itt??? 

Pocok18
(újonc)
Helo!
Az lenne a kérdésem, hogy egy DDR400-as RAMnál miket jelentenek ezek a számok pontosan: 2,5-4-4-8
Tuningoltam a gépet, most 450-en mennek a memóriák (DDR400-as Kingmax), az időzítésekhez viszont még nem nyúltam. Mit érdemes állítani és mennyire?
Visszaolvasni visszaolvastam, de van itt vagy 25000 hozzászólás a témában, kereső meg nuku :/
Előre is köszi egy kis fejtágításért a témában

b0gar
(lelkes újonc)
Könyörgök mondjatko valamit. Megvannak az új Memória modulok. Rá van írva, hogy 1,8V. Gondolom ez azt jelenti, hogy ennyin kellene üzemeltetni. De 1,8 volton else kezdd bootolni a gép. 1,85 és 1,9-en kék halál, fagyás, egyebek. 1,95-ön már stabilan működik. Akkor ez most hogy van? 
Gigabyte P67A-UD3P-B3, i5-2500, GeForce 9800GT, 4x2GB G.Skill 1333MHz, OCZ Vertex2

Termi16
(őstag)
Ha Geil ultráról van szó, akkor ez normális, sokan panaszkodnak rá, hogy csak 2.1V környékén megy rendesen.
De mindenhol azt írják, hogy a feszültsége 1.8V-2.3V, szóval lehet neki adni keményen.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Sztem kezdd a visszaolvasást az elején, tehát a topic első hsz-ével! Sok hasznos infó és link van benne!
Üdv.
Kiegészítés: Egyébként a ramjaid elég jó tuningot rejt(het)nek, nálam ezeken az időzítéseken mentek DDR480-on.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

Pocok18
(újonc)
Mentek még 460-on is, de ott valamiért kifagyogatott.
A procira gyanakszom egyébként elég erősen. Az egy P4 Northwood 2,8-as, most 3,15 GHz-n.
Elvileg 1,55V van rajta (gyári 1,525), de nem tudom, mennyit szabad adni neki, nem szeretném megpörkölni :/

b0gar
(lelkes újonc)
Köszi. Ez megnyugtat kicsit. Féltem tőle nehogy megfőzzem!
Gigabyte P67A-UD3P-B3, i5-2500, GeForce 9800GT, 4x2GB G.Skill 1333MHz, OCZ Vertex2

Mankó
(őstag)
Adjatok nekem tanácsot, hogy melyik ramot válaszam P5B-be (rev 1.04g, ram fesz 2.45), árban ugyanott vannak.
2x1gb 1000mhz crucial ballistix - micron d9gmh 40k
2*1gb 1066 Geil value 42k
Mielőbb fontos lenne a válasz.
Köszi
üdv: Szabolcs

Termi16
(őstag)
Szerintem egyértelműen az első.
A micron chip garancia, bár nemtom a geileken mi lehet ilyen magasságban.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Van kereső, mellette egy legördülő menü. Ott ki kell választani a ''fórumtémában'' opciót.
Egyébként ha fentebb akarod vinni az órajelet, akkor a következő lépcső 3-3-3-8. Persze sokkal egyszerűbb lenne, ha részletesen tudnánk milyen géped is van.

Mankó
(őstag)
2*512 Kingmax ddrr2-800 2.1V-on 458 15-5-5-5. 

Mankó
(őstag)
Hát igen a crucial jobb lenne, de nem tudom menni fog-e a p5b-ben. Emlékszem az adata-kkal is volt gond az elején.

Pocok18
(újonc)
Akkor a gépem:
ABIT IC7-G (legújabb BIOS-szal)
P4 Northwood 2,8@3,15 (14*225 és D1 steppinges)
2*512 MB RAM (Kingmax, 2,5-4-4-8 jelenleg)
ATI Radeon 9600XT
400 W-os táp (asszem Coolink)
Más azt hiszem nem is kell.
Még annyit, hogy sajna nem dualban vannak a memóriák, de a holnapi nappal ez is megoldódik valószínűleg.
Köszönöm a segítséget előre is!
[Szerkesztve]

elfelejtette
(PH! kedvence)
Az alaplapod hány voltot ad a ramodnak? Nálam azért nem mentek 480 fölött, mert kevés volt nekik a lapomban adható max. 2.6V!
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

daa-raa
(MODERÁTOR)
Ahogy elfelejtette írta, egy kis többletfesz segíthet. Viszont mivel a NetBurst inkább az órajelet szereti és a DC-t, ezért nem probléma ha az időzítéseket csökkented és úgy próbálod emelni az órajelet.
Tudja-e valaki hogy mire szolgálnak a
DQS Timing Training
Memclock Tri-Stating
beállítások? 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Utóbbinak akkor látom értelmét, ha a memória több forrásból is kaphatja az órajelet.
Előbbit meg mintha már kérdezted volna. 
Ember embernek farkasa.
Lehet, de választ nem kaptam rá. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Bagira01
(PH! kedvence)
Geil Value 2x512MB 800 Kit(GX21GB6400DC) CL5 5-5-15 14 509 Ft
OCZ XTC Gold 1GB DDR2 800 Kit (OCZ2G8001GK) CL5 5-5-12 14 629 Ft
XTC Platinum 1GB DDR2 800 Kit (OCZ2P8001GK) CL4 5-4-15 15 772 Ft
Spec Ops. 1GB DDR2 800 Kit (OCZ2SOE8001GK) CL5 5-5-12 14 998 Ft
Szerintetek melyiket?
Vagy elég 10k-ért egy 800Mhz-s A-Data?
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó
Mire kellene elégnek lennie?
(Különben ha így teszed fel a kérdést, akkor valószínűleg elég.
)
Ember embernek farkasa.

Bagira01
(PH! kedvence)
Hát egy 3800/3600+ X2 húzásához olyan 2.6Gz-ig.
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó
Ha jól számolom, akkor 477MHz-et (974MHz effektív) kellene bírnia hozzá a RAM-nak. Feltéve, ha nem akarod mégjobban visszaosztani. Ezt az ADATA erősen kétlem, hogy bírja. Többiek javítsanak ki, ha tévedek, mert 3 órát aludtam, és ilyenkor nem megy a számolósdi.
Én személy szerint XTC Goldot vagy Platinumot ajánlanék. Spec OPS-ot felejtsd el! Ugyanaz, mint a Gold, csak más színű a bordája.
[Szerkesztve]
Ember embernek farkasa.

Pocok18
(újonc)
Most 2.65V-ot kapnak, de nem tudom, mennyi alapból a fesz.
Egy kis módosulás történt: Dualba mennek a memók, 2,5-3-3-7-ben (ezt az alaplap állította be). Most mindent eredeti állapotba raktam vissza.

Pocok18
(újonc)
Leírom, mire jutottam.
230 MHz-en mennek a ramok, 2,6V-tal, 3-3-3-7 időzítésekkel.
A processzor 14*230=3220 MHz-en, 1,55 V-tal (eredetileg 1,525V)
A memóriáknak az alaplap egészen 2,8V-ig kínál állítást.
Mi legyen a következő lépés?
MIlyen logika szerint húzzam tovább a gépet?

Dj Neo
(tag)
Na várjatok csak...
Akkor végülis a Geil ramok közül az Ultra a jobb a Value Ramoknál, ugyebár?
Ezt a memóriát néztem ki magamnak:
DDR2 2048MB 800MHz GEIL Ultra Dual Channel Kit /2x1024MB, CL 4-4-4-12/
Namost ha én P5B Deluxe alaplapot akarok venni, akkor be tudom nyomni a dual channel módot, vagy mit, amivel elvileg gyorsabb lesz... és úgy gondoltam, hogy 2-t veszek, szval 2*1024, nade...! Most vettem észre épp, nézegettem a képeke, és a P5B-s alaplapokon 4 memóriahely van!
Sztetek ha mondjuk nem 2*1024-et veszek, hanem 4*512-őt, akkor az gyorsabb lesz végülis, nem?
A másik kérdésem meg az lenne, hogy mégis mit jelentenek a számok a végén(pl. CL 4-4-4-12), sorba?
Ez érdekelne most engem igazán, köszi a választ
! 

lac9204
(tag)
menyi a 2giga ultra ?
a-data Extreme Edition 800+ ddr2 2*1gb cl4
27 K

szerintem ez jobban megéri
és azt halotam h a mostani geil ramok nem a régi tuningos ramok ..(ezt halotam) 
UP 27 K én ijet veszek
netán érdekelne irj PÜT 
[Szerkesztve]
asus POWEr
- Elvileg jobb, de simán lehet ugyanolyan chip is rajtuk.
- DC-t nem kell ''benyomni'', az adott egy dual kitnél, ha a megfelelő slotokba teszed őket.
- Nem lesz gyorsabb 4*512-től.
- Olvasnivaló az időzítésekről (végülis már vagy 3 napja linkeltem...) [link]
[Szerkesztve]
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Dj Neo
(tag)
Nemtom, majd meglátom! Nekem a GEIL-t mondták, hogy atom jó, de mondjuk az A-data-t is említették! Ha beszéltem az egyik számtech-boltos haverommal, és azt mondja, tényleg jobb az A-Data, szólni fogok
!
Köszi
!

Dj Neo
(tag)
Értem, akkor végülis berakom, azt már megy is a Dual...
A ramokat meg akkor 2*1024-et veszek, azt ha még bővíteném, akkor ott van a 2 plusz hely még!
Linket meg köszi
!

Asador
(tag)
Sziasztok!
Szerintetek van jelentős különbség játéknál a 667 és 800-as ramok között?
Most 2*1gb 667 kingmax marsom van, ami nem szereti, ha az e6400-ast 3-350-as fsb-n járatom ezért a memóriától függetlenítlenitve tuningolom a procit és így szépen megy is.
Lenne vevő a ramjaimra de nem tudom van e értelme ilyen jól működő tuning mellett váltani 800-asra a játékok miatt/nem beszélve róla hogy 1-2 hónap alatt már csak a 3/4-ét éri/.
Kösz!
Mégvalami: a vista alatt néha leáll a gothic 3 kevés memóriára hivatkozva. A vista, vagy a gothic 3 a ludas, vagy tényleg vegyek még 2 giga ramot - esetleg a későbbiekre gondolva?
p5n-e sli, 1950pro
http://fafaragomuhely.freeweb.hu/