Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Pentax DSLR topic (kiemelt téma)

(#751) Degeczi válasza sandokan66 (#748) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

gugliba beírod, h "field of view calculator" (ennyi időd gondolom akad), aztán válogatsz a több tucatnyi közül...
(de persze nem meglepő módon pont ugyanúgy változik, mint az ekv. fókusztáv. Hiszen valójában pont a kisebb érzékelő miatt megváltozott látószöghöz számolják vissza, milyen fókusztáv adna hasonlót FF-en)

(#752) ottkar válasza tbs (#745) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Pontosabban minden K-bajonettes optikát a Chinon, Ricoh meg még van egypár fejből nem tudom.

(#753) tbs válasza sandokan66 (#748) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

:C Hát igen. Tévedtél. :DDD

(#754) hzoltan

hzoltan
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Eladnám Tamron objektívem, részletek [link] ...

(#755) hzoltan válasza hzoltan (#754) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Ehh gyerekek, a Pentax topikban lettem "lelkes újonc" :D

(#756) johnjohn válasza hzoltan (#755) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Hát, nem túl gyakran nyüzsögsz ,az biztos ! :DD

[ Szerkesztve ]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#757) hzoltan válasza johnjohn (#756) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

mostmémondod :D

(#758) philoxenia válasza hzoltan (#757) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Most nézem mikor regeltél... :Y

(#759) johnjohn válasza philoxenia (#758) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nem mindenki ér rá állandóan itt tolni az észt! ;] Mondjuk Én igen. :B

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#760) hzoltan válasza philoxenia (#758) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

elég sűrün látogatom a fórumot, de többnyire csak olvasgatom a hozzászólásokat és okosodom :DD

(#761) hzoltan

hzoltan
(kvázi-tag)

no úgy néz ki, hogy szombaton elviszik az obit, addig jegelve...

(#762) johnjohn válasza hzoltan (#760) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Tulajdonképpen, amióta megnősültem, Én is tartom magam ahhoz , ;] amit nagybátyámtól tanultam, miszerint : " Bölcs ember hallgat!", de a fórum az más.

(#763) hzoltan válasza johnjohn (#762) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

:DD

(#764) philoxenia válasza hzoltan (#760) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ha nem tudok kérdezek, ha végképp nem akkor magyarázok... :U :D

John: mondjuk otthon egyszerűbb hallgatni, 22 éve vagyok nős. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#765) hzoltan válasza philoxenia (#764) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

22 gombócból is sok :C

mi csak 11 éve vagyunk együtt, esküvő lassan időszerű lesz :)

(#766) philoxenia válasza hzoltan (#765) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Mondjuk, ha előtte lett volna 11, most 33 lenne... :Y
Mi szinte rögtön az oltárral kezdtük. :)

(#767) hzoltan válasza philoxenia (#766) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

;)

(#768) philoxenia válasza hzoltan (#767) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Hogy ne offoljuk szét a topikot. :) Fix objektívet érdemes használni a Pentaxoknál? A csereberélés mennyire veszi igénybe a vázat?

(#769) hzoltan válasza philoxenia (#768) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Igazából még nem használtam fix ill.manuális obikat a gépen, kb. 1 hónapja van nálam. A Tamront azért adom el, hogy ki tudjak próbálni egy-két fix manuális obit.

Nem hiszem, hogy bármilyen gondot okozna az obik cserélgetése :) Ahhoz túl jól össze van rakva ez a K10D, de szerintem egyik gyártónál sem jelenthet gondot...elég gáz lenne, ha olyan gyenge minőségű anyagokat használnának...

(#770) tbs válasza philoxenia (#768) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

A Z1P-men legalább sokszáz obicsere volt, M42 átalakító, K-bajonet vegyesen, nem igazán tűnik megviseltnek.

(#771) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

Szereznem kéne ilyeneket, ezek sokkal olcsóbbak mint a digit obik, gondolom...

(#772) tbs válasza philoxenia (#771) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Óvatosan. Nagyon kevés igazán jó ASP-C-n..! Van olyanom pl. a mi kisfilmen álomdarab, digiten csak mosni tud, azt is rondán... :U

(#773) philoxenia válasza tbs (#772) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nem passzol a fókusz, vagy a felbontóképessége nem elég hozzá?
Mondjuk kipróbálnám vétel előtt mindenképp... :K

(#774) hzoltan válasza tbs (#772) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Tudsz ajánlani konkrét típus olyan 100-135mm környékény amibe érdemes beruházni?!

A kimondottan APS-C-re való obi a sokszorosába kerülnek a régi obiknak. Sok olyan régi/manuális obival készült fotót láttam aminek a minősége egyáltalán nem marad el a modern optikáktól.

Nem tudom, hogy az M42-es mennyire macerás fotózni? Mennyivel körülményesebb a K bajonettes obikhoz képest?

(#775) tbs válasza hzoltan (#774) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Nekem egy 100+ éves Chinon 135mm F2.8-am van K bajonettel, amit szívesen használok: picit rekeszelve (F4-től) igen jó darab. Pentacon 135mm F2.8-am is van vagy 2db, kb. ugyanazt tudják, más a színviláguk (picit(?) nehézkesebb a kezelés); meg M42-esek (ezért is munkásabbak), így ritkán kerülnek föl. :B

Van még K-s Ricoh 135mm F2.8, az sem eldobós darab. Nem világmegváltás, de működik.

Chinon jó.

Filó: Manuálfókuszos, mindig találni fókuszt, de valami bődületesen gyenge képet alkot. Látni kellene, nem tudom elmagyarázni. Mosottszar előtérháttér, furatéma... Nemérteménsem. :U

(#776) philoxenia válasza tbs (#775) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Lehet, hogy a keresőn éles a kép, de nem ugyanazt a képet adja az érzékelőre? Valamilyen optikai rendellenesség? A digitális fotómagazin márciusi számában volt egy olvasói levél, a ha jól emlékszem D300-as gépnél bizonyos fényforrások vakító becsillanást okoztak a keresőben, a kész képen viszont semmi nem látszott, az jó volt.

(#777) tbs válasza philoxenia (#776) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Nézd Filó, melőtt lemodtam arról az igen problémás orosz csodáról, lőttem vele vagy százat, mindenhol. 100-ból 100 "rossz" lett. (Nem ütötte meg a mércét, max. művészkedni lehetne vele.) Innentől mérsékelten érdekel. Fent van egy praktika vázon, néha dolgozik filmre. Egyre ritkábban... :U

(#778) hzoltan válasza tbs (#775) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Köszi utána nézek!

Ha jól rémlik, akkor láttam több helyen ilyen obikat, szétnézek...

(#779) Mercutio_ válasza tbs (#775) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Egy Chinon 135/2.8-as nekem is volt, néha bánom, hogy eladtam, mert nagyon szépen mosta a hátteret és hangulatos képeket lehetett lőni vele, de a súlya... :D

hzoltan: Nézd meg alaposan a lencséket, a bajonet kopottságát, hogy nincs-e gombásodás, és a fényfelé fordítva is nézz át az obin, nem került-e- bele porszem, ja és hogy mennyire akadásmentesen forog a fókuszgyűrű, a lendebeugrasztó pedig rendesen visszaugrik-e ha kézzel elhúzod és elengeded.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#780) tbs válasza Mercutio_ (#779) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Üveg + vas. :K
A P6-os Sonnar 180mm F2.8 K bajonettes átalakítóval a nehéz, nem a törpicsek Chinon kistele... :P

(#781) philoxenia válasza tbs (#777) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ha végképp nem kell majd, ne dobd ki azért, optikai kisérletezésre még jó lehet...
Arra gondolok, hogy távolabb rögzítve ideiglenes módszerrel a vázhoz talán rá lehetne jönni, mi a baj.
Mondjuk van egy orosz távcsövem monokulár, egyszer szétszedtem, azóta nem tudtam úgy összerakni, ahogy volt....Az orosz dolgoknak nagy orosz lelkük van..

(#782) hzoltan válasza Mercutio_ (#779) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Köszi az infót :)

Ha találok valamit, előtte kérdezek :DD

(#783) tbs válasza philoxenia (#781) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Nem vagyok kidobós fajta ebben a témában. :B

(#784) ottkar válasza tbs (#772) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Azt nem mondanám hogy nagyon kevés. Inkább a nagylátószögűek között van olyan ami digiten kevésbé jó.

(#785) tbs válasza ottkar (#784) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

"Nagyon kevés IGAZÁN jó." Rengeteg M42-es obim van, filmes legendák is, digiten nem muzsikálnak túl jól. Látöszögben igazad van, 50mm alatt több a "nemigazán", mint fölötte.

(#786) Rakeem

Rakeem
(fanatikus tag)

üdv!

pentax K100D Superhez elég egy sima SDHC Class 6-os memkari vagy
pedig gondolkodjak SD UltraII vagy SD ExtremeIII memkariban?

Phenom2 955BE - 8Gb DDR2 memó - Ati HD4850- 3x1,5Tb HDD // SGS2 - R2D2_Custom_Style_Mix_v6.0-XWLP3 // Nissan Almera-N16

(#787) tbs válasza Rakeem (#786) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Lassan ment a gép, akármilyen csigakártya és akármilyen turbókártya is ugyanolyan "lassú" lesz. ;) (Amúgy a Kingston 8G SDHC class2(!) nagyon picivel volt lassabb, mint a Sandisk Extrém3 8G class675... :K )

(#788) Rakeem válasza tbs (#787) üzenetére

Rakeem
(fanatikus tag)

akkor egy ilyen [link] bőven jó ugye?

továbbá nem tudom milyen táskában férnék el.
milyen méretek kellenek a majdani teljes fotoszettemhez.
ugye a gépváz+18-55mm kitobi
70-300mm obi.
memkari, csere 4 ceruzaaksi(+töltő talán), esetleg tisztítóeszközök,
+USB kábel +napellenzőszirom

akkor ott a másik problémám milyen tipusú ceruzaaksiba érdemes beruházni...

[ Szerkesztve ]

Phenom2 955BE - 8Gb DDR2 memó - Ati HD4850- 3x1,5Tb HDD // SGS2 - R2D2_Custom_Style_Mix_v6.0-XWLP3 // Nissan Almera-N16

(#789) tbs válasza Rakeem (#788) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Ööööö... Azért ez egy kirívóan lassú darab... :B Elnézést. Inkább kevésbé neves kártyából vegyél egy gyorsabbnak tituláltat. :K

A többiben fogalmatlan vagyok: menetközben nem szoktam tisztogatni, sosincs nálam NAAAGY táska akcióban. Amúgy meg egy Dicota notebook-hátizsákban laknak a cuccok, ha sokat kell vinni. :B

(#790) Rakeem válasza tbs (#789) üzenetére

Rakeem
(fanatikus tag)

kár. mert én meg ha megyek valahova akkor biztos hogy a gép+2obi+csereaksik+csere memkari nálam van/lesz.

ha meg nem csak fotózni megyek hanem mondjuk rokonok vagy ilyesmi akkor viszem magammal a gépet. de akkor már úgy akarom hogy egy tatyóban legyen minden...

kevésbé neves gyártó állítólag gyorsabb kártyája: [link]

[ Szerkesztve ]

(#791) tbs válasza Rakeem (#790) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Szeretem az ADatát. :K Jóazoda. Vegyél 2. ;) Legalább. 183db RAW/2G.

(#792) Rakeem válasza tbs (#791) üzenetére

Rakeem
(fanatikus tag)

ez az adata meg sandisk volt nálam versenyben.
sajnos nagyon költséghatékonyan kell átálnom a tükrös szetre.
és az ár lett mindenen a szűk keresztmetszet. :S
jövő hónapban asszony is ballag, öcsém is ballag.
meg azért élni is kell meg vannak még kiadások is ugye ide-oda.

[ Szerkesztve ]

(#793) Salex1

Salex1
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Vakut szeretnék venni a K100D-re. Tudnátok segíteni, hogy milyet nézzek, ha esetleg használt mellett döntenék, mire kell odafigyelni.

Core2Duo 1.6 komplett gép(1Gb Mem/80GbHDD/Ati radeon X1050 256Mb, szünetmentes táp(0 perces), 2.1 hangfalszett)+ajándék 19" TFT monitor(fémházas ipari-hosszú élettartam)

(#794) Rakeem válasza Salex1 (#793) üzenetére

Rakeem
(fanatikus tag)

na ez engem is érdekelni :D
figyelemmel fogom követni az "eseményeket"

(#795) ottkar válasza Salex1 (#793) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Én úgy tudom hogy ha minden üzemmódban akarod a géppel használni akkor FGZ 360 vagy 540-et kell venni mert a régebbi Pentax vakuk nem kompatibilisek. A K-s gépkönyvekben nincs is más lehetőség kivéve ha nem akarod a géppel vezérelni hanem optocsatolósan. Ha van gépkönyved nézd meg benne.

(#796) Allien válasza Rakeem (#792) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Régebben már másoknak is elküldtem privibe, de mostmár úgy látom, sokaknak memkari kérdésük van. Amit kinéztél, A-data 150x-s elég jó. Igaz, nekem csak bridge gépem van, de ezen is megérzem, ha gyorsabb a kártya, és amikor a kártyaolvasóbol töltöm fel, akkor aztán dupla sebességgel megy fel a gépemre a cucc.:D Adok egy linket:
Bandit bazárja itt a PH-n. Nem kötődöm hozzájuk, nem kapok részesedést, stb...
Én is ott vettem a 2 gigás karimat, de vannak ott nagyobb méretben is, nagyon jó árban A-data kártyák. Egy bibi, megrendelni, megvárni, amíg meghozzák, de számlát állitanak ki. :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#797) Allien válasza ottkar (#795) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Csakhogy, mi van a többi gyártóval? Más is gyárt Pentax-hoz vakut, Sunpak, Sigma, Metz, Soligor, stb...
Az a nagy gáz, hogy a Pentax 360 vakuja csak billenthető fejü, NEM forgattható. Ami nagyon nagy probléma, szerintem (nekem legalábbis nagyonnagyon). Az 540-s meg annyi, mint egy K100D váz. Ergo, akkor már inkább veszek egy Sigma EF500/530 DG ST-t (esettleg super verziót), vagy akár az új Metz 54 AF-1-t (bár ez már árban közelít a Pentax 540-hez), mint egy olyan vakut, amit ha elforgatom a gépet, nem igazán tudom használni, csak szembe lövésre. :B
Annál még az is jobb, ha csak ellövi a vakut (és mondjuk csak manuálissan lehet erősséget állítani), mintha nem adja meg azt a kis szabadságot, hogy a vaku fejét el tudjam forgattni. De, ez személyes vélemény. :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#798) adik válasza Allien (#797) üzenetére

adik
(őstag)

Sunpak, Soligor nem gyárt Pentaxhoz

Ketto, csipkebokor vesszo!

(#799) BEE válasza hzoltan (#774) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

135mm-en kitűnő darab a Zeiss Sonnar, vagy ennek orosz koppintása
a Jupiter 37A.
Érdemes nézni amire az van írva hogy Sonnar, Pancolar, nagyláróban Flektogon.
Oroszokból Jupiter, Indusztár.

De ami nagyon fontos, hogy milyen volt az adott darab életútja !
Ezek 20-40 éves cuccok, bármi is megtörténhetett velük.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#800) hzoltan válasza BEE (#799) üzenetére

hzoltan
(kvázi-tag)

Zeiss és Pancolar obikról elég jókat írtak, remélem találak magamnak :)

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Pentax DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.