50-500???
"Miért jobb Pentaxból egy 50-200 mint Sigma-ból?
Az Optiformnál mindenképpen le akarnak beszélni az utóbbiról."
[ Szerkesztve ]

50-500???
"Miért jobb Pentaxból egy 50-200 mint Sigma-ból?
Az Optiformnál mindenképpen le akarnak beszélni az utóbbiról."
[ Szerkesztve ]

Ehh, benéztem, már arra a hülye Bigmára állt rá az agyam, annyiszor láttam leírva. Sigma 50-500 van, K bajonettel is, Pentax 50-500 szerintem nincs.
A Sigma 50-200-ról meg valószínűleg tényleg azért akarnak lebeszélni, mert gyenge. Nem csak gyújtótávolsága van egy objektívnek, hanem fókuszálási sebessége, rajzolata, fényereje, megbízhatósága stb.
ottkar: persze, én és tudom, hogy hülyeség, de most mit lehet erre mondani? Elírták. Nyilván nem fotós szerkeszti a honlapot. A K10D pentaprizmás és tükörreflexes, ez meg egy web programozónak valószínűleg túl sok idegen infó volt egyszerre.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Különben is ha precizek akarunk lenni nincs pentatükör, nem is lehet mert akkor semmit nem lehetne látni a keresőben.

? Akkor hogy hívják a nem pentaprizmás DSLR-ek keresőjét?
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

De most nehogy arra állj rá hogy a Szigma optika rosszabb a Pentaxnál. Optikája válogatja. Van olyan Sigma amelyik jó. Nem is egy.

Átvették a pentaprizmából szolgailag. De a prizmának öt fő oldala van, míg tükör nem lehet öt csak három. Igaz a prizmának is csak három tüköroldala van, kettő áteresztő. Érdekes én automatice csak tükrös keresőnek hívom.
[ Szerkesztve ]

Jó de akkor is így hívja a szaknyelv, hülyeség lenne ezt bármilyen üzlet részéről felülbírálni és nyelvet újítani.

Milyen ócsó, használható állványt vegyek? 

Hát ha túl olcsó állványt veszel az nem lesz használható.Meg állványhoz hozzátartozik egy zsínóros távkapcsoló is , Sokan vannak abban a tévedésben hogy egy hosszú záridőnél nem baj ha berázzuk a gépet a gomb lenyomásával, ez nem jó mert a fények a berázás alatt kiexponálódnak elmosódva és az nem múlik el mint a csuklás. Manfrotto a neve.

Uha. Nem gondoltam, hogy Manfrottot kell vennem.

Ezen egy 12 ezer Ft -os alumínium Manfrotto fej van.

Hát az minőség. Ha veszel egy gyenge rezgő állványt az nem sokat ér. Nézd meg az Edigitálban az állványokat.
Legalább 3,5 kg terhelhetőségűt vegyél. Ha műanyagfejest veszel az rezeg és akkor törhet el amikor legkevésbé számítasz rá.

őőő, háát. tényleg nem akarlak nagyon lelombozni, de ez az állvány csak arra alkalmas, hogy megutálj állványról fotózni. Minimumnak egy Manfrotto 718B-t mondanék, vagy egy Velbon Sherpa R250-et. Igen, tudom, egyik sem olcsó, de ennél gagyibb állvány meg nem sok mindenre jó. Nekem egy ilyen Vanguard MG-3 állványom van, és hát ajándék lónak ne nézzem a fogát, de magamnak nem vettem volna meg, így meg hogy próbáltam, együtt élek vele, pláne. (Mekkora egy hálátlan 9ecimókus vagyok! Bocsánat érte, de tényleg, csak hát ez az igazság...)
Ketto, csipkebokor vesszo!

Szerintem menjünk át az Állványos topikba!

Hát én itt csak pár kóbor optikát látok Pentaxhoz.Pld amit én vettem sincs itt.

Itt meg akciós a zsínóros távkioldó szinte ingyen akcióós! Én 11 ezerért vettem.

Attól a cégtől szállítják amit én ajánltam. 

Mit várhatsz egy olyan kereskedőtől, ami még az áru nevét sem hajlandó
leírni az adatlapon, csak az árát ?
Mi alapján reklamálsz, ha nem a remélt optikát küldi, hanem valami hasonlót ?
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

pl.?
Nekem leírta.. Amugy mi már vásároltunk tőlük a melóhelyen. Egy Sanyo kamerát. És azt kaptuk amit rendeltünk. De szerintem le van írva az áru tipusa....

pl.:
Termékkör: Objektív
Márka: Tamron
Típus: 70-300mm LD f/4,0-5,6 DI (Pentax)
Szállítási idő: 5-10nap
Váz márka: Pentax
Lencse típusa: zoom tele
Ár: 36.812 Ft. (ÁFÁ-val terhelt bruttó ár)
Leírás: Felépítés: 13 lencsetag/9 csoport Látószög (fok°): 34°8° Legkissebb rekesznyílás: 22 Közelpont: 1.5 m Közelpont makró módban: 0.95m Nagyítási arány makró módban: 1:2 Szürő méret: 62 mm Méretek mmben (átmérő/hossz) 76.6x116.5 Tömeg (gramm): 435 Fényellenző: tartozék

Nálam ezek az adatok üresek. 
BEE

Milyen böngésződ van?
Kell hozzá a flash plugin. Nekem explorerem van...
Más:
Lehet ezzel (K100D)-vel több percen keresztül exponálni?
[ Szerkesztve ]

Már minek bonyolítja egy árut eladni akaró cég a böngészést ?
BEE

Akkor nem tudom... Mert Firefoxon, Operán, Netscape-n is megy... Valami bibi van nálad.

Lehet ha az akkud bírja, a B idő arra van. Azért mondtam hogy végy zsínóros kioldót mert azt lehet rögzíteni.

Java plugint töltsd le ez már színte kötelező a netezéshez 
CHIHUAHUA

Minek az, és honnan jön le ?
És biztonságos az olyan ?
BEE

katt Letölt feltelepít böngészőbe engedélyez
(mindegyikbe) és föltárúl előtted a világ
Hogy biztonságos-e ?Csak annyira mint az összes többi program
De nincs már nélküle élet 
CHIHUAHUA

Mit engedélyezzek és hol ?
BEE

Mikor megnyitsz egy javas, vagy oldalt (pl. Digitalmix), akkor felül meg fog jelenni egy kérdés, hogy engedélyezed-e a java/flash bla bla bla megjelenítését. Arra katt, és megjelenít...

Ja vagy úgy !
BEE
Hoppá-hoppá-hoppá, mik vannak:
(MOD: És nem hiszem el, megcsinálták, 14 megapixel a szokásos másfeles croppos szenzorra
)
[ Szerkesztve ]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
(#386) Szten Márs válasza Szten Márs (#385) üzenetére
Ugyanaz az autofocus-rendszer, mint a K10D-ben, nem újítottak....
Egyébként új lencséket is bejelentettek a vázak mellett: [link]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
zajon felül felhívnám mégegy dologra a figyelmed/figyelmetek:
Nemrég nézegettem egy Nikor 70-200 2.8VR tesztet, ugye ez a Nikor egyik legjobbn sikerült és legélesebb bazi drága zoomja és míg D200on a 10MPt 99%ban mindig csodálatosan kirajzolta addig a D300 12MPjével már lehetett látni: Ez a határ.
és ugye ez az obi élesebb mint az új "nemrossz" Nikor 24-70 2.8 ami bár lényegesen élesebb mint a Sigma 24-70 2.8 ex de messze nem olyan mint a 70-200 2.8vr.
Na akkor a jelenlegi Pentax zoom felhozatalbol tessék sorolni ami a K10D 10mpjét pöpecül legalább a zoom 80%án 99%ban kirajzolja.
Egy ilyen obi sincs?
akkor mi a f*nak 14mp?
Zajban egyébként van rá sansz, hogy nem lesz rosszabb mint a K10D elvégre CMOS és D300 zajban még jobb is mint a D200.
új obik kicsit csalódás: Még most se lesz elérhető árú jó minőségű "70-300" közeli zoom Pentaxnál mint amilyen pl Nikonnal a 70-300VR? hol a 60-250 f4?
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Obi fronton mélységesen egyetértek veled... 
Mondjuk lehet a hosszú fixeket emiatt hozták előre. Hogy legyen rajzos obi is... 

Jah, majd viszek magammal egy 200as és egy 300as fix telét. (Persze, meg Náncsi nénit!) Bár, felőlem még ráérnek, nekem most nincs pénzem :|

Nemaszontam, hogy jó, hanemhogy kényszerpálya. Nyomás rajtuk az új váz miatt (ha most nincs vérfrissítés, végleg eltűnnek a "nagyok" közül, az tuti), ezért csak a halálbiztosan jó obikat hozzák mellé.
Azért várjunk legalább képeket, mielőtt ítélkezünk.
Tán nem véletlen a kicsikitobi v2.0 sem...

A fotovilag.hu-n vannak tesztképek.
A cmos nem egy zajvilágbajnok, de a kiskitobi a 14Mpx-hez van igazítva, úgy nézem... Azért ez nem rossz.
Úgy gondolom, hogy megvan a karácsonyi ajándékom. 

Halottnak a csók
Azthittem,hogy valami ütőssel állnak elő 
CHIHUAHUA

Kár beléd, asszem...
Ha meglesz, megmutatom mekkorát üt, csak bírjad..! 

Hát ezektől a K20D tesztképektől nem dobtam hátast... Viszont ha jól látom a dpreview oldalán azt írják, hogy a K200D időjárás álló vázt kapott...mert azért egy belépő szintű gépnek ez nem semmi... bár kíváncsian várom az árát...
Mert a jó időhöz munka kell!
kinnt 800$, EU-ban ennek megfelelő euro

[link] Ezek jobbak. Nem csak a kitobival készültek.
Amúgy kíváncsiságból túrtam pár kezdeti 40D és D300 kitobis tesztképet, és azt kell mondjam majdnem jobb náluk... Azok sem túl fényesek. 
Mindegy, nem akarom védeni a Pentaxot, kicsit nagy volt a nyomás rajtuk, sokan kevésnek érzik a "nagy dobást", pedig nem az. A részletekben bújkál az ördög, mint mindig...
Kitől van a szenzor? Ki fejlesztette, gyártja..? Mekkora tartalékok vannak benne..? (Gyártóban is.) A 3D-s SR hogy muzsikál? Szenzordinamika? Stb.
Nem a pillanatnyilag 14Mpx-re jórészt alkalmatlan objektívpark alapján kellene elhamarkodott ítéletet hozni. 

Ezt honnan tudod? Mikortól lesznek kaphatók? K20D ára?

Ezek tényleg jobbak, de nem hiszem, hogy a K10D tulajok K20D-re fognak váltani...
Amúgy én sem értem a 14Mpixelt, akkor legalább nőtt volna az érzékelő mérete is...

Legalább iso 800 ig lehet húzni ez jó viszont a részletesség picit hiányzik bár ezek csak tesztképek hisz még csak most jelent meg nem is értem,hogy lehet ennyi kép máris
Firmware-el még bizti tolnak rajta na de majdnem 15 Mpixel
Hova,minek?Ja és hol a 60-250???
CHIHUAHUA

Azt hiszem nem is volt cél a K10D tulajok azonnali áttérítése... Nekem pl. a K100D-ről tökéletes lépés lesz. K100D után K10D-t nem vennék soha.
K10D igen jó cucc még mindig, hiába "régi". (Régi a túrót. Buznyák marketingspirál. Remélem nem fog a Pentax belerokkanni a nagy akarásba.
)
#399, wertt: Naja. Obikat hiányolom én is. Részletességet meg ne kérd számon a kitobival való töketlekedőkön... 
[ Szerkesztve ]