P-ben? DE hát F22 alatt nem jelenik meg
Obi nélkül P-ben nincs ott
[ Szerkesztve ]

P-ben? DE hát F22 alatt nem jelenik meg
Obi nélkül P-ben nincs ott
[ Szerkesztve ]

Akkor az objektív optikai középpontjában van egy teljesen átlátszatlan fekete szemcse. Azért PC-n is nézd meg a vakfelvételt. A boltban rá kell próbálni egy másik optikát.

Magyarul vigyem vissza?

Hát ezek szerint az optika teszi azt kellene cserélni. A boltban van másik kitobi szerintem a szólókból. Meg kell nézni.

az fincsi lesz, mert az obi és a váz sorozatszáma adja a kit sorozatszámát, szóval annyira azért nem egyszerű a dolog, hogy obi1 kicserél obi2-re, de tény, hogy a boltban valamit ezzel orvosolni kell, szerintem ha meg lehet oldani a tisztítást, akkor azért az is talán elég lehet...
Ketto, csipkebokor vesszo!

Gondolom az Edigitalnal is munkanapnak számít a "3 nap" cseregari. Hiába vannak szombat, vasárnap...Mert a hétvégén én nem tudom visszavinni

Hozzáférek az obi "beléhez"?
Amugy mindig kifogom a hibás gépeket.
Egyébként mennyire fogom én használni a KIT obit? Megéri küszködni vele?

Neizémá. Nincs a backlens-en egy bolhakaka..? Nézted? Le kell törölni, oszt kész. Fehér fal felé átnézni az obin, és látszania kell, ha nem a ccd-n lakik a szösz.

Van vmi nagyon pici szösz. Látom a keresőn keresztül. De az lejjebb van... Alig lehet láni.

Csavarjad má' le az obit. A keresőben látott cucc lehet a mattüvegen, a tükrön és az obi belső felén. A ccd-n lévőt nem látod a keresőben, meg a frontlencsén lévőt sem, kivéve, ha akkora, hogy beleakad már a kezed... 
Bátorság. Nem krémes marcipán torta ez, hanem egy igen masszív, objektívcserére tervezett gép és obi.

Nem látszik a keresőben ez a szösz, ami a képen van...

Nemár... Mekkora is a szemed szögfelbontása..? Mekkora is a kereső képe..? 
Erősen csodálkoznék, ha egy 3 pixeles hibát okozó porszemet szemmel kiszúrnál a keresőben... 
Nyugi. Gomb benyom, obi lecsavar, váz pofával lefelé letesz a tiszta konyhapultra. Obi belső lencséjét megvizsgál. Lát kosz. Lepiszkál pumpásecset. Visszacsavar, próbál. Örül.
Szerintem. 

Nincs ott por... Nem látok semmit

Fehér falra nézve, át az obin, mint egy távcsövön..? Látszik vmi pötty..? 
Ja, ha 5 képen meg tudod mutatni a koszpöttyöt ugyanott, akkor megalapozott a koszpara. Addig bakfitty. Jpg feldolgozási hiba, pont ott elrepülő légy, madár, repülő, stb.
[ Szerkesztve ]

"Hozzáférek az obi "beléhez"
Azé azt má ne! Nem belezünk! Ami így látszik az az optikai tengelyben (fordulópont) van. és az is lehet hogy az üveg belsejében van, nem a felületén. Ha megnagyítottad a vakfelvételt a PC-n és nem volt rajt akkor az optikában van.

Ha az érzékelőn van nem láthatod a keresőben ott a tükör képe van.De az optikáét se igen látod beleolvad a környezetbe, csak rögzítve látható.
[ Szerkesztve ]

najó. Elég. Köszi a tanácsokat! Csütörtökön vettem. Hétfőn még visszavihetem.. Hátha megoldják

Semmi baj az edigatallal, a figurákkal meg pláne. A legjobb dolog, ami történhet veled, az az, ha kipucolják neked 2 pillanat alatt, mert akkor láthatod, hogy hogyan is kell. 
[ Szerkesztve ]

De kerestem a másik oldalán...

Remélem nincs itt Edigitalos figura
[ Szerkesztve ]

Van, de nem támad 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

A kutyáját küldi előre ! 
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

Nincs az a pénz amiért ekkora átfogást manuálban használnék 
Szvsz manuálobikból a fixeket érdemes használni és a makrókat, de nem minden régi analóg obi jó dslr-re, érdemes megvétel előtt utánaolvasni a jelöltnek, aztán, ha ezen a szűrőn átment tesztelni, és ha így is megfelel az elvárásainknak csak akkor megvenni.
kitobi 30+tréfa boltban is, de kitben véve bestbuy, ami jobb képet rajzol akkora, vagy nagyobb tartományban azt nem lehet megvenni 50ezer alatt még használtan se.
BEE: Karatekutya
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Azt nevezed te kutyának majdnem megettem

CHIHUAHUA

Amugy meg nem is olyan nagy gond az a por. 13-as rekeszérték "alatt" egyáltalán nem is látszik...

Épp írni akartam, hogy azért F22-vel ritkán fotózunk, 13-on teszteld, hogy ott mennyi látszik 

Egyszer nagy szélben fotóztam és valami szösz bejutott a lencsék közé.
Minden képen lett egy szép nagy kampó,de idővel lepottyant a feledésbe.
Valószínűleg elveszítette a statikus töltését és leesett a lencse felületéről.
Ha nem homogén felületet fotózol akkor észre sem veszed, ha meg láthatóvá
válik, kénytelen leszel 20 másodpercet rááldozni hogy eltüntesd.
BEE

13-on már nagyobb, és halványabb. 9en is látszik még egy kicsit.. Most néztem.
Amugy meg nem tudom, mennyire fogom használni a kit obit..
[ Szerkesztve ]

Fogj egy porszívót, vedd le az obit, és tartsd a porszívó száját a bajonet elé (ne told be a gépbe!!) ugynezt megcsinálhatod az ovi gép felőli végével úgy, hogy úgy tekered az obit, hogy a bajonet-oldali lencse közel legyen a perenhez, de ne álljon ki a bajonet síkjából.
Ja, a porszívót kapcsold be 
Kitobit rengeteg esetben lehet használni, mégis mid van, ami jobb mint a kitobi?

Ha így tennél ne csodálkozz hogy koszosabb lett mint előtte !
Az a porszívocső kegyetlen statikus töltést tud ám produkálni.
BEE

A 3 napos cseregarancia munkanapra vonatkozik, ugye? Most már tényleg nem tökölök vele. Cseréljék ki.. Vagy csináljanak vele valamit ott. Csak marhára nincs kedvem kimenni hétfőn a mammutba. De hát ez van.
A 3 napos törvény már vagy másfél éve nincs érvényben...
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

a garin rajta van. Csak nem írták oda, hogy munka nap.. Annyi van írva, hogy 3 nap.
Nem az szünt meg. Hanem az, ha vmi nem jó neked, és visszaviszed. Pl. kicsi a cipő...
[ Szerkesztve ]

Én speciel javítottam már tv-t,számítógépet,tápot porszívóval eddig bevált

CHIHUAHUA

Nekem a DS-emnél működött a dolog, lehet az újabb vázaknál már nem nyerő 

Erre hogy munkanap nem vennék mérget, Mert volt már arról szó hogy az üzleti nyitvatartásban számolnak.

Elég egyszer megszívi vele, hogy többet ne próbálkozz ! 
BEE

Basszus, akkor viheteme ma vissza... Azt hittem munkanapra vonatkozik.. 

Az még problémás lesz. hogy nincs már nekik ebből a gépből...
Akkor legfeljebb ráfizetek a K100D-re

munkanap.

Ez mennyire tuti? Mert a jótáláson 3 nap van írva
[ Szerkesztve ]

a tuti az, ha felhívod őket, hogy nem tudsz bemenni, de észlelted a hibát, illetve küldj még nekik egy mailt is.

Kicseréltettem... Ráfizettem egy K100D-re.
És így, hogy mindkettő gép megfordult a kezed alatt, melyik tetszik jobban?
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

A szupert kaptad?

Az nem kérdés hogy a K100D előnyben.
Épp az előbb csináltam SCN módban snow állásban képet. Frankó! Ez hó! Nem vatta nem kréta hanem kristályos árnyalatgazdag hó! Ráadásul ellenfényben csináltam! Évtizedekkel ezelőtt fényképeztem havat, mit kellett vele tökölni. A program ha van erre jó!

már csak a szupert gyártják kb 3 hónapja...

Azt tudom csak szokott maradni a régebbiből bár elég nagy sikere volt a simának. Én vehettem volna rázóst is másfél éve épp akkor kezdték forgalmazni de 50 ezerrel drágább volt nekem nem érte meg, nem is bántam meg én tudok vigyázni a gépre. Ebben gyárilag találtam a CCD-n szöszt, még szőke hajszálat is. 

Miben különbözik a super az elődjétől?
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

ccd rázási funkció
meg jobb az új objektívek támogatása (ultrahangos) ill viszi az sdhc karit.
[ Szerkesztve ]
CHIHUAHUA

ultra hangos? az nem köll, nekem csendes gép köll. Még a végén zajosak lesznek a képek is 
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.