Egy pár napja azt tapasztaltam hogy a monitorom kissé elcsesződött.
mivel már 6-7 éves darab ezért lehet hogy ez már normális.
a gép típusa: LiteOn e1770NSL 17" CRT monitor.
öreg motoros.
az előzménye dolognak az volt hogy játék közben hirtelen elsötétült a monitor.
a led zölden világítva maradt tehát ment tovább,de kép nem volt.
aztán kikapcsoltam a gépet,kihúztam a monitort,hátha csak az a baja hogy sokat volt bekapcsolva.hadd pihenjen fél órát.
a bekapcsolás után megjelent a kép,csak kicsit másképp ahogy normál esetben lennie kéne.
a két oldala el van nyújtva,tehát a start ikon nem látszik így nem is lehet rá kattintani.
ahogy a jobb oldalnál az órás rész sem látszik,ahogy a háttérben futó programok ikonjai sem.
ez eléggé zavaró.főleg böngészésnél mivel a csúszka nem látszik,így nem is használható.
így a böngészés is kényelmetlen.
a monitornál az egyes funkciókat nem lehet beállítani.
pl: H-Size ezzel lehetne nyújtani vagy összehúzni a képet.de ezt nem tudja megcsinálni,hiába adom meg a beállítást.nem képes végrehajtani a monitor a parancsot.
ugyanez vontakozik a pinchusion és a trapezoid beállításra.
egyszerűen nem megy végbe a változtatás,hiába állítom be hogy így legyen vagy úgy legyen.
a recall funkcióra sem úgy reagál ahogy kéne mivel nem állítja vissza rendesen a képet,ugyanúgy szét van nyúzva.
mintha a videókari nem akarná elvégezni a parancsokat amit a monitor küld el.
a bootoláskor semmi sípoló hang nincs ami a videókari hibáját okozhatná.
így nem hiszem hogy a videókari xar,és amiatt a monitor is furán jeleníti meg a képet.
lehet hogy a monitorom hülyült meg?
így nem kóser hogy szét van nyújtva,mert a fontos részletek kimaradnak.
sztem új monitort kellene vennem,mivel már öreg motoros a kis cé er té monyitor.
ha esetleg van ötlet,elfogadom.
de attól tartok hogy venni kell egy újat.