Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)

(#651) rlazol válasza Pho3bus (#650) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

ez nem monitor probléma, szinte biztos.
javaslom az Azonnali kérdések óráját vagy a Nem induló gépek topicját.
Vmi az összeszerelésnél hibázik. Hűtés a helyén van, proci jól illeszkedik-e, VGA kari, BIOS, RAM, tá ereje stb. Jó lenne látni egy konfigot is.
Tisztítsd ki az érintkezőket, szedj ki mindent, ami nem feltétlenül kell, maradjon egy lap, egy proci egy VGA meg némi RAM, és nézd meg mit csinál. Ha úgyse, akkor nézd meg a RAMot más gépben stb... Összerakási és/vagy hardverhibának tűnek semmiképp se monitornak.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#652) Pho3bus válasza rlazol (#651) üzenetére

Pho3bus
(tag)

nah a konfig abit an8 sli,a proci vatta uj 3700+os san diego,ram biztos jó,mert azt próbáltam!4lehuzgáltam mindent!!ha a procival lenne gond sztem akkor meg leégett volna már,nemde?

ПХО3БУС

(#653) Pho3bus válasza Pho3bus (#652) üzenetére

Pho3bus
(tag)

esetleg vga,az meg abit x700pro!!

ПХО3БУС

(#654) rlazol válasza Pho3bus (#652) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

nem.
nem kell égett szag meg füst ahhoz h a proci ne égjen, de szvsz összszerelési gondod van.
Hűtés elég neki? Be van dugva? Paszta?

AMD konfognál a leírással ellentétes ugyan, de tény h gyakran a memóriaslotokat hátulról kell feltölteni. Először berakod a 4-esbe - boot. Aztán a 3-asba (Dual esetén a 2-esbe) - újra boot. Próbáld meg, ha csak az 1-es - 2-es slotokoban van memória simán lehet h nem indul.

[Szerkesztve]

(#655) TGW

TGW
(újonc)

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a pixelhiba vizsgálatára van valami hatékony dolog? Tesztprogi vagy valami? Vagy csak annyit lehet tenni, hogy bevágunk fullscreen-be egy feketét és fehéret és vagy észrevesszük a hibákat vagy nem?
Előre is köszi!
Bye!

(#656) rlazol válasza TGW (#655) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

Tudtommal sajna nincs proggi. Vagy észreveszed vagy nem.

(#657) Fenomen válasza real-x (#646) üzenetére

Fenomen
(újonc)

Köszönöm a választ! Kérdésem: mi az a ddc? :F

A Catalist Control Centerben már beállítottam kézzel a frissítési rátát, el is fogadja a 100 vagy 120 Hz-et, menti is, ha visszanézem, látszólag minden rendben; de a monitor mégis csak 60 Hz-en megy.

Az az érdekes, hogy a VGA-kártya típusa mellett zárójelben ott van a ''default monitor'' szöveg. Ez azt jelenti, hogy nem ismeri fel a monitor típusát, vagy azt, hogy a kártya 2 monitor tud meghajtani, és a beállítások az elsőre vonatkoznak?

A Catalistnál hogyan lehet kézzel beállítani a monitor típusát?

(#658) Fenomen

Fenomen
(újonc)

Ismételten végignyomogattam mindent a Catalisban, aztán ellenőriztem: változatlanul 60 Hz.

Pár óra múlva ismét ránéztem a monitorra: 100 Hz!

De, hogy mi történt...? :U A számítástechnika rejtélyes...

(#659) repsol

repsol
(újonc)

Sziasztok,

17'' CRT monitorom tegnap megadta magát. Újraindítás közben egyszercsak lekapcsolt standby-ba (előlapon a zöld led átváltott narancsra), és nem hajlandó visszakapcsolni. Off/On után ugyanúgy visszaáll ebbe az állapotba. Átdugtam a másik gépembe ugyanez a hibajelenség, tehát nem a videókártyám romlott el. Ha nincs bedugva sehova, akkor szépen megjelenik a cable disconnected felirat. Mi lehet a gondd?
Érdemes javíttatni vagy felejtsem el?

Köszönöm előre is...

(#660) Jarod1 válasza Xyrius (#633) üzenetére

Jarod1
(őstag)
LOGOUT blog

Hali 1 Tranyó meghalt benne...

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#661) repsol válasza repsol (#659) üzenetére

repsol
(újonc)

up

(#662) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Philips 200W6 cs. A gond: akármit állítok a kártyán, akadoznak a mozgások windowsos felületeken, pl.: scrollozás firefoxban: ugrálva megy, nem folyamatosan, s ugyanez windowsos ablakokban is. Eléggé zavar, de a videókártyával már kezdtem vagy félmillió dolgot, nem javul a helyzet. 3D-ben nem igazán jelentkezik ez, de ha 75, vagy 85 hz-et használok, akkor viszont ott is, nagyon. Meg 1680*1050-ben egyáltalán nem tudom 75 hz-re beállítani az asztalt, mert amikor a windows azt állítja, hogy átállt, akkor az osd ugyanúgy 60Hz-et ír. Pedig kiváncsi lennék, hátha csökkenti a gondot...

(#663) Drizzt válasza Drizzt (#662) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na nézem, az itthoni notebookon is ez a helyzet. Érdekes, mert Alvin_ti4200-nál nem volt ez a P19-2-jén, a különbség, amit a két(3) gép között van, az az, hogy nála 75Hz-en ment az asztal, meg nvidia karija van. Nálam meg ha bárányt áldokozok se hajlandó átállni 75Hz-re az asztal. :F Pedig a windows szerint azon van, de a monitor osd-je vidáman tájékoztat a 60Hz-ről.

(#664) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AG Neovo F17 TFT monitor

a helyzet a következő a szineket szarul jeleniti meg mintha 8-12bites szintartományokat ismerne a monitor!! R9250 ezt csinálta, most GF4 van a gépemben szintén ezt csinálja...
Az az érdekes hogy a bekapcsolást követően csinálja csak ezt.. majd 20perc után abbahagyja és újra tökéletes a monitor
Főleg a piros szin megy el mintha az RGB kezelés a folyadkristályban xar lenne..de nem tom pontosan de kurvára idegesít.. :W :W :W :W

(#665) Roxeus

Roxeus
(tag)

Hello!

Úgy néz ki megadta magát egy jó öreg Daewoo monitorom 17''-os crt. Szerencsére megvan a régi, szintén Daewoo amit most a helyére raktam, de nem sokáig fogom birni ezt a megoldást (14''-os :Y :Y :Y ). A probléma az, hogy egyszer csak bekapcsoltam a monitort, majd mire előjött volna a kép, a led kialudt, és a mai napig nem tért magához. :O :O :O
Még annyi, hogy ugye nem kapcsol be, de amikor 220 alatt van akkor a monitor belsejéből valami ciripelő hang jön ki szakaszosan. :F Már áramlalanitottam, vártam vele egy éjszakát, de magától nem javult meg.
Mi lehet a hiba? Sztem szerviz lesz belőle, mert valszeg azt a cipipelő eszközt cserélni kell.
Tudnátok ajánlani valami olcsó de jó szervizet Kispest környékén?

Előre is köszi!!! :R :R :R

(#666) moonguru válasza Roxeus (#665) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Szia!

Sajnos zárlat keletkezett (valószinüleg a sorvégtranzisztor)!

A zárlatott érzékeli a tápegység és ilyen hangot ad ki!

Tehát nem a ciripelö alkatrész kell cserélni!

Egyébként a Havana lakótelepen lakom,ide elhozhatod!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#667) Roxeus válasza moonguru (#666) üzenetére

Roxeus
(tag)

Köszi a helpet! Mennyiben lenne a javitás? Nem akarok nagyon sokat rászánni! Havana lakótelep merre is van :F :D?

(#668) Roxeus válasza moonguru (#666) üzenetére

Roxeus
(tag)

Nah, ha jól látom akkor Pestszentimre? Az elég közel van!! Jó lenne ha az lenne ---> 18.ker
Az?

(#669) moonguru válasza Roxeus (#668) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Igen!
Pestszentlőrinc!

A javitás KB 2000-3000FT

(ha a sorkimenö is meghibásodott,akkor nem gazdaságos a javitás)

[Szerkesztve]

(#670) Roxeus válasza Roxeus (#668) üzenetére

Roxeus
(tag)

uppika.. :))

(#671) Roxeus válasza moonguru (#669) üzenetére

Roxeus
(tag)

Nah az jó, mert még közelebb van mint Kispest!!! Nah garanciálisan javitasz?

(#672) moonguru válasza Roxeus (#671) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Természetesen,az adott hibára vonatkoztatva!

Tehát elképzelhetö hogy kezd meghibásodni a sorkimenöd,és amiatt megy tönkre a sorvégtranzisztor!

Ebben az esetben NEM fogom kicserélni a sorkimenöt garanciában! :)

Ui:

Természetesen átvizsgálom a monitort és megprobálom megelözni az ilyen gondokat!

(#673) Roxeus válasza moonguru (#672) üzenetére

Roxeus
(tag)

Ok értem. Rendben!!! Persze hogy az adott hibára vonatkozva. Mikor érnél rá megnézni? Akkor azt mondod, hogy kb 3k-ból kijön a javitás? Az még elfogadható!!!

(#674) moonguru válasza Roxeus (#673) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Küldtem PÜ-t csörögj rám!

(#675) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

itt a monitor hibája mitől lehet???

(#676) Roxeus válasza moonguru (#674) üzenetére

Roxeus
(tag)

Ok olvastam, majd felhivlak a délután folyamán!!

(#677) Roxeus válasza Thom! (#675) üzenetére

Roxeus
(tag)

Sztem lehet monitor is de lehet a vidkari is... Meg kéne próbálni másik karival, vagy másik monitorral, és kiderülne, hogy melyik a bűnös... :U

(#678) Papy87

Papy87
(újonc)

Hali!

Van nekem egy LG775FT monitorom és a sarkoknál homályos kép. A közepén tűrhető, de sarkoknál szinte fáj a szöveg olvasása. Mitől lehet ez? Lehet kezdeni vele valamit?

(#679) S.Sanya válasza Papy87 (#678) üzenetére

S.Sanya
(kvázi-tag)

Hi!
Lehet!
Nem ismerem annyira ezt a moncsit, hogy... A menüjében nincs valamilyen beállítás a konvergenciára vonatkozóan. Ha van, próbáld meg azzal beállítani (előbb szerezz be egy monitor teszt progit!!). Ha nincs, akkor lehet, hogy egy szerelő még be tudja állítani neked.

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#680) Drizzt válasza Drizzt (#663) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bocsi elírtam, C19-4 volt az a monitor. :U Meg az ő karija Pci-expresszes, de nem hinném, hogy ez a problem. De nem jövök rá mi lehet.

(#681) Roxeus válasza moonguru (#674) üzenetére

Roxeus
(tag)

Hivtalak de nem vetted fel... :O :O :O
Héten kb mikor érsz rá(m)?

(#682) Troy.

Troy.
(őstag)

Probléma-> Miért nincs azonnali kérdések topic. :P

Kérdés : Lehetséges ,hogy ez a fajta monitor csak 83W-ot eszik? [link]

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#683) adabas

adabas
(újonc)

Sziasztok!

Megpróbálok egy fotót beszúrni a Xerox 19''-os TFT-m képéről:
[kép]

A képernyő kétharmadánál egy függőleges sáv van, ez a kép maximális kontraszton készült, ekkor a legrosszabb a helyzet. Találkoztatok már ilyen hibával?

A videokártya jó, egy másik monitorral már kipróbáltam.

További képek:
[link]
[link]
[link]

Az LCD 10 hónapos, remélem garanciában cserélik.

(#684) Roxeus válasza adabas (#683) üzenetére

Roxeus
(tag)

Helllo, sztem minnél előbb vidd vissza a garanciapapirral!!! Nekem CRT-m van, ami szintén rossz, de már nem garis. De TFT-k nél egy ilyen hiba előfordulhat 1-2 év intenziv használat után. De 10 hó alatt... Rohanás vele ahonnan vetted!!! Amúgy volt már valami ''előjel''? pl. nem kapcsolt be, elment a kép egy pillanatra, csikozás stb. Ha nem akkor ritka eset a tied... Vidd vissza garanciálisan!!!

(#685) Roxeus válasza adabas (#683) üzenetére

Roxeus
(tag)

Jah, még annyit, hogy próbáld ki egy másik gépen, vagy másik konnektorban. Nekem volt olyan, hogy hozzáért egy jack dugó az alaplaphoz, ezért remegett a monitor képe... De csak akkor jöttem rá, mikor kiszedtem a moncsit a helyéről, és megpróbáltam a haver gépén. Ott bezzeg jó volt... Egy próbát megér!!!

(#686) adabas válasza Roxeus (#684) üzenetére

adabas
(újonc)

Nem volt előjel, egyszer a kontraszt fel-le állítgatása után pár percre megjavult, de azóta konstans a hiba. Egyébként ez itthoni monitor, azaz egy napi nyolc órát pislákoló irodainál jóval kevesebbet megy.

(#687) Roxeus válasza adabas (#686) üzenetére

Roxeus
(tag)

Akkor tényleg érthetetlen... Mondom, sztem próbáld meg másik gép + konnektoron, de valószinűleg ebből garanciális csere vagy szerviz lesz...

(#688) Drizzt válasza Drizzt (#680) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na v-synch-kel és régebbi driverrel játékokban nincsen ilyen gond de persze Quake 3 így teljesen más, meg Ut2003 is, így ezeknél nem fogom bekapcsolni. Focisjátékban hasznos.
Viszont a windows asztalon/firefoxon nem tudom bekapcsolni, s pixperan kezdőképernyőjén is nagyon jelentkeznek az ''átlátszó'' vízszintes csíkok a kocsikon. Tehát hogy lehetne v-synch-et varázsolni az asztalra?

(#689) csapos2

csapos2
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, amit nem igazán tudtam hova írjak. Talán itt lesz valaki, aki tud segíteni.
Tud valaki olyan oldalt ahol TFT monitorok szétszedésével foglalkoznak, esetleg ezt képekkel illusztrálják is?

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#690) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tft színeit hogy lehet a legjobban beállítani? Van esetleg valami kalibrációhoz használható program, vagy kép?

(#691) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyiben káros, ha az egyáltalán, hogy a monitoromat 1024x768-as felbontásban 100Hz-en használom, ha az Everest szerint ebben a felbontásban maximálisan 105Hz-et tud?
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#692) Roxeus válasza elfelejtette (#691) üzenetére

Roxeus
(tag)

Szerintem az a legjobb, ha megnézed a monitor user's manualjában hogy az mit javasol... De ha véletlenül az nem lenne meg, akkor weboldalon is fennt lehet egy pdf-ben. Nem feléltétlenül mond az everest rosszat, de mégicsak a montor gyártója tudja jobban hogy mennyit bir hosszútávon.

(#693) Roxeus válasza elfelejtette (#691) üzenetére

Roxeus
(tag)

Szvsz felesleges az a 100hz. Gondolom CRT monitorod van, tehát azért kellhet ilyen magas hz, mert látod a képfrissitést. Szerintem 80hz tökéletesen megfelel képfrissitésnek, de végül is te tudod...

(#694) elfelejtette válasza Roxeus (#693) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
A weboldalon 85Hz-et írnak, és az elég is szokott lenni. Így használom most is, csak próbaképpen toltam fel egyszer 100Hz-re. Tehát azt mondod te is, hogy felesleges kínozni.
Köszi a segítséget!
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#695) Roxeus válasza elfelejtette (#694) üzenetére

Roxeus
(tag)

Nm... Szivesen.. :R

(#696) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

V-Synchet a desktopra Atival hogy lehet aktiválni?

(#697) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

Udv!
egy sony trinitron multiscan E200 as monitorom van es par napja elkezdett vacakolni ... pontosan csak ugy ni elkezd sotetedni a kepernyo (folyamatosan) es teljesen elsotetul es par masodperc mulva elkezd vilagosodni(folyamatosan) es visszater az eredeti allapotaba .... ez nagyon nagy gond? mit jelenthet ez?
koszonom a segitseget :R :R :R

Just do it!

(#698) VÁMpír

VÁMpír
(fanatikus tag)

Beszart a monitorom?
Mi a baja?

[link]

[link]

[Szerkesztve]

(#699) csapos2

csapos2
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!
Itt [link] az alkotó valóban valami réteget szed le a TFT panelről?

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#700) Roxeus válasza csapos2 (#699) üzenetére

Roxeus
(tag)

Nem is rossz, de igy a képek alapján nem tudni hogy mit csinálhat vele... A fórum talán görög (geek) lehet, de kicsit mintha olaszos lenne...

Amúgy ez a valami szemmel láthatóan élesiti a tft panel képét.

Valaki aki ért a nyelven plz informáljon minket hogy mit is csinál pontosan!!!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.