Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)

(#551) dany27

dany27
(őstag)
LOGOUT blog

hali

nem egy olyan gondom lenne hogy van egy moncsim aminek egyszer csak valamiért besárgúlt a kép színe meg valamié nincsen benne kékl szín.

javítható és kb mennyi?

Oakley cuccok bomba áron! Érdeklődni Priviben lehet!

(#552) pear-g válasza Tommmysun (#549) üzenetére

pear-g
(lelkes újonc)

Pedig ahol vetted, és kaptad rá a garit ott kell átvenniük, vagy a kijelölt szervízben. Az pedig rajta kell hogy legyen a garancialevélen.

crxforum.flix.hu

(#553) Tommmysun válasza pear-g (#552) üzenetére

Tommmysun
(tag)

Hát ez az, hogy a garilevélben Pesti szervíz van csak megadva, a Metro meg eléggé cseszik rá (ezt tapasztalatból mondom, bár akkor csak egy szendvicssütővel küldtek a ...ba)

Egyébként meg tuti, hogy hardware gondról van szó, mert pl. kb. egy óráig néztem a TV''-őt (a monítoron természetesen) és utána a TV2 logó is ott maradt mint valami szellemkép (bár ez mostanra talán már el is tünt és előtte sem volt olyan erős, de ez akkor sem normális, hogy 5 orával később is ott van a logó szellemképe)

(#554) pear-g válasza Tommmysun (#553) üzenetére

pear-g
(lelkes újonc)

Az lcd elve ugyanaz mint a kvarcóráknak: elektromos áram hatására elfordulnak a folyadékkristályok, megváltozik a polarizáció iránya, ettől fügően engednek/nem engednek át fényt. Valószínűleg az az elektronika romolhatott el ami a képfrissítésért felelős.(nem forgatja alaphelyzetbe a kristályokat). szerintem...

Mindenféleképpen szervíz, mert ez magától nem fog meggyógyulni! ;)

crxforum.flix.hu

(#555) dany27

dany27
(őstag)
LOGOUT blog

plz valaki az 551re

(#556) S.Sanya válasza dany27 (#555) üzenetére

S.Sanya
(kvázi-tag)

Hi!
Ezeket a hibákat (besárgult, nincs kék) okozhatja egy egyszerű kontakthiba, de akár a rossz képcső is!! Így lehetetlen innen megjósolni, hogy mennyibe kerül. Vidd el egy szervízbe és kérj ajánlatot a javításra.

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#557) dany27 válasza S.Sanya (#556) üzenetére

dany27
(őstag)
LOGOUT blog

ha képcső akkor az mennyibe fog fájni??

(#558) Rive válasza dany27 (#557) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy új képcső cirka háromszorosába kerül egy új monitornak.

Kivéve, ha spéci típus, mer' akkor öt-nyolcszoros.

Szóval irány a szervíz és árajánlatot kérni.

[Szerkesztve]

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#559) orbano

orbano
(PH! félisten)

helló!

valaki meg tudná nekem mondani, hogy a Belinea 10 20 35W monitornak hogyan lehet elővarázsolni a VESA felfogatását? ilyen hülye bumszlik vannak hátul, és 4 ezek közül a megfelelő távolságban van, és mint ha be lenne dugaszolva, de sehogy sem bírok velük...

A vér nem válik VAZZE!™

(#560) mortalwombat válasza mortalwombat (#550) üzenetére

mortalwombat
(kvázi-tag)

Tegnap sikerült tisztázni a rejtéjes hiba okát: egy Firefox mentes gépen már a bekapcsolás után rögtön látszódott, hogy a TFT be van égve!!! :Y
Hétfőn irány a garis szervíz...

(#561) orbano válasza mortalwombat (#560) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

honnan szedted ezt a szép nevet? :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#562) mortalwombat válasza orbano (#561) üzenetére

mortalwombat
(kvázi-tag)

Mármint a nickem? Csak úgy jött:) asszem :B de más is használja ezt a nicket az indexen, az ottani nickem meg már itt volt foglalt...

(#563) orbano válasza mortalwombat (#562) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ja, azért kérdeztem én is :) úgy látszik sokaknak megtetszett a Counter-Strikeos nickem :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#564) mortalwombat válasza orbano (#563) üzenetére

mortalwombat
(kvázi-tag)

Soha, egy másodpercig nem CS-eztem, így biztosíthatlak, hogy nem azt 'nyúltam' le :) szvsz én is összeraktam a Mortal Combatot, meg a rá hangalakilag hasonlító, kevéssé ismert ausztrál emlőst :)

(#565) orbano válasza mortalwombat (#564) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

össze. csak régebben senki sem rakta össze, de jó is volt :B még szerencse hogy én nem angolul írom a wombatot :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#566) Digison

Digison
(újonc)

Hello!

Kérdés:
Adott egy ViewSonicVP930, meg adott egy panelkecó ahol mostanában 30 fok fölött van az átlaghőmérséklet. Itt lakik a VP930.
Még a tavasszal amikor ''normális'' idő volt akkor is eléggé melegedett de most
kb. 20 percnyi használat után a monitor felső pereme és a tftpanel felső harmada tapinthatatlanul forró (gondolom itt van a táp benne és attól)
Különösebben nincsen vele gond, csak aggódom kicsit hogy a panelnek nem árt-e a magas hőmérséklet (tönkremegy a folyadékkristály, megsül valami kis bizbasz...stb...nem értek hozzá).
Vagy nem kell vele foglalkozni?
Szerintetek?

(#567) orbano válasza Digison (#566) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

megfogtam en is, hat eleg forro. nem hiszem, hogy gond lenne belole, nalam is van vagy 30-35°C

A vér nem válik VAZZE!™

(#568) Digison válasza orbano (#567) üzenetére

Digison
(újonc)

OK. Akkor ez valszeg normális...

(#569) LanyUs

LanyUs
(kvázi-tag)

Sziasztok, beírok ide is a probléma topicba, hátha fordult elő már nálatok ilyen. Havertől vettem egy 8ms-es acer al1715 tft-t. Meg vagyok vele elégedve XP alatt, de hiányzik a boot képernyő előtti dosos rész ( logo, menü !!!, ide dolgok ), helyette pedig input not supported ugrál ( a régi crt-n bejött az eleje is természetesen). Hugom gépével ( pIII 1400, gefrorce mx 400 !!) pedig jó a tft végig. Ezt nem értem, mi lehet nálam a gond. Valaki járt már hasonlóan?

(#570) jakewyler

jakewyler
(senior tag)

Hali
Szerintetek létezik olyan ,hogy a képernyő 1mp-re nagyon minimálisan elhalványul :F
utóbbi egy hétbe mint elhalványulna :( ,mi lehet a rossz benne?vagy nincs is ilyen és a szemem szarakodik? :DDD

(#571) S.Sanya válasza jakewyler (#570) üzenetére

S.Sanya
(kvázi-tag)

Igen. Van (lehet) ilyen hiba.
Ha nem hiszel a saját szemednek nézesd meg valaki mással is a monitort, ő mit lát. :DDD

Pontosan a ''nagyon minimálisan elhalványul'' mit jelent? A fényereje vagy a fókusza változik. ...mindkét esetben elképzelhető hiba! ...ugye CRT-ről beszélünk :F
Hogy mi a rossz ...hát bármi lehet. Innen elég nehéz lenne kitalálni, de a legvalószínűbb a kontakthiba.

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#572) jakewyler válasza S.Sanya (#571) üzenetére

jakewyler
(senior tag)

Érdekes mert nappal nem veszem észre a hibát,csak este,de szinte egésznnap bevan kapcsolva a monitor :U ,A fényereje halványul el,A monitor 4éves,és ilyen a márkája: CRT Samsung SyncMaster 754DFX :))

(#573) orbano válasza jakewyler (#572) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

az ilyet este valóban könnyebb észrevenni a kontraszt miatt. simán lehet feszültségszabályzó hiba (kezdenek pl. fáradni az alkatrészek). érdemes megvizsgáltatni, ha rajtad kívül más is észreveszi (csak, hogy ne rázhassanak le a szervizesek, hogy ők ugyan nem látnak semmit).
Bár egy ilyen moncsinál már érdemes elgondolkodni egy újabb beszerzésén, ha használhatatlanná válik a probléma miatt (már csak a javítási költség miatt is, annyiból kapsz egy monitort szerintem :) ).

A vér nem válik VAZZE!™

(#574) jakewyler válasza orbano (#573) üzenetére

jakewyler
(senior tag)

szerinted mennyi ideje van még hátra a monitornak? :U :B

(#575) orbano válasza jakewyler (#574) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Jóisten tudja, nem értek hozzá ennyire :) lehet, hogy nap, de lehet, hogy 3 évig ilyen marad :B tudom ez nagy közhely, de nem tok mást mondani

A vér nem válik VAZZE!™

(#576) orbano

orbano
(PH! félisten)

Közben itt a saját problémám: az új Asus PW201-e monitoromon kissé elmosódottan jelennek meg a piros feliratok. Ennek mi lehet az oka? be lehet valahogy kalibrálni! :F

A vér nem válik VAZZE!™

(#577) orbano

orbano
(PH! félisten)

megoldódott :D ezt a hülye skin tone-t állítottam véletlenül reddish-re, emiatt minden vöröses fényárban úszott... nem tom mi lehet ennek az értelme :F

A vér nem válik VAZZE!™

(#578) Gaboren

Gaboren
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Pár napja bevágott hozzám a villám, és a Belinea 103095 moncsimat gallyra tette. Bevittem a boltba, ahol vettem, ott azt mondták, hogy kuka. Amúgy nem füstölt, vagy ilyenek, csak pukkant egy bazi nagyot. Szerintetek érdemes még megnézetni valami szakival? A biztosító még nem tudom, hogy fizet-e, most adtam be a papírt a bevizsgálásról.

(#579) orbano válasza Gaboren (#578) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Szerintem sok esélyed nincs a szakinál, feltehetőleg olyan alkatrészeket vágott gallyra, amiket csak a gyári szervíz tud pótolni. A biztosító pedig rizikós lehet, nem tudom milyen feltételekkel kötötted a biztosítást, de sokszor nem terjednek ki a biztosítások a természeti károkra.
Eső után köpönyeg: vegyél túláram/villámvédő elosztót, APC-nek vannak ilyenjei, egy monitor, vagy számítógép árának töredékéért. Én is most tervezem egy ilyen beszerzését, félek, hogy egy ilyen nagy viharban eltalál engem is egy ilyen dög...

A vér nem válik VAZZE!™

(#580) moonguru válasza Gaboren (#578) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Szia!

Ha csak a tápegység ment tönkre akkor javítható! :)

Ha a túlfeszültség átjutott a tápon akkor kuka! :O

(#581) soldiert

soldiert
(újonc)

hello!!
Egy StudioWorks 563N monitorom van még sajna és az a problémám van vele hogy néha repkedett meg szét nyúzta a képet de kihúztam a 220ból visszadugtam és mindig jó volt de most teljesen széthúzta mintha kb 16:9es lenne a kép hiába csinálok vele akármit nem megy vissza és a OSD is nyúzott!!

Mi lehet a baj?

(#582) Krinya

Krinya
(tag)

Sziasztok!

Egy kérdés, bár sok jóra nem számítok:D

Adott egy LG L1917S monitor, a kijelzőjén pár elég ronda, és mély karc, sérülés található. Amúgy teljesen jó a képe, csak a felső rétegek zúzódtak le.
Szervízben nem vállalták a javítást.
Mit lehet tenni?

Köszönöm előre is!

[Szerkesztve]

Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó

(#583) zeee

zeee
(tag)

Sziasztok
Voltam egy áruházba, és kinéztem magamnak egy fekete 19''-os LG lcd-ét.
114K az ára. Sasjnos a tipusát nem irtam fel. Lényeg hogy van rajta DVI csat., Scart, S-video, rca, Analog antenna, távirányito, 4 ms. 1 képpont hibánaál csere, 3 év gari.
A kéerdésem az lenne hogy megéri manapság ergy ilyenbe befektetni?
A DVI-in tényleg jobb a kép mint Hagyományos VGA csatival?

A csigának egyáltalán nem olyan a tüdeje, mint a halnak....:)

(#584) zeee

zeee
(tag)

Bocsánat, már megtaláltam a megfelelő topikot, de remélem nem gond hogy ide is bekerült :U

A csigának egyáltalán nem olyan a tüdeje, mint a halnak....:)

(#585) Krisztián

Krisztián
(őstag)

Segítsetek!!
Van nekem egy 19-es Philips TFT LCD monitorom,és ma megjelent rajta egy piros pont...
Ez mi lehet? :F

(#586) ollo

ollo
(újonc)

:O :O :O Sziasztok segítsetek légyszi olyan problémám van hogy van egy CRT monitorom és a monitor felső részén csíkok vannak minél nagyobb herzet használok annál több mi lehet a gond? A monitorom PHILIPS 109B! :O :O :O

(#587) JimmyCarrera

JimmyCarrera
(újonc)

hi! nem tudja valaki, hogy honnan lehet szép 1280*1024-es felbontású háttérképeket szerezni? köszi

A hazug embert hamarabb utólérik, ha sánta. Bort, bluest, békességet!

(#588) Krinya válasza Krisztián (#585) üzenetére

Krinya
(tag)

Esetleg egy porszem?
Vagy a rosszabb. subpixelhiba.
Nézd meg, hogy más háttérszín mögött látszódik-e
Sajnos előfordul az ilyen. :(

[Szerkesztve]

Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó

(#589) Teaway válasza JimmyCarrera (#587) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Néhány százezer elég lesz? [link] :)

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#590) moonguru válasza ollo (#586) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Szia!

Az ugynevezett ''függ.eltéritö'' részében kiszáradt néhány kondi!

(#591) Koczkás

Koczkás
(újonc)

Sziasztok!
A problémám a következő: a réri tápomon van egy bemenet , itt kapja a feszkót, és van egy másik, az kimenet, amin kapja a monitor. Az új tápon csak egy bemenet van, a monitornak nincs kimenet. Most mi a teendő? Csak nehogy monitor cserét mondjatok. Előre is köszönöm!

(#592) Koczkás

Koczkás
(újonc)

Közbe rájöttem talán? Lehet kapni csatlakozót amivel közvetlenül kapja a monitor a feszkót? :U

(#593) Teaway válasza Koczkás (#592) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Veszel egy hálózati kábelt a monitorhoz is, pont ugyanolyant, amilyen a táphoz van most neked.

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#594) esztergás

esztergás
(újonc)

hello mindenkinek!!

Nekem olyan gondom van, hogy van egy BENQ monitorom és bootoláskor nem ad semmilyen képet , de az üdvözlő képernyőtől kezdve tökéletesen müködik.
Nemtudom mi lehet a gond. Jó ötleteknek nagyon örülnék. :R

(#595) hitman,

hitman,
(senior tag)

Üdv all!
Felraktam egy játékot az elején a videó szépen bejön meg látszik is de ha elérek a menüig akkor kikapcsol a monitor de hallom,hogy bent vagyok a menübe de nincs kép.
Két monitor van a családba és egyiken se jó akkor se ha az asztalon leveszem a felbontást és a hz-et!
Mi lehet a gond?
Mit tudok csinálni?

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#596) Racecam válasza hitman, (#595) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

talon hiába veszed le a felbontást, ill. a frissítést, azt a játékban kellene olyan értékre, amit a monitor meg tud jeleníteni.
Gondolom TFT-ről van szó.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#597) hitman, válasza Racecam (#596) üzenetére

hitman,
(senior tag)

Nem,crt!

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#598) h938575

h938575
(újonc)

Hello Mindenki!

Adott egy 17''-es DELL CRT monitor, aminek kontaktos a VGA kábele. A kábel sajnos nem dugóval csatlakozik a monitorhoz, ezért úgy tűnik nem cserélhető 1*űen.
Csinált már valaki ilyet? Elvégezhető a kábel cseréje házilag forrasztással szerintetek?
Egyenlőre még szét szedni se sikerült, úgyhogy nem látom pontossan hogy is nézhet ki a kábel csatlakoztatása a monitoron belül.
:

(#599) hefe

hefe
(senior tag)

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan hibával , hogy egy lcd monitor sima vga kábellel összedugva a géppel néha menet közben egy no signal jelet produkál, elsötétül majd újra megy mintha mi se történt volna... A kábelt nem mozgattam.... Volt amikor 5 percenként volt amikor fél nap alatt mindössze 3-szor... Ez m :F i lehet ez?

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#600) Simon02

Simon02
(tag)
LOGOUT blog

Hello mindenkinek!
A probléma az lenne, hogy 2 hónapja vettem Sun GDM-5410 (Sony Trinitron) 21 colos használt monitort. Képevel semmi baj nem lenne, ha lenne benne keresztbe 2 szürke csík (kb a képernyőt harmadokra osztva). Mivel üzletbe vettem, adtak rá fél év garanciát. Szerintetek, ha visszavinném kicserélnék? Egyáltalán megéri visszavinni? A segítséget előre is köszönöm! üdv

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.