Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)

(#401) Fjoe válasza S.Sanya (#400) üzenetére

Fjoe
(tag)

Kösz a segítséget! Még van rá majd 6 hónap gari, csak az a baj, hogy a szervíz Pesten van és tőlem elég messze. Ezért ''örültem'' volna annak, ha kicsit banálisabb és helyben megoldható gondja lenne.

(#402) jagada

jagada
(őstag)

van egy hp7540-es moncsim és néha remeg a képe, olyankor majd kifolyik a szemem és semmi mágneses dolog nincs a közelében ami elmágnesezhetné.
mi lehet az oka a jelenségnek?

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült...XD

(#403) ati888

ati888
(fanatikus tag)

hi.

érdekes kérdésem lenne, jó lenne ha tudna valaki segíteni. hogy lehet egy ócska 14-es monitort gyorsan elrontani, úgy, mintha meghalt volna magától (nem emeletről ledobni meg ilyesmi)lehetőleg szétszedés nélkül???

köszi.

(#404) Fjoe válasza ati888 (#403) üzenetére

Fjoe
(tag)

Egy szép nagy mágnes segíthet neked :D

(#405) Temerti válasza Fjoe (#404) üzenetére

Temerti
(tag)

Én egyszer jó nagy mágneses csavarhúzóval mutogattam a monitoron a dolgokat, egész jól gesztikuláltam vele, a hatás nem kérdéses ;) :D

(#406) Rive válasza ati888 (#403) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

...lehet egy ócska 14-es monitort gyorsan elrontani, úgy, mintha meghalt volna magától ... lehetőleg szétszedés nélkül???
Nemigen. A már emlegetett mágnesezést pl. legtöbbször már az első hidegindításkor leszedi a degauss. Minden máshoz meg szét kell szedni.

Miért kell egyáltalán elrontani?

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#407) Rive válasza jagada (#402) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A mobiltelefontól a hálózati zavaron és a PC tápegyégén keresztül a rosszul megválasztott frissítési frekvenciáig minden.
Elsősorban ki kellene próbálni másik géppel, meg máshol ugyanazzal a géppel. Meg közben figyelni, hogy a vibrálás mikor, milyen körülmények között, milyen rendszerességgel jön elő.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#408) Temerti válasza Rive (#406) üzenetére

Temerti
(tag)

Régi 14-es moncsikban is van degauss?

(#409) Rive válasza Temerti (#408) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden színes monitorban van degauss. A FF monitorokon meg eleve nem hagy maradandó nyomot a mágnes :D

(#410) Fjoe válasza Rive (#409) üzenetére

Fjoe
(tag)

Nah ezt én sem tudtam! Amúgy még 1kérdés, bocs az erőlködésért, de vhogy nincs kedvem 1előre oda vissza 250km-t utazni a monitorom szervizelése végett (akkor biztos kiderülne, hogy vmi banális dologról lenne szó), szóval szerinted a nem megfelelő monitor kábel okozhat az enyémhez hasonló problémát?

(#411) topeti

topeti
(újonc)

Sziasztok

Arról szeretnék érdeklődni, hogy a TFT monitorok mennyire megbízhatóak.
Nem szeretnék 3-4 évente monitort venni/cserélni. Mik a tapasztalatok e téren?

Üdv, Péter

(#412) Racecam válasza topeti (#411) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link] ;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#413) Surf

Surf
(lelkes újonc)

Sziasztok!
-Az a problémám hogy a ''17''-os LG Studioworks monitorom egy hete nemjeleníti meg a piros színt.Egy sima számítógép ki-be kapcsolás után.
Megtudja valaki mondani,hogy javítható-e a monitor,és ha igen akkor kb.mennyiért.
Köszönöm.

(#414) Surf

Surf
(lelkes újonc)

Megvan a hiba!Megvolt törve a VGA kábel,kicseréltem és újra jó a monitorom. :DD
Szarvashiba,de megvan.

(#415) Biguli

Biguli
(újonc)

Sziasztok!!!Van egy Syncmaster monitorom(TFT) és minden ok vele.Csak az zavar,hogy ha a digitális kábellel csatlakoztatom a vidikariba akkor mikor beköszön a Windows semmi kép.Az ''Üdvözlöm''képtől klezdve nincs semmi kép.Miért eme bibi és hogyan lehetne kijavítani??Köszi a segítséget!!!

(#416) Sullivan

Sullivan
(fanatikus tag)

van egy philips 109s4 monitorom és egy ideje (nemistom mióta meg mitől) nem lehet ''írányítani''! Akármelyik gombot benyomom ez az üzenet fogad: ''control menu is locked'' :U
nyomkodtam már összevissza, lehuztam hálózatról de semmi :(
mi lehet a megoldás? :F

(#417) amo0001

amo0001
(újonc)

SZIASZTOK!

Van egy 17''-os 4-5 éves LG Flatronom, és tegnap óta bootolás alatt összeugrik a kép a képernyő közepére, kb. felére, bejelentkezés után, ha teljesen elindult, visszaáll normálisra. Azt néztem, hogy nem kontaktos sehol.

Vajon mi lehet a baj? Dobós v. javítható?

amo

(#418) S.Sanya válasza amo0001 (#417) üzenetére

S.Sanya
(kvázi-tag)

Szerintem javítható.

[Szerkesztve]

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#419) Hun'reeth válasza axlrose32 (#371) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Lehetséges cserélni ezt a fóliát? Van esetleg cég aki csinál ilyet? Vagy megfizethetetlen?

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#420) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Hello!

Nekem egy fujitsu-siemens 17-es TFT-m van, és az a gond hogy a monitor egyszerűen nem jeleníti meg a 800x600-as felbontást. Bármilyen játékot indítok ebben a felbontásban, csak fekete képernyő van. Meg persze ha az asztalt állítom erre az sem látszik.

[Szerkesztve]

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#421) axlrose32 válasza Hun'reeth (#419) üzenetére

axlrose32
(fanatikus tag)

Saját tapasztalatom alapján megfelel e célnak az épületüveg fóliázásban használatos fólia,esetleg esetleg a gépjármű is,de ez nagyon vékony és sokkal sérülékenyebb.
Cserélni természetesen lehet,ki kell bontani a képcsövet ,a fólia hajszárító segítségével könnyedén lehúzható,a ragasztóanyagot pedig aceton ill. tesco gazdaságos sárga színű festékkaparó igénybevételével könnyen el lehet távolítani! :)

Telefonon vagy mailben keress!!!Napközben, munkaidőben 14 óráig mailban vagy privátban.

(#422) axlrose32 válasza Bibby (#420) üzenetére

axlrose32
(fanatikus tag)

Ha még garos ,sürgősen vidd vissza!
Azért előtte próbáld ki egy másik gépen ,vagy egy másik vga kártyával!

Telefonon vagy mailben keress!!!Napközben, munkaidőben 14 óráig mailban vagy privátban.

(#423) birno

birno
(őstag)

Hi! A hibám a következő:
Összeugrott a monitorom képmérete! Belinea 103026-os.
Értsd, magasságában megmaradt, de szélességében olyan mintha 3 részre osztotta volna magát s csak a középsőre rakta be az ablakot,a két oldalsó rész fekete.
De nem a windows csinálja, maga a monitor, mert látni az osd menüben állítható határok(size) széleit vagyis a windows ablak két oldalán egy halványabb sötét rész van majd ahonnan már nem lehetne tovább méretezni jön a már említett teljesen fekete rész.
Osd-ben nem lehet mit állítani, ha maxra felrakom a méretet meg a geometry egyes részeit akkor is nagyon kicsi marad.
Monitor kikapcs, kábel kihúzás, újraindítás nem segít.
Ha nincs rádugva a gépre akkor is ilyen a no signal jelzéssel.
Mi lehet ez?Találkoztatok már ilyennel?

[Szerkesztve]

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#424) ati888

ati888
(fanatikus tag)

hi

a problémám a következő: 21-es 3éves crt monitornál (eizo) nagyritkán elmegy magától a fókusz, mintha a potival elállítanám teljesen, majd egy perc múlva visszajön. vagy kikapcsolom a monitort és visszakapcsolom úgy megint jó. ezt mondjuk 2x-3x csinálta összesen, de zavar. mi lehet az oka?

köszi

ati

(#425) axlrose32 válasza ati888 (#424) üzenetére

axlrose32
(fanatikus tag)

Ha sony trinitron flat cső van benne,akkor rossz hírem van,képcsöves!
Ha garos még esetleg akkor rohamvágtában vissza kell vinni,jobb nem lesz csak rosszabb!:(

(#426) axlrose32 válasza birno (#423) üzenetére

axlrose32
(fanatikus tag)

Vízszintes eltérítés hiba!
Esetleg azt próbáltad,hogy ha rácsapsz egy embereset a műanyagkávára!Mert lehet,hogy csak kontakthibás!Mondjuk akkor is javítani kell.

(#427) ati888 válasza axlrose32 (#425) üzenetére

ati888
(fanatikus tag)

csak az a baj, hogy nem nagyon hiszik el, hogy ez a baja, mert náluk ugye nem csinálja. eddig 2x csinálta egy hónap alatt

(#428) birno válasza axlrose32 (#426) üzenetére

birno
(őstag)

Tudom, hogy nem szeretsz tippelni, de kb. mennyiért tudnád javítani?
3000,5000,10000?

(#429) axlrose32 válasza ati888 (#427) üzenetére

axlrose32
(fanatikus tag)

Telejesen behomályosodik,majd visszaáll normálisra!
Nekem is van egy ilyen elfelvőben valahol,pont ugyanígy kezdte,majd a végén már félóránként csinálta!
Én vettem a fáradtságot és mivel monitorokat javítok,kicseréltem próbára a csövet egy másikra,és azzal tökéletes lett,tehát 100%-ra behatároltam a hiba okát! :((

(#430) axlrose32 válasza birno (#428) üzenetére

axlrose32
(fanatikus tag)

Szerintem 2-3 k között megoldódna!
Illetve ha csak KH-s ,akkor 1.5k

[Szerkesztve]

(#431) birno válasza axlrose32 (#430) üzenetére

birno
(őstag)

Most nézem, hogy a város másik felén laksz.
Közelebb valahol nem lehet téged elérni(M3-as vonal)?
Lehet holnap felhívlak a részletek miatt.

(#432) jakewyler

jakewyler
(senior tag)

Sziasztok
az utóbbi 2napba ahogy kapcsoltam be a monitort nagy kerregő hang jött ki hátulról,de ma ismét kerreget de amikor bejött a kép mindekét oldal fullba mágneses volt,a monitor menüjébe rá mentem a mágnesezésre és eltűnt,de akkor is mi lehet ez a kerregés? :F
kérlek segítsetek,mert nincs pénzem újj moncsira :O :O :(

(#433) VaZso

VaZso
(senior tag)

Sziasztok!

Nekem a Fujitsu-Siemens C792 monitorommal van problémám.

Szintén vízszintesen ugrik össze a kép.
Bővebben: [link]

Tud valaki segítséget adni a javításhoz?
Jó lenne találni hozzá kapcsolási rajzot. Van valakinek tippje, hol érdemes keresni?
(Megvan egy csomó monitor rajza, de Fujitsu-Siemensről egy sincs.)

Esetleg ismer valaki megbízható szervizest Pécsett?

(#434) Rive válasza jakewyler (#432) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szaga volt?
Ha hangja van, akkor már csak a legritkább esetben javítható házilag, szóval irány a szervíz. Így tippnek azt mondanám, hogy a PTC ment ki, vagy valami durva kontakthiba van valahol a nagyáramú részeknél. Javítás lehet 1-4k között.

(#435) Temerti válasza axlrose32 (#426) üzenetére

Temerti
(tag)

Úgy látszik belineáknál ez a simogatós módszer nyerő :DD

(#436) S.Sanya válasza Temerti (#435) üzenetére

S.Sanya
(kvázi-tag)

Ja, időnként használ, de nem hoz tartós javulást. Sőt... :P

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#437) csatahajós

csatahajós
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Volna egy kis problémám egy Sapphire X1800GTO-val illetve egy ViewSonic VP930-assal.

Amikor kikapcsolom a gépet a monitoromat nem állítja le, értem alatta nem megy standby-ba, hanem abban a pillanatban ahogy a táp és az áramellátás leáll a monitor képe kék lesz és összetöredezik, de úgy, hogy még az OSD menü-t és overlayeli. Az az érdekes ha lehúzom a DVI csatit akkor sem változik a kép, manuálisan ki kell kapcsolni a monitort.

Azért gondolom, h a kártyával lehet vlmi, mert a tartalék 9200SE-vel ment rendesen...

lehet vlmi monitor driver issue esetleg? (biztos, h nem catalyst para, mert megpróbáltam vagy 3 catalysttal és abszolute driver nélkül is....)

Ami még érdekesebb, h ha csak készenléti módba teszem a gépet, ahol ugye minden ugyanúgy kikapcsol, akkor normálisan standby üzemmódba kerül, mindne gond nélkül...

Pls help!

(#438) Totyi

Totyi
(őstag)

Közeleg a nyár és a gépem az amúgy is meleg szobába még melegebbet csinál.Ezért gondoltam átviszem a másik szobába,de ott én nem tudok gépezni.
Egyszóval:a monitorom maradna ahol van,a gép átkerülne a másik szobába.Nagyjából 6-7 méter távolságra kerülne a moncsi a géptől.
Kérdés:lehet-e monitor hosszabító kábelt venni és milyet érdemes,mennyiért?Ha kapható,akkor mennyire rontja a képet ezen a távolságon?Nem árt a gépnek?

(#439) Temerti válasza Totyi (#438) üzenetére

Temerti
(tag)

Szia, vga hosszabbító tuti van, de abból minőségit kell venni, mert zajos lehet a kép ha ócskát veszel. Nekem ez a tapasztalatom...

(#440) Totyi válasza Temerti (#439) üzenetére

Totyi
(őstag)

Te mennyivel toldottad meg?Mekkora az a méret,ami még nem okoz zajosságot?
Árlistán,amit az első oldalon kidobott a gogle a 7,5 méteres 6000 huf! :Y

[Szerkesztve]

(#441) axlrose32 válasza VaZso (#433) üzenetére

axlrose32
(fanatikus tag)

Szerintem tele van forrasztási hibákkal!
Pécsi szervizes:írd be a google-ba ,hogy távjavítás,ott nyiss egy új témát,hogy olcsó és megbízható szervizest keresel!

(#442) VaZso válasza axlrose32 (#441) üzenetére

VaZso
(senior tag)

Köszi, a távjavítást megnézem.

A forrasztási hibákat a jelenség miatt mondod, vagy a Fujitsu-Siemens monitorokra jellemző?
(Egyébként most nézem - a monitor kb. 4 éves és néhány hónapos, elég intenzív használat mellett.)

Az az igazság, hogy édesapámnak megvan a jogosítványa a javításhoz, csak nem monitorra specializálta magát. (Néhányat javított azért.)
Mindenképpen először ő fogja szétszedni, csak rá kell vennem valamikor. (Ezért keresnék hozzá rajzot.)

(#443) csapos2

csapos2
(PH! addikt)

Üdv mindenkinek!
Nemrég vettem egy samsung 940N típusú TFT monitort, előtte egy LG 900B CRT monitorom volt. A CRT után a TFT rettenetesen bántóan vibrált, na mondom, ha ez a TFT akkor ismét bevásároltam. Kiderült, hogy a kábeltévé miatt földhurok keletkezik és emiatt van a vibrálás. Ez orvosolható az antenna kábel kihúzásával, vagy lehet egy kütyüt beiktatni, ami megszűri(vagy mit csinál) a zavart. A gond az, hogy a net is ugyanettől a szolgáltatótól jön, kábelen. Így nem tudom teljesen elszeparálni a kábelt a géptől. Ezért még mindig vibrál egy kicsit a monitor.
A kérdésem az, hogy ez a vibrálás, vagy az ami okozza, árthat e a monitornak?

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#444) Rive válasza csapos2 (#443) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A szolgáltatónak kérés esetén kötelessége beiktatni a megfelelő leválasztót/szűrőt. Még az internet és a TV szétválasztása elé.

A gond az, ha mégsem a kábelen jön a zavar, hanem valahol helyben keletkezik :D

(#445) csapos2 válasza Rive (#444) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

Amint kihúzom a kábelt megszűnik minden gerjedés és vibrálás, ebből gondolom, hogy csak az lehet. Persze lehet, hogy rosszul.
Hogyan lehet megállapítani azt, ha mégsem a kábel a gond?
Azt, hogy a szolgáltató köteles betenni leválasztót/szűrőt, az tuti? Mert akkor bemegyek és kiverem a balhét :D

(#446) Rive válasza csapos2 (#445) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogyan lehet megállapítani azt, ha mégsem a kábel a gond?
Beteszik a leválasztót/szűrőt, és minden marad a régiben :DDD

Viccen kívül: a kábel legyen bedugva, és a többi, kábelre csatlakozó eszközt kezdd el kihuzogatni a hálózatból. Ha csak a kábel és számítógép maradt, és még mindig vibrál, akkor irány a szolgáltató.

(#447) csapos2 válasza Rive (#446) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

Ühüm, köszönöm a segítséget, végizongorázom akkor mégegyszer, bár már sokszor végihúzgáltam mindent, amikor az erősítő gerjedésének okát kerestem.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.

(#448) hitman,

hitman,
(senior tag)

Üdv mindenki!!!
Most telepitettem fe a Warcraft3-at és amikor elinditom akkor a moncsi elkezd kattogni és elmegy a kép de a játék az megy mert hallom a zenét meg tudok lépkedni a menüben de nem látok semmit mi lehet a baj?
A gépem biztos nem baj mert nem egy P2-es.(az adataimnál)

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#449) Temerti válasza hitman, (#448) üzenetére

Temerti
(tag)

Ha kilépsz akkor nincs gond a moncsival?

(#450) hitman, válasza Temerti (#449) üzenetére

hitman,
(senior tag)

Akkor nincs!

[Szerkesztve]

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.