najo nekem az F4 biosz az mindig lefagyott meg mittomén ugyhogy visszatoltam a F3mat.
ctrlf1re valami advanced csipszet ficsörök jönnek elö ha jol látom.más nem.az mirejo?
[Szerkesztve]
Asd?

najo nekem az F4 biosz az mindig lefagyott meg mittomén ugyhogy visszatoltam a F3mat.
ctrlf1re valami advanced csipszet ficsörök jönnek elö ha jol látom.más nem.az mirejo?
[Szerkesztve]
Asd?
memóriaidőzítési,frekvenciás megoldások jönnek elő a Crtl+F1 egyidejű lenyomására.
szóval milyen beállításokkal,htt,ht,szorzó,ram freki,időzítés,stb. próbálkoztál?
Thermal Throttling van a biosodban,hamár így ismered? ha találsz ilyet,tedd disabled-re és próbáld ki úgy.
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

ja közbe át irtama hozzászolást mer mégis elöjött valami
csak nem azok amiket mások is irtak, mer nekem szorzo m,eg freki meg feszültség állitások alapba benn voltak
400as ramom van szoval. 2/1,83 ra osztottam le és emeltem a fsb-t addig amig a memoria 200on nem lett.ht-t visszavettem 4re, meg 3mon is probáltam, szorzo 10es.. feszemelés nemvolt. eccer attam neki 1,55 voltot akkor elindult egyszer.de windozrestartnál már meg akadt
Asd?

és mit csinál aza thermal throttling?
Asd?

meg láttam olyat hogy err94 enh ---> ez milehet? ezt disable-re kéne rakni nem?
Asd?
''ja közbe át irtama hozzászolást mer mégis elöjött valami csak nem azok amiket mások is irtak, mer nekem szorzo m,eg freki meg feszültség állitások alapba benn voltak''
Benne vannak más lapokban is.
''400as ramom van szoval. 2/1,83 ra osztottam le és emeltem a fsb-t addig amig a memoria 200on nem lett.ht-t visszavettem 4re, meg 3mon is probáltam, szorzo 10es.. feszemelés nemvolt. eccer attam neki 1,55 voltot akkor elindult egyszer.de windozrestartnál már meg akadt''
Pedig így szemre jólnéz ki a próbálkozásod.azt a thermal throttling-ot nemprbáltad megkeresni?
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet
Errata 94 enhanced. GA-K8N51GMF lapomban is van ilyen.fingom sincs,mit jelent.

na oké. ezzela lappal másoknak is vannak tuning gondjaik.
http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php/topic/41/135.html itt olvasgattam
mindjárt jövök kiprobálom a dolgot
Asd?

naaa fasza eddig jo. most alapfeszen elindult 219 es fsbnél
mer álitgattam a memoriákkal ahogy irtták a forumon.
multkor meg csak 1,55 volton ment ennyit és csak egyszer
Asd?
na végre,Haladás VSC

na még megproszálom alapfeszen a 232 fsb-t hátha megy
amugy mennyit szoktak menni ezek a procik alapfeszen?
Asd?

naaa de fasza. figyedmá. 2/1.66 oszto
242 fsb 2420 mhz

1,4 volton elöször befagyott a vindoz de most 1,5ön jonak tünik
Asd?

uuuuuuuu szandrába annyit csinál mint 1 athlon fx3 vagymi 3,4 giga 
Asd?

az normális hogy ha a proci 2 gigán megy akkor ugyanannyi ponot kapok 3dmark05be mint ha 2420 mhzen megy?
Asd?
Hát,pl. Steven-nek az e6-os 3000+-os Venice-je alapfeszen ment 9x300-at.
sztem 240-250-es FSB 10x szorzó mellett elvárható
3dm05-öt nemnagyon használom,de elméletileg a nagyobb fsb miatt (is) több pontot kellene kapnia. nem nagyságrendekkel többet de 1-200 ponttal többet.

hát alap videokari orajelen 50 ponttal kaptam többet csak.
meg huzottnál is kb 70nel
Asd?
proci+vga alapon esetében kapsz 50ponttal kevesebbet és húzott proci és/vagy vga esetén meg 70 -nel többet

alap proci plusz alap vga = 3662
alap proci pluszt huzott vga = 4285
huzott proci plusz alap vga =3720
huzott proci plusz huzott vga = 4350
Asd?
ahám.szeressük a részletes infókat... 
sztem reális.nagyjából.ha nagyon aggaszt,dobd be a 3dm05 topikba,további véleményezésre

jovan
kösszszsz.majd még megproszálom mi a vége a procinak.meg biosba vmit autorol átálitottam 1T re (memoria) és 1000 ponttal többet ad sandrába a memory benchmarkba
Asd?
Command Rate. elég sokat dob a rendszer teljesítményén,ha bírják a ramjaid az 1T-t.

igy tuningolva 2T-n el sem indult
forumon olvastam hogy csak 1T vel lehet tuningolni
ugy tünik h birják.pedig sima gagyi samsung
Asd?
talán fordítva 2T=jobb tuning...hú,de spongyolán fogalmazva

A 3dmark05 a videókártyára megy rendesen, a 2003-asban volt nagyobb hangsúllyal a proci. A memóriaidőzítésekkel variálni érdemesebb, nálam ott jöttek elő a plusz pontok.
igazad van,szűk időzítéssel lehet ellensúlyzni valamelyest az alacsonyabb ramfrekit.

Hi Emberek!!!
Nekem egy K8NS Ultra 939-s alaplapom van ami kb 1 hét múlva eladásra kerül....
Nagyon jóó lap,csak géppark frissítés lesz....
Ha v.kit érdekel, írjon a rudiaszarvas@tvn.hu email címre.....
THX

nem itt kéne piacolni.azér van rá külön topik.
amugymeg énis eladom az epox8rda3+ lapomat.ha vkit érdekel...
Asd?

nektek nincs gond a giga lapotokkal vagy valami?
uj biosokat probálta vki? tuning hogy megy?
Asd?

Erre most mit lehet mondani, ha vissza olvasol kiderül 
Egyébként az enyém megy rendesen. Tunig pedig nem igazán akar menni a bios-ból. 10 MHz-el megemelem az FSB-t és resetel a gépem, már a biosnál. Hiába veszem vissza a memóriát, emelem a feszt, tök mind1 neki. De ha már elindul az xp akkor az easytune nevű csodával meg tudom emelni az fsb-t 240-re úgy, hogy a memót visszaveszem 333-ra, tök stabil, órákat játszhatok vele meg minden. A probléma ott jön, amikor újra indítom a gépet és megadom, az easytune-nak, hogy töltse be auto módon az emelést, rögtön megfagy az egész gépem. Ha erre van valakinek 5lete.
------------------------------------------------------------

Üdv Mindenkinek!
Tudnátok valami könyvet ajánlani,amiből normálisan meg lehet tanulni gépet összerakni,teljesen az alapoktól kezdve?Szeretném önállóan cserélni a gépemen a hardver cuccokat!
Köszi!
Totya

kezdetnek az alaplap kézikönyve tökéletesen megteszi... 
a többi jön magától, és a kérdezés itt a PH-n sem árt, senkinek nem harapták le a fejét miatta.. 
Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy); Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC ajtó melyik oldalán vagy...

nekem pont fordítva van: bios-ból megy, easytune fagy 
egyébként ha biosba tuningolsz, visszaveszed a ht szorzót is?

legfeljebb ha nem a megfelelő topikba írta ![;]](/dl/s/v1.gif)
én is pont így tapasztaltam.kerülöm is az Easy Tune-kat,mint macska a forró hősugárzót.. 

Igen, próbáltam visszavenni azt is a memóriát is de nem megy. Nem fagy, csak újraindul folyamatosan a biosnál. Pedig már a legfrissebb van fent 
[Szerkesztve]

figyelj a ht szoroz 2* esre vedd vissza.a memoria idözitéseket meg ne hagyd auto-n.
igy menni fog
Asd?

ja és nyomj egy ctrl+f1 et bioszba és ott az advanced chipset ficsöröknél állicsd 1T re vag 2Tre a izét.
nekem meg annyi a bajom hogy az idözitést ha visszaveszem 2,5 röl 3ra akkor nem indul a gép
találkozott vki ilyennel? a nagyobb fsb elérése miatta akarom visszavenni.400as samsung memoria
Asd?

Nekem is samsung 400-as memó van benne (2x512) és 2.5 3 3 7-en megy 1T-nél. De ezt az 1T 2T dolgot még kipróbálom.

ha bírja az 1T-t, akkor ne eröltesd...
gyorsabb, mint 2T-ben.. 
Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy); Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC ajtó melyik oldalán vagy...

Nincs valakinek ilyen lapja: GA-K8N Ultra-9, amin megy a tunning, leírhatná, hogyan csinálta.

1Tben lehet hogy gyorsabb viszont nekem a nagyobb fsb a lényeg, amit ugyebár lassabb idözitésekkel lehet elérni...amugy ceTTel voltam
2001-12-23 22:29, azaz 3556 napja

de nekem pont ilyen van.az a helyzet hogy nagyon fos bios van ehhez a laphoz szoval megkell várni amig kijön 1 használhato.tuningolj vindoz alol én is ezt teszem.pl clock gen nevü progi tökéletes rá.

jah elnéztem, nekem k8nf9 ultra van de nemsokban különbözik
ugyan az a csipszet van rajt csak a tiéd fullosabb picit.

Ezt a clockgen progit már én is leszedtem, le is tesztelem, csak fejezzem be a melót az gépen, nem szeretném ha elhasalna.

szedd le a memtestet is. és fsb-emelés után futtasd ugy 20 percig. ha nemjelez hibát emelhetsz tovább.biosba azér adhatsz +feszta procinak

Eddig a 3dmark-ot küldtem rá, ha nem fagyott meg jónak ítéltem.

jo azis de az elég rövid idejig tart
neveddd tutira

és hol tartasz amugy?hány mhz?