Sziasztok!
A Gigabyte K8NXP SLI Tulajok segitségét kérném!
Pár hete frissitettem a biost az uj F11 biosra, de csak most vettem észre, hogy a Robust Grapics Booster-t lebutitották nem lehet manuálisan állitani a VGA GPU és RAM sebességét!
Nem tudom, hogy más használta-e ezt az opciót, de én szerettem mert nagyon kényelmes volt innen húzni a 6600 GT-t csak beállitottam a százalékokat és már ment is nem kellett a VGA biosába belenyulni, vagy a Windowsba állitgatni.
Tudtok erre valami megoldást, vagy csak én vagyok béna.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Vikipizsama
(kvázi-tag)

Balage85
(tag)
Hali!
Rivával nem próbáltad? Nekem is F11em van, de mondjuk én azzal húzom, és tök jó.

Vikipizsama
(kvázi-tag)
Ezt akartam elkerülni, hogy windowsos progival keljen beállitani a sebességet, de ha elmondod, hogy a rivával hogy kell akkor megprobálom.

Kiskutya
(őstag)
hi!
Gigabyte k8nf9-ultra lapot akarok venni, mivel ultra úgy gondoltam hogy kezeli a sata2-t de a gigabyte oldalán csak sata-t ír most akkor kezeli vagy nem?
hmm...

morp
(fanatikus tag)
az sata2 lesz (3gb/s)

Balage85
(tag)
[link]
Itt részletesen le van írva, ennél jobban én se tudnám elmondani. 

Kiskutya
(őstag)
ok! thx
hmm...

Lala6
(őstag)
GA-K8N Pro SLI lapom van jelenleg.
Szerintetek érdemes lenne lecserélni K8NXP SLI-re? Én nézegettem, hogy mivel tud többet , de ez nem győzött meg. 3000+ procit használok benne, tuningolni nem szoktam. Érdemes?
Konfigom: http://lala.digiportal.hu

Balage85
(tag)
Sztem nem érdemes, kivéve ha nem akarsz rákötni 8 sata-s vinyót. 
Első ránézésre ebben különbözik, és a DPS-ben, de ha elég a 4 sata, én nem cserélném le.

Locutus
(senior tag)
GA-K8NSC-939 lapról mik a tapasztalatok?
+/- ?
Menne bele egy 3000+ A64, 2x512 samsung ddr400, sblive, adaptec raid, meg egy Leadtek AGP6600GT..
www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

Tas
(kvázi-tag)
Udv!
Vettem egy Giga s754es lapot, de a proci korul nincs semmi amire felfogathatnam a ventit. Normalis dolog, hogy nem kaptam hozza? Sztem kellene lennie a csomagban... 

rollins
(őstag)
Melyik s754-es giga lap, mert van többféle is (én eddig 3-at tudok). Szerintem se normális hogy nincs ott felfogató.

glacious
(őstag)
Ha használtan vetted és a zelőző tulaj zalmannal használta, akkor természtes, hogy nincs rajta, kérd el tőle.
Ha boltban vetted, vidd vissza és cseréltesd ki, mert hiányos.

Tas
(kvázi-tag)
k8vt880 v2.0
Boltban vettem. Fene egye meg oket 
OK, akkor jol sejtettem. A giga honlapjan szereplo kepen is van felfogato keret. Kicsit ciki, mert egy ismerosnek pakoltam volna ossze a masinat. Szetszedtem a regi gepet pakolnam be a cuccost aztan nezem, hogy mire fogatom fel a hutot
. Ismet mehetek meg 1 kort 
Tanulsag: manapsag mindent meg kell nezni, amit veszel hiaba dobozos es bolti...
8I-PE775-G hez honnan lehet leszedni bios frissitést?

morp
(fanatikus tag)

ESP
(fanatikus tag)
Na...
Túl vagyok életem első BIOS-flessén... 
F11 és minden oké...
Annyi lenne a kérdésem a K(NXP-sli tulajoktól (vagy bárki hozzáértőtől), hogy lehetséges-e alap gond a kingmax HC 500-as memókkal???
*60@120 pulzus alapfeszen*

modd3r
(senior tag)
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Gigabyte GA-8IPE1000 (Rev 4.x) lapot, amibe beleraktam egy darab Kingmax 1Gb (400MHz)-es modult.
Ugye a lap Dual Channel-es.
A kérdésem az, hogy érdemes-e belerakni mellé kettő darab (nem teljesen egyforma) 256 (333MHz)-es modulokat?
Sajnos a memók amúgy is 266-on futnak az FSB miatt. (PIV-2GHz Nothwood(a))
Nos?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nokia Lumia 710 - We love Windows Phone

muxi-muxi
(fanatikus tag)
Rakd be, a windows kevesebbet fog swapolni. Azt viszont megemlítem hogy így is single channel marad, mert; 1: három ram trónol a gépedben. 2: ha két 256-os ram dualban is menne, az egyedülálló csík miatt akkor is single-t választ a lap. Dualban tehát csak a 256-osok mennének a maradék ram nélkül.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

muxi-muxi
(fanatikus tag)
Tegnap vettem, itt: [link] 17160-ért. Ajánlani tudom csak, bár a biosa tényleg fapados...
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

ESP
(fanatikus tag)
Cimbim HC gondjai megszűntek...hülye volt a gyerek és 1-3 slotba nyomta őket 
Amúgy a bios-flash után nyeltem egy szépet...leírom, hogy kacagjatok:
-nemmegy a játék/vinnyog a lapom/tele a windóz
-bios-flash
-újraindít (aho írja) és még fülsüketítőbb vinnyogás
-kész vagyok (gondolom a lapom is)
-elem ki, kocsmáig el, két sör legurít, fél doboz cigi elpörköl, haza
-uzsgyi fel elem be
-ima
-bekapcs
És tutti!!! F11 -tyűazannya mondom de nagy spíler lettem
-cod2 izzít
-tdm ezerrel
-egyszer csak vinnyog... 
-na mondom ez kész...(hosszú sípolások, mint egy kib*szott sziréna -> a lap könyve valami cpu/kúlingfán errorról habrigált)
-végső elkeseredés: ízitún
És basszus ez a mocsok az alaplapi bípörre volt lőve (a reinstall miatt) és ez visított nekem...
Tudvalevő az egyik 12-es ventim (sys) jeladója elég ratyi és mindíg beriaszt miatta...
Nos ennyi...látjátok...majdnem nyitottam egy topikot: ''procit vennék'' címmel, mire ez a sz*r kiderült...
Jó lap...jó proci, csak az ízituna fejlesztőivel ne kerüljek össze... 

Dragbajnok
(tag)
Hi remélem valaki tud segíteni.
Az lenne a gond hogy:
Új konfig s939 3000+(Venice,E6) Gigabyte k8nxp sli lap 2×512 Geil Value ram
Amikor még nem voltak meg a ramok akkor a procit kipróbáltam 2800MHz is stabil volt
egy 256-os 333MHz-es rammal persze rendesen visszaosztva most pedig hogy beleraktam a Geileket Dual chanelba 1MHz el se lehet feljebb vinni a proci vagy a mem órajelét.Próbáltam hogy visszaosztom megint de úgysem indult.nemtom mi lehet a baj.
Lehet hogy ez a dualchanel baszottbe neki?

ESP
(fanatikus tag)
Milyen biosod van? csak nem az F6-tal kiadott alap?
Ha igen told fel az újabbakat szép sorban és próba cseresznye...

Dragbajnok
(tag)
F9-es volt rajta mikor vettem de most az F11-es

Dragbajnok
(tag)
Na megtaláltam a probléma megoldását visszaolvastam a topikban és láttam másnak is volt ilyen problémája de ő megoldotta Win-ből és ez nekem is bejött BIOSban beállítom a HT szorzót 4-re + adok egy kis feszt a procinak a többit pedig a CLOCK gen nevű programmal csinálom winben és így ATOMSTABIL 2400MHz-en is 

Balage85
(tag)
Sztem ha a HT-t visszaveszed 3-ra akkor feszemelés nélkül is megy tovább, nekem legalábbis ment. Stabil, és a ht szorzó miatt se vettem észre teljesítményvisszaesést. 2 hónapja használom minden gond nélkül. 

ESP
(fanatikus tag)
Nos...
Mint mindíg ismét egy újabb problemoval sz*pok...
Giga K8NXPsli (F11 bios) és induláskor megáll a procihűtő venti...
Utána elindul ismét, de ez aggasztó...
Venti kaputt?
A vezérlője szarakodik?
C&Q, vagy mi a sz*r???

Balage85
(tag)
A CnQ kilőve, mivel az csak a windowsba működik.
Mikor áll le? Amikor a biosba tudnál belépni, vagy windows boot-kor?

ESP
(fanatikus tag)
Simán a boot után...egy sípszó oké és után elkezd vinnyogni...

Motion_Blur
(PH! félisten)
Soha többé nem lesz Giga lapom. Nekem 2 hetet bírt ki, van akinek fél órát, másnak 2 hónapot.
De a közös az, hogy MINDENKINEK meghalt!! 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Balage85
(tag)
A smart fan be van állítva? Nincs 5letem.
Motion: nekem a másik giga lapom már több mint 1 éve megvan, ez meg már 3 hónapja. Nekem semmi bajom nincs vele, mondjuk ettől még neked lehet. 
(#782) Tibicsoki82 válasza Motion_Blur (#780) üzenetére

Tibicsoki82
(fanatikus tag)
Még szerencse, hogy 2 év garis az enyém is! 
Kíváncsi vagyok az ''újjászületett'' lapom mennyit fog bírni, bár ez most jobbnak tűnik! (ez már legalább felismeri mindig az eszközöket induláskor) 
Kóstold meg, megéri!

Dragbajnok
(tag)
Hi csak azt akarom kérdezni hogy neked Bios-ból engedi a procit húzni vagy te is csak winből tudod húzni?

Balage85
(tag)
Nekem enged mindent a bios-ból, mivel nem sok jót hallottam a win-ből való húzásról, ezért azt meg se próbáltam. 
(#785) Motion_Blur válasza Tibicsoki82 (#782) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)
Nem tudom, hogy mi lesz, ha megkapom a másik lapot...szerintem adom is el.
Bár az pozitívum, hogy nagyon jó helyen van a proci foglalat (K8NS) és sinám rámegy a 12-es Primecooler hűtés 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Krapy
(kvázi-tag)
Hello!
Tudja valaki hogy lehet e Asus 9600 pro videokártyára zallman ventit rakni!?
Irjatok!!!
ASTRA 4 ever

Dragbajnok
(tag)
Nálam ez úgy ment hogy amíg nem volt meg minden a konfighoz (csak egy 256 MB ddr333
as ram)akkor rendesen lehetett húzni Biosban is mikor beleraktam a 2×512 DDR 400 Geil-eket akkor 1 MHz miatt is rinyál hogy túl van húzva és ha 1800 MHz-ről 1900MHz-re húzom akkor egyből ki is fagy.
Na ez miért van?

Motion_Blur
(PH! félisten)
Ezt mégis hogyan képzelted??
Itt a megfelelő topik: [link]

Motion_Blur
(PH! félisten)
Egyébként az hogy lehet, hogy kezdetben a lapom bírta a 290-es FSB-t, utána meg csak 275-ön volt stabil?
Eddíg csak Asus és Abit lapjaim voltak, azokkal sokkal jobban meg voltam elégedve 

glacious
(őstag)
Nagyon jól megtervezett kis lap, semmi sem lóg a légáramlás útjába
Szerintem túlhúztad, Én nem merem 800-as HT felett járatni, de nem mondom, hogy ezért halt meg.

glacious
(őstag)
HT szorzót állítsd 3-ra, ramot pedig úgy oszd vissza, hogy 400 alatt maradjon tuning közben, mert ahogy emeled az fsb-t úgy nő a ramfreki is.

Motion_Blur
(PH! félisten)
Nem húztam túl, ha húzva volt, akkor 271-es FSB-vel ment (proci 2167MHz-en).
Biztos, hogy nem ezért halt meg, ezért nem szabad meghalnia 
nemtom, a gigabyte lapok, amiket eddig láttam, antituningosak voltak 
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

Balage85
(tag)
Jó kérdés. 
Mint már korábban mondtam, hogy nálam a HT 3x-ra van állítva. Ha arra teszed úgy se engedi? Nekem simán vitte.

Boyfish
(senior tag)
hi srácok valaki tudna nyilatkozni ezen alaplapról Gigabyte GA-8I915P Dual Graphic?
''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

glacious
(őstag)
A bios miatt sajnos, mert kicsit bénán post-ol akár 1MHz-es tuningnál is, az enyém.
[Szerkesztve]

Popeti
(újonc)
Üdv nektek!
Vásároltam egy új Gigabyre K8NF9-Ultra Socket939 ATX lapot.
Socket939 AMD Athlon 64 / 64 FX /64 X2
nVidia nForce4 Ultra chipset, FSB 2000Mhz, 4 GB Dual Channel PC3200/2700/2100/PC1600 DDR SDRAM, DUAL BIOS
3xPCI, 1xPCI Express x16, 2xPCI Express x1, 2xUDMA66/100/133 Bus Master IDE, 4xSerial ATA, RAID, 10xUSB 2.0, 3xIEEE1394
1P/1S, PS/2 bill/egér, ALC850 audio, Cicada 8201 Gigabit LAN, ATX
A gondom az, hogy a dual Ram nem akar menni rajta. 2 db 512-es PC3200-as Ram van benne, de csak singe channel módban műxik. Próbáltuk más Rammal is (ami az adott gépben dual módban remekül működött) az alaplapomban az is csak a singe módot tudja.
A lappal lehet a hiba, mert a biosban sem tudtak vele állítani semmit?
Szerintetek? 

Balage85
(tag)
A kézikönyvben le van írva, hogy ha 2 rammal próbálkozol melyik slotba kell tenni, hogy dualba menjenek. Ezt így csináltad?
Közben megnéztem a képét, az enyém is majdnem ugyanilyen. Mind2 ramot 1 színűbe tetted?
[Szerkesztve]

Popeti
(újonc)
Próbáltuk az összes lehetőséget. Sőt az elején nem is akart menni a ramokkal, de aztán sikerült, igaz csak single módban. Ha ''rossz'' helyre tettük be, azonnal sípolt a lap és el se indult.
nekem is ilyen lapom van... tuningot felejtsd el 
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/