Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) Fido01 válasza >Borisz< (#450) üzenetére

Fido01
(fanatikus tag)

kossz nekemis 3200+ os vience lesz benne :DD

"Keresem a fájdalmat, hogy minden nap legyõzhessem"

(#452) Helvir

Helvir
(tag)

Sziasztok, bruttó 50e melyik a legjobb Gigabyte lap szerintetek, ami hosszú távon is megállja a helyét, és fejleszthető később?? Előre is köszi

(#453) Fido01 válasza Helvir (#452) üzenetére

Fido01
(fanatikus tag)

hat az attol fugg mire kell ha tuningra ilyemsire mindnekepp erdemes NXP-s lapot venni (ami tenyleg 50 K koruli ertek ) ha egy atlag hasznaltra kell (na itt ugye a kerdes hogy SLi kell vagy nem) akkor szerintem nemszabad 50ezret kolteni ra ha nem hazsnalod ki a tuninglehtoseget (bar most inkabb AMD 939 e slapokat neztem sry ha nem az kell)

(#454) Sn00k válasza Balinov (#449) üzenetére

Sn00k
(őstag)

A gépben mit csinál?
Valami port, annyit vágok....

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#455) Sn00k válasza Fido01 (#453) üzenetére

Sn00k
(őstag)

a 939-esek között, az nForce 4 ultrából, van 3 modell (gigáná)
Azok között, akkor a K8NXP a legjobban tunningolható?
Lehet mondjuk annyira , mint egy Abitot ebben a kategóriában?

Azért, mert majd én is akarok venni 64-hez deszkát, és szeretnék azért tunningolni is, de a gigabyte a legszimpibb (szal most is abban gondolkodom a vételnél.;]

Amúgy nem tud(sz)tok, valami teszt oldalt, ahol 939-es deszkák nForce 4 ultra chippesek versengenek?

[Szerkesztve]

(#456) Fido01

Fido01
(fanatikus tag)

tesztetek nemtudok igazsag szerint en ezt az arkategoriat nem neztem alaplapbol az NXP-sek biztos tudnak valmit (hat ugye az az hogy lehet + V ot adni )

(#457) Balinov válasza Sn00k (#454) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

igen,egy port,csatlakozó típus. elméletileg akár hdd,optikai egységek pc-vel való összekötésére is használható (pl. ViPower csinál firewire külső 3,5''-os hdd racket)
javarészt azonban pl. digitális kamerák pc-vel való összekötésénél szokták használni (pl. én is). ha jól emléxem 480mbit/s max sávszélességet tud ez a csati,amit az usb1/2-vel ellentétben például kameráról vágatlan DV AVI pc-re történő áthúzását gyorsan és kényelmesen meg lehet oldani.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#458) Sn00k válasza Balinov (#457) üzenetére

Sn00k
(őstag)

Oké, így már OK
Ha a tiéden , már IEEE 1394b van , akkor az 900mbit/s körül tud.

A másik amit nem vágok az a Fireware, ennek ugye semmi köze a tűzfalhoz?

(#459) Balinov válasza Sn00k (#458) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem,dehogyis firewire=IEE1394B amire te gondolsz tűzfal az a firewall.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#460) Sn00k válasza Balinov (#459) üzenetére

Sn00k
(őstag)

Oké mostmár képbe vagyok... :D
Annyi minden van már, hogy néha keverem a szezont a fazonnal... :DDD

(#461) Balinov válasza Sn00k (#460) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hát,néha én is belekveredek,mint majom a hózentrógerba.

Más: K8NS tulajok, tegyétek fel a 9/22-i F17-es biost. Megéri! Elég markánsan átfazonírozták a biost,és most már, lekopogom gyorsan, nem szarja le a bios,amit beállítasz memóriaidőzítéseket.

(#462) daa-raa válasza Sn00k (#458) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

IEEE 1394: 400Mbit/s csatornánként.
IEEE 1394b: 800Mbit/s csatornánként.
USB 1.x: 12Mbit/s root hub-onként.
USB 2.x: 480Mbit/s root hub-onként.

Magyarán: USB esetén minden rákötött eszköz ugyan azon a sávszélességen osztozik. IEEE1394-nél minden rákötött eszköznek rendelkezésére áll a portonként dedikált sávszélesség. Ha konkrétan és tisztességesen össze akarnánk hasonlítani a két szabványt, akkor így kelene írni: USB2.x: 480Mbit/s/root hub, IEEE1394: 1200Mbit/s/root hub, IEEE1394b: 2400Mbit/s/root hub!

A dedikált sávszélesség miatt előnyösebb az IEEE1394 pl háttértárakhoz, mivel ha USB-re kötöd ugyanazt és mellette még valamit, akkor össze-vissza fog ingadozni a sebesség, míg az IEEE1394-nél nem.

A FireWire elnevezés az Apple Computer, az iLink a Sony bejegyzett védjegye. Ezeket az elnevezéseket csak az ő eszközeik esetén lehet(ne) használni! Minden más esetben IEEE1394.

Si vis pacem, para bellum.

(#463) Sn00k válasza daa-raa (#462) üzenetére

Sn00k
(őstag)

Thx a részletes leírást...;)

(#464) daa-raa válasza Sn00k (#463) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Annyit elfelejtettem odaírni, hogy az IEEE1394 root hub 3 portos, az USB root hub 4.

Si vis pacem, para bellum.

(#465) VargaI

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

hi
k8ns tulajok: mennyire hangos a chipset hűtője? egy passzív zalman elég a chipsetre?
köszi

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#466) Balinov válasza VargaI (#465) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

haangos? K8NS-en passzív borda van.

(#467) Balinov válasza daa-raa (#462) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez igen, ez egy korrekt hsz volt! :R

(#468) VargaI válasza VargaI (#465) üzenetére

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

akkor hibás a kép a gigabyte honlapján?
Bővebben: link
mindkettőnél megy venti tápvezeték az alaplapra

[Szerkesztve]

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#469) Balinov válasza VargaI (#468) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

khm.. az k8ns ultra meg k8nsc... én a sima K8NS-ről mondtam,hogy passzív

(#470) Balage85

Balage85
(tag)

Hali!

Mennyire várható a közeljövőben a K8NXP-SLI-nél jobb Gigabyte lap megjelenése?
Ebbe ugye belemegy a DDR2-es mem?

(#471) Sir Riccio válasza Balage85 (#470) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AMD nem használ DDR2 -es RAM-okat /jelenleg/ és várhatóan ki is hagyja azt!
(memória vezérlő a prociban!!!)

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#472) Balage85 válasza Sir Riccio (#471) üzenetére

Balage85
(tag)

Akkor pl. neked is sima DDR Ramod van? 512/566 sima DDR?

(#473) Balage85

Balage85
(tag)

Ááá, én ezt nem értem. De nem is találok olyan memóriát, ami 400-asnál nagyobb, de nem ddr2-es. Az mért jó, ha a memvezérlő a prociban van?

(#474) sakto

sakto
(senior tag)

sziasztok! na megvan az ujj konfigom:
GA-K8Nultra9 nF4ulra,3500+,2x1gb ram,,,,,,
az lenne a kérdésem hogy hogy tudnék egy kicsi+ még belöle kihozni??? eddig is AMD-m volt de valahogy nem igazodom ki a biosban HT? meg 5x szorzo? meg mitom én??? mit hova álitsak??:B:B
ja meg egy kicsit kevésnek tartom az everest értékeket 45xx-19xx

(#475) Sn00k

Sn00k
(őstag)

Sir Riccio!

Ezt most már énse vágom, ha mondjuk van egy NF4 ultra chipsetes 939-es deszkám, akkor abba nem tudok tenni pl: 533, 667 mhz-es ddr 2-es ramokat?
Csak sima 400mhz-es DDR-eket?:U

(#476) Sn00k válasza sakto (#474) üzenetére

Sn00k
(őstag)

Ha ennyire nem vágod a tunning dolgokat, akkor szerintem, kérd meg az egyik ismerösődet, hogy segítsen neked belerázodni a dolgok sűrűjébe... :DDD

Bár a DUAL BIOS nagyon c00L...nem tudod elbaszni :C;]

(#477) sakto válasza Sn00k (#476) üzenetére

sakto
(senior tag)

na de mégis:B:B
a régi lapomnál beállitottam a 2800+ barcinál a szorzot 11x200 ra kis fesz ram 400ra azt szevasz.... itt meg visszaosztás meg ht meg amit irtam mésgis egy kis egitség hol mit állitsak....lécci lécci:C

[Szerkesztve]

(#478) Sn00k válasza sakto (#477) üzenetére

Sn00k
(őstag)

Én segítenék , de nem tudok :(

Nézd a leírásomat, milyen géppel nyomom...

Én még a régi rendszer tagjaihoz tartozom :Y

Majd bizti segít neked valaki, aki a tiédhez hasonló 939-es rendszerrel küldiEZERREL... :DDD

(#479) Sir Riccio válasza Balage85 (#472) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nos akkor szép sorjában:
''Akkor pl. neked is sima DDR Ramod van? 512/566 sima DDR?'' IGEN.

''De nem is találok olyan memóriát, ami 400-asnál nagyobb, de nem ddr2-es. Az mért jó, ha a memvezérlő a prociban van?''
Nézz körül jobban, jóegynéhány DDR RAM tipus kapható kishazánkban, Kingmax, Adata, Corsair, stb. Egyszerü nincs szükség a ''bővitett'' alaplapi csippkészletre, eredmény: gyorsabb memória elérés.

[Szerkesztve]

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#480) Sn00k válasza Sir Riccio (#479) üzenetére

Sn00k
(őstag)

sima ddr-ből 566mhz-es a max?
Az egyébként nálam is müxene?

(#481) Sir Riccio válasza sakto (#474) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''+,2x1gb ram,,,,,,'' Milyen??? 333-as? 400-as? 500-as? 566-os? netán 600-as??? Milyen márka milyen tipusa???

(#482) Sir Riccio válasza Sn00k (#475) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tömören nem, (DDR2-est nem kezeli) viszont bármilyen DDR ramot beletehetsz, akár 600-ast is.

(#483) Sir Riccio válasza Sn00k (#480) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kishazánkban ismereteim szerint a 600-as a ''legnagyobb'' természetesen ez nem jelenti azt hogy a jobb gyártók sikerültebb példányai nem mennek lényegesen ez felett, az enyyém 566-os létére stabilan fut 630-640-en, mig a fiam 600-asai elérik a 670-et.

(#484) Sn00k

Sn00k
(őstag)

Thx Riccio!
Mostmár legalább ezzel tisztába vagyok...
939-es amd deszkák, csak sima DDR rammal mennek.. jó tudni:D

(#485) Sn00k

Sn00k
(őstag)

Riccio még annyit had kérdezzek , és ezzel lezárom ezt a témát, főleg ,hogy nem ebbe a topicba való :DDD

Szal szerinted , melyik ésszerűbb?

Venni pl: 533, vagy 600mhz-es DDR ramot és ezt beletenni a gépbe
vagy
beletenni 400mhz-est, de abból egy jó tuningolhatót, aminek bitang az időzítése...?

Tehát kisebbet, jóbb időzítéssel?:U
vagy
Nagyobbat, gyengébb időzítéssel?:U

(#486) Füly válasza matteo_szg (#443) üzenetére

Füly
(fanatikus tag)

Szijja,
Közben már megvettem a lapot:)
De van egy kis bajom..Nem tudod, hogy mitől lehet az, hogy van egy sata2es vinyom, erre felraktam a rendszert, ezzel még nincs is baj, de amikor rádugom a cuccra a régi sata1-es vinyom is akkor ha másolni akakrok róla vagy csak vmit megnézni nagyon belassul a cucc még kiis fagy, van olyan hogy a windows se tölt be amikor az a vinyo bevan dugva:F
Nem tudod véletlenül, hogy mitől lehet?

'' 'Cause money makes the world go 'round and the panties drop.'' -- Warren G

(#487) Sir Riccio válasza Sn00k (#485) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''Szal szerinted , melyik ésszerűbb?''
Mint minden, ez is leginkább pénz függő, tehát attól függ mekkora öszeggel gazdálkodhatsz?
A legjobb ha nevesebb gyártók magasabb órajelü példányait járatod szigorubb időzités mellett, természetesen ezen gyártók ( Corsair, OCZ, Geil, Adata,) alacsonyabb órajelü példányai is képesek lazább időzités mellett magasabb órajelre, és ugyanez igaz az OEM példányokra, bár utóbbiak esetében ez pusztán szerencse kérdése, semmint elvárható tény.

(#488) jepeto

jepeto
(tag)

hali srácok ven egy nagy gondom van nekem egy

Gigabyte GA-K8NF-9
1gb infineon
6600gt
chaftec 450w táp
3200+wicseszer magso 64 em és nem tudom tuningolni némi tanácsot adjatok léccy
mert nagyon fontos lenne
mert ha nem jönn össze akkor elado lesz a lap
:C:C:C:C:C:C:C

jepeto

(#489) sakto válasza Sir Riccio (#481) üzenetére

sakto
(senior tag)

hali! Adata 1024\400 és ebböl ketö... dualba megy!

(#490) eziskamu

eziskamu
(PH! addikt)

Valamelyikőtök találkozott-e hasonló problémával?

(#491) matteo_szg válasza Füly (#486) üzenetére

matteo_szg
(fanatikus tag)

hmmm...
ilyen tapasztalatom sajnos nincsen, mivel nálam a rendszer SATA2-es vinyón van...a fontosabb dolgok meg egy PATA-s Seagate-n..

Amúgy milyen vinyók ezek pontosan? Milyen BIOS van a lapban? És milyen drivert használsz?

jupiiii

(#492) McW1

McW1
(lelkes újonc)

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy a ga-k8nxp-sli lapnál a Cool&Quiet opciót hogy lehet engedélyezni? Biosban nem találtam ilyet (F9), ezek szerint automatikus? Amd cpu driver fel, energiaellátás csökkentett módba, ennyi? Köszi

Azt hiszed, hogy mit gondolsz?

(#493) Sir Riccio válasza McW1 (#492) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szó szerint!

(#494) Endroo

Endroo
(újonc)

Szevasztok, mit tudtok nekem mondani a Gigabyte GA-K8NF-9 alapról? Egy másik alaplapon gondolkozom: Asus A8NE pci-x. Melyik a jobb ? Lenne hozzá egy 3000+ venice!

-=|Endroo|=-

(#495) Gryzlee

Gryzlee
(újonc)

Sziasztok!

Most szántam rá magam hogy vegyek egy Gigabyte K8NUltra9 S939 nForce4 PCIE lapot és belevaló procit. A nagy dilemmám az hogy nem tudom milyen video kártyát kéne vennem. Ati, N-vidia, vagy esetleg valami gigabyte kártyát? Tudnátok segiteni? Előre is köszi. :R http://prohardver.hu/pics/s/rl.gif

(#496) porker válasza Endroo (#494) üzenetére

porker
(lelkes újonc)

Nagyon sok tapasztalatom nincs, de stabil, jó kis ketyerének tűnik.
Én egy 3200-es Venicet hajtok benne - az újabb steppinggel - nem húztam semennyire - nem szokásom, de úgy látom van tartaléka - és így alapjáraton alig 35 Celsius-os a proci. Kapott fél giga Kingmax ramot és egy Giga-Byte RX80128-as PCE Ati kártyát.
Szerintem nagyon nem fogsz ezzel mellé lőni (igaz ez az Asus-ra is) jó a support - még évek múlva is lehet drivereket találni a cég honlapján - 3 év a gari. Több lapot nyúztam már ebből a márkából és eddig csak 2 ment ''tönkre'' (egyikbe beleállítottam egy csavarhúzót, a másikról meg levettem a chipset aktív hűtését, aami nélkül ugyan ment, de néha fagyott).
Nem kifejezetten tuning márka - bár akinek ilyen szándéka van, az egy kicsit utánajárhatna a tudásának; pl. BIOS főmenüben CTRL+F1 - et nyomva egy csomó új beállítási opció tűnik elő!! - viszont marha stabil

(#497) porker válasza McW1 (#492) üzenetére

porker
(lelkes újonc)

A kérdésem az lenne, hogy a ga-k8nxp-sli lapnál a Cool&Quiet opciót hogy lehet engedélyezni? Biosban nem találtam ilyet (F9), ezek szerint automatikus? Amd cpu driver fel, energiaellátás csökkentett módba, ennyi?

Automatikus, de azért vannak feltételek:
Windows ME vagy W2K esetén ez a driver kell: [link]

Windows XP esetén legalább SP2-őre van, W2003 eetén pedig az SP1-re van szükség

(#498) porker válasza eziskamu (#490) üzenetére

porker
(lelkes újonc)

''Valamelyikőtök találkozott-e hasonló problémával?''

Nekem korábban táp okozott ilyen problémát. Lássuk be, hogy manapság egy ilyen konfignak a 300W-os táp - mégha DTK is - kissé kevés. Ha már elindul akkor semmi gond, általában gond nélkül megy - ha előfordul véletlenszerű újraindulás, akkor még inkább lehet gyanakodni, igaz akkor már memória hibára is - de bekapcsoláskor kicsit kevés ez a teljesítmény. ... Én 4 éve használok 360W-os Enermaxot, azzal még gondom nem volt, de Chieftecet - ugyanilyen teljesítménnyel - már le kellett cseélnem erősebbre.

(#499) orkester

orkester
(senior tag)

Sziasztok!

Mikor kikapcsolom a Gigabyte K8N-Sli pro lapom, akkor az (optikai) egerem tovább világít. Meg az usb-n a joystickom is...stb. Mintha továbbra is adna feszültséget a perifériáknak. Mondjuk a bill. nem világít. Ez hiba?

Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24.

(#500) porker válasza orkester (#499) üzenetére

porker
(lelkes újonc)

Nem

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.