kossz nekemis 3200+ os vience lesz benne 
"Keresem a fájdalmat, hogy minden nap legyõzhessem"

kossz nekemis 3200+ os vience lesz benne 

Sziasztok, bruttó 50e melyik a legjobb Gigabyte lap szerintetek, ami hosszú távon is megállja a helyét, és fejleszthető később?? Előre is köszi

hat az attol fugg mire kell ha tuningra ilyemsire mindnekepp erdemes NXP-s lapot venni (ami tenyleg 50 K koruli ertek ) ha egy atlag hasznaltra kell (na itt ugye a kerdes hogy SLi kell vagy nem) akkor szerintem nemszabad 50ezret kolteni ra ha nem hazsnalod ki a tuninglehtoseget (bar most inkabb AMD 939 e slapokat neztem sry ha nem az kell)

A gépben mit csinál?
Valami port, annyit vágok....
----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

a 939-esek között, az nForce 4 ultrából, van 3 modell (gigáná)
Azok között, akkor a K8NXP a legjobban tunningolható?
Lehet mondjuk annyira , mint egy Abitot ebben a kategóriában?
Azért, mert majd én is akarok venni 64-hez deszkát, és szeretnék azért tunningolni is, de a gigabyte a legszimpibb (szal most is abban gondolkodom a vételnél.![;]](/dl/s/v1.gif)
Amúgy nem tud(sz)tok, valami teszt oldalt, ahol 939-es deszkák nForce 4 ultra chippesek versengenek?
[Szerkesztve]

tesztetek nemtudok igazsag szerint en ezt az arkategoriat nem neztem alaplapbol az NXP-sek biztos tudnak valmit (hat ugye az az hogy lehet + V ot adni )
igen,egy port,csatlakozó típus. elméletileg akár hdd,optikai egységek pc-vel való összekötésére is használható (pl. ViPower csinál firewire külső 3,5''-os hdd racket)
javarészt azonban pl. digitális kamerák pc-vel való összekötésénél szokták használni (pl. én is). ha jól emléxem 480mbit/s max sávszélességet tud ez a csati,amit az usb1/2-vel ellentétben például kameráról vágatlan DV AVI pc-re történő áthúzását gyorsan és kényelmesen meg lehet oldani.
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Oké, így már OK
Ha a tiéden , már IEEE 1394b van , akkor az 900mbit/s körül tud.
A másik amit nem vágok az a Fireware, ennek ugye semmi köze a tűzfalhoz?
nem,dehogyis firewire=IEE1394B amire te gondolsz tűzfal az a firewall.
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Oké mostmár képbe vagyok... 
Annyi minden van már, hogy néha keverem a szezont a fazonnal... 
hát,néha én is belekveredek,mint majom a hózentrógerba.
Más: K8NS tulajok, tegyétek fel a 9/22-i F17-es biost. Megéri! Elég markánsan átfazonírozták a biost,és most már, lekopogom gyorsan, nem szarja le a bios,amit beállítasz memóriaidőzítéseket.

IEEE 1394: 400Mbit/s csatornánként.
IEEE 1394b: 800Mbit/s csatornánként.
USB 1.x: 12Mbit/s root hub-onként.
USB 2.x: 480Mbit/s root hub-onként.
Magyarán: USB esetén minden rákötött eszköz ugyan azon a sávszélességen osztozik. IEEE1394-nél minden rákötött eszköznek rendelkezésére áll a portonként dedikált sávszélesség. Ha konkrétan és tisztességesen össze akarnánk hasonlítani a két szabványt, akkor így kelene írni: USB2.x: 480Mbit/s/root hub, IEEE1394: 1200Mbit/s/root hub, IEEE1394b: 2400Mbit/s/root hub!
A dedikált sávszélesség miatt előnyösebb az IEEE1394 pl háttértárakhoz, mivel ha USB-re kötöd ugyanazt és mellette még valamit, akkor össze-vissza fog ingadozni a sebesség, míg az IEEE1394-nél nem.
A FireWire elnevezés az Apple Computer, az iLink a Sony bejegyzett védjegye. Ezeket az elnevezéseket csak az ő eszközeik esetén lehet(ne) használni! Minden más esetben IEEE1394.
Si vis pacem, para bellum.

Thx a részletes leírást...

Annyit elfelejtettem odaírni, hogy az IEEE1394 root hub 3 portos, az USB root hub 4.
Si vis pacem, para bellum.
hi
k8ns tulajok: mennyire hangos a chipset hűtője? egy passzív zalman elég a chipsetre?
köszi
Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
haangos? K8NS-en passzív borda van.
Ez igen, ez egy korrekt hsz volt! 
akkor hibás a kép a gigabyte honlapján?
Bővebben: link
mindkettőnél megy venti tápvezeték az alaplapra
[Szerkesztve]
Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
khm.. az k8ns ultra meg k8nsc... én a sima K8NS-ről mondtam,hogy passzív

Hali!
Mennyire várható a közeljövőben a K8NXP-SLI-nél jobb Gigabyte lap megjelenése?
Ebbe ugye belemegy a DDR2-es mem?
AMD nem használ DDR2 -es RAM-okat /jelenleg/ és várhatóan ki is hagyja azt!
(memória vezérlő a prociban!!!)
Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

Akkor pl. neked is sima DDR Ramod van? 512/566 sima DDR?

Ááá, én ezt nem értem. De nem is találok olyan memóriát, ami 400-asnál nagyobb, de nem ddr2-es. Az mért jó, ha a memvezérlő a prociban van?

sziasztok! na megvan az ujj konfigom:
GA-K8Nultra9 nF4ulra,3500+,2x1gb ram,,,,,,
az lenne a kérdésem hogy hogy tudnék egy kicsi+ még belöle kihozni??? eddig is AMD-m volt de valahogy nem igazodom ki a biosban HT? meg 5x szorzo? meg mitom én??? mit hova álitsak??

ja meg egy kicsit kevésnek tartom az everest értékeket 45xx-19xx

Sir Riccio!
Ezt most már énse vágom, ha mondjuk van egy NF4 ultra chipsetes 939-es deszkám, akkor abba nem tudok tenni pl: 533, 667 mhz-es ddr 2-es ramokat?
Csak sima 400mhz-es DDR-eket?

Ha ennyire nem vágod a tunning dolgokat, akkor szerintem, kérd meg az egyik ismerösődet, hogy segítsen neked belerázodni a dolgok sűrűjébe... 
Bár a DUAL BIOS nagyon c00L...nem tudod elbaszni 
![;]](/dl/s/v1.gif)

na de mégis

a régi lapomnál beállitottam a 2800+ barcinál a szorzot 11x200 ra kis fesz ram 400ra azt szevasz.... itt meg visszaosztás meg ht meg amit irtam mésgis egy kis egitség hol mit állitsak....lécci lécci
[Szerkesztve]

Én segítenék , de nem tudok 
Nézd a leírásomat, milyen géppel nyomom...
Én még a régi rendszer tagjaihoz tartozom 
Majd bizti segít neked valaki, aki a tiédhez hasonló 939-es rendszerrel küldiEZERREL... 
Nos akkor szép sorjában:
''Akkor pl. neked is sima DDR Ramod van? 512/566 sima DDR?'' IGEN.
''De nem is találok olyan memóriát, ami 400-asnál nagyobb, de nem ddr2-es. Az mért jó, ha a memvezérlő a prociban van?''
Nézz körül jobban, jóegynéhány DDR RAM tipus kapható kishazánkban, Kingmax, Adata, Corsair, stb. Egyszerü nincs szükség a ''bővitett'' alaplapi csippkészletre, eredmény: gyorsabb memória elérés.
[Szerkesztve]
Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

sima ddr-ből 566mhz-es a max?
Az egyébként nálam is müxene?
''+,2x1gb ram,,,,,,'' Milyen??? 333-as? 400-as? 500-as? 566-os? netán 600-as??? Milyen márka milyen tipusa???
Tömören nem, (DDR2-est nem kezeli) viszont bármilyen DDR ramot beletehetsz, akár 600-ast is.
Kishazánkban ismereteim szerint a 600-as a ''legnagyobb'' természetesen ez nem jelenti azt hogy a jobb gyártók sikerültebb példányai nem mennek lényegesen ez felett, az enyyém 566-os létére stabilan fut 630-640-en, mig a fiam 600-asai elérik a 670-et.

Thx Riccio!
Mostmár legalább ezzel tisztába vagyok...
939-es amd deszkák, csak sima DDR rammal mennek.. jó tudni

Riccio még annyit had kérdezzek , és ezzel lezárom ezt a témát, főleg ,hogy nem ebbe a topicba való 
Szal szerinted , melyik ésszerűbb?
Venni pl: 533, vagy 600mhz-es DDR ramot és ezt beletenni a gépbe
vagy
beletenni 400mhz-est, de abból egy jó tuningolhatót, aminek bitang az időzítése...?
Tehát kisebbet, jóbb időzítéssel?
vagy
Nagyobbat, gyengébb időzítéssel?

Szijja,
Közben már megvettem a lapot
De van egy kis bajom..Nem tudod, hogy mitől lehet az, hogy van egy sata2es vinyom, erre felraktam a rendszert, ezzel még nincs is baj, de amikor rádugom a cuccra a régi sata1-es vinyom is akkor ha másolni akakrok róla vagy csak vmit megnézni nagyon belassul a cucc még kiis fagy, van olyan hogy a windows se tölt be amikor az a vinyo bevan dugva
Nem tudod véletlenül, hogy mitől lehet?
'' 'Cause money makes the world go 'round and the panties drop.'' -- Warren G
''Szal szerinted , melyik ésszerűbb?''
Mint minden, ez is leginkább pénz függő, tehát attól függ mekkora öszeggel gazdálkodhatsz?
A legjobb ha nevesebb gyártók magasabb órajelü példányait járatod szigorubb időzités mellett, természetesen ezen gyártók ( Corsair, OCZ, Geil, Adata,) alacsonyabb órajelü példányai is képesek lazább időzités mellett magasabb órajelre, és ugyanez igaz az OEM példányokra, bár utóbbiak esetében ez pusztán szerencse kérdése, semmint elvárható tény.

hali srácok ven egy nagy gondom van nekem egy
Gigabyte GA-K8NF-9
1gb infineon
6600gt
chaftec 450w táp
3200+wicseszer magso 64 em és nem tudom tuningolni némi tanácsot adjatok léccy
mert nagyon fontos lenne
mert ha nem jönn össze akkor elado lesz a lap

jepeto

hali! Adata 1024\400 és ebböl ketö... dualba megy!

Valamelyikőtök találkozott-e hasonló problémával?

hmmm...
ilyen tapasztalatom sajnos nincsen, mivel nálam a rendszer SATA2-es vinyón van...a fontosabb dolgok meg egy PATA-s Seagate-n..
Amúgy milyen vinyók ezek pontosan? Milyen BIOS van a lapban? És milyen drivert használsz?
jupiiii

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a ga-k8nxp-sli lapnál a Cool&Quiet opciót hogy lehet engedélyezni? Biosban nem találtam ilyet (F9), ezek szerint automatikus? Amd cpu driver fel, energiaellátás csökkentett módba, ennyi? Köszi
Azt hiszed, hogy mit gondolsz?
Szó szerint!

Szevasztok, mit tudtok nekem mondani a Gigabyte GA-K8NF-9 alapról? Egy másik alaplapon gondolkozom: Asus A8NE pci-x. Melyik a jobb ? Lenne hozzá egy 3000+ venice!
-=|Endroo|=-

Sziasztok!
Most szántam rá magam hogy vegyek egy Gigabyte K8NUltra9 S939 nForce4 PCIE lapot és belevaló procit. A nagy dilemmám az hogy nem tudom milyen video kártyát kéne vennem. Ati, N-vidia, vagy esetleg valami gigabyte kártyát? Tudnátok segiteni? Előre is köszi.
http://prohardver.hu/pics/s/rl.gif

Nagyon sok tapasztalatom nincs, de stabil, jó kis ketyerének tűnik.
Én egy 3200-es Venicet hajtok benne - az újabb steppinggel - nem húztam semennyire - nem szokásom, de úgy látom van tartaléka - és így alapjáraton alig 35 Celsius-os a proci. Kapott fél giga Kingmax ramot és egy Giga-Byte RX80128-as PCE Ati kártyát.
Szerintem nagyon nem fogsz ezzel mellé lőni (igaz ez az Asus-ra is) jó a support - még évek múlva is lehet drivereket találni a cég honlapján - 3 év a gari. Több lapot nyúztam már ebből a márkából és eddig csak 2 ment ''tönkre'' (egyikbe beleállítottam egy csavarhúzót, a másikról meg levettem a chipset aktív hűtését, aami nélkül ugyan ment, de néha fagyott).
Nem kifejezetten tuning márka - bár akinek ilyen szándéka van, az egy kicsit utánajárhatna a tudásának; pl. BIOS főmenüben CTRL+F1 - et nyomva egy csomó új beállítási opció tűnik elő!! - viszont marha stabil

A kérdésem az lenne, hogy a ga-k8nxp-sli lapnál a Cool&Quiet opciót hogy lehet engedélyezni? Biosban nem találtam ilyet (F9), ezek szerint automatikus? Amd cpu driver fel, energiaellátás csökkentett módba, ennyi?
Automatikus, de azért vannak feltételek:
Windows ME vagy W2K esetén ez a driver kell: [link]
Windows XP esetén legalább SP2-őre van, W2003 eetén pedig az SP1-re van szükség

''Valamelyikőtök találkozott-e hasonló problémával?''
Nekem korábban táp okozott ilyen problémát. Lássuk be, hogy manapság egy ilyen konfignak a 300W-os táp - mégha DTK is - kissé kevés. Ha már elindul akkor semmi gond, általában gond nélkül megy - ha előfordul véletlenszerű újraindulás, akkor még inkább lehet gyanakodni, igaz akkor már memória hibára is - de bekapcsoláskor kicsit kevés ez a teljesítmény. ... Én 4 éve használok 360W-os Enermaxot, azzal még gondom nem volt, de Chieftecet - ugyanilyen teljesítménnyel - már le kellett cseélnem erősebbre.

Sziasztok!
Mikor kikapcsolom a Gigabyte K8N-Sli pro lapom, akkor az (optikai) egerem tovább világít. Meg az usb-n a joystickom is...stb. Mintha továbbra is adna feszültséget a perifériáknak. Mondjuk a bill. nem világít. Ez hiba?
Minden apróhirdetésem: http://href.hu/x/787m ** PSN & Steam ID: orkester ** X360 Gamertag: orkesterUK ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24.