Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) szilchi válasza >Borisz< (#295) üzenetére

szilchi
(őstag)

Na,ez már felismeri az alaplapomat.De akkor is 70 fokot ír ki a CPU-ra.És sok helyre adatok helyett annyit ír,hogy [Evaluation].:F.Pl.:bővítőhelyek,Hyper Transport órajele..meg még sok másnál.

Ja és nem csinál memória-sebesség teszteket?Mert ha rákattintok az olvasás tesztre,vagy bármelyik másikra,akkor csak egy kész táblázatot ad ki,de nem méri az én memóriám sebességét.

[Szerkesztve]

Kawasaki---Let the good times roll

(#302) szilchi válasza szilchi (#301) üzenetére

szilchi
(őstag)

Evaluation=próbaverzió...már rájöttem:)

(#303) >Borisz< válasza szilchi (#302) üzenetére

>Borisz<
(kvázi-tag)

Regisztrálni kéne,
de nem mondhatom meg hogyan :DDD de szerintem rájössz :D

'' izé''

(#304) dpetiba

dpetiba
(fanatikus tag)

Most tervezem a vásárlását a K8NSC-939 lapnak. Valaki fel tudna világosítani mit jelent az hogy HyperTransport 1600 MHz? Ez elég, vagy kevés? Hogyan kell számolni itt a szorzókkal és hogyan kell számolni akkor a proci sebesség szorjával?:FBocs, de mostanában nemm vagyok képbe ezekkel. Plíz valaki help! Köszi

(#305) almi válasza dpetiba (#304) üzenetére

almi
(senior tag)

Hát én sem nagyon értek ezekhez de kb:pl Athlon 64eknél a TH az 1000Mhz.Ez úgy jön ki hogy 5*200.Ügye az FSB-je minden a64 nek 200.És ha a procit húzni akarod/az FSB-t állítani/Akkor a HT-t lejjebb kell venned mert akkkor már nem 5*200 ügye hanem pl 5*250 és ez már túllépi AZ 1000 Mhz-t.Szal a HT szorzóját leveszed 4 esre a prociét felhúzod 250-re és 4*250 = 1000 .Hát kb ennyi.

(#306) Syro

Syro
(újonc)

Nektek mi a véleményetek a Gigabyte GA-8IPE1000es alaplapról? Szerintem nem rossz de szeretném ha valaki olyasmi is elmondaná a véleményét aki egy kicsit jobban ért hozzá mint én :D

Ahogy alakítod a jelent úgy formálod a jövőt... Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk, a pesszimista szerint ez lehet hogy igaz

(#307) Andrew64

Andrew64
(újonc)

Üdv!

Athlon64 +3000 soc939-es procihoz ajánljatok lécci egy megbizható GB alaplapot, PCI-E-est. Árban 20-30e.-körülit.

köszi

(#308) sentinel

sentinel
(fanatikus tag)

Gigabyte K8NSC-939 lapot vettem tegnap. Összeraktam. Minden mükszik faszául, csak reggel bekapcsoláskor sokáig (előző konfighoz képest) szenved a gép a felállással. Bekapcsoláskor a Power Led későn kezd kigyulladni és utána kezd csak el indulni a gép. Elötte meg csak ellenörizgeti a CD-romokat csak, de nincs még kép. Ez természetes? Reseteléskor már rendesen gyorsan áll föl. A feszültségek rendbe, tápom márkás.

Rapido de AMD estas la vivo...

(#309) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok, gigabyte K8NS tulajoktól kérdezném,hogy nektek melyik biossal engedi manual módba a ram időzítéseit állítani a lap? úgy vettem észre,hogy a stabil F13-al hiába állítok be a 2,5-3-3-7 2T helyett pl. 3-3-3-8-2T,baszik rá,hogy mi van a biosba beállítva.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#310) Lala6 válasza sentinel (#308) üzenetére

Lala6
(őstag)

szvsz rendben van ez. Mit jelent a sokáig? 10mp vagy 2perc?

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#311) rollins válasza Balinov (#309) üzenetére

rollins
(őstag)

Szia! F11 -gyel pl. úgy marad ahogy beállítom.

(#312) Balinov válasza rollins (#311) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi Rollins,akkor nincs más hátra,mint előre,akarommondani vissza. gyárilag ugyis az volt benne. Ha nem probléma,elküldenéd nekem mélbe az F11-es biost,lehet,hogy már nincs meg otthonka.?

üdv
Balinho

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#313) rollins válasza Balinov (#312) üzenetére

rollins
(őstag)

Persze. Menyire sűrgős? Mert csak délután tudom küldeni.

(#314) sentinel válasza Lala6 (#310) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

a régi athlon xp az egyböl amikor bekapcsoltam kezdett felállni. Ez meg néha (50-50%) az elején csak a cd-romokat pörgetgeti, power led se világít, majd 5-6 mp múlva kezdi el azt, amit a régi egyböl. Tudom nem sok idő, de parázok nehogy a lap legyen szar. Valamikor egyböl bejön minden amikor bekapcsolom. Szóval passz. lehet hogy rossz az alaplap?

(#315) Lala6 válasza sentinel (#314) üzenetére

Lala6
(őstag)

Az enyémnél is kell várni kicsit, mire bekapcsolja a monitort. Szerintem nem lesz ott gond.

(#316) Balinov válasza rollins (#313) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi,nem sürgős,ha délután eltudod az adataimnál található mélcimre küldeni,az bőven okés.

Te egyébként a Clawhammer 2800+adat mennyire tudod kihajtani ebben a lapban?

(#317) Balinov válasza sentinel (#314) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hoppá, nálam is csinál olyat,hogy miközben feláll a windows,valamiért megáll pár mp-re és csak annyi látszik,hogy a DVD-Rw ledje fel-felvillan,mintha vmit keresne a meghajtóba. és fogalmam sincs,hogy mit is kereshet.

(#318) rollins válasza Balinov (#312) üzenetére

rollins
(őstag)

Elküldtem mégis. De ezt a http://global.giga-byte.com -ról szedtem.
Hogy meddig megy a proci? Öszintén: nem tudom. 240 fsb -vel próbáltam ''csak'', biztos ment volna feljebb, de a ramok miatt az aszinkron hajtásnak nem látom értelmét.

[Szerkesztve]

(#319) Balinov válasza rollins (#318) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi,hogy én mekkora sügér vagyok,csak a ''more'' gombra kéne kattintani és láss csodát,elérhető az összes eddigi bios a laphoz.sry,hogy feleslegesen ugráltatlak.

(#320) sentinel válasza Balinov (#317) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

Nekem nem win felállása közben csinálja ezt. Közvetlenül a bekapcsolás után. És nem mindig(fele-fele arányba az indításokkor)

(#321) Balinov válasza sentinel (#320) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

bevallom őszintén lövésem sincs,hgoy nálad mér csinálja. pláne ,hogy nem mindíg.
nekem legalább állandóan ez a ''tünet'' . Igazából az én esetem nem zavar.

(#322) Sir Riccio válasza Balinov (#317) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószinüleg a boot prioritást nem változtattad meg, tehát CD-ről DVD-ről szeretne boot-olni. Állitsd át Hard disc-re.

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#323) Balinov válasza Sir Riccio (#322) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

alap a boot sequence átállítása. hdd,cd-rom,flopy. ezekre van most belővel,meg úgy általába,kivéve mikor unalmas perceimbe ujrarakom az xp-t.:D

(#324) kingdave

kingdave
(újonc)

Hello,

Nemrég vettem egy Gigabyte K8NE alaplapot egy SATA-s winyóval.
Tudna valaki abban segíteni, hogy hogyan tudok erre a SATA-ra win98-at feltenni. A winyó még tök üres. A gond az, hogy amíg nincs SATA driver betöltve addig nemlátja a boot lemez a winchestert.
Nagyon kéne a segítság.

Üdv,

Kingdave:
:Y

(#325) Lala6 válasza kingdave (#324) üzenetére

Lala6
(őstag)

Szerintem nem fog menni ezzel a lappal/procival a win98, de majd kijavítanak, ha tévedek.

(#326) Balinov válasza Lala6 (#325) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

rémlik a rídmibe,hogy win2k/xp only..

(#327) kingdave válasza Lala6 (#325) üzenetére

kingdave
(újonc)

Szerintetek ezek szerint csak sima ATA winyóval működne a dolog?

(#328) Balinov válasza kingdave (#327) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hát,elképzelhető.sajnos én is csak tippelni tudok,mert nekem is sima PATA vinyóm vagyon.

(#329) almi válasza kingdave (#327) üzenetére

almi
(senior tag)

TEdd fel először az XP-t.Aztán ted fel a SAta Drivert.Utána Formázd le az XP telepítővel azt a partíciót FAT32-re ahova tenni akaro a WIN 98at.És gó.

Lehet hogy hülyeség de én tuti kipróbáltam volna :D

(#330) Balinov válasza almi (#329) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látszik,hogy Dryman rokona vagy..micsoda elmés megoldás.

(#331) kingdave válasza almi (#329) üzenetére

kingdave
(újonc)

Azért nem akartam semmiképpen XP telepítéssel kezdeni mert akkor függni fog egymástól a 2 rendszer és én szeretném ezt kiküszöbölni v.melyik boot managerrel.

(#332) Sir Riccio válasza almi (#329) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak az ötlet egyetlen ponton hibádzik, mégpedig abban hogy nem megvalósitható. Ugyanis az XP után,- mivel fejlettebb, ujjabb oprendszer, nem lehet Win 98-at telepiteni. Forditott sorrendben ez elvileg lehetséges, ammennyiben a HDD-n 2db aktiv partició van, előbb telepitendő a Win 98, majd ezt követően az XP létrehoz egy boot-manager-t, de ezt is reménytelennek tartom, mivel a64-hez nincs megfelelő driver támogatás Win 98-Me -re. ( USB, Firewire problémák )

Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu

(#333) Sn00k

Sn00k
(őstag)

Hi!

Valaki világosítson fel please mi a különbség
GA-K8NXP-9 (nforce 4 ultra)
GA-K8N ULTRA-9 (nforce 4 ultra)

Néztem a gigabyte oldalát , de még a tudásuk is ugyan az...

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#334) Sir Riccio válasza Sn00k (#333) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Felszereltség: a GA-K8N Ultra-9 hez képest további 4db SATA, *Bundle DPS & WPKG WLAN card (DPS = Dual POwer System,--- WPKG WLAN card =vezeték nélküli Lan kártya tartozék)
*Supports MIB2, stb.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#335) Sn00k válasza Sir Riccio (#334) üzenetére

Sn00k
(őstag)

aham.. tehát egy egyszerű felhasználónak még sok felesleges dolog +-ba...
Szerintem akkor a GA-K8N Ultra-9 et simán tanácsolhatom havernak..
THX Riccio!

(#336) Sn00k

Sn00k
(őstag)

Látom azért te is elég gyenge géppel szaladgálsz... ;]
Gondolom eléggé akad az explorered, mikor 3-4 ablak meg van nyitva, mi ?:D

(#337) daa-raa válasza Sir Riccio (#334) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Lehet én tévedek, de az Ultra-9-en is 8 SATA van! (Pontosabban 4 SATA+ 4 SATAII) Márpedig ha én tévedek, akkor a Gigabyte viszont hazudik:Bővebben: link!!!

Si vis pacem, para bellum.

(#338) szilchi

szilchi
(őstag)

Valaki el tudná mondani,hogy hogyan tudnám elérni,hogy ne csak windowsból tudjak tuningolni,hanem biosból is.Mert eléggé uncsi mindig ezzel kezdeni.Nálam biosból max 5Mhz-et lehet húzni 9x200-as beállításnál és 10Mhz-et 8x200-as beállításnál.Mert végülis utóbbbin akarom használni.Úgy ment a procim 1,45V-on 2200Mhz-et(8x275) és a ram 220Mhz-et.De most mindig 210-ről feltornászni 275-re minden gépindulás után...

(#339) Sir Riccio válasza daa-raa (#337) üzenetére

Sir Riccio
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bizonyára ebben én tévedtem elnéztem valamit, azonban atöbbi ''ül'', és gondolom ha nem tévedtem volna akkor sem lenne különösebb jelentősége hogy 4 vagy 8 SATA.

(#340) almi válasza kingdave (#331) üzenetére

almi
(senior tag)

Hát jó! csak egy Tipp volt..........
De valahogy ezen az úton elindulva még lehet valami a dologból ahogy Riccio is írta...

Balinov: Örülök hogy tetszett az elmés megoldásom :D:D:D

[Szerkesztve]

(#341) >Borisz< válasza daa-raa (#337) üzenetére

>Borisz<
(kvázi-tag)

Nekem ilyen alaplapon van és bizony 8 SATA, úgy ahogy mondád :DD

'' izé''

(#342) Cucli™

Cucli™
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Szeretném az alaplapomat frissíteni. (Gigabyte K8NS-939.) jelenleg egy F2es bios van rajta de leszedtem az uccsó F7es drivert. Azt szeretném kérdezni ,h miként kell frissíteni? még nem csináltam ilyet. leszedtem az F7es drivert és most kaptam 3 filet: Autoexec.bat,flash891,k8ns-939.f7. ezekkel most mit kell csinálni?

All your lies are coming true. All freedom is lost. ALL HOPE IS GONE.

(#343) szilchi válasza Cucli™ (#342) üzenetére

szilchi
(őstag)

Miért nem windows alól flashelsz az @Bios-al?Amúgy ezeket egy bootolható floppyra kell felmásolni és arról indítani a gépet.Majd mehet a flashelés.

(#344) szilchi válasza szilchi (#338) üzenetére

szilchi
(őstag)

Erre valaki?.....vagy A64-nél nem lehet azt csinálni,mint Intelnél,hogy biosba megadom a tuning-beállításokat és attól kezdve azzal megy a gép?:F

(#345) Cucli™ válasza szilchi (#343) üzenetére

Cucli™
(kvázi-tag)

uh. kicsit szájbarágósabban pls. nagyon lámi vagyok ezekhez :B

(#346) Cucli™ válasza szilchi (#343) üzenetére

Cucli™
(kvázi-tag)

ÁÁÁÁ nagyon köszi a @BIOS 5letet. bevált :)

(#347) >Borisz< válasza Cucli™ (#342) üzenetére

>Borisz<
(kvázi-tag)

Cucli, megkérdezhetem, hogy mért akarsz BIOS-t flashalni? Tényleg csak kíváncsiság :))

'' izé''

(#348) Cucli™ válasza >Borisz< (#347) üzenetére

Cucli™
(kvázi-tag)

mert az f2es gány volt. csomó mindent nem tudott még. nem lehetett memó időzitéseket állítani stb. most lehet már azt is :D

(#349) >Borisz< válasza Cucli™ (#348) üzenetére

>Borisz<
(kvázi-tag)

Akkor azt hiszem nekem is le kell cserélnem, Köszi :DD

'' izé''

(#350) Balinov válasza szilchi (#344) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szilchi,nyugodj meg a64-nél is a biosból szoktunk elsődlegesen tuningolni.

Én 1 dologra tudok gyanakodni,ami 5-10mhz-et enged csak felfele.az pedig a thermal throlttling. Giga lapoknál bios default nem látszik ez az opció, a CRtl+F1 lenyomásával előjön egy plusz menü,ahol be tudod lőni az agp aperture-t,thermal throttlingot, HT szorzót, ram órajelet,időzítéseket, commandrate-t nagyjából minden gigabyte lapnál, természetesen alaplapt válogathatja,hogy milyen beállítás van még benne,vagy maradt ki. Valami bios beállítás lesz,az tutit,mert ha win alól tudsz tuningolni,akkor a lap maga nem akadálya a tuningnak. Apropó: win alól milyen progival tuningolsz?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.