Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#2001) Vagtam válasza LordDarkness (#1995) üzenetére

Vagtam
(tag)
LOGOUT blog

Netezéshez konkrétan miért is van szükséged nagyobb teljesítményre :F
Ha elindítasz valami komoly alkalmazást ne aggódj marad az FSB :C

..csak a szorzó megy lejebb ;]

[ Szerkesztve ]

Az Ojjektum a vízbű veszi ki a zoxigént, teccikérteni?

(#2002) LordDarkness válasza Vagtam (#2001) üzenetére

LordDarkness
(senior tag)

Úgy akartam írni csak ezek szerint nem úgy ment át hogy ez tetszik benne. Csak ha tuningolom akkor nem csinál olyat hogy ez a dolog nem működik mert ha jól tudom a CNQ ha szorzót emelek akkor kikapcsol.

Rock Katona

(#2003) kircipeti

kircipeti
(senior tag)

Hi!

Nincs meg valakinek osszegyujtve, hogy mit jelentenek az egyes betuk a Gigabyte alaplapok tipusjelzeseben? Olyanokra gondolok, hogy ha van benne L betu, akkor nincs rajta FireWire, ha van benne R betu, akkor van raid tamogatas.

http://tinyurl.com/kircip

(#2004) tomi12345

tomi12345
(újonc)

hello szertnék húzni a gépemen vármint a procin meg a vgan ha megéri :D de inkább a procin a ramon nem igen mert ugy tom h az nem igen birja az ijet
szal van egy gigabye:Gigabyte GA-EP43-S3L
és egy core 2 es e7300 asom szertném feltolni 3.5 ghz de valahogy nem akarja felnyomni szal fel tom huzni 3.1 re de akkro meg kikapcsol game közben a régi conroe 1333 kis kaki valfel tudtam tolni 3.8 ra ugy gondolom vmit biosba kell am bios trüköket meg tippeket elfogadok a pc express es menü ahol 15 ig lehet meni az mi :D
x:Poma118
msn:lost118@citromail.hu
vga:MSI 4850 T2D512 OC EDITON

[ Szerkesztve ]

(#2005) vergilx

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

Hali srácok!
Van egy Giga ep45-ds3 alaplapom.
Mikor tuningolni akarom a procit(ph!-s kollega segítségével),beállítom az értékeket,feszültségek stb,akkor ugye kikapcsol a gép,majd vissza,de nem bootol be,hanem még1x kikapcsol és vissza.
Ha ekkora belépek a biosba,kiirja hogy a boot folyamat nem hajtható végre,mert az órajel vagy feszültség meg lett változtatva.
ez ellen mit csináljak?

(#2006) Barney™ válasza vergilx (#2005) üzenetére

Barney™
(fanatikus tag)

Állítsál be olyan tuningot, amit el is bír a géped..

My SSD is faster than your HDD

(#2007) szacsee válasza vergilx (#2005) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Először:

áramtalanít
cmos clear
elem ki
elemtartó érintkező összezár 2-3 mp-ig csavarhúzóval
elem vissza
cmos clear jumper normál állásba
áram alá helyez és próba

Ez a sikertelen indításkor bennragadt biosbugok-at távolítja el és visszatesz alapra mindet az idővel együtt.

Tapasztaltunk már olyat is, hogy ugyanazt az üzenetet mutatta egy fórumtársunknál P45-DS4-nél. Jómagam segédkeztem a tuningnál és mindig ezt az üzenetet kaptuk.
Ramokat próbáltuk egyesével lazább időzítéssel, az FSB-t alig emeltük akkor is ez lett a végeredménye, valamint 10 perc kikapcsolás után mindig 2x indult az alaplap.
Nem tudtuk mi a próbléma, de jó egy hónap mulva amikor már lemondott a kedves fórumtárs a tuningról egyik ismerőse egy VGA-val és egy táppal állított be, hogy kipróbálják őket.
Akkor figyelt fel rá, hogy működik a tuning.... tápcserével megoldódott a probléma.
Hozzátenném prime stabil volt a gépe, de induláskor mindig 2x indult és a biosba belépve mindig hibaüzenetet kapott... ja és ha jól tudom 500-as GPS Chieftec volt a hiba forrása.
Tápcsere után nem volt semmi problémája. :K
Kérj kölcsön egy másik tápot hátha... de szerintem nálad már a fenti elemkivevős módszer megjavítja a dolgokat. :K
Jut eszembe melyik bios van fent?

(#2008) vergilx válasza szacsee (#2007) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

hali!
Köszi,mindenképp megfogom csinálni ezt.
táp nem hiszem,hogy a hiba forrása lenne,mivel egyrészt most kis vga van a gépbe(hd2400),a tápom pedig egy giga superb 460.
egy kérdés:hol van rajta a cmos clear jumper?

Szerk:a legfrisebb bios van fönn.

[ Szerkesztve ]

(#2009) szacsee válasza vergilx (#2008) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az alaplapi IDE csatlakozó melletti ventillátorcsati (SYS_FAN) és a déli híd között.
2 tű áll ki.. ha nincs rajt jumper, akkor normál állásban van, ha teszel rá akkor Clear CMOS állásban.

(#2010) vergilx válasza szacsee (#2009) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

értem,köszi :R

(#2011) 04ahgy válasza szacsee (#2007) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez igen érdekes. A Chieftec GPS a Delta beles chifi, és nem az első probléma, ami a Gigabyte lap + Chieftec-Delta táppal jelentkezik: [link]

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#2012) Kavinton75

Kavinton75
(kvázi-tag)

Hello,

Egy szakmai kérdéssel zavarnám a nagyérdeműt.
Már elég sok gépet összeraktam, de ilyennel még nem találkoztam.
Van egy GA-EP35-DS3-as lapom (most vettem), ami a berakás után nem akar bootolni.
Nem csinál mást csak felpörgeti a proci hütöt (meg az összes többit), majd újraindul és megint felpörgeti és újraindul....és ez így megy (menne ha hagynám) nagyon sokáig.
A RAM-okat már összevissza cserélgettem, de semmi, már mindent lehúztam róla, semmi.

Esetleg van valakinek ötlete mi a fene baja van, vagy hibás lenne (de akitől vettem az használta és még sokáig garis).

Előre is köszönöm.
Attila

Eladó PC-ért és alkatrészekért használd a fenti "részletes keresés..." opciót, majd ott keress rá Kavinton75-re / Keep swimming...Keep swimming

(#2013) sgergi válasza Kavinton75 (#2012) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

#2007-es hsz-ban lévő bios reset folyamatot csináld végig.

(#2014) Kavinton75 válasza sgergi (#2013) üzenetére

Kavinton75
(kvázi-tag)

THX :R
Ha hazamentem az lesz az első.

A.

Eladó PC-ért és alkatrészekért használd a fenti "részletes keresés..." opciót, majd ott keress rá Kavinton75-re / Keep swimming...Keep swimming

(#2015) Podpupi

Podpupi
(tag)

Hello ez a lap : Gigabyte GA-G31M-ES2L kezzeli tudja ATI 3870 512MB VGA-T.koszi. :C

Már régen elmultam 18+......... (:[ORIGIN: podpupi,STEAM: hunpupi,BF:podpupi

(#2016) sgergi válasza Podpupi (#2015) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

:K

(#2017) vergilx válasza szacsee (#2007) üzenetére

vergilx
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Megcsináltam amit írtál,de most a gép bekapcsolás után el sem jut a biosig,csak ujra indulgat,meg kikapcsol és vissza.

Bios flash legyen,vagy van valami egyszerűbb megoldás is?

(#2018) JANIKAKA

JANIKAKA
(tag)

Üdvözlök mindenkit!

Én egy problémával fordulnék hozzátok! Egy ep45t-ds3 lapban van egy e6400, és 2*2gb 1600-as memek! namost az állígatások a következők:

Ha 8*266, akkor a proci 2,13-on dolgozik, de a 4x266=1066MHz a RAM
Ha 6*355, akkor a proci szintén 2,13-on dolgozik, de a RAM nem bírja a 4*355=1420at
Ha 6*333, akkor a proci szintén 2,00-on dolgozik, de a RAM szintén nem bírja a
4*333=1333at

Ha az FSB fix 266-ra állítva és a Ram-ot pedig Autora állíom, akkor sem 1600..:S:S

Valaki esetleg tud ebben nekem segíteni, h hogyan lehet megoldani...?

Köszönettel: János :R

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.

(#2019) -bh- válasza JANIKAKA (#2018) üzenetére

-bh-
(senior tag)

P45+DDR3 kombó eléggé kéri az MCH Core -feszt. Próbáld meg pl. 1,36V-al, hátha ;)
És egy kis info P45-ügyben (vergilix figyelmébe is ajánlom!) :
Bios, [link]

[ Szerkesztve ]

(#2020) JANIKAKA válasza -bh- (#2019) üzenetére

JANIKAKA
(tag)

Rendben, köszönöm..:) :R

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.

(#2021) Podpupi

Podpupi
(tag)

Hello Gigabyte GA-G31M-ES2L Bios-ban erre lettem figyelmes PCE résznél ha nagyobb a freki mint 100mhz akkor nem lesz stabil.Van benne MSI 3870 512mb ddr4 VGA es jaték közben kifagy vagy ujra indul.Drivert már frissitetem.Lehet hogy ez a gond?Helllo :C

(#2022) -bh- válasza Podpupi (#2021) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Az könnyen előfordulhat. PCI-Expresses karik (többségük) már nem igazán tolerálják a 100mhz+ os busfrekvenciát. Nem véletlenül szokás fixálni 100mhz-re tuningnál ;)

(#2023) Podpupi

Podpupi
(tag)

Valaki tudna nekem 1 BIOS beállitas küldenni a gépemhez az adatlapomon rajtavan minden.Köszönöm. :R

(#2024) arrrgggh

arrrgggh
(lelkes újonc)

Üdv!
Szerintetek melyiket érdemes?
GA-EP35ds3 vagy GA-EP45ds3l

Nekem ugy tünik a 45-ös jobb, de mégis kicsivel olcsóbb.

(#2025) Jorus válasza arrrgggh (#2024) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mien procihoz, RAM-hoz, mien felhasználásra, mien egyéb alkatrészekhez? VGA? Tuning?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#2026) noncsika

noncsika
(kvázi-tag)

sziasztok!
elhagytam az EP43-DS3L alaplapom install cd-jét és szükségem lenne az azon találhato 64bites vista hálókártya driverre! a weboldalukon található legújabb az nem tudom megegyezik-e vele, de midnenképpen az kéne, ami a cd-n van! tudna valaki segíteni? :O

(#2027) lancer77

lancer77
(tag)

Hello!
Megvettem a cuccokat összeállt a gép.
Az alaplap ahogy ajánltátok Gigabyte GA-EP31-DS3L v2
Minden rendben is E5200
Összeraktam kapásból felhúztam 3750re és szépen ment,csak az energiatakarékosság miatt mindig visszavette a szorzót.
Haver erre ajánlotta hogy kapcsoljam ki a CPU Enhanced Halt
C1E-t,CPU EIST és akkor ez megoldódik.
Nos azóta antitunning a gép.
Hiába kapcsoltam vissza,1mhz sem tudom huzni.
Bios frissítést : is végeztem,biosrezetet is semmi nem oldja meg.
Mi lehet a gond,mit tegyek?

(#2028) -bh- válasza lancer77 (#2027) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Próbálj meg egy CMOS-resetet - szokott ilyen esetekben segíteni :K

(#2029) csuki00

csuki00
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy most szeretnék gépet cserélni és nem tudok alaplapot választani. Idáig a P35-DS3L szemezgettem, legfőképpen az ára miatt. De olvasgattam és sok helyen azt írták, hogy már nem érdemes hosszabb távra. Na most melyik lenne az a lap ami még időtálló és nem kerül 30 rugóba? Max 20-25öt szánnék rá.
Szóval egy olyan lap kéne amihez két három év után proci videokártya frissítéssel megint "teljes értékű" gép ként használhatnék.

Procinak egy E6750-est néztem ki. Használtan 20-25körül vannak. És úgy nézegettem, hogy 3ghz-ig fel lehet húzni, ami megfelel a E8400 teljesítményének ami viszont 10 rugóval drágább. És játékra nem igen kell 3ghz-nél több (még).

(#2030) sgergi válasza csuki00 (#2029) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Egy ep35-ds3 teljesen jó választás. Most belemegy egy 2 magos proci, később pedig egy 4 magos is mehet bele. Esetleg egy ep43-ds3l van hasonló árban, egyetlen előnye, hogy pci-e2.0 van rajta, ami a jövőbeli vidkariknak lehet nem fog ártani, de ezt még nem lehet pontosan tudni.

(#2031) Jorus válasza noncsika (#2026) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megvan már a driver? Épp most rakok össze néhány gépet, közülük az egyikbe EP43-DS3L deszka lesz beépítve, szal itt van előttem a telepítő CD, ha gondolod, eltom küldeni a meghajtót.

[ Szerkesztve ]

(#2032) nfire

nfire
(lelkes újonc)

Üdv! Most készülök új alaplapot venni, mivel a jelenlegi Giga P35-DS3 egyfolytában elfelejti a tuning beállításokat. Ez csak a P35 szériára igaz, vagy érinti a P43/P45-öt is?

(#2033) -bh- válasza nfire (#2032) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Elvileg a P35 széria akkor felejt, ha:
- áramtalanítva volt sokáig, előfordulhat (gyenge az elem)
- instabil tuning, visszaáll alapra
- alvó módba rakod, és nem áll fel (BIOS-frissítés, vagy instabil ram-beállítások)
- esteleg táphiba.

Ezek amúgy a P45re is igazak; viszont ha rendesen be van állítva, ilyen problémák nincsenek. (én is áramtalanítom, és nem áll vissza alapra... gép az adatlapomon...)

(#2034) hozelujiz

hozelujiz
(újonc)

Hy All!

Nemrég beszereztem egy Gigabyte EP43-DS3L alaplapot, E8400-es processzort (+Hyper TX-2) és 2X2GB Kingmax (1066-os) RAM-ot.
Érdeklődnék, hogy milyen beállításokkal tudnám 3,6GHz-re (v. 4GHz-re) a procit és a RAM-okat 1066MHz-re felhúzni?!
Kezdő vagyok a témában, nem akarom kihozni belőle a max-ot csak vmi "optimális" beállítást szeretnék!

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.

(#2035) Jorus válasza hozelujiz (#2034) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Épp a napokban raktam össze többek között egy ien konfigot, csak 800-as RAM-okkal és stock coolerrel. A lap nem megy többet 410-415MHz-nél, tehát ebből kell gazdálkodnod. Én a megrendelő igényei szerint szépen belőttem 3.6GHz-re, 400MHz-es FSB-vel, 9-es szorzóval, a RAM-ok szinkronban 800MHz-en. A VCore-t visszavettem 1.1V-re, minden más alapon. Neked majd keresned kell egy olyan RAM-szorzót, amivel a legközelebb tudod a memókat hajtani a ref. frekihez.

(#2036) Zsubi

Zsubi
(őstag)

Srácok olyan problémám van hogy magasabb FSB-nél netezés, msn és egyéb ilyen apró progik mellett azt a hibaüzenetet kapom hogy a képernyő illesztő nem válaszolt és utána helyre állt. Mondták hogy rakjam a PCI-E frekit fix 100-ra de ha átállítom akkor nem indul a vas és ráadásul az NB-nek nem tudok több feszt adni hogy hátha úgy elindulna. A játszani egyáltalán nem tudok, mert lefagy a gép folyamatosan :W
Ha valakinek van valami ötlete azt szívesen fogadom......THX :R

[ Szerkesztve ]

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#2037) sgergi válasza Zsubi (#2036) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

De visszább a tuningot, úgy hogy 100-on legyen a pci-e sebessége. 340-es fsb-t vagy alatta próbálkozz.

(#2038) sgergi válasza sgergi (#2037) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

de = vedd :B

(#2039) Johnyy

Johnyy
(kvázi-tag)

Sziasztok,
A Gigabyte GA-EP43-DS3 alaplapon lévő hangkártya mennyire jó?

Van egy Creative Sound Blaster Live-os hangkártyám és ha az alaplapi jobb nála, akkor ezt eladnám.

(#2040) Zsubi válasza sgergi (#2037) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Most 9.5x333-on van és néha így is csinálja de nem mindig :U
Ha emelem az FSB és 100-ra rakom a PCI-E frekit akkor nem indul a vas :W

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#2041) FoBCRaistlin

FoBCRaistlin
(őstag)

Sziasztok!

most egy giga P35 Ds4-es lapom van.
a kérdésem az lenne, hogy minimum milyen lap kéne, hogy ki tudjam hajtani CF-ben 2 4770-et?
előre is thx! :R

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

(#2042) Zsubi válasza FoBCRaistlin (#2041) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Szerintem egy UD3P jó választás lenne igaz hogy csak 8x-os a két PCIe csati de az is bőven jó :)
Proci tuning szempontjából az egyik legjobb deszka ;) :K

(#2043) FoBCRaistlin válasza Zsubi (#2042) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

nem lenne kevés a 8X egy 4770-nek? főleg egy olyannak ami megy mint a barom... :F

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

(#2044) Zsubi válasza FoBCRaistlin (#2043) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Szerintem nem, csak progival veszel észre szerintem különbséget de úgy is csak minimálisat :)

(#2045) FoBCRaistlin válasza Zsubi (#2044) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

mármint benchmarkkal?
szal game alatt nem annyira?

(#2046) Zsubi válasza FoBCRaistlin (#2045) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Ja-ja :K
Szemmel nem fogsz semmit észre venni ;)

(#2047) FoBCRaistlin válasza Zsubi (#2046) üzenetére

FoBCRaistlin
(őstag)

na most kíváncsivá tettél.
ha havernak megjön a vga, akkor becsapjuk egy CF-re. csak sajna akkor valami bivaly cpu is kéne. ;]

(#2048) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A Gigabyte immár alapvetővé tette a dualBIOS-t minden deszkáján. :C

Végre nem csak a csúcs lapok kiváltsága lesz ez. :K

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#2049) -bh- válasza FoBCRaistlin (#2047) üzenetére

-bh-
(senior tag)

Azért ezt is olvasd el (ha még nem tetted): [link]
Szóval - ha LGA-775-ben gondolkodsz - akkor döntened kell, h brutál tuning, és csak 2x8-as (2.0-s) Expressel kell beérned (P45); vagy a 2x16-os 2.0-s Express, vmivel gyengébb tuningpotenciállal (X38, X48).... vagy sok pénzért X58... :U

stevve: csak azt nem értem, miért tartott ez ennyi ideig ;] gondolom, azzal a megoldással, h a vinyóra rakja a backup-biost - ahogy a kissebb lapoknál, vagy újabban az összes többinél is, mint opció....

[ Szerkesztve ]

(#2050) stevve válasza -bh- (#2049) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

gondolom, azzal a megoldással, h a vinyóra rakja a backup-biost - ahogy a kissebb lapoknál, vagy újabban az összes többinél is, mint opció....

Na jah... gondolom amilyen megoldás eddig is csúcs lapoknál fordult elő, most is leginkább ott fog. Ha tippelni kellene, én is a vinyósra tippelnék. :)

PH semleges

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.