Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#951) mackopajtas

mackopajtas
(újonc)

Hellosztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy a hőfok értékek ennél a lapnál mennyire pontosak?

Érzékelő típusa ITE IT8716F + Analog Devices ADT7475 (ISA 290h, SMB 2Eh)

Alaplap 40 °C (104 °F)
CPU 54 °C (129 °F)
1. CPU / 1. mag 36 °C (97 °F)
1. CPU / 2. mag 35 °C (95 °F)
GPU 43 °C (109 °F)
Seagate ST3160023AS 33 °C (91 °F)
---------------------------------
CPu és lap párositás
A64 X2 5600
Asus M2N32-SLI Deluxe
---------------------------------

ha kell a debug akkor beirom

(#952) Fiery válasza mackopajtas (#951) üzenetére

Fiery
(VIP)

Az EVEREST azt mutatja, amit az alaplapodon levo szenzor chip ill. a CPU maga mer. Ha az ertekek nem tunnek pontosnak, akkor az Asusnal es az AMD-nel kellene erdeklodni :)

AIDA64.com

(#953) mackopajtas válasza Fiery (#952) üzenetére

mackopajtas
(újonc)

Ok megkérdezzük őket :D

(#954) turorudi

turorudi
(tag)

Röviden szeretnék visszatérni a zenehallgatás közben elindított Everestnek a megjelenő szenzorai közben hallható reccsenéshez.
Mivel egyre több alkalmazásnál is feltűnt a reccsenés, a jelenséget nem tudtam csak az Everest számlájára írni. Némi újratelepítgetés után kiderült, hogy a lapom (Gigabyte GA-EP35-DS3) SATA és ICH9-hez tartozó USB driverei okozzák a kellemetlen reccsenést. Ezek nélkül minden gördülékenyen megy, a driverekre semmi szükség, az Everest nagyszerűen teszi a dolgát.

(#955) Fiery válasza turorudi (#954) üzenetére

Fiery
(VIP)

Ez erdekes felfedezes, es mas megvilagitasba helyezi a dolgokat. Pontosan melyik drivert telepitetted fel, amivel gond volt?

AIDA64.com

(#956) turorudi válasza Fiery (#955) üzenetére

turorudi
(tag)

Hát, simán a telepítő CD-t használtam.
Először az tűnt fel, hogy bármilyen USB-eszköz (külső meghajtó, vagy egér/billentyűzet) használata során is előfordulnak a reccsenések. Ekkor egy tiszta WinXP telepítés után megpróbáltam az Intel ICH USB 2.0 Driver (ver.5.1.2600.0) nélkül használni, és nem volt a hangban reccsenés, de mégis minden USB-s dolog működött rendesen.
Ám akkor még nem telepítettem a Gigabyte SATA and RAID Drivert (ver.1.17.28.00). Ez állítólag szükséges ahhoz, hogy a vinyók tudjáka SATAII sebességét, ezért felraktam, és elkezdődött a recsegés. Az Everest indítása minden esetben produkálta a jelenséget, így azzal szépen tudtam vizsgálni, mely driverek vannak ilyen hatással a konfigra.
Riadtamban leszedtem a SATA and Raid driverrel együtt települő resztliből mindent, de magát a drivert nem lehet uninstallalni. Viszont valami Raid cucc települ (sajnos nem tudom a számát, mert nem merem visszarakni), amihez nem talál megfelelő eszközt a gépben, és ezt le tudtam szednim és ezzel megszűnt a recsegés.
Tehát az ICH9 USB drivere, és a SATA-hoz tartozó Raid tűnik hibásnak.

Ja igen: egyelőre nincsen szükségem RAID-re, viszont e nélkül a driver nélkül nem biztos, hogy menne.

[ Szerkesztve ]

(#957) knapci

knapci
(kvázi-tag)

Sziasztok,szeretném megkérdezni hogy nekem miért csak az ALAPLAP és a HDD hőmérsékletet mutatja az EVEREST-em?
A gépem :asus P5K premium,E6550,750Gb samu,sapphire 2900Gt,2X1Gb 1066 cruical,ha esetleg van összefüggés :)

Előre is köszönöm a segítséget!

Unatkozók kíméljenek!!!

(#958) Nemesys

Nemesys
(kvázi-tag)

Üdv!

Lenne egy lehet nektek lama kérdés de számomra bosszantó. Az Everest ezt írja a ramjaimról:

DIMM1: Kingston K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

DIMM2: AL6D8B53T-5B1K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz)

Mind2 DDR400-as akkor ez most azt jelenti, hogy nem futnak annyit? Az alaplap is támogatja (ECS AF1 (Deluxe elvileg)) Én vagyok hülye vagy most mi van? :D Segítsetek had legyek okosabb. :R

Köszönettel:
Kecskeméti Dávid

http://www.hackthat.net/df/ddos/52951/index.hack

(#959) Tomate válasza Nemesys (#958) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem. Ez azt jelenti, hogy adott órajelen milyen késleltetéssel tudod használni a ramjaidat.

(#960) Nemesys válasza Tomate (#959) üzenetére

Nemesys
(kvázi-tag)

Akkor attól függetlenül, hogy ezt írja 400-on futnak?

(#961) Tomate válasza Nemesys (#960) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CPU-Z-vel nézd meg vagy az Everest Cache&Memory Benchmarkkal.

(#962) Nemesys válasza Tomate (#961) üzenetére

Nemesys
(kvázi-tag)

Kezdek kiborulni... :)) :DD
[link]

(#963) Tomate válasza Nemesys (#962) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

370Mhz-en megy a ramod. Mi a probléma?

(#964) Nemesys válasza Tomate (#963) üzenetére

Nemesys
(kvázi-tag)

Akkor én most nagyon lama vagyok...:-) hogy jött ki a 370 a 180-ból :B És ha 370-en fut az nem kevés egy 400-at tudó cuccnak? hogy tudnám elérni?

(#965) Tomate válasza Nemesys (#964) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

185x2-vel és kész. A Biosban kéne beállítani a dolgot.

(#966) Nemesys válasza Tomate (#965) üzenetére

Nemesys
(kvázi-tag)

Akkor ha jól értelmezem akkor a CL-el lehet feljebb húzni vmien szinten. Köszönöm a segítséget. De gondolom az a cirka 30Mhz az nem számít sokat. úgyh max csak próbálkozásból fogom feljebb húzni egy picit persze finoman!
Mégegyszer köszönöm a türelmet és a segítséget. Megint tanultam egy kicsit. :R :B

(#967) turorudi válasza Nemesys (#966) üzenetére

turorudi
(tag)

Húha,
azt inkább ne tanuld meg, hogy a "CL-lel lehet feljebb húzni valamilyen szinten".
Nekem most nincs időm a memóriáról elmondani a tudnivalókat, de sztem van is erre külön topik. Itt a lényeg, hogy az Everest jól jelzi ki a konfigod értékeit - csak tudni kell értelmezni.

(#968) Nemesys válasza turorudi (#967) üzenetére

Nemesys
(kvázi-tag)

Okés. :) Van ilyen topik, olvasgattam is de még nem adtam rá a fejem. Majd igazából, ha meglesz a végleges triumvirátus a gépbe. Természetesen nem nyúlok hozzá hosszas tanulás nélkül. Nem akarom kisütni. Köszönöm a tanácsokat utólag is.

Üdv:
Kecskeméti Dávid

(#969) pronyó

pronyó
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Kinek mi a véleménye ezekről az értékekről:
[link]

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#970) Fiery válasza turorudi (#956) üzenetére

Fiery
(VIP)

Kesz orulet ez a hiba :) Van egy nagyon hasonlo teszt alaplapunk ugyanis (EP35C-DS3R), amin vegigzongoraztuk az osszes driver variaciot, es sehogy se akar nalunk recsegni a hang :(

AIDA64.com

(#971) Fiery válasza knapci (#957) üzenetére

Fiery
(VIP)

Melyik EVEREST verziot hasznalod?

AIDA64.com

(#972) turorudi válasza Fiery (#970) üzenetére

turorudi
(tag)

Kapcsoljátok be a bios-ban az energiatakarékoskodó opciókat (EIST, C1, és talán még valami van). Lehet, hogy annak is koze van hozza. Bar nekem analkul is csinalja az adott driverekkel.
Milyen procival es RAMmal teszteltetek? Milyen hangkartyat hasznaltatok?

(#973) Fiery válasza turorudi (#972) üzenetére

Fiery
(VIP)

Be vannak kapcsolva azok az opciok (pontosabban ami akorul van, az mind alapbeallitason van). RAM: Corsair DDR3-1600 @ 1066 (minden by SPD). Hangkartyat nem hasznalunk, alaplapi HD Audio adja a hangot. Masoknal hangkartyaval es alaplapi audioval is recsegett, sot, notebooknal is jeleztek mar hasonlo furcsasagokat.

AIDA64.com

(#974) turorudi válasza Fiery (#973) üzenetére

turorudi
(tag)

Csak mert van ez az Energy Saver progi, amitol takarekosabb elvileg a konfig. Ha abban valtoztatgatom a 3 fokozatú állítási lehetőségen, hogy mennyire legyen takarékos, hasonlóan reccsen. De persze lassan ott tartunk, hogy minden mastol is recseges van, ugyhogy talan ez nem is Everest problema. Bar mondom, az emlitett driverek mellozese megoldotta nalam a problemat.

(#975) tlac válasza turorudi (#954) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

melyik bios van fent?
legfrissebbel próbáltad már?
vmelyik giga p35-ös biosban volt ilyen javítás:
"Fix Audio Latency"

(amiatt gyanakszom erre, mert 2 gigás is jelezte a hibát)

[ Szerkesztve ]

(#976) turorudi válasza tlac (#975) üzenetére

turorudi
(tag)

Szia, a legfrisebb van, de nem alaplapi hangot hasznalok, hanem professzionalis, tobbsavos kulso cuccot.

(#977) tlac válasza turorudi (#976) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

usb-s cucc? a hátsóra van kötve?
ezt akkor megemlítethetted volna :)
meg egy pontos linket is adhatnál a cuccra ;)

[ Szerkesztve ]

(#978) Fiery válasza turorudi (#976) üzenetére

Fiery
(VIP)

Ha kulso hangkartyat hasznalsz, akkor az sok mindenre magyarazatot ad az USB-s driverek kapcsan. Arra azonban nem magyarazat, hogy masoknal alaplapi audioval, es lehuzott USB-s eszkozokkel (kiveve billentyuzet es eger) miert pattog a hang :(

Neha utalom ezt a melot :)

AIDA64.com

(#979) tlac válasza Fiery (#978) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

én még sose tapasztaltam :)

pedig tök jó felszabadító érzés, amikor egy csomó kínlódás után meg van a hiba :)

(#980) turorudi válasza Fiery (#978) üzenetére

turorudi
(tag)

Nem USB-s a hangkártyám, ami egyébként ez:
[link]

(#981) gV

gV
(őstag)

Fiery, ez valós?

[ Szerkesztve ]

(#982) shteer válasza gV (#981) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

DDR3 1600 + Nehalem :U

már a képen is látszik, h piszkált. amatőr munka.

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#983) Sonja

Sonja
(PH! addikt)

Jelenlegi legújabb beta-t használom amennyire én tudom (4.60.1519 Beta) és a Pioneer DVR-216D meghatómnál nem ír semmilyen sebességeket, míg az Optiarc-nál igen.

Van már újabb beta, ahol már ismeri a meghajtót és felsorolja az írási sebességeket? Vagy esetleg készítsek riportot? :F

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#984) Fiery válasza gV (#981) üzenetére

Fiery
(VIP)

_Ha_ valoban DDR3-1600 memoria ment alatta, akkor aka'r valosak is lehetnek az eredmenyek. Meglepoen jol uzemel a Nehalem memoria vezerloje, persze ha betartod a feszultseg eloirast :D

AIDA64.com

(#985) Fiery válasza Sonja (#983) üzenetére

Fiery
(VIP)

Azota mar bekerult az optikai meghajto adatbazisba a Pioneer 216 es 216D. Frissits kerlek a legujabb EVEREST betara --> [link]

AIDA64.com

(#986) Sonja válasza Fiery (#985) üzenetére

Sonja
(PH! addikt)

Köszi, ez már valóban megjeleníti! :R

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#987) laragirl83

laragirl83
(őstag)
LOGOUT blog

Everest RAM riport

ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

(#988) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fiery ilyet láttál már?:

[link]

EP45-DS3L+E5200@3300Mhz+2Gb Black dragon 800CL4@1066CL5

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#989) Fiery válasza Hunter2 (#988) üzenetére

Fiery
(VIP)

Igen, ez egy specifikus hiba, ami csak a Pentium E5xxx procikat erinti, es csak a memoria masolas benchmarkban jelentkezik. A kov. EVEREST verzioban javitjuk a hibat.

AIDA64.com

(#990) Hunter2 válasza Fiery (#989) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

teszteltetek más E5000-es sorozatú procit is?

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#991) Fiery válasza Hunter2 (#990) üzenetére

Fiery
(VIP)

Nem, de a hiba abbol adodik, hogy a procid a Penryn-csaladba tartozik, am megsem tamogatja az SSE4.1-et.

AIDA64.com

(#992) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Üdv

Vettem egy Asus M3A79-T Deluxe lapot és kissé tévesen jelzi a hőmérsékleteket és feszültségeket. Küldtem reportot a gépről.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#993) Ryu77

Ryu77
(fanatikus tag)

Üdv!
Be tudnám azt állítani, hogy ha elindítom az Everest-et akkor rögtön az érzékelő vagy a túlhajtás jöjjön be? Kedvenceknek már beraktam de úgy is 3 katt meg amúgy is. Nem mintha fájna csak, csak...
Az is jó lenne ha rögtön a kedvencek jönnének be ott bal oldalt.

Sent from my iPhone.

(#994) winfier

winfier
(senior tag)
LOGOUT blog

Na nyomtam egy sebességmérést, az új beállításokkal :DDD
kep

[ Szerkesztve ]

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!"

(#995) Fiery válasza Ryu77 (#993) üzenetére

Fiery
(VIP)

Talan a leghasznalhatobb megoldas a problemadra: fomenu / Fajl / Beallitasok / Megjelenes / Utolso kivalasztott oldal eltarolasa. A legjobb egyebkent az lenne talan, ha bekonfiguralnad az OSD-t a szamodra erdekes szenzor infokkal, es akkor csak a Tulhajtas oldalt kellene keresgelni ;)

AIDA64.com

(#996) Oliverda válasza Fiery (#995) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Melyik a legutolsó béta verzió?

Sikerült valamit kihámozni a report-ból?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#997) Fiery válasza Oliverda (#996) üzenetére

Fiery
(VIP)

Koszi a riportot! Ime a legujabb beta --> [link]

Ez mar elvileg tamogatja az alaplapodat. Ird meg, valoban igy van-e :))

[ Szerkesztve ]

AIDA64.com

(#998) Oliverda válasza Fiery (#997) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Oké, köszi! Hétvégén lesz időm és lehetőségem erre, utána megírom. :))

(#999) Oliverda válasza Fiery (#997) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Eddig úgy fest hogy jó. :)

Esetleg nem tervezitek a northbridge clock feltüntetését a cache and memory bench résznél? Főleg most hogy már a Nehlaem-nél is lesz...

(#1000) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdvözlet!

Találtam egy problémát a progiban.
Asus P5B alaplapomnál (ICH8) az IDE csatornákat egy külön SATA vezérlő kezeli.
Az Everest nálam háttérben fut az óra mellett monitorozva a hőmérsékleteket. Gond nem volt, addig amíg fel nem tettem a SATA vezérlő driverét.
Amíg nem volt fent, addig nem tudta kiolvasni a SMART adatokat az IDE-s HDD-kről (a hőmérséklettel együtt, így a HDD-k hőmérsékletét sem monitorozta).
Tegnap felkerült a driver és már a hőmérsékletet is kijelzi, azonban így mp3 lejátszása közben (Winamp, Mediaplayer) 10-15 másodpercenként "megugrik" a zene.
Az Evereset kilőve, megint minden oké. A problémát a SATA vezérlős IDE meghajók hőmérsékletének kijelzésekor generálja.

Megoldást azonban találtam: Beállítások/Stabilitás / Alacsony szintű smart műveletek - innen kivettem a pipát, így most a hdd hőmérsékletek monitorozása mellett nincs gond a zenelejátszással.
Mi okozza ezt a problémát? És mit jelent pontosan ez a menüpont amit kikapcsoltam?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.