Ahoj Fiery!
Mikorra várható a következő frissített beta?
Üdv: Vigneau
[ Szerkesztve ]
A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...
Ahoj Fiery!
Mikorra várható a következő frissített beta?
[ Szerkesztve ]

Üdv Fiery!
Van egy Intel D201GLY2 lapom, az everest a cpu hőjére kiírt értéket kicsit sokallom. Viszáb olvasva letöltöttem a #719-ben linkelt beta-t de a probléma még mindig adott.
Az is értem, hogy miért lehet 5-10 fok különbség az everst és a coretemp között, de nálam ez jóval több. A lap biosa,coretemp és az everst cpudioda értéke megegyezik(36fok), ellenben a cpu magra 86 fokot ír terheletlenül. Terhelve orthossal (smal fft 9-es pri.) coretemp,cpudioda szerint 46nál megáll, cpumag viszont 92.
Erre vmi 5let esetleg? 

Üdv.
Nekem is van egy D201GLY2 deszkám és nem találkoztam az általad leírt jelenséggel.
Nálam a CPU mindíg 9-10C -al kevesebbet ír mint a CPU dióda, nincs jól bekalibrálva.
Melyik biost használod?
Everest szerint nekem ez van most:
BIOS verzió - LY66210M.86A.0122.2007.0822.2001
[ Szerkesztve ]
''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus
Ez a legutolsó amiről tudok: 4.50.1408 beta
Different songs for different moods.

Hello!
A legutolsó gyári biost (LY66210M.86A.0137.2008.0104.1540).
A te verziód régebbi (2007.08.20), viszont nálam nincs 9-10 fokos eltérés ha nincs elindítva az orthos (2-3fok az eltérés csak, jelen pillanatban is)
A hőmérsékeltugrás akkor jött elő mikor orthossal (small fft-9) teszteltem a procit. Most jelen pillanatban 1665 (9x185) ön megy a proci, és mind acoretemp mind az everest perpill jól jelzi. Mihelyst elindítom az orthos-t a maghő látványosan emelkedik (kb 5mp alatt éri el a 92 fokot).
Két észrevétel:
-92 fokot észre lehetne venni a bordán, ami megérkezése után egyből cserélve lett NC-U6-ra (a lap topikjában volt szó, h a gyári nem épp a legmeglelelőbb,a húzás után meg kapott egy ventit ami rá és a chipsetre fújja a levegőt).
-Az everestet ujraindítva sem változik a hőmérséklet.

Akkor lehet hogy a bios miatt van (Nem frissítettem mert nem láttam szükségesnek).
Kipróbáltam amit leírtál és nálam így sem jött elő az általad leírt tünet:
A gyári bordák meg tényleg nevetségesek. 
''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus

Az enyém pedig:
[link]
egyébként alapórajelen is ezt csinálja. Olyan mintha az értéket megduplázná valami miatt. 
[ Szerkesztve ]

Sajnos tovabbra sem tudtunk kitalalni semmit ezugyben 
AIDA64.com

Frissits kerlek a legujabb EVEREST betara --> [link]
Ird meg, hogy ezzel mar jol meri-e a +12V-ot.
AIDA64.com

Nekunk is van ilyen alaplapunk, es most neztem meg, legdurvabb terheles mellett sem megy fel a CPU hofok (amit az EVEREST "CPU" neven jelez) 50 Celsius fole. A maghofok ("CPU Dioda") pedig a CPU alatt nehany fokkal van folyamatosan.
Ha a lapodnal az EVEREST a "CPU"-ra nagyon magas erteket ir ki, es a gep ujrainditasa utan azonnal a BIOS Setup-ba lepve is hasonloan magas hofokot latsz a BIOS homerojeben is; valamint ugyanekkor a "CPU Dioda" normalis, 40-50 fok koruli hofokot mutat, akkor csak az lehet, hogy az alaplapodon tonkrement a CPU hofok meres.
AIDA64.com

Ujraindítva a gépet, a biosban is azt a hőfokot látom amit CPU Dioda, Coretemp mutat.
Gondolom alapórajelen néztétek, nálam a proci húzva van. Nemtudom ez befolyásol-e valamit.
Ha azt mondod, hogy a bios és a cpu dioda mutatta hőmérséklet jó akkor nemizgulok a CPU-ra írt érték miatt(tapintásteszt szerint sincs, csak 40 fok körül).
[ Szerkesztve ]

A "CPU"-t es a "CPU Dioda"-t ne keverd, kulonosen mivel a CoreTemp a "CPU Dioda"-t meri, mig a BIOS a "CPU"-t 
De egyebkent ha biztos vagy abban, hogy a procid nem melegszik tul, akkor ne aggodj a "CPU" hofok miatt.
AIDA64.com

Nemkeverem
Alapesetben (cpudioda,cortemp,cpu) értékek megegyeznek(max 2 fok eltéréssel).
Orthost indítva cpudioda,cortemp (tehát a diodából kiolvasott érték egyezik) a cpu-ra írt ugrik meg. Orthos után restartolva, majd a biosban szintén hasonló érték van mint orthos nyuzás alatt.
Igazából azt nem értem, hogyha egy ideig "rendessen" mutatja a hőt akkor utánna miért ugrik meg? Ráadásul pár mp alatt több mint a duplájára. Figyelembevéve, hogy a gyáritól jobb borda van rajta, ventitámogatással kicsit abszurdnak tartom ezt a hirtelen ugrást.

Ugy ertem, hogy ne is keverd oket, mert teljesen mas modon merik a szoftvereket ezeket. A "CPU"-t az alaplapi szenzor chip meri, mig a "CPU Dioda"-t a proci meri sajat maganak. Az elobbihez nem kell semmi atalakitas, mig az utobbihoz kell.
A hirtelen ugras nemtom miert lehet, annyi tippem van csak, hogy a szenzor chip megbolondult az alaplapodon. De ahogy irtam is, a "CPU Dioda"-t ez nem erinti, mivel azt a proci meri sajat maganak.
AIDA64.com

Köszi a választ.
Köszi Süni. Le is kapom. 
Inkább ezt, ez még frissebb 

Tiszeletem uraim, Hölgyeim!
Szerintetek az evrest utolso ver. miért nem irja ki az inno3d 8800gt hömérsékletét?
◄╣Az életen keresztül nincs hamisabb vezető, mint az emberek véleménye╠►
Igen, igen. Letöltés után megtaláltam azt is... 

Probald meg ezzel az uj betaval is, hatha jobban mukodik
--> [link]
AIDA64.com
Szia.
P45ös lapoknál kb mikorra várható a helyes monitorozás?
Ahogy néztem és tárgyaltuk a Gigabyte topikba lehet bekerültek végre az SB és NB hőfokok a monitorozható lehetőségek tárházába...1412es bétával néztem utoljára és azzal még procihőnek írja az egyik szenzor által mért értéket...
Köszönöm előre is válaszod.

A legujabb EVEREST betaval elvileg mukodnie kellene a dolgoknak. Itt talalod --> [link]
AIDA64.com
Valóban működik! 
Alaplapi hő, akkor az SB maradt ahogy volt eddig is...viszont ami volt másik fix értékem (3-4 fokkal is felmelegedett az SB-hez képest terheléskor) abból mi lett? Vagy az eddig is a cpu érték volt csak nem jól működött?
[ Szerkesztve ]

Az egy nem bekotott vezetek, sz'al kivettuk.
AIDA64.com
Akkor az a fene se tudja mit csinált/nézett/monitorozott... 
Köszi.
Meg tudja mondai valaki, hogy az Everest hőmérsékleteknél mért mutat hátom adatot a CPU-ra? (E8200)
Olyan van, hogy :
Hőmérséklet: 1. CPU/1. mag
Hőmérséklet: 1. CPU/2. mag
Hőmérséklet: CPU
Az első kettőt még megértem, hogy micsoda, de a 3. az mi? 

A maghofokokat a CPU meri sajat maganak, mig a "CPU" hofok az alaplapi szenzor chip meri.
AIDA64.com
Azt a hőfokot az alaplapod méri.
szerk: Megelőztek...
[ Szerkesztve ]

Lasd itt --> [link]
AIDA64.com

Köszi ...

Press any key to continue ...
Szia Fiery!
A Panda IS 2008 3 fájlt fertőtlenített és utána "élvezhetetlenné" vált az Everest legújabb beta-ja. A fájlok: cpuid.dll, icons.dll és xpicons.dll. Miért lehet ez?

Hacsak nem egy kalozverziot hasznalsz, akkor teves riasztas volt, es nem szabadott volna engedni, hogy "megtisztitsa" a fajlokat. Toltsd le ujra a legujabb betat, es remelhetoleg az uj Panda adatbazissal mar nem lesz gond.
AIDA64.com
Azt a beta-t használtam, amit felraktál. Köszi a tippet, meglátom mi sül ki belőle. Mindenesetre meglepett a dolog. 

Szia Fiery!
Sajna a legújabb béta szerint a +12V (TRIAL VERSION), szóval ott vagyok, ahol eddig. Azért köszi a fáradozást.
Üdv: Balázs
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

Az azt jelenti, hogy probaverziot hasznalsz.
AIDA64.com

Tudom, Te linkelted be nekem pár hozzászólással ezelőtt.

Szia Fiery!
Egy AMD Athlon64 4850E CPU-ról lenne szó. Olvastam, hogy a brisbane magokkal gondok lehetnek, nekem is nagyon alacsony a maghőmérséklet. A CPU idle állapotban 33 küröl mozog, ami akár jó is lehetne, de a BIOS minden esetben 10 fokkal többet mutat, terhelésnél is folyamatosan követi. Létezik, hogy a BIOS mutat inkább valós értéket?
A legújabb betaval néztem: 4.50.1422
Érzékelő típusa Fintek F71882F (ISA 600h)
GPU érzékelő típusa Driver (NV-DRV)
Alaplap neve MSI MS-7376 / 7388
Hőmérsékletek
Alaplap 44 °C (111 °F)
CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 17 °C (63 °F)
1. CPU / 2. mag 17 °C (63 °F)
GPU 60 °C (140 °F)
WDC WD2500AAKS-00VSA0 42 °C (108 °F)
[ Szerkesztve ]

Szia!
Ha megvan az MSI DualCoreCenter, akkor nézd meg, hogy ott mennyit ír rá, mert szerintem ezeknél a lapoknál az Everest kever egy kicsit. Egyébként a 17 fokos maghőmérséklet elég valószínütlen, hacsak nem hűtőszekrényben tárolod a gépedet. 

Néztem vele, ugyanezt mutatja, Core Temp szintén. Az az érdekes, hogy a BIOS mérése jónak tűnik, bár az csak a CPU-t méri.
[ Szerkesztve ]

Ez érdekes, mert a 17° elméletileg lehetetlen egy 25°-os lakásban. Bár, ha csak 17° van Nálad.... 

A Windowszal ellentetben a BIOS-ban a CPU mindig max. terhelesen mukodik, emiatt a BIOS-ban mert CPU hofok a legtobb esetben lenyegesen magasabb, mint amit Windows alatt barmelyik progival (nyugalmi allapotban) merni lehet.
AIDA64.com
hali,
van már az everestből vmi free verzió? csak bench miatt kéne.
extra

Nincs az EVEREST-nek ingyenes valtozata.
AIDA64.com

Kár, pedig nekem is jól jönne.
![;]](/dl/s/v1.gif)
még vmi butított verziója sem minimális fícsörrel? pedig jó lenne.
extra

A terveinkben nem szerepel ingyenes szoftver fejlesztese.
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com

De a trial versionben ugye nincs "pár" adat, és az ingyenes...