Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Fiery válasza tlac (#49) üzenetére

Fiery
(VIP)

Neha frissites utan az EVEREST nem tudja betolteni a kernel driveret. Ilyenkor kevesebb infot tud csak detektalni. A Windows ujrainditasa meggyogyitja ilyenkor :)

AIDA64.com

(#52) Fiery válasza Kormi76 (#50) üzenetére

Fiery
(VIP)

Attol tartok, valami miatt nem mukodik az alaplapodon levo szenzor chip :( Az EVEREST ugyan tudja detektalni a chipet, de hiaba allitja be a kommunikacios portot, nem kap a szenzor chiptol semmilyen adatot :(

AIDA64.com

(#53) Hulk24

Hulk24
(senior tag)

Sziasztok! Fura kérdeés, de az Everest milyen hőmérsékletet mér AUX-nál? Hol van ez?

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#54) Fiery válasza Hulk24 (#53) üzenetére

Fiery
(VIP)

14-es kerdes itt --> [link]

AIDA64.com

(#55) Hulk24 válasza Fiery (#54) üzenetére

Hulk24
(senior tag)

THX, mert az én Everestem az AUX-on 124fokot mér, de a többi érték az rendben van!

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#56) Fiery válasza Hulk24 (#55) üzenetére

Fiery
(VIP)

Frissits a legujabb EVEREST beta verziora --> [link] A frissites utan inditsd ujra a Windowst.

Ez be fogja kalibralni a szenzor ertekeket, el fog tunni a fals 124 fokos Aux is.

AIDA64.com

(#57) rlazol

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

Dual monitoron vagyok, összesen 3200*1200-n, két problémám van: a Megjelenítés/Képernyő részen csak 1 monitort ad ki, ráadásul a másodlagost, és a felbontás-frissítési sűrüség értékeket is tévesen adja meg. Ez miért van?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#58) Fiery válasza rlazol (#57) üzenetére

Fiery
(VIP)

1) A Windows Eszkozkezelojeben latod mindket monitorodat? Ha nem, akkor ez a video driver hibaja, vagy az egyik monitorod BNC kabelen csatlakozik a gephez.

2) A felbontas es frissitesi ertekek hol jelennek meg rosszul? Melyik oldalon?

AIDA64.com

(#59) rlazol válasza Fiery (#58) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

1, Az eszközkelező 2 monitort lát.

2 - Megjelenítés/Képernyő, itt a támogatott módok között 1600/1200@80 Hz-et ad ki, ilyet egyik moncsi se tud, csak 85 vagy 75 Hz-t.

a korábbi everest verziók (pl a 2.20-as) látják mindkettőt (igaz, az elsődlegesből nem tudnak adatot nyerni).
Mindkettő VGA kábellel csatlakozik, az egyik DVI-VGA átalakítón keresztül.

A Megjelenítés/Asztalon 1600*1200-as felbontást ad, holott az 3200*1200, ez azért is fura, mert a Megjelenítés/Multi Monitoron kiadja h diplay1 és 2, és a koordináták. il. a monitorok elsődlegességei is helyesek.
A Megjelenítés/Videomódok-ban viszont az elsődleges monitorra vonatkozó értékeket adja ki.

Érdekes még , h az everest 2, azonos videokártyát lát a Megjelenítés/Windows Video-n, és az Összegzésen belül, holott csak egy van...

és ha már így átböngésztem: tűzfal kiadja a zonealaromt, de csak 1 kérdőjel van az állapotnál.

(#60) Hulk24

Hulk24
(senior tag)

Everest 4.00 tud valaki crack-et?

(#61) Speed(R) válasza Hulk24 (#60) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kicsit eltévedtél :U

amit tiltunk fórumunkban:

* ''Wareztevékenység'', vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
o használatának elősegítése (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra)
o használatára buzdítás,
o segítségkérés ezek beszerzésében, használatában;

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#62) Rover623 válasza Hulk24 (#60) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mi nem...de kérdezd Fiery-től...;]

primus inter pares

(#63) Speed(R) válasza Rover623 (#62) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te nem változol :DDD (Nem is baj!)

(#64) csadika

csadika
(újonc)

Az miért van hogy nekem nem irja ki az alaplap hőmérsékletét holott bevan jelölve hogy mutassa? Meg ott az érzékelőnél az van irva hogy burkolatba behatolás megtörtént : nem. Ez mit jelent?

AMD Athlon 64 x2 5600+ 2,8 GHz » Gigabyte GA-M57SLI-S4 » ASUS EN8800GTS 320Mb » 2*512 Kingmax DDR2-667 » Trust 560W

(#65) zsámoly

zsámoly
(tag)

Tudnátok segíteni?
Processzor tuningot lehet everestel végezni, vagy csak biosból?(bocs ha hülye a kérdés)

''Rohadjon meg az is,aki behoz ide még...egy...brazil sorozatot. José don Padrafos''(Hofi)

(#66) éN79 válasza zsámoly (#65) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az everest rendszerinformációs diagnosztikai és benchmark program, tuningolásra nem alkalmas, de annak következményeinek figyelésére annál inkább.

[Szerkesztve]

(#67) zsámoly válasza éN79 (#66) üzenetére

zsámoly
(tag)

Köszönöm , úgy tűnik félrehallottam :B , hozzáteszem egy kíváló diagnosztikai program. Áldja meg az isten azt ,aki magyarosította :R

''Rohadjon meg az is,aki behoz ide még...egy...brazil sorozatot. José don Padrafos''(Hofi)

(#68) éN79 válasza zsámoly (#67) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak hogy ''teljes'' legyen az info, Fiery a program alkotójaként jegyzett úriember , tehát nem kellett magyarosítani. ;)

(#69) r-chee válasza Hulk24 (#60) üzenetére

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Hulk24, nézd meg privátodat :) .

Origin (BF3) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog első bejegyzés >> BFBC2 játékoslista, multiplayer és egyéb infók *** Szebb jövőt!

(#70) zsámoly

zsámoly
(tag)

Bocs nem akarok kukacoskodni,de az everest honnan tudja hogy az alaplapom 240*300mm méretű? :Y :F

(#71) rlazol válasza zsámoly (#70) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

leolvassa a típusát és megnézi aza adatbázisában.

(#72) Racecam válasza r-chee (#69) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

6 órára el vagy meszelve warez tevékenységért!!
(Ebben különösen az a gusztustalan, hogy ezt ráadásul a program írója által is sűrűn látogatott topicban teszed!!

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#73) Fiery válasza csadika (#64) üzenetére

Fiery
(VIP)

1) Pontosan hol jelolted be es mit is? Es hol nem irja ki?

2) Az EVEREST melyik verziojat hasznalod?

3) Milyen alaplaprol van szo?

4) A Szamitogep / Erzekelo oldalon hany fokot mutat az EVEREST az alaplapodra?

5) A burkolatba hatolas az angolul Chassis Intrusion Detection-nek hivott szolgaltatasra vonatkozik, de a kijelzett erteknek csak akkor van jelentosege, ha a hazad es az alaplapod is tamogatja a Chassis Intrusion-t, es a haz es az alaplap a megfelelo kabellel ossze is van kotve

AIDA64.com

(#74) Fiery válasza rlazol (#59) üzenetére

Fiery
(VIP)

1) Ha csak az egyik monitorbol nyerheto ki info, akkor a ''problemas'' monitort az EVEREST nem fogja kilistazni, sz'al ami Nalad tapasztalhato, az tulajdonkeppen normalis is lehet.

2) 80 es 90 Hz-et anno pl. Matrox G400-zal siman tudtam hasznalni egy 17 colos Belinea CRT-n.

3) A multi-monitor tobbfelekeppen oldhato meg, ez a video drivertol es az oprencer tipusatol is fugg. Az egyik megoldas, ha 2 monitor eseten a Windows asztal mindketton megjelenik, de nem egy asztal van, hanem ketto (pl. 2 db 1600x1200-as felbontasu asztal). A masik megoldas, ha az asztal mindket monitorra atnyulik, es ilyenkor pl. 1 db 3200x1200-as asztalod van.

4) Bizonyos video driverek tobb videokartyat mutatnak, ez tobbnyire a dualhead es hasonlo megoldasok miatt van. Igy az egyik virtualis videokartya az elsodleges kimenet, a masik meg a masodlagos kimenet.

5) A legtobb tuzfal szoftver sajnos elrejti az allapotat, hogy ne lehessen pl. karosan befolyasolni azt (pl. egy virus ne tudja kikapcsolni menet kozben a szoftveres tuzfalakat).

AIDA64.com

(#75) csövi

csövi
(tag)

helló,
a rendszerstabilitás tesztnél honnan tudom megállapítani, hogy baj van a bepipált cuccosal?

(#76) Speed(R) válasza csövi (#75) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lefagy a gép ;]

(#77) Balinov válasza Speed(R) (#76) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

sztem csövi arra kíváncsi,ha lefagy a gép,akkor reboot után megtudható-e vmi logból,mivel volt kinja a stabtesztnek.. ;)

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#78) Fiery válasza csövi (#75) üzenetére

Fiery
(VIP)

A v4.00-s verziotol kezdve hiba eseten leall a teszt, pirosra valt az ablak szine, es a listaba beirja az EVEREST, hogy mivel volt gubanc.

Ha a hiba nagyobb, akkor a geped leall vagy ujraindul. Ilyenkor nem igazan lehet kideriteni, hogy mivel volt gond, de ertelme se lenne, ugyanis az ilyen merteku instabilitasnal mar amugy sem lehet egyertelmuen megmondani, hogy hol kezdodott az ''osszeomlas''.

Log egyebkent nem keszul, ugyanis ha a hiba kisebb, akkor ugyis leall a teszt, es akkor lathato a hiba (a piros ablakban), ha meg a hiba nagyobb, akkor ugyis elobb all le a gep vagy indul ujra, mintsem hogy az EVEREST ki tudna irni a hibat egy fajlba.

AIDA64.com

(#79) tlac válasza Fiery (#78) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

mch (intel qst) hőmérséklettel jutottatok előrébb?

(#80) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Hogy lehet azt beállítani, hogy mutassa a jobb alsó sarokban az alaplap és a cpu hőmérsékletét?

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#81) éN79 válasza Jhonny06 (#80) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fájl/Beállítások/Hardverfigyelés/Érzékelő ikonok

(#82) Jhonny06 válasza éN79 (#81) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, ezeket már én is megtaláltam, de nekem itt csak öt dolgot lehet kiválasztani, mégpedig ezeket:

- CPU órajel
- Memória órajel
- CPU1 kihasználtság
- CPU2 kihasználtság
- Memória kihasználtság

Hőmérsékletre vonatkozó beállításokat sehol sem találtam. Verzió: Ultimate Edition 4.00.976

(#83) Fiery válasza tlac (#79) üzenetére

Fiery
(VIP)

Hacsak nem szerzel a Gigabyte-tol megbizhato infot a regiszter kiosztasrol, maradnunk kell a 22-es hozzaszolasomban irtaknal sajnos.

AIDA64.com

(#84) Fiery válasza Jhonny06 (#82) üzenetére

Fiery
(VIP)

Milyen alaplapod van? Az Alaplap / SPD oldal kiir valamilyen infot?

AIDA64.com

(#85) Jhonny06 válasza Fiery (#84) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most apám szar PIII-as gépéről írok, ezért nem írja ki? Az én gépemet eladtam, de a héten meglesz az új, arról majd mindenképpen megpróbálom.

[Szerkesztve]

(#86) tlac válasza Fiery (#83) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

lehet a giga csinált még vmit, de az intel qst nem szabványos?

(#87) AtHoS

AtHoS
(PH! addikt)

Nos mióta összepakoltam az új konfigom, folyamatosan figyelem a program újabb és újabb verzióit, hátha lesz egy olyan verzió amiben már az alaplapom infójáról a maradék hiányosság is javítva van, de sajnos nem örülhettem még eddig ennek.

Alaplap: Gigabyte GA-MA69G-S3H

Az infok, amik nem egészen fedik a valóságot pedig:
Számítógép/Túlhajtás/Grafikus processzor tulajdonságai:
GPU órajele jelzett érték:57MHz, holott 400MHz-nek kéne lennie, BIOS-ban ennyire van állítva
Memória órajele 401MHz (eredetire 200MHz-et ír ez is érdekes)

Számítógép/Érzékelő/Hőmérsékletek:
AUX: 37ºC ez igazából nemtudom, hogy jó értéket mutat-e vagy sem, mert nem tudom minek a hőmérséklete lenne

Számítógép/Érzékelő/Feszültség értékek :
+2.5V: 2.08 V Ez elviekben a memó feszültsége lenne, BIOS-ban 2.1V-ra van állítva. Ha módosítom BIOS-ban akkor ez is változik

És egy kérdés a végére. OSD és LCD panelre tervbe van-e véve pillanatnyi hálózati sebesség kijelzése? A Hálózat/Windows hálózat/MAC Bridge Miniport - Packet Scheduler Miniport eszköznél a Hálózati kártya tulajdonságainál megtekinthetőek ezek az értékek, de azért OSD-n vagy LCD-n praktikusabb lenne figyelni.

Szerk.: ehh verziót elfelejtettem beta1082

[Szerkesztve]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#88) Fiery válasza tlac (#86) üzenetére

Fiery
(VIP)

A QST kb. annyira szabvanyos, hogy van 10 db homerseklet regiszter, aminek nincs neve egyaltalan. Sz'al ''Homerseklet #1'', ''Homerseklet #2'', stb... Ennel pontosabb elnevezest a szabvany nem tartalmaz sajnos.

AIDA64.com

(#89) Fiery válasza Jhonny06 (#85) üzenetére

Fiery
(VIP)

A regebbi gepekben joval ritkabban talalhato szenzor, mint a mostaniakban.

AIDA64.com

(#90) Fiery válasza AtHoS (#87) üzenetére

Fiery
(VIP)

1) Kivettuk a Tulhajtas laprol a GPU memoria orajelet, mivel ez ugye IGP chipseteknel nem ertelmezheto ertek :)

2) Atneveztuk a +2.5V-ot DIMM feszultsegre.

3) Az ''Aux'' homerseklet sajnos nem tudom, mit jelolhet, igy marad egyelore ilyen neven.

4) A GPU orajele amiatt hibas, mert az EVEREST nem tudja jelenleg detektalni, hogy 100 MHz vagy 14.318 MHz-e az RS6xx chipseteknel a GPU referencia orajele (ha kiszamolod, pont 100/14.318 = 6.984 szorzoval hibadzik a szamitas, ugyanis az EVEREST 100 MHz helyett tevesen 14.138-cal szamol a konfigodon). A legujabb EVEREST betaba tettunk nemi debug infot, ez alapjan talan ki tudjuk sakkozni, hogy melyik regiszter mutatja a referencia orajelet. Kerlek frissits az alabbi verziora --> [link] A frissites utan inditsd ujra a Windowst, majd nyomj egy jobb gombot az EVEREST ablakanak aljan --> Video Debug --> ATI GPU Registers. Az eredmenyt teljes egeszeben masold be ide a topicba kerlek.

5) ''OSD és LCD panelre tervbe van-e véve pillanatnyi hálózati sebesség kijelzése?''

Nincs jelenleg ilyen jellegu tervunk.

AIDA64.com

(#91) AtHoS válasza Fiery (#90) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Ez aztán a gyors reakció :R

1.) Igen, eltűnt mostmár a Túlhajtási részről a memórajel
2.) Mostmár DIMM az elnevezése a memfeszkónak
3.) Sajnos ehhez nekem sincs ötletem :(
4.) Csináltam 2 debug infót is, aztán megnéztem, hogy egyeznek-e. Találtam eltérést, így mindkét infót inkább linkelem, mint beillesztem:
Info1: [link]
Info2: [link]

5.) Ez szomorú :O

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#92) DavideX

DavideX
(fanatikus tag)

sziasztok!
láttam az everestben (v4.00.976) hogy DMI-ben azt irja hogy a processzor maximális órajele 4000mhz. sztem ez hülyeség, vagy igaz ez??? tény hogy megy 3300at a procim de azért 4000 durva egy E6300-hoz sztem...

• www.pc-style.hu •

(#93) Fiery válasza AtHoS (#91) üzenetére

Fiery
(VIP)

Koszi a debug infot, azt hiszem, sikerult javitanunk a GPU orajelet. Itt egy uj beta, probald ki kerlek --> [link]

AIDA64.com

(#94) Fiery válasza DavideX (#92) üzenetére

Fiery
(VIP)

A DMI oldalnak semmi koze a processzorod tuningolasi lehetosegeihez. Honnan tudhatna a BIOS, hogy a procid epp mire kepes tuningnal? :DDD

AIDA64.com

(#95) AtHoS válasza Fiery (#93) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Hello!

Megnéztem az új beta-val és rendben mutatja az órajelet. Kicsit rátettem még egy lapáttal azzal, hogy ATITool-lal kicsit maceráltam a GPU órajelét (igaz csak lefelé) és rendben követte is 1-2 másodperccel utána az Everest is.

Gratulálok! Ez gyors és pontos munka volt :R

UI.: ATiTool is 57.28MHz-nek írja az órajelet :)

(#96) Fiery válasza AtHoS (#95) üzenetére

Fiery
(VIP)

Koszi a visszajelzest! Az ATITool irojanak is elkuldjuk a megoldast :)

AIDA64.com

(#97) AtHoS válasza Fiery (#96) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Szívesen. Ha tudok még valamit segíteni keress meg nyugodtan :C

(#99) Balinov válasza starshine (#98) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

teseleszel hosszuéletü ezzel a nickkel a Ph!-n 11.21-óta 22 szakmai post,gondolom mind ilyen tartalmas..

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#100) DavideX válasza Fiery (#94) üzenetére

DavideX
(fanatikus tag)

jó csak ezen megakadt a szemem: [link] amugy gondoltam is hogy ez nem lehet,de gondoltam azért megkérdem.

• www.pc-style.hu •

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.