2900 pro, ja és a kártyát nem húzom..
[ Szerkesztve ]
Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89

2900 pro, ja és a kártyát nem húzom..
[ Szerkesztve ]
Védd a fákat, egyél hódot! Eladó full cover blokk 4890-re http://www.href.hu/x/gx89
Kép
A bejelölt rész a VRM, gondolom van rajta borda. 100 fok körül is lehet játszadozás közben, szóval a 80 fok az jó.
Different songs for different moods.
VRM-et is tudod velük hűteni.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Nincs
, köszi a segítséget, holnap irány a bolt..
Hello.
mekkora volt a legnagyobb beküldött everest benchmark amit ddr2-es rammal csináltak?. 
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Nem tartjuk nyilvan a tuning eredmenyeket. Tuning nelkul meg nem tul komolyak a lehetosegek 
AIDA64.com
azért köszönöm.kiváncsi lettem volna a legjobb ddr2 re 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?
Fiery,
Ez normális 1066-os modul esetén?
533-re vonatkozó időzítések nincsenek.

Továbbá ezeket az értékékeket honnan olvassátok ki?
A modulból vagy a modul azonosítója alapján adatbázisból?
extra

Hi!
Most raktam a gépbe egy WD2500YS-t. A 4.20-as everest nem közöl róla semmiféle adatot. Ez szabályos? Vagy létezik valami patch, amivel A WD HDD-k adatai megjelennek, Csak mert a régi 120 GB IDE Samsungról egy csomó mindent kiír.
Ja, és az ASUS 2600XT túlhajtásást sem érzékeli.
Köszi!
"Aki vadállatot csinál magából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától." Dr. Johnson
Ez normális 1066-os modul esetén?
Igen.
533-re vonatkozó időzítések nincsenek.
De vannak.
Miért, szerinted ott milyenek (mire vonatkozóak) vannak?
Továbbá ezeket az értékékeket honnan olvassátok ki?
A modulból vagy a modul azonosítója alapján adatbázisból?
Egyik sem. A memóriamodulon található külön információs chipből (EEPROM).
Ez az amit a köznyelvben igen pongyola módon SPD-nek hívnak.
primus inter pares
Miért, szerinted ott milyenek (mire vonatkozóak) vannak?
Az előző posztomban a mellékelt képen csak "@400"-ig van feltüntetve.
Igazából az 533-hoz tartozó gyári időzítésekre és vdimm-re lennék kíváncsi.
extra

WD vinyok (kiveve a Raptorokat) nincsenek az EVEREST merevlemez adatbazisaban. Ez amiatt van igy, mert a WD hajlamos arra, hogy azonos modell azonositot rendeljen tobbfele vinyojahoz is 
A tulhajtas kapcsan pontosan mit erzekel az EVEREST es mit nem? Biztos, hogy tul van hajtva a videokartya? Mivel hajtod tul?
AIDA64.com

A JEDEC nem specifikal semmilyen 400 MHz feletti DDR2 frekvenciat, es mivel az SPD-nek a JEDEC specifikaciot kell kovetnie, igy nem lehet benne 400 MHz feletti orajel, es az ahhoz tartozo idozitesek sem.
Bizonyos gyartok ezt az nVIDIA-fele Enhanced Performance Profile-lal orvosoljak, de azt meg csak az nVIDIA chipsetek tamogatjak.
AIDA64.com
Ez mellément...
Így nem fogja megérteni...láthatod: szerinte nincs 533Mhz-hez tartozó infó a képen...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
A DDR memóriák óta az, hogy "xxxMHz-es", nem adja meg egyértelműen, hogy milyen sebességű modulról van szó...
Szerinted nincsen ott 533MHz-es infó, szerintem meg van...és mindkettőnknek igaza van...
Pontosítsd a kérdésedet és máris korrekt választ kapsz...vagy összefuthatsz egy olyan intuitív és segítőkész emberrel mint Fiery...de erre nem alapozhatsz, nem biztos hogy mindig találsz ilyet...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares

Ha DDR2-1066-os modulja van, akkor jogosan hianyolja az 533 MHz-es, vagyis DDR2-1066-os infot a keprol...
AIDA64.com
Hmm.
Nekem DDR2-800-as modulom van. Ennek ellenére jogosan hiányolnám a 333
MHz-es infókat...
De szerencsére megvannak.
No meg ha nem lennének, akkor is ki tudnám számolni őket azokból amik meg vannak adva...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares

A juzerek 99%-a szamara ezek a dolgok kozel sem ilyen egyertelmuek. Sot...
AIDA64.com
Éppen ezért lenne jó, ha mindenki rászokna, ha mindenkit rászoktatnánk egy egységes terminológiára...
primus inter pares

A felhasznalok atnevelese egy tobb millios juzer bazisban eleg razos feladat

AIDA64.com
Szerinted nincsen ott 533MHz-es infó, szerintem meg van...és mindkettőnknek igaza van...
Akkor most ennek az ominózus ramnak az 533MHz-re vonatkozó időzítése ugyanaz, mint amit a 400MHz-hez adott meg?
Pontosítok: vdimm mennyi? 
extra
Nézz utána a gyártó honlapján. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Nem találtam konkrét infót feszre és időzítésre.
De ennyit kiderítettem:
KLED48F-A8KI5 PC2-8500
extra
Ezt nézd meg: [link]
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Csak az alap órajeleket írja ki. Semmi mást. Mint amikor nincs is meghúzva.
ATiTool 0.26-nál max core keresésnél a csúszkát letiltja, órajelet nem emel. (6 órányi keresés, melegítés után meguntam és kikapcsoltam)
ATiTool 0.25-nél az órajelek helyén csak kettőskeresztek jelennek meg.
ATI Tray Tool-nál max core keresésnél kékhalál.
Riva Tuner 2.06-nál tudok orajelet emelni, csak ott meg nincs teszt gomb. (a megemelt órajeleket az ATI CCC is látja, de az Everest nem)
Amúgy a karival nincs baj, patch után a Futuremark progik is mentek. Az összes játék, amit eddig feltettem ment is rendesen. (bár a 7.11 es driverrel a Crysis ORBITÁLIS grafikai hibákat produkált)
Úgyhogy jó lenne valami progi, amivel tudok rendesen tuningolni.
"Aki vadállatot csinál magából, az megszabadul az emberi lét fájdalmától." Dr. Johnson
Köszi, akkor 2.0V és 5-5-5-18 / 10-42-10-6-11-10. 
Fiery: Jól kombináltam össze az időzítéseket az Everestben lévő rövidítésekkel? 
[ Szerkesztve ]
extra
A subtiming-ok maradhatnak Auto-n, a tRD-meg FSB függő, de 6-7 lehet.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Az 533 MHz-es orajelhez tartozo idoziteseket nem tarolja az SPD, tehat az barmennyi lehet. Nem feltetlenul fugg az idozites az eggyel alacsonyabb orajel lepcsohoz tartozo idozitestol.
A feszultseg ertekeket pedig az SPD nem tarolja -- mar csak azert sem, mert a JEDEC szabvany szerint minden DDR2-es modulnak (orajeltol fuggetlenul) 1.8V-on kell(ene) uzemelnie. Minden megoldas, ami ennel magasabb feszultseget hasznal, szabvanyon kivuli.
AIDA64.com

Ebben az esetben valoszinuleg az emelt orajel csak a 3D-s modra vonatkozik. Az EVEREST pedig az aktualis orajelet irja ki, es mivel az EVEREST 2D-s szoftver, igy a 2D-s orajelet fogja kiirni 
AIDA64.com

Ahogy Aggregator irja, csak a 4 legfontosabb ertekkel (CAS-RCD-RP-RAS) kell foglalkozni, a tobbit hagyd Auton.
AIDA64.com
JEDEC szabvany szerint minden DDR2-es modulnak (orajeltol fuggetlenul) 1.8V-on kell(ene) uzemelnie.
Jaja, ezt vágom. Nekem tulajdonképpen megy stabilan 1.8V-on 1066-on 5-5-5-15-ön, de aktív hűtéssel. Amikor a JEDEC meghatározta ezt az 1.8V-ot, mint ref feszt, akkor dedikált hozzá vmilyen környezeti hőmérsékletet?
Ahogy Aggregator irja, csak a 4 legfontosabb ertekkel (CAS-RCD-RP-RAS) kell foglalkozni, a tobbit hagyd Auton.
Jó, de engem érdekelt, hogy gyárilag mennyi az annyi. 
Szeretnék szorítani az időzítéseken.
Most pl ezen megy:

[ Szerkesztve ]
extra

Aha, értem.
Kösz a válaszokat!

"Amikor a JEDEC meghatározta ezt az 1.8V-ot, mint ref feszt, akkor dedikált hozzá vmilyen környezeti hőmérsékletet?"
Ezt nem tudom sajnos, a JEDEC-nel kellene korulnezni 
AIDA64.com
A performance level-t tedd minél alacsonyabbra, a többivel ne foglalkozz 
#331-en lévő képen mely paraméterek nem befolyásolják a teljesítményt.
Esetleg olyat tudsz -e, hogy egyes időzítéseknek mekkora a szerepük a teljesítmény szempontjából (pl %-os alapon vagy 1÷10 skálán). Annyi biztos, hogy az első öt a legjobban, de pontosabban kéne.
extra
Ja, az a Boost Level, ha elállítom MemSet-ben, akkor egyből kifagy.
BIOS-ban pedig más értéket ad neki, mint amit MemSet megjelenít.
Ez ugye nem ciklusidő beállítás?
extra
Nem lehet a subtiming-oknál állítani? Performance level, tRD, static tRead value néven lehet.
Ez ugye nem ciklusidő beállítás? Passz...

Az uj GTS 512-t nem ismeri az Everest 4,2--m?
Nem nagyon találtam update lehetőséget, ha tudtok plz help
Köszi
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
De lehet, csak ha a perf level-t bántom, akkor kifagy a win.
extra
Az mér van az hogy nem tudom az ilyen linkeket letolteni? 
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

A 4 legfontosabb idozitesnek van csak igazan komoly hatasa a teljesitmenyre. De azt is hiaba allitod sokkal agresszivebbre, akkor sem fog a geped osszessegeben 3-4 %-nal jobban gyorsulni 
AIDA64.com

Biztos olyan tuzfal mogott vagy, ami nem engedi az ilyen jellegu fajlok letolteset.
AIDA64.com

Köszi!
Ezt honnan szedted le?
Csak hogy tudjam a későbbiekben is frissítgetni.
GA-P35-DS3 , E6750 @ 3,6 GHz 1,5 V , ASUS Silent Knight , 2 x 1 GB Kingmax @ 1080 MHz 2,0 V , EVGA 8800 GTS 512 @ 785/2160 MHz
Ott van a linkben, lavalys.com 
Érdekes. Ebben a bétában (4.20.1254 Beta) nincs CPU hőmérséklet csak a magoké?
Fiery,
tudsz vmi trükköt arra, hogy a BIOS másnak (többnek) lássa a processor alapértelmezett VID-jét?
extra

1) Milyen alaplaprol van szo?
2) Masold be kerlek a Szamitogep / Erzekelo oldal teljes tartalmat a topicba.
3) Az 1254-es buildre valo frissites utan ujrainditottad a gepet? Fontos az ujrainditas, ugyanis eleg gyakran sajnos megkeveredik az EVEREST kernel drivere, es eltunik egy csomo informacio.
AIDA64.com

A BIOS-ba tudtommal eleg korulmenyes belenyulni, szoval ha BIOS bugra gyanakszol, akkor a gyartot kell molesztalni, hogy javitsak 
AIDA64.com