Hú. Köszönöm a gyors válaszotokat. Nem rég volt szervízben, mert a tápja megadta magát. Kb. 3 hete. Azt mondta a srác, hogy kitakarították.
Még1X kössz. 
Dávid

Hú. Köszönöm a gyors válaszotokat. Nem rég volt szervízben, mert a tápja megadta magát. Kb. 3 hete. Azt mondta a srác, hogy kitakarították.
Még1X kössz. 
Dávid
azért nézz bele.
főleg a procihűtő alá kukkants be, lehet, hogy a szervizes srácok kispórolták (vagy nem cserélték a beszáradt) hűtőpasztát, az pedig okozhat ilyen melegedést
[ Szerkesztve ]
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

Nincs itthon pasztám, elfogyott a múltkor. Holnap elszaladok azt veszek és akkor szétkapon meg újra pasztázom.
Dávid

Hello Fiery!
A Lavalys fórumon kérdeztem tőled egy xeonos géppel kapcsolatban, válaszoltál is rá gyorsan. Én meg közben átépítettem a gépemet és mire visszataláltam a fórumra, se belépni nem tudok, se újra regisztrálni (azt mondja, hogy nem fogadtam el a feltételeket
), pedig akartam válaszolni, ezért most itt teszem.
A tápegység egy 600W-os Enermax Noisetaker (EG701-AX-VE, 3.3V 34A, 5V 34A, 12V 35A). Konnektoros fogyasztásmérővel 100%-os processzorterhelés mellett 310W körüli maximumot mértem, ami nem indokolná, hogy lekapcsoljon a gép, pedig megteszi. Kezd gyanús lenni, hogy esetleg túlmelegszik az új proci, mert ahhoz a gyári fullréz hűtő helyett csak egy JMC gyártmányú alu csodát tudtam szerezni. De a hőmérsékletet nem látom, mert az everest egyetlen érzékelőt talál (National LM96000/PC8374L), amit az alaplapénak tulajdonít (35°C körül van, úgyhogy hihető). Létezik, hogy ebben a lapban (Intel SE7525RP2) nincs a prociknál érzékelő, vagy csak nem elérhető a programnak? Ennél régebbi (és olcsóbb) cuccokban is volt már, ráadásul ha a hővédelem kapcsol le, akkor itt is kellene lennie, csak ezért csodálkozom.
Üdvözlet!
A problémám nem biztos hogy az Everesthez kapcsolódik, de mivel más megoldást még nem találtam ezért rákérdezek hátha...
Win7 HP x64-et használok és Everest 5.3 van feltelepítve. Beállítottam hogy monitorozza a hőmérsékletet az értesítési területen.
Beállítottam a viselkedés módot "Az ikonok értesítésének megjelenítésére". Azonban újraindítás után néhány ikon (úgy tűnik véletlenszerűen, 1, 2, 3) alapból rejtve indul csak be, pedig a fenti beállítás alkalmazva van rá.
Hogy lehet kényszeríteni, hogy újraindítás után a Windows ne rejtsen el megint egy-két ikont?
[ Szerkesztve ]

Mi azonos modon rakunk ki minden egyes ikont. Ha a Windows nem jeleniti meg mindet, az nem az EVEREST hibaja, hanem egy Windows bug lesz 
AIDA64.com
Értem, köszi!

Szia!
Nekem pedig az Érzékelő oldal-al kapcsolatban lenne 1.kérdésem!
Asus Maximus III Formula lapom van nagyon örültem ahogy kijött a végleges 5.50.2100. verzió, mert az előtti verziók nem ismerték fel rendesen a lapot és sem a merevlemezek hőmérsékletét sem a SMART.információit (jó tudom eleve a SMART-ból olvassa ki a winyók hőfokát tehát ez érthető) nem jelenítette meg! de az 5.50.2100.verzióval megoldódtak ezek a problémák, viszont én mindég a legfrissebb Bétát szoktam használni de nagy meglepetés okozott az első 5.50.2109.Béta verzió mert az Alaplapi feszültség értékeknél már nem jelenítette meg a Memóriák VTT-feszültségét holott pont ehez a verzióhoz lett írva a fixed: motherboard specific sensor info for Asus Maximus III Series hogy javították a lap szenzor információit de eza probléma azóta sem javult még a legfrissebb 5.50.2123 Beta verzió sem jeleníti meg miért lett kivéve belőle ez az érték!? és akkor mutatnám 2.képpel a hiányosságot!
A képek nagyíthatóak ha rájuk kattintasz! ezt jólenne ha vissza tennétek DIMM VTT kijelzése! köszi! 

A DIMM VTT egy nem valodi feszultseg ertek. Az csupan egy fantom ertek, amit ki kellett vennunk, mert a Maximus III Formula alaplap nem mér ilyen feszultseget. Ergo a legujabb beta a legjobb verzio a Te lapodhoz.
AIDA64.com

Pedig méri a lap
akkor nem elég tüzetesen néztétek meg ha meglett 1.átalán nézve, ez a rész benne! És jól is mutatta (nem fantom értéket jelzett) a 5.50.2100.verzió mert ha nincs elállítva a gyári értékről a DIMM-VTT-je akkor pontosan a DIMM feszültség fele a DIMM-VTT és annyit is mutatott mint amit én néztem BIOS-ban! és tessék az alaplap BIOS képe a bizonyíték hogy kijelzi DRAM Termination Voltage néven 
Hi!
Az miért lehet, hogy az everest kb fél perc után lefagyasztja a gépemet?
De úgy, hogy csak reset segít.
Win7 x64 ultimate op.
Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.
Nekem is csinál olyat a Win7, hogy egy program ikonja, ami változik az értesítési területen (pl. villog) Hol itt hol ott jelenik meg, tehát hol látszik hol nem. Everest Gadgetet kell használni és nincs ilyen probléma... 
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
?
Multi-Gaming.Hu - Logitech Season 12 hónapon át tartó nyereményjáték Battlefield3-ban.
Hi!
Az normális, hogy az Everest egy vadi új laptop, vadi új akkumulátoráról azt írja, hogy "elhasználódottság 26%" ? 
Ha tényleg vadiúj, akkor elképzelhető, mert az akkuk kb a harmadik feltöltés - lemerítés után érik el a 100%-os teljesítményt. Ha ezen túl vagy, akkor nem valószínű hogy igazat mond. Feltéve hogy nem valami full alsókategóriás laptopról beszélsz, és kizárjuk a hibás akksi lehetőséget, ami a legjobb laptopok közt is előfordulhat nagyritkán.
Garantálhatom, hogy nem alsókategóriás
1db lemerítés volt eddig.

Csak egy megfigyelésemet szeretném közzétenni miszerint az Everest (5.50.2100) a túlhajtás fülön (nálam legalábbis) hibásan jelzi ki a CPU FSB és ebből képzett (HT, CPU-NB, mem) órajeleket, valamint ugyanezeket az alaplap/alaplap oldalon, mégpedig úgy, hogy a beállított értéktől lefelé "ugrál" majd vissza. 
CPU-Z és AOD szerint stabil az érték.
Nem keveset kínlódtam, mire rájöttem a megoldásra: everest prioritását magasra kell tenni, és voilá. 
Nem tudom, hogy az esetem mennyire egyedi, remélem segítettem ezzel valakinek.
Azt mondták elmebetegségben szenvedek. Nem igaz. Nem szenvedek! Minden percét élvezem!
Sziasztok!
Az normális,hogy az 5.50.2100-as Everest Prime alatt,meg am is bármikor a 12V-os ág feszültségének 3-5V körüli értékeket ír?
Elég valótlan ez,mert akkor nem igen menne a gép,ha jól gondolom.
Ez csak program bug lenne? 
Kösz a választ! 
¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤
Csak bug.
Értem,akkor no para. 
¤¤¤ Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." by Batman: Begins ¤¤¤
Hello.
Az Everest az alaplap hőmérséklete alatt mit ért? Vagyis melyik részét méri az alaplapnak az északi vagy déli hidat vagy mit?
Az Everest nem "ért" semmit, mert semmit sem "mér"... 
A gépedben fellelhető szenzorok adatait jelzi ki...ergo az alaplapodat kellene jobban megvizslatnod...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
Akkor a lap topikjába inkább?
megmondod, hogy milyen lapod van, aztán hátha valaki tudja...
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6
Adatlapomon ha megnézték volna. 
Am Gigabyte EP45-DS4 rev.1.0

A legtobb hasonszoru Asus/Gigabyte/MSI alaplap eseteben az alaplap hofoka valojaban az alaplapra szerelt erzekelo (szenzor) chip sajat hofokat jelenti. Vagyis, a szenzor chip a sajat hofokat is me'ri, valamint kulso diodaval a processzoret is.
Vannak olyan alaplapok, amik ezen felul kepesek az eszaki hid, deli hid, PWM es hasonlo alaplapi komponensek hofokat is me'rni, de a Te alaplapod nem ilyen sajnos.
Megjegyzem, hiaba van ott az adatlapodon az alaplapod tipusa, az me'g nem jelenti azt, hogy feltetlenul a sajat gepedrol kerdezel; vagy lehet tobb geped is; vagy esetleg lehet az adatlapodon levo informacio kicsit elavult is
Uj gepet veszel, esetleg elfelejted az adatlapodat frissiteni, stb. stb...
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
Na így már világos, köszönöm a segítséget. 
Ez viszont igaz 

Meg lett nezve, de Maximus III Extreme lap volt a delikvens, amit neztunk. Ennel a lapnal nincs DIMM VTT feszultseg meres. Mi eredetileg azt felteteleztuk (elozetes, tehat nem vegleges BIOS image-ek alapjan, nem hasrautessel!), hogy a 2 alaplap (Maximus III Extreme, Maximus III Formula) szenzor regiszter kiosztas szempontbol megegyezik, es emiatt vettuk ki a Formula eseteben is a DIMM VTT feszultseg merest. De ezek szerint ez hiba volt
Most meg fogjuk nezni ujra, a legujabb BIOS image-eket, es az alapjan javitani fogjuk mindket lapnal a szenzor infot.
Koszi a fotot!
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com

Valaki meg tudná mondani, hogy mit jelent az EVEREST menüjében ez a két rövidítés: PCH és GMCH ?
Előre is köszi!
A SEMMIRŐL INDULTAM! Nagy része még most is megvan...

PCH = az egy chipes chipsetek (pl. P55) egyetlen chipje 
GMCH = a chipset integralt grafikus- es memoriavezerloje. LGA1156 "Clarkdale" es "Arrandale" processzoroknal ez a komponens a processzor tokjaban talalhato
AIDA64.com

Sziasztok!
Mit kellene beleírnom egy bat fileba ahhoz ha bedugok egy pd-ot egy gépbe és elindítom ezt a bat filet (vagy készítek még hozzá egy autorun.infet) akkor az Everest automatikusan készítsen egy általam összeállított riportot, mentse el a pendriveba és lépjen is ki
Mioelőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

az miért van hogy az everest szerint a CPU hőmérségletét 70-80 fok a magok pedig 30 körül vannak (a gigabyte easy tune szrint 30 fok körül van a processzor)
SC2: princeps.582
a procikba épített hőmérők pontatlanok, ha visszaolvasol a topikban, akkor kb 40x lett ez eddig leírva

Ehhez az EVEREST Corporate Edition-t kellene hasznalnod. Csak az a valtozat tamogatja a parancssori kapcsolokkal torteno automatizalt riport generalast. Bovebben az EVEREST Corporate Edition user's manual-ban 
AIDA64.com

Köszi.
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

5970-es Ati-val miért fagyassza meg a rendszert? Kettő verzióval is próbáltam már legutóbb everest-ultimate-edition5.50.2100 ezzel.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
Different songs for different moods.

Sajnos nem jó ugyanúgy megfagyott azzal a verzióval is.
Lehet a 10.6-os driverrel jó lenne, de az jelenleg egy hulladék és most 10.5hotfix van fennt. Remélem fiery tud mondani valamit.

Hali
Jelenlegi alaplapomat nem ismeri fel az everest(5.50.2100). Gigabyte 890FXA-UD5 rev 2.0 . A program jelezte is. Majd kuldtem rola egy reportot. Remelem megkaptad. Kozeljovoben valami frissites lesz? Vagy valami beta mar ismeri a lapom?
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit
EVEREST Ultimate Edition v5.50.2127 Beta
* motherboard specific sensor info for Gigabyte 890FXA-UD5
Legfrissebb béta: EVEREST Ultimate Edition v5.50.2183

Koszi! Ezzel mar frankon muxik.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

Na ezzel már jó nem fagyizik.
Pedig Fiery még meg sem szólalt 

Ettol fuggetlenul a legbiztosabb az, ha letiltod ezt a franya ULPS-t. Ezt ugy teheted meg, hogy elinditod a Registry Editor-t (REGEDIT.EXE), rakeresel az "EnableUlps" szovegre, es minden egyes elofordulasanal nyomsz rajta egy duplaklikket, es atirod az erteket 0-ra. Majd ujra kell inditani a Windowst, es ezzel elvileg az ULPS-t letiltottad.
Fontos azonban, hogy ezt minden egyes Catalyst driver telepites ill. csere utan meg kell tenni.
AIDA64.com

Mióta felraktam ezt a verziót azóta még egyszer se fagyott szal ezzel már működik rendesen ha meg fagy akkor egyből ezzel fogom kezdeni amit írtál.

Koszi a visszajelzest 
AIDA64.com

legújabb everesttel is mutatja za AUX-ot az mi? csakmert 62 fok...
Alaplapom: intel D865GLC
Windows lefordítva apacsra: Sápadtarcú várni homokóra.

Intel alaplapoknal lehet pl. a DIMM foglalatok kozott elhelyezett homero altal me'rt hofok, vagy a feszultseg szabalyzo egyseg koruli hofok. A BIOS Setup-ban is latod azt a hofokot valahol?
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
Üdv Urak!
Lenne egy kérdésem.
Közeli ismerősöm parázik, mivel az everest az alaplapra 56-60°C-ot mutat. (Gigabyte P35C-DS3R rev 2.0 alaplapnál)
Anno P45-ös Giga alapomnál ha jól emlékszem a Super I/O chip belső hőmérőjét detektálta így a program. Ennél a régebbi alaplapnál is így van, vagy máshonnan nyeri az infót az everest? 
Szerk:
Köszönöm Fiery!
Itt is alúl 2 PCI slot között van az ITE chip, a proci és a VGA feletti rész jól szellőzik.
Az alsó részét az alaplapnak is hűteni kellene, vagy elég, ha a VGA ventit feljebb tekerjük?
Mennyi kb az elfogadható hőfok ennél a sensornál ami hosszútávra ajánlott? 
[ Szerkesztve ]