Tévedtem... ha kiveszem a pipát, a legközelebbi újraindításkor megint nem mutatja a smart értékeket csak bepipált állapotban, de úgy meg akad a zene 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
(#1001) Dr. Romano válasza Dr. Romano (#1000) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni, hogy az Everestben mutatott CPU mag hőmérsékletek játékok alatt láthatóak legyenek?
Inkább foglalkozz magaddal... ;)
Monitorozni tudod a háttérben és játék után megnézheted az értékeket:
Beállítások/Naplózás. Itt beállítod mit monitorozzon és felül adsz egy nevet és egy helyet ahová tegye a html fájlt.
Ha kész okézod, játszol, majd utánna megnézed a fájlt ahol időrendben láthatsz mindent 
Felfigyeltem még valamire. A Phenom procik támogajták a C1E funkciót is (már a legtöbb lap BIOS-ában kapcsolható is), de az Everest ezt nem jelzi. Illetve a Cool & Quiet (2.0) is hiányzik a listából. Az AMD féle C1E-ről itt van némi infó: [link]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
vettem egy pár CSX RAMot, 2x2GB/800as, a 2x1GB/800 Kingmaxot cseréltem le velük...
a Kingmaxok időzítése 5-5-5-15 volt, egy ideig ezeket is annyin járattam, de egy fagyás meg egy spontán újraindulás után az SPD-ben megadott 5-5-5-18-ra állítottam be, amit az Everest 5-5-5-2-nek ír...
először megijedtem, hogy vmit rosszul lőttem be, de a CPU-Z a helyes értéket írta
riport, mert gondolom, úgyis kelleni fog 
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

Fiery
(VIP)
Iden mar biztos nem, de esetleg jovore... 
AIDA64.com

Fiery
(VIP)
Ha meg tudnad nezni, hogy mas HDD hofokmero progival (pl. HD Sentinel, HWMonitor, Active SMART, HWiNFO32) is van-e ilyen problema, azert nagyon halasak lennenk 
Milyen SATA vezerlo chip van a lapodon? JMicron?
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
Értem. Nem akarjátok ellőni az összes újítást egyszerre. 
A másik dologgal kapcsolatban valami?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Fiery
(VIP)
Kuldj kerlek egy CPU-Z dump-ot is. Koszi!
AIDA64.com

Fiery
(VIP)
Errol temarol nem sokat tudunk jelenleg, de igyekszunk utananezni 
AIDA64.com
Oké. Legalább a C'n'Q jó lenne ha szerepelne a listában mivel nem éppen egy elhanyagolható funkció energiagazdálkodási szempontból. Tudtommal a K8 procikban 1.0 a K10 illetve Griffin (Puma procija) CPUkban már a 2.0 üzemel.

Fiery
(VIP)
Igy van, viszont me'g nem talaltunk megoldast arra, hogy a CnQ allapotat vagy tamogatasat megbizhato modon tudjuk detektalni.
AIDA64.com
Ahh..értem.
te komolyan ki tudsz venni bármit is a HEX részből, vagy csak a szöveges a lényeg? 
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6
Igen. JMicron SATA vezérlő van a lapon, hozzá a legfrissebb hitelesített driver. Rendben a többi progival is letesztelem amint hazaértem 
Úgy tűnik nem az Everest hibája a dolog
Más progival is (Sentinel, HD Tune) elkezd akadni a hang ha épp a hőmérsékleti értékeket frissíti
Nem tudom mi lehet a gond, de szerintem köze van a sata vezérlőhöz.
Mindenesetre köszi a helpet! 
[ Szerkesztve ]

turorudi
(tag)
Szia,
van EZ a hozzázólásom hangreccsenés ügyben, nálad is ez lehet.
Szia!
Köszi a tippet, megpróbálom hátha megszünteti nálam is.

Fiery
(VIP)
Pont a hex dump a lenyeg
Termeszetesen meg tudom fejteni, ez a dolgom 
Ime a legujabb EVEREST beta, ez elvileg javitja a hibat --> [link]
Ird meg, jol mukodik-e most mar a tRAS detektalas.
AIDA64.com

csaga
(újonc)
Nagyon láma vagyok a problémám az, hogy a frissen összerakott számítógépemen az Everest a processzornál ezt írja ki és én nem tudom értelmezni:
CPU órajel 1200.0 MHz (eredeti: 2500 MHz)
Szóval a procim csak 1200.0 Mhz fut?
Köszönöm a segítséget!
Viva la Revolucion!
Terheld le valamivel, mindjárt 2500 MHz-en fog járni 
Energiatakarékosságból veszi vissza az órajelet.
Different songs for different moods.

csaga
(újonc)
Köszönöm szépen a segítséget, már azt hittem, hogy elrontottam valamit de hát a "jó pap is holtig tanul" 
Viva la Revolucion!
tökéletes, 5-5-5-18, ahogy be van állítva, köszönöm 

Fiery
(VIP)
Koszi!
AIDA64.com

Pepe78
(senior tag)
Sziasztok.
Valami aránylag új everestet szeretnék szerezni.
A mostani össze vissza jelez mindent.
Néha mutat cpu fordulatot, néha nem meg ilyesmi.
A VGA órajleket is rosszúl mutatja.
Az előző konfigomnál mindent jól mutatott, de a mostanihoz elég butuska.
Valaki tudna segíteni honnan lehetne.. 
Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.

Fiery
(VIP)
Nem irtad meg, hogy milyen alaplapod, CPU-d es videokartyad van, amit az EVEREST nem megfeleloen kezel. Igy csak annyit tudok javasolni, frissits a legujabb EVEREST beta verziora --> [link] Ez jo esellyel megoldast nyujt a problemakra.
AIDA64.com

Zefír
(őstag)
Hy mindenkinek!
Az az én problémám hogy van nekem egy giga g31m alaplapom egy E2180as procival és az everest működött szépen.
Viszatettem a tuningot és csak a vinyót jelzi.
Miért?:/
Procit érzékeli a coretemp szal a szenzor az nem szált el.
Ilyenkor mivan? 

Fiery
(VIP)
Frissits a legujabb betara (2 posttal feljebb van a link), inditsd ujra a Windowst, hatha ez segit. Ugye a Windows felhasznalodnak van rendszergazdai jogosultsaga?
AIDA64.com

Zefír
(őstag)
Persze hogy van csak az én gépem
Meg próbálom a linket

Fiery
(VIP)
Vista alatt ez mar nem ilyen egyertelmu 
AIDA64.com

Zefír
(őstag)
oké
most töltömm kiváncsi leszek hogy mivan .
Próbáltam a bios resetet is de nem használt. 

Zefír
(őstag)
Nah ez jó!
Csak trial verzió. hogyan lehet meg krekkelni?
A GPU-t nem jelzi ki csak a környékét.

Fiery
(VIP)
En vezetem az EVEREST fejleszteset. Szerinted helyenvalo ilyen kerdest feltenni nekem, ill. ebben a topicban? (lasd me'g: forumszabalyzat)
AIDA64.com

Zefír
(őstag)
Most mivan? 

Fiery
(VIP)
Tenyleg ennyire nehez eset vagy, vagy csak viccesnek akarsz latszani?
AIDA64.com

Zefír
(őstag)
Nem vagyok nehéz eset csak nehezen tudom elhinni

Fiery
(VIP)
En meg nehezen tudnam bizonyitani igy kapasbol 
AIDA64.com

Zefír
(őstag)
Jó elhiszem
Az a baj hogy trial verzióval mire megyek? Semire!
Mit csináljak?XD

Fiery
(VIP)
Azt, amit a licenc feltetelek eloirnak: hasznalhatod 30 napig ingyenesen, majd vasarolnod kell egy licencet ( --> [link] ), vagy el kell tavolitanod a gepedrol a probaverziot.
AIDA64.com
Szia!
nekem csak annyi gondom lenne,hogy az érzékelőnél a másik lapomnál (Striker 2 Extreme) egy halom dolgot megjelenített,most meg pl. a táp 12V-os ágát sem jelzi
összesen csak 4 értéket. Procifesz,ramfesz,+5V,VBat telep...
aztán meg most látom hogy a GPUnál is 4 érték szokott lenni, most csak kettő van. 
EP45T-Extreme a mostani lapom.
Gondolom a lap miatt van...de ennyire izé lenne? 
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

Fiery
(VIP)
A lapod BIOS-aban (PC Health Status oldal) tudod ellenorizni, hogy milyen feszultsegek meresere kepes a lapod. Megjegyzem, a Gigabyte lapok nem arrol hiresek, hogy a szenzoraik tul lennenek bonyolitva 
AIDA64.com
az fas*a...mondjuk jah..az egyik lap 100k, a másik épphogy 60... nesze nekem extreme jelző a sima P35-DS4em is kijelezte a 12V-ot
mindegy, azért köszönöm

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded
Üdv Fiery,
figyelmedbe ajánlom a CrystalDiskinfo programot, amely Vista alatt is képes nforce chipset-es gép sata merevlemezének s.m.a.r.t adatai kiolvasására. Mivel a program nem túl nagy, és a forráskódja is elérhető, valószínűleg rövid idő alatt megtalálod benne, hogy milyen trükkel/módszerrel lehet ezt a régi (driver) problémát kiküszöbölni.
Ha kéred küldök xp és vista alatti everest riportot. 
A hdsentinel következő verziója már tudni fogja

[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

Fiery
(VIP)
Dolgozunk rajta.....
[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
remek 
egyébként ha jól sejtem az a trükk, hogy scsi-ként érhető el vista alatt, nem pedig ide-ként
persze tévedhetek

Fiery
(VIP)
Igy van, csak van egy apro bug a driverben (miert is ne lenne, nVIDIA rulez), ami miatt nem szabvanyosan kell hivni a "SCSI" (valojaban ugye SATA vezerlo) drivert. Kicsit me'g meloznunk kell rajta, hogy ne legyen duplazas az ATA oldalon, meg letisztazni me'g 1-2 dolgot, rendesen letesztelni, stb.
1-2 nap, legyetek turelemmel 
AIDA64.com

Fiery
(VIP)
Ime az uj beta, ami mar elvileg kezeli az nForce SATA vezerloket Vista alatt is --> [link] Ird meg kerlek, hogy jol mukodik-e.
AIDA64.com
hmm akkor sorban:
összegszésnél megjelenik
számítógép/érzékelő részem megjelennek a hőfokok (trial így csak azt látom)
háttértár ATA részen látszik ahogy kell (nincs duplázódás sem, eddig sem volt)
smart rlszen is látszik és helyesek az adatok is
tehát