Más a felület. Sokkal precízebben lehet velük használni az egeret. Máshogy siklik rajta.
Van olyan modell is (nem csak Razer-ről beszélünk), aminek kétféle változata van; egy gyorsabb, ami jobban csúszik és egy lassabb, amin könnyebb megállítani az egeret rántás közben.
Általában high sens-hez a gyorsabb padokat szoták használni, low/middle-sens-hez a lassabbakat. Persze ez nyílván személyi preferrencia kérdése is.
Egy jó pad vs. kommersz hulladék között a különbség ég és föld.
A legjobb szövetpadok:
---------------------------------
QPAD CT (3 féle méret, 2 féle vastagság, jár hozzá nagyon korrekt minőségú skatez is)
QPAD XL (3 féle méret, 2 féle vastagság, ehhez is jár csecse csúszka)
Everglide Titan (3 féle méret)
Allsop Raindrop GigaPad XL
Razer Mantis (speed/control, azt hiszem ez is volt több méretben)
Razer Goliathus (3 féle méret; speed/control)
Corepad C1 (3 féle méret)
ill. a SteelSeries QcK különböző fajtái (ezekből leginkább a QcK Mass Pro és a QcK Heavy)
Azt mondanám, hogy a sorrend is ez (bár ez nyílván valamennyire szubjektív).
Személy szerint jobban preferrálom a vastagabb padokat; kényelmesebbek és még tartósabbak, mint vékonyabb társaik.
A nagy pad pedig mindig jobb, mint a kisebb, akkor is, ha nem használod ki a teljes méretét. Azért, mert:
-megfelelő elhelyezés esetén kicsit kipárnázza az alkart, ezért hosszútávú használat során kényelmesebb
-ha csak egy 10x10 cm-es részt használsz is rajta, ha 2-3 év alatt esetleg bekopott egy kicsit, akkor fordítasz a padon és ott a szűz felület ---> megsokszorozza a pad effektív használati idejét
-valamivel drágább, de ha valamikor el akarod adni, valamivel többért tudod áruba bocsájtani (tehát értéktartóbb)
Akárhogy is nézem, jobban megéri.
Vannak még műanyag-, fém- és üvegpadok is. Ezeket én annyira nem szeretem, mert egyrészt jobban eszik a csúszkát az egér alján, másrészt pedig zavaró hangjuk van (ez persze szubjektív vélemény - van akit nem zavar, nekem az agyamra megy). Ill. a rideg fém/üvegpadok nem a legjobbak az izületeknek,
Meg a méretük a nagy szövetpadokhoz képest korlátozott, nagy általánosságban pedig hamarabb el is használódnak.
Néhány jó műanyag pad:
------------------------------------
SteelSeries SS
fUnc 1030
X-Ray Thunder 8
Razer eXactMat
Szokták még kedvelni a SteelSeries 4HD/9HD-t is.
Én mindenképpen maradnék a nagyméretű, vastagabb, listában is felsorolt szövetpadoknál, a feljebb említett okok miatt. Ha vigyázol rájuk és néha szépen megtisztítod őket, hosszú évekig lesznek társaid. Az én Allsop Raindrop GigaPad XL-em idén lesz 6(!) éves és ez nem látszik meg rajta. Persze nem olyan már, mint a vadonat új, de nagyon szép állapotban van.
Első körben azt a Lachesis-t cserélném valami értelmes egérre, csak aztán gondolkodnék padon (már, ha FPS-t játszol) . 
[ Szerkesztve ]
[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.