Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)

(#951) Ptech

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.

Tegnap vettem egy HP (Sony Trinitron) p1130-as monitort. Még ott helyben leteszteltem, és nem látszott semmi, ami zavart volna. Itthon viszont van egy zavaró ''szellemkép'' ami minden a képernyőn megjelenő alakzat után jobbra látható.
Arra gondolok (reménykedem benne), hogy ez csak a régi és gyengén árnyékolt monitorkábel miatt van, mert ott, ahol vettem, nem láttam ezt a jelenséget.
Aki ért hozzá, megmondaná, hogy egáltalán lehetséges, hogy ezt a hibát a kábel okozza?

thx.

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#952) moonguru válasza Ptech (#951) üzenetére

moonguru
(senior tag)

Megfelelő minöségü kábel nélkül nem lesz jó a kép!

(#953) Loha válasza pear-g (#949) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Gondolom Diamondtron képcső, de a dolog tök egyértelmű. Ha van benne 2 merevítő szál, akkor Trinitron vagy Diamondtron. A Trinitronokat meg a SONY jellegzetes menüjéről fel lehet ismerni, szóval ha nem SONY mennü(kék, fehér sárga, színkompozíció :) ), és nincs rajt Trinitron felirat, akkor Diamondtron.

Ptech: Nekem szellemképnek tűnik, csak jó minőségű, árnyékolt kábellel kapsz jó képet. Nem adtak hozzá kábelt?

[Szerkesztve]

(#954) Ptech válasza Loha (#953) üzenetére

Ptech
(őstag)
LOGOUT blog

De adtak, csak látszik rajta, hogy egy vékonyka, megsárgult, szóval öregecskedő kábelke. Kicserélem akkor, remélem segít. Thx a helpet :R

http://hardverapro.hu/apro/nezz_be_msi_gx720_ms-1722-id1_bontas_p8400_9600m/friss.html

(#955) Loha válasza Ptech (#954) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

A jó kábel kb. így néz ki:
[kép]

Az a legjobb ha mindkét végén van vasmag, jó vastag a kábel és nehezen hajlítható.

(#956) pear-g válasza Loha (#953) üzenetére

pear-g
(lelkes újonc)

Ez mind stimmel. Ez egy Compaq P710 moncsi Mitsubishi elektronikával, képcsővel. tulajdonképpen egy az egyben Mitsu Diamond Pro 710-es.

A gondom az, hogy egyikhez se találok service manualt, vagy kapcsolási rajzot. Pirosas a képe, és nem a kábel miatt, mert hiába állítom be a videokártyán a színegyensúlyt, videónál és 3d-s alkalmazásoknál ugyanolyan pirosas. Azért kérdeztem hogy így ismeri-e valaki...

Ha feltekerem a nagyfesztrafón a fényerőt, akkor az egész képcső bepirosodik.. szerintem videoerősítő lesz, vagy képcső.

Gondoltam megnézem még a rejtett menüjét is, de nem tudom elérni. Lehet nincs is benne.

Írtam már a nagy monitor hiba topikba de ott még nem kaptam választ... :O

crxforum.flix.hu

(#957) Loha válasza pear-g (#956) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Ha szoftveresen tudod korrigálni a dolgot, akkor a RivaTuner segíthet, mert vele be tudod állítani overlay-re is a gammát, meg egyebeket, és akkor az teljes képernyőre is vonatkozik...

Sztem service manual nélkül is meg lehet találni a színállító potikat is ha vannak, de ha nem találtad, akkor valszeg nincsenek.

Öreg moncsiknál megszokott jelenség a belilulás vagy bepirosodás, úgy vettem észre bizonyos hőmérsékleten, vagy kis ütögetés hatására sok esetben visszajönnek az eredeti szinek, de lehet nálad más gond van...

(#958) joeid válasza pear-g (#956) üzenetére

joeid
(tag)

Vagy kontakthiba vagy csak egy színbeállítás...általában a moncsikba nincs ilyen ''színbeállító'' poti , valahogy mindíg lespórolják...

Ha a menüjében nem lehet külön állítani a színek fényerejét és kontrasztját ,akkor javítani kell (vagy ahogy írtad valahogy megtudni hogy kell bejutni a szervíz menüjébe már ha egyátalán van ilyen neki).

www.wpower.hu

(#959) Welsing

Welsing
(lelkes újonc)

Hi!
Szeretnék egy ilyen monitort venni
19' Samsung 19' CRT 997MB, 19' DynaFlatX képcső, 1920 x 1440, max.250MHz, 30-90kHz, 50-160 Hz, analóg bemenet, MagicBright, 18,2kg

Szerintetek jó?Megéri ilyet venni?Megbízható?

A válaszokat előre is köszönöm

(#960) -Cain- válasza joeid (#946) üzenetére

-Cain-
(újonc)

Koszi, a hivatalos oldalt en is megtalaltam :) Amugy szerintem nem tamogat ddc-t, bar lehet hogy tenyleg csak a kabel miatt, majd szerzek kolcson egy ujabbat. Bar az elgondolkodtato, hogy abszolut semmilyen gyari driver nincs hozza, szerintem ebbol elegge valoszinusitheto hogy tenylegesen nincs ddc tamogatasa. Ja es igen, alapertelmezettkent ismeri fel alapbol a vindoz. En is ilyen 10-15 evesre saccoltam, csak gondoltam megkerdezem, hatha Te tudsz valami pontosabbat a datumot illetoen :)

(#961) pear-g válasza Loha (#957) üzenetére

pear-g
(lelkes újonc)

Lehet lecserélem... Dell P992 szerintem.. Jó moncsi? 21'' túl nagy nekem, leszakad az íróasztalom... :DD

crxforum.flix.hu

(#962) karmatt

karmatt
(újonc)

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. (kérlek benneteket, hogy csak az szóljon hozzá, akki ténylegesen tapasztalt a kérdésemben! - köszönöm)

Melyik monitort vegyem meg? Ár nem számít.

(1)

21' Belinea 108080
2002-es gyártású
Mitsubitshi Diamondtron képcső

(2)

21' Belinea 108030
2004-es gyártású
Dynaflat képcső

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#963) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

van egy három éves a metróban vásárolt fujitsu-siemens monitorom (C900) és nagyon meg vok elégedve vele, sokhelyről hallotam nagyon sok negatívumot erről a tipusról, de enyém szerencsére szupi volt... nem rég lecseréltem egy 19'' samsung tft-re...

(#964) raskolnikoff

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv!

Monitorom: LG Flatron ez T710B 17'' (sima CRT).

1280*(x)xxx felbontásban csak 60 Hz-et enged.

Ez a 17''-eseknél általában így van?
Mennyire ártana a monitornak ha felvenneém az említett felbontásban pl 70 Hz-re?

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#965) joeid válasza raskolnikoff (#964) üzenetére

joeid
(tag)

71 KHz -es ,ez ennyit tud tehát nem tudnád feljebb állítani...

www.wpower.hu

(#966) FaBatka

FaBatka
(fanatikus tag)

Szép napot!

Sikerült szereznem egy Sony FD520-as 21''-es monitort. Kérdésem az lenne, hogy van-e minőségbeli javulás, ha a monitort vga-bnc(van raj bnc bemenet ugye) kábellel kötöm össze.

Mindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...

(#967) raskolnikoff válasza joeid (#965) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

lehet hogy tudnám csak nem esne jól neki. és mi 71 KHz-es?kéne az alany a mondatba mert hülye vagyok és nem értem...:)

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#968) tomcsi23 válasza raskolnikoff (#967) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

''Ezen a honalpon: [link] található egy frekvencia kalkulátor, aminek segítségével kiszámolhatjuk, hogy az adot felbontáshoz és frissítéshez, hány kHz-es monitor szükséges.
Használat: beírjuk a kivánt felbontást és frissítést, majd a Calculate gombra kattintva, a Horizontal Scanning Frequency Required (With Estimated Retrace) mezőben megkapjuk kHz-ben, a szükséges vízszintes frekvenciát.''

A monitor nagyfesz részére vonatkozik - képelőállítás.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#969) pear-g válasza karmatt (#962) üzenetére

pear-g
(lelkes újonc)

A 108080-at válaszd, az rácsmaszkos kivitelű, de csak akkor ha kipróbáltan szép a képe.
A sony trinitron után a mitsubishi diamondtron a legjobb szerintem. Nekem is diamondtron van, az első hozzászólásnál megnézheted a tipus előnyeit.

A 108030-as lyukmaszkos. Amit érdemes tudni róla, hogy nem igazi síkképcsöves, az képcső belső fele homorú.

[Szerkesztve]

crxforum.flix.hu

(#970) joeid válasza raskolnikoff (#967) üzenetére

joeid
(tag)

A 71 KHz a max. vízszintes frekvencia, ebből tudod kiszámolni hogy egy adott felbontáson mekkora max. (függőleges)frissítést tudsz használni.

Egyébként lehet hogy betudod neki állítani a nagyobb frissítést is ennek 2 következménye lehet :

1., a kép ''becsíkozódik'' és semmit nem látsz rajta
2., a monitor kiírja ,hogy ''...out of range'' vagy hasonló és nem ad képet :)

www.wpower.hu

(#971) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Láma kérdés, de ezt sosem tudtam. Miért élesebb a kép egy adott felbontásban 60hz-en mint mondjuk 120-on? :B

Ha minden igaz ma hozzák a Dell P1130-amat, már furdal a kíváncsiság. :DD

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#972) elfelejtette válasza joeid (#970) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Nekem van (volt) egy (döglött) Sampo KM718 tipusú monitorom. A leírása szerint a hor. freq. 72kHz, bandwith 110MHz. A fentebb linkelt kalkulátor szerint 1024x768@85Hz-hez 68.x kHz és 100.x MHz kell. Nálam 75Hz-en ment, mivel ha feltoltam 85Hz-re, akkor szétcsúszott a képe, lelógott a monitorról. Ha visszatettem 75Hz-re, akkor visszaállt - egy ideig. Az új gépemmel is megpróbáltam, és akkor végleg úgy maradt! Utána egy hónappal pedig megdöglött!

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#973) joeid válasza Oliverda (#971) üzenetére

joeid
(tag)

Leginkább a videó sávszélesség és a sorvégfokozat terhelése miatt tudtommal...

Ezért nem is értem amikor valaki 1xx Hz frissítést akar mert az nem zavarja a szemét ,pedíg a kép 75-85 Hz -nél sem remeg viszont 1xx Hz -nél már homályosodik ami szerintem sokkal fárasztóbb a szemnek...

www.wpower.hu

(#974) joeid válasza elfelejtette (#972) üzenetére

joeid
(tag)

Ott szerintem nem feltétlen a frissítéssel volt a gond valószínűleg valamelyik alkatrész már haldokolt mert 72 KHz -el vinnie kellett volna a 85Hz-et 1024*768 -ban...

www.wpower.hu

(#975) karmatt válasza pear-g (#969) üzenetére

karmatt
(újonc)

Köszönöm!

(#976) Loha válasza FaBatka (#966) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Ha a VGA kábel jó minőségű és 1,5m-nél nem nagyon hoszabb, akkor nem lesz jobb a kép, ha BNC-n kötöd rá a gépre.

(#977) elfelejtette válasza joeid (#974) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hál' Istennek sikerült szerezni helyette egy használt (2002. 40. hét) Dell M782p tipusú moncsit 6 hónap garral. A hor. frekije 85kHz, ami elég 1024-ben a 100Hz-hez, de az az érdekes, hogy a neten a honlapján ezt nem írják, csak azt, hogy 'optimal resolution 1024x768@85Hz, highest resolution 1600x1200@65Hz'. Az Everest meg kiírja, hogy 1024-ben 105Hz-et tud! (Bár most is 85Hz-en megy, mert 100Hz-en nekem is homályos!)
A kábele meg olyan merev, hogy hozzá képest a másiké olyan, mint a frissen főtt spagetti!

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#978) eXodus

eXodus
(őstag)

Vettem egy philips 107B monitort a kis gépemhez. Sosme szerettem a philipset,de a boltban a mellette lévő samsungnak nagyon rossz képe volt.
Valaki tud erről a tipusról vmit? Vannak gyakori hibái?

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#979) Loha válasza eXodus (#978) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Sztem az már elég nagy hiba, hogy csak 70kHz-es, így a képességei eléggé behatároltak...

(#980) eXodus válasza Loha (#979) üzenetére

eXodus
(őstag)

1024*768 ban megy 100Hzen.
KIváló magyar termék. :O

[Szerkesztve]

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#981) Tufa_

Tufa_
(kvázi-tag)

Egy 6600GT mennyire bírná az 1600x1200as felbontást(104hz)?
Kinéztem egy EIZO F930est és annak az optimális felbontása ennyi lenne, ilyenkor ha mondjuk 1280x1024ben menne akkor lehet valami gond belőle?

Új DLD, Kicx, Titan, Mohawk, Earthquake, HD Racing cuccok, garanciával!

(#982) Loha válasza eXodus (#980) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Ezt benéztem sorry, 86kHz-es... Akkor annyira nem rossz... :) Nem baj az, hogy magyar... :)

(#983) Loha válasza Tufa_ (#981) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

6600GT asszem 2048*1536 85Hz-et tud max. szóval bírnia kell...
Nem lehet gond, de sztem inkább az 1280*960 100Hz-et célozd meg :)

(#984) Tufa_ válasza Loha (#983) üzenetére

Tufa_
(kvázi-tag)

Annak ellenére hogy 1600x1200at ír ajánlott felbontásnak?

(#985) camelferr

camelferr
(senior tag)

Üdv a szewasztok.

Egy Hamszung 997df monitort használok, másfél éves, zsulinedre vettem 67k-ért (gyakorlatilag 33,5k-ért). 1152x864/100hz-en hajtom, r9600-al, és mindent összevetve elégedett vagyok vele. Szépek a színei (9300k), és hát 100hz-en salamon tökéletesen szembarát, éles képet ad.

A következő kérdésem lenne értő emberekhez: kontraszt 100-on van, fényerő viszont csak 5(!!!) százalék. Elfogadható értékek ezek, vagy az én szememmel van probléma, vagy a monitormenü hülye? Én így látom szépnek a képet, mindig is így ment, de ez normális egy monitornál?

Válaszokat véleményeket köszönettel olvasom.(úgy látom kicsit ez a topik is halódik...Canon SED rulez!!)

Ez egy ilyen bolygó.

(#986) Loha válasza Tufa_ (#984) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Annak ellenére. Sok hülyeséget szoktak ajánlani, nem kell vele foglalkozni.

(#987) Tufa_ válasza Loha (#986) üzenetére

Tufa_
(kvázi-tag)

Rendben, köszi! :)

(#988) Troy.

Troy.
(őstag)

Hello!
Kb. mennyit fogyaszt egy CRT monitor?
LG Studioworks 900b?!?!
Úgy szoktam spórolni az árramal, hogy mikor nem vagyok gépnél ,lelövöm a monitort :D

szerk: 19colos

[Szerkesztve]

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#989) Tufa_

Tufa_
(kvázi-tag)

Ti melyiket(és miért) ajánlanátok?
EIZO F930, IBM P275 vagy Belinea 108080?

(#990) moonguru válasza Tufa_ (#989) üzenetére

moonguru
(senior tag)

EIZO F930-t miert?

1.CSAK!
2.MERT JOOO!!!!
3.Mert az enyem is ilyen... :)

(#991) DarkSmile

DarkSmile
(tag)

CSőtök! Basszus leejtettem a monitorom a múlt héten. Betonra, persze Murphi törvénye szerint az ''arcára'' esett. Még jó h síkképcsöves. Szóval extrém monitorfelhasználóknak (mint én) ajánlom a DTK monitorokat (mert hogy az a márkája) mert ezt még mindig annak segítségével írom. CSak a burkolat ''zúzódott'' le kicsit a ''pofájáról''. Szal ütésálló. A vízállóságtesztet jövőhétre tervezem.:D:D

Szégyen a futás, de a kurv@ annnnnyát annak aki kerget!!!

(#992) Ezekiel Ston válasza DarkSmile (#991) üzenetére

Ezekiel Ston
(tag)

Gratula!

Nem vagy semmi öregem!
Milyen elhatározásból alkotol ilyen ''monitorütészúzástörés Tesztet''?????
Mondjuk én nem gyakorolnék ilyesmivel, de grat...mázlid volt a moncsiddal! :C

FPS=Mész oszt lősz!

(#993) Ezekiel Ston válasza DarkSmile (#991) üzenetére

Ezekiel Ston
(tag)

ja és u.i.: én egyszer ejtettem le a monitorom a kezemből...azóta sem kellett...

Szanaszétszálllllllllt! :DD

FPS=Mész oszt lősz!

(#994) Cartman002

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy olyan problémám lenne, hogy szeretnék venni egy Samsung 997MB monitort
[link]

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mien képcsövet tartalmaz, illetve, hogy lyukmaszkos, vagy rácsmaszkos, vagy mien?

Kössz előre is :R

Üdv: Cartman

(#995) DarkSmile

DarkSmile
(tag)

Rácsmaszkos amennyire tudom. Sajnos töréstesztjeim még sajna nincsenek róla, de szerintem mert jó monitor! :))

(#996) Cartman002 válasza DarkSmile (#995) üzenetére

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

THX :R

(#997) fireball7400 válasza DarkSmile (#991) üzenetére

fireball7400
(tag)

Nem rossz.

(#998) Loha válasza Troy. (#988) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

40W-tól kb. 110W-it mérettől és egyéb apróságoktól függően.
Az LG-d adatai közt nézd meg a fogyasztását, aztán abból le lehet vonni kb. 20%-ot és kb. annyi a reális fogyasztás.
Ha sokat kapcsolgatod ki-be, az semmiképpen sem tesz jót a moncsinak, vmint hidegen rosszabb a képminőség is. Egy teljesen fekete képernyővédővel is meg lehet spórolni 10-20W-ot.

(#999) Cartman002 válasza Cartman002 (#996) üzenetére

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Még1:
Nem tudja valaki, hogy az LG F920B monitornak mennyi a max. felbontása? Mert depo.hu-n olvastam h. 2048*1536 de a hivatalos LG oldalon csak 1280*1024-et írnak. Most akkor mekkora? Mert nekem jó volna az 1600-1200, viszont az előző Samsung amit kérdeztem az tudná, de ez az LG egy 10-el olcsóbb. :F

(#1000) DarkSmile válasza Cartman002 (#999) üzenetére

DarkSmile
(tag)

Biztos vagyok benne hogy az LG-nek (még ha hivatalosan nem is) de nagyobb a felbontása mint 1280x1024! Az én monitoromnak hivatalosan a legnagyobb felbontása 1280x1024, de vígan fut 1600x1200on. Viszont!!! Nem ajánlatos 1024x768-nál nagyobb felbontásban futtatni semmit, mert a magas felbontás nyírja a monitor! Legyen inkább minden 1024x768-ban 85 Hz-en, többszörös simítással imitálható a magas felbontás!!Szal vedd csak meg nyugodtan az LG-t!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.