Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)

(#901) jasonka válasza Tithian (#900) üzenetére

jasonka
(fanatikus tag)

DE igeeeeeeeen !!!!
FEJ vagy !!!
Te vagy a csúcs !
Köszönöm !

Hja kérem ! A Belváros !...

(#902) Atti0925

Atti0925
(tag)

Mennyire lenne ''veszélyes'',ha a Belinea 108080 1600x1200/95Hz-en futna napi 5-6 órát(egyébként kisebb felbontásban menne)?Tehát mennyire használódna el???

KM900 Black VADM mod by kiski

(#903) birno

birno
(őstag)

Van olyan progi amivel tutira meg lehet nézni mennyi épp a monitor frissítési frekvenciája?
Az osd menü ezt nem tartalmazza.

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#904) Loha válasza Atti0925 (#902) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Nem lenne ''veszélyes'', de sztem 95Hz-en elég nehéz lenne belőni rendesen a képet, másrészről sztem már homályosabb lenne ott a képe. Szóval sztem 1600*1200 85Hz-en lenne érdemes hajtani.

(#905) cOxeR válasza Atti0925 (#902) üzenetére

cOxeR
(PH! addikt)

Semmi baja nem lex, ha egész nap úgy használod akkorse.

too late :)

[Szerkesztve]

http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

(#906) Loha válasza birno (#903) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Windows alatt elvileg annyival meny annyira állítod. Egyedül az OSD ami biztos, meg a szemed :)
Talán PowerStrip? :F

(#907) birno válasza Loha (#906) üzenetére

birno
(őstag)

Ez az, hogy elvileg. :)
Furcsa, hogy az osd-ben semmi, meg ki-be kapcsoláskor sem írja.
85-ön tuti megy, de elvileg 100-ra van állítva s szerettem volna biztosra tudni.
Powerstripnél nem találtam, hogy hol írja a jelenlegit, csak azt, hog ymennyit bír.

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#908) Loha válasza birno (#907) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Display profiles -> Advanced timing option
És ott kiírja és realtime állíthatod is hogy mennyin hajta a moncsit. Elvileg amit kiír annyin is van hajtva, persze ez sem teljesen megbízható. ATI kariknál már halottam többször is olyat, hogy nem annyin hajta a kártya a moncsit, mint amennyin beállítottak neki, vmi driver bug lehet...

(#909) Atti0925 válasza Loha (#904) üzenetére

Atti0925
(tag)

Köszi!!!Akkor tényleg a P275 kell 1600x1200/100HZ-en!!!

KM900 Black VADM mod by kiski

(#910) Simon02

Simon02
(tag)
LOGOUT blog

Egy kérdésem lenne. A következő monitorok közül melyiket éri meg a legjobban megvenni:
ibm p275
sony step ?
hp-sony p1130

estleg eizo f930

Mindegyik 21''-os, használtak, az áruk nagyjából 25-30.

Köszi!!!

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

(#911) Loha válasza Simon02 (#910) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

ibm p275
sony G520
hp p1130 (DELL P1130)

Ezek mint ugyan arra a képcsőre épülnek, szóval sztem állapot, garancia és ár alapján érdemes választani.

Az EIZO F930 lyukmaszkos tipus szóval sztem a másik hárommal jobban jársz.

(#912) Simon02 válasza Loha (#911) üzenetére

Simon02
(tag)
LOGOUT blog

Köszi!

Valószínüleg sony g520 lesz a nyerő!

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

(#913) p86lac

p86lac
(újonc)

hi all!
van egy samsung 795mb monitorom és be van mágneseződve a bal oldala, azt szeretném kérdezni hogy mennyibe kerülne megjavíttatni!
előre is köszi!!!

(#914) Loha válasza p86lac (#913) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Nem mozgattad mostanában a monitort? Lemágnesezést próbáltad? Nincs vmi nagy hangszóró a közelében? Nem tudom mennyi lehet a javítás, de ha tényleg meghibásodott sztem nem nagyon érdemes javítatni...

(#915) Cartman002

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagy problémám van.
Szóval: volt nekem egy Philips 109S2-es király monitorom. Ezt 2004 végén eladtam, és vettem egy TFT-t. Utólag már nagyon megbántam, hogy a gyönyörű képet adó CRT monitoromat lecseréltem egy fakó gyenge fényerejű TFT-re.
Most lett keretem arra, hogy lecseréljem a TFT monitoromat CRT-re, viszont nem nagyon látok az árlistákon CRT monitort. Mindenhol csak a TFT-t nyomják. MM-ben is csak 2 féle volt.
Keresgéltem tovább, és találtam egy Samsung 997MB 19'' CRT monitort. Erről mi a véleményetek?

Üdv: Cartman

(#916) ati888

ati888
(fanatikus tag)

hi.

a következő a problémám. egy 2 éves samsung 795MB tipusú monitorom bekapcsoláskor egy kattanással elromlott. annyira, hogy ha bekapcsolom a gombja világít de se kép se hang, még az osd menü sem látszik, viszont ha nyomogatom a magic bright gombot akkor a sötét képernyőn halványan látszik, hogy változtatom a fényerőt, de más semmi. mi lehet a baja?

ati.

(#917) Loha válasza Cartman002 (#915) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Újonnan nem nagyon fogsz jó CRT-t találni. A 997MB kep egy kategóri a 109S2-vel, szóval haonsló képminőségre számíts, csak ez már álflat. Ha előre is akarsz lépni képminőség terén akkor, féláron egy használt 21''-os trinitront vegyél.

(#918) Loha válasza ati888 (#916) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Ha erre jár egy szerelő akkor talán meg tudja majd mondani, hogy mi lehet, de több mint valószínü, hogy nem éri meg javítatni. Szóval sztem érdemes elgondolkozni egy új moncsin...

(#919) joeid válasza ati888 (#916) üzenetére

joeid
(tag)

Szentem sorvégtranyó ,de akármi is lehet ,csak akkor lehet pontosat mondani ha megnézi szervízes.
A javítás 6-8e Ft.Bevizsgálási díj nincs ,legalábbis nálunk.

www.wpower.hu

(#920) ati888 válasza joeid (#919) üzenetére

ati888
(fanatikus tag)

ez egy 17-es 2004 januári samsung, tehát elvileg van rá garancia (3 év), visszaviszem, csinálják meg.

(#921) joeid válasza ati888 (#920) üzenetére

joeid
(tag)

Jah ,ha garos akkor miről beszélünk ? :))

www.wpower.hu

(#922) Cartman002 válasza Loha (#917) üzenetére

Cartman002
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én a 109S2-vel nagyon meg voltam elégedve.
Használt cuccokat nem szívesen veszek, mert egyszer mocskosul átvágtak :(
Azt h. réted h. álflat? :F

Üdv: Cartman

(#923) Loha válasza Cartman002 (#922) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Boltban nem vágnak át sztem, de kérdezd meg joeid-et :)

Azért szokás álflatnek hívni, mert kivülről teljesen flat, tehát olyan mint a többi lapos képcsöves moncsi, csak a képcső belső felületén ugyan úgy domború, mint a többi lyukmaszkos moncsi, mert lyukmaszkból nem tudnak valódi laposképcsövest csinálni.

(#924) HDR renderin

HDR renderin
(őstag)

nekem 19' AOC van.
max felbontás:2048*1538=60Hz :F :F

Jay és Némabob idézet: Durva anyját!!! :)-LOL Mágus trükkök:David Blaine vs. Chris Angel!!!---youtube!

(#925) joeid válasza Loha (#923) üzenetére

joeid
(tag)

Attól függ mi számít átverésnek :DDD

De nem hiszem hogy jellemző lenne -legalábbis nálunk- szerintem elég rossz üzleti stratégia.
Inkább az igazat , mint hogy később meg az terjedjen hogy ''itt nem vásárolj mert átvernek''.

Magánszemélynél persze ez nem biztos hogy így van ,hiszen semmilyen kötelezettsége nincsen , a legtöbbször papír sincs csak max szóbeli megeggyezés ,aztán ha gáz van próbálj kezdeni vele valamit...

www.wpower.hu

(#926) rii

rii
(PH! nagyúr)

sziasztok

korábban mondtak már nekem a célra megfelelő vidcar-t, de régen volt, talán igaz se volt, meg el is felejtettem ....

szal olyan pci-express -es vid.car. kellene nekem, ami meg tud hajtani 2 db 21''-os monitort 1600x1200@85Hz-ben és passzív hűtéses ... és minél olcsóbb, és nem játékra kell ....

valamely pci-os matrox is tudja ezt? g450?

előre is thx

akárkivót'tevótá

(#927) Loha válasza rii (#926) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Asszem akkor egy márkás 7600GS-t javasoltam :) Ha _egyáltalán nem_ fogsz vele játszani, akkor meg 7300GS vagy egy X1300 is tökéletes lehet erre a célra...

(#928) SzalaiG

SzalaiG
(PH! addikt)

Egy iiyama LS902UT monitorom van. Ez milyennek számít 1-5ig osztályozva? Én nagyon szeretem, bár a haverok mindig cikiznek vele a LAn-partykon, h ''akvárium'', de ez mindenre jó. Tvzni, filmet nézni, játszani.

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#929) Racecam válasza SzalaiG (#928) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem nagyon értek hozzá, de olyan 3-as. :U

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#930) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Tegnapelőtt vettem egy használt Dell M782p tipusú moncsit. 2002/38. heti gyártású. Nagyon szép képe van, még nincs kimerülve a fénycső sem. Az egyetlen probléma az, hogy kb. 10-15 percenként egy pillanatra elmegy-visszajön a kép, tehát fél másodpercre elsötétül a monitor. Ez mitől lehet? Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#931) Racecam válasza elfelejtette (#930) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, de majd ird be a monitor probléma topikba.
Hátha ott segítenek....

(#932) elfelejtette válasza Racecam (#931) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

OK, bocsi, tényleg ezt benéztem.
Egyébként még annyit a monitorról, hogy az Everest azt írja, hogy 1024x768-as felbontásban ajánlott frissítés 105 Hz, amit tud is a moncsi. Viszont ha a winfosban a megjelenítés beállításánál a 'monitor által nem támogatott felbontások elrejtése' be van jelölve, akkor csak 85 Hz-ig ajánlja fel. És a gyártó szerint 1600x1200-at is tud, csak az sem ajánlja fel az XP!

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#933) Racecam válasza elfelejtette (#932) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A monitorhoz van driver, vagy alapértelmezett képernyőként ismeri fel? :F

(#934) rii válasza Loha (#927) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

köszönet .... ;)

akárkivót'tevótá

(#935) elfelejtette válasza Racecam (#933) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Ott a pont!
Driver nuku.
Levették a monitort a polcról és a kezembe adták.
Teendők mik legyenek?
XP takarítása,
driverek leszedése,
újraindítás,
driver telepítése?

(#936) Loha válasza elfelejtette (#935) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Monitor dirver hiányából nem következhet ilyen hiba. Az csak egy egyszerű inf fájl ami a monitor által támogatott üzemmódokat tartalmazza.

Viszont ha a winfosban a megjelenítés beállításánál a 'monitor által nem támogatott felbontások elrejtése' be van jelölve, Akkor nem kell bejelölni ennyi. Ha a monitor nem tudja az adott frissítsét/felbontást, akkor hibaüzenetet küld és/vagy kikapcsol.
Azt hogy mit tud a monitor, az első hozzászólásban linkelt weblapon megnézheted...

Ha nem hallasz kattanást, amikor elsötétül a moncsi, akkor a VGA is erősen gyanús. Elötte nem csinált ilyet? Szóval nem biztos, hogy a moncsi a ludas. Okozhatja áramingadozás a hálózatban, földelés hiánya, megtört vagy rossz érintkezésű kábel...

Ha meg biztos, hogy a moncsival van gáz vissza kell vinni.

(#937) elfelejtette válasza Loha (#936) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Ha nem jelölöm be az elrejtést, akkor beadja a 100-120-140-170 Hz-es frissítéseket is. Ezekből a 100 Hz müxik, e fölött + kiírja, h 'out of range'. Ha tehát feltétlenül 100 Hz-et akarok, akkor így be tudom állítani. Amúgy + ott a standard 85 Hz.
Villanáskor nincs kattanás. Integrált videokarit használok, eddig nem volt vele gondom.

(#938) elfelejtette válasza Loha (#936) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Fejlemény:
Úgy néz ki, hogy monitor hiba, mivel elvittük bratyómhoz, és rákötöttük a gépére, és ott is villog, ill. megnéztük az ő monitorát az én gépemmel, és hibátlan. Tehát biztosan nem a gépem, és nem az elektromos hálózat a ludas. Tehát a monitor megy vissza gariba (ill. cserébe, mert még nem telt el 3 munkanap a vásárlás óta).
Köszönöm a segítséget!

(#939) pear-g

pear-g
(lelkes újonc)

Szegasztok!

Van egy Compaq P710-es monitorom, és olyan gondom van vele hogy pirosas a képe. gammakorrekcióval ki tudom szűrni, de teljesképernyős alkalmazásoknál ez nem működik.

Tud valaki mondani valamit? Igazából szervízkönyv lenne nagy segítség.

Állítólag van szervízmenüje is, az hol tudom előcsalni?

crxforum.flix.hu

(#940) -Cain- válasza joeid (#845) üzenetére

-Cain-
(újonc)

Hali joeid :)

Azt nem tudnad megmondani, hogy az en monitorom mikori lehet? Nem talaltam gyartasi evet a burkolat alatt sem. EIZO T660i-T tipusu 20''-os cucc, 1400x1050ben hasznalom 75 Hzen (ez mar a csucs, 82 Khz horizontalis frekvencia miatt.. 1600x1200ban 60Hzet bir, de az kisuti a retinam).
Amugy egesz szep kepe van, jok a szinek (regivagasu hengerpalast trinitron).
Lattal mar ilyet?

(#941) p86lac válasza Loha (#914) üzenetére

p86lac
(újonc)

Köszi a tippeket, már megoldódott a probléma!
:)

(#942) joeid válasza -Cain- (#940) üzenetére

joeid
(tag)

Ismertesd fel a Windows-al , ha plug&play-ként ismeri az se baj aztán rakd fel az AIDA32 -t és a megjelenítésnél kiírja a gyártást, felbontásokat stb. szerintem ez a legegyszerűbb.
Valószínűleg valamelyik számban (pl a gyáriszámban) benne van a gyártás dátuma de az Eizoknal nem tudom hogy pontosan hogy van .PL. a belinea-nál így néz ki :

AA1080800214xxxxx

A 108080 a model a 02 az év a 14 hét tehát 2002. márciusi.

Nem tudom hogy volt-e már itt ilyen régebben elég sok eizónk volt (F56/F57/F930 stb.) ,de hogy konkrétan ez a típus volt-e nem tudom.

[Szerkesztve]

www.wpower.hu

(#943) -Cain- válasza joeid (#942) üzenetére

-Cain-
(újonc)

Ez igy nem mukodik.. ez egy osszorny, nem plugandplay, meg csak driver sincs hozza sehol (vagyis van, de azt en csinaltam powerstrippel a muszaki adatok alapjan :) ). Na mindegy, majd akkor megnezem azt a gyartasi szamot a hatuljan tuzetesebben. Azert koszi :)

(#944) -Cain- válasza joeid (#942) üzenetére

-Cain-
(újonc)

Azert probalkoztam egy darabig felismertetni, de nem megy sehogy

(#945) pear-g

pear-g
(lelkes újonc)

Azt nem tudja valaki vélentlenül hogy a Compaq P710 melyik monitorral egyezik? A képcső és az elektronika teljesen NEC-Mitsubishi...

crxforum.flix.hu

(#946) joeid válasza -Cain- (#943) üzenetére

joeid
(tag)

http://www.eizo.com/support/discontinued/crt/t660i.asp

Sajna csak ezt találtam és ebben nincs benne ,hogy támogat-e bármilyen DDC -t.

Alapból hogy ismerte fel a Win ? Mert ha alapértelmezettként akkor azért nem tud vele mit kezdeni az Aida .Ez viszont vagy azért van mert egyátalán nincs DDC vagy a kábel olyan amin nem megy át (hiányzik belőle az a láb).

De szerintem kb 96 körüli gyártás lehet esetleg kicsit öregebb a TCO92 és a 37!! kg alapján :)

www.wpower.hu

(#947) yoda99

yoda99
(újonc)

h

(#948) yoda99

yoda99
(újonc)

Sziasztok!
S:O:S A CRT samsung monitoromon remeg a kép. Nem mindíg,de sokszor.
Mi lehet a gond

(#949) pear-g válasza pear-g (#945) üzenetére

pear-g
(lelkes újonc)

Na megtaláltam: Mitsubishi Diamond Pro 710... valikenek mond valamit? ;)

crxforum.flix.hu

(#950) tibikbk

tibikbk
(fanatikus tag)

lehet hogy hülye kérdés,de nem tom eldönteni milyen moncsit vegyek crt-tft!A vélemények annyira megoszlanak jók és rosszak egyaránt,help please!

Msn ill.telefon van!!!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy CRT topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.