az a fura, hogy 800*600 ban simán viszi a 200 Hz-et,ezt nem értem
"hát ja...olyan lett volna, mint a trabantba a chiptunning" by polip; Te figyelsz a motorosokra?

az a fura, hogy 800*600 ban simán viszi a 200 Hz-et,ezt nem értem
"hát ja...olyan lett volna, mint a trabantba a chiptunning" by polip; Te figyelsz a motorosokra?

Sziasztok!
Van egy 21 colos Compaq P1210-es monitorom. Nemrég vettem, annyi kérdésem lenne, hogy tudja-e valaki, hogy 1280x1024-es felbontásban miért ad ki a monitor sistergő hangot. Amúgy hibátlan a kép, más felbontásban semmi hangja, csak ebben. Nem hangos, csak pici sistergés, ami nem is egyenletes, nagy csöndben kissé idegesítő.
Amúgy ha valakinek itt van ugyanilyen monitora, mi a tapasztalata vele?
köszi 

Szia,
biztos nem tetszik neki a torz felbontás.
1280*960 dukál. 
Amúgy a nagyfesz, táp része szokott ilyen hangokat kiadni, amikor túlzott igénybevételnek van kitéve. Mekkora frissítésen használod? Lehet, hogy más felbontásnál is van, csak nem hallható ennyire.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

végülis lényegtelen, mert sose használom ezt a felbontást, csak attól féltem, hogy nem hibás-e esetleg.......ebben a felbontásban 100hz-en használom.
de amúgy 1280x960-ban szoktam használni 120hz-en, úgy hibátlan. Még az lenne a kérdésem, hogy sehogy se tudom a képernyőt beállítani úgy, hogy szép egyenesek legyenek a szélek stb.?.....kicsit mindig torz a kép.
ha a szélek tökéletesek, akkor meg középen ferde egy kicsit. nem feltűnő, de nem is tökéletes.
ez azt jelenti, hogy nem szenvedtem vele eleget, vagy hogy régi már és sose lesz tökéletes? Mert elég sokat szenvedtem vele és szerintem nem lehet tökéletesre megcsinálni. köszi a választ 

Mi az elég sok idő? Nekem kb 1 hét kellett, mire rendesen beállítottam. Mindig találtam valamit, amin még lehetett finomítani. Nokia progival lőtted be?
Egy kicsi ''hiba'' mindig lesz, sajna, tökéletes képű szinte nincs is, sem geometriailag sem konvergenciailag. Ha ez egy határon túl van, az már lehet hiba, ezt okozhatja a kora is.

hát én már kipróbáltam minden lehetőséget, össze-vissza, de sehogy se tökéletes. 5 éves a monitor. ezt a noka progit nem ismerem, de már hallottam róla. mi a pontos neve?

megnézem 
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Kérlek segítsetek minnél többen.
Szerintetek melyik a jobb?
21 HP-SONY P1130
[link]
vagy
21'' IBM P275 Sony FD Trinitron síkképcső
[link]
Az ár nem számít, hogy most több vagy kevesebb 5-10 ezer fointal...
Nekem fotós és grafikai munkákra kellene. Ami fontos, hogy kép széleken se essen szét. Ne legyen homályos és konvergenciás.
Szerintetek melyik a jó választás? Vagy esetleg más?

Szia!
Egy kis olvasgatást ajánlok, 783-tól kezdve pl. [link]

Köszönöm, de már azelőtt elolvastam, hogy írtam volna ide...
Az általam linkel két fajta monitor belsőre közel egyforma, ezért kérdeztem azt, hogy szerintetek...
Na de mind1. 

Akkor nem voltál elég figyelmes.
Többen leírtuk (a belinkelt résznél is), hogy - mivel használtak a moncsik - az adott példányok döntik el, melyiket érdemesebb választani. Bármelyik jó, profi moncsi - lenne, de mivel nem ismert előéletük és akár nagyon is le lehetnek használva, csak kipróbálás után lehet rájuk bármit is mondani. Enélkül csak lutri, akármelyiket is választod.

Hi!
Lehet hogy roszhelyen teszem fel a kérdésemet, de hátha......
Lenne két crt moncsi, és szeretném a kettőt egyszerre használni.....
A két moncsi kicsit különbözik:
1, 19'' 1280*1024@85
2, 17'' 1024*768@85
Működne rendesen a monitorrendszer?
''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

Csak annyi a lényeg, hogy egyforma legyen a frissítés a két moncsin, mert különben zavarják egymást, ha egymás mellé teszed őket.
Máskülönben meg, elér zavaó tud lenni, ha széthúzod az asztalt a 2 különböző felbontású moncsira, szóval a használati értéke sokkal jobb lenne, ha azonos lenne a felbontás és a méret is.
[Szerkesztve]

elvileg csak munka közben lenne a kicsi használva, ill az lenne a ki segéd....
az ikonok il eszköztárak lennének csak azon, a többi a ''nagy'' moncsin lenne...
''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

Sziasztok
Olyan gondom lenne hogy zenehallgatás közben a monitor alsó fele elkezd vibrálni (alatta van a mélynyomó) 
Elég furcsa mert ha nem tekerem fel a hangerőt nincs baja de ha dübörög akkor elég durván vibrál, 1ébként a mély az asztal alatt van kb 1méterre a monitortól.
Kiküszöbölhető ez valahogy, vagy mitől lehet ez?
1ébként egy korábbi 14''os crt-mnél nem volt ilyen probléma

Valszeg, a mélynyomó tekercse által keltett elektromágneses hullámok zavarják meg a moncsi elektromágneses terét, ami miatt nem tudja jól pocicionálni az elektronsugarat.
De ha berezgeti az asztalt az is lehet gond 

jó, én is vmi ilyesmire gondoltam, csak nem akartam hülyeséget írni
1ébként ez ennyire kijön egy nagyobb méretnél? ez most 19''os

Nem tudom mennyire számít a moncsi mérete, de sztem minél nagyobb, annál érzékenyebb az ilyesmire.

Sziasztok!
Van egy ősrégi SyncMaster 765-ösöm. Szerintetek mennyiért lehet ezt eladni?

Próba: tegyél egy fémlapot esetleg alufóliát a monitor alá.

oK kipróbálom, aztán írok ha jó lesz 

Hali!
Egy kérdésem lenne. Vettem egy 21 colos Eizo FlexScan T962-es monitort. Nagyon szép, meg jó, meg minden, de van egy bajom. Minden a képernyőn megjelenő dolog mellett jobbra szellemkép jelenik meg, amit sehogy sem tudok eltüntetni. Ez főleg fehér háttér előtt zavaró, de sötétebb háttér előtt is látszik egy picit.
Utánaolvastam a leírásban, és annyit ír, hogy a monitor menüjében be tudok kapcsolni két szűrőt, ha megjelennek ezek a szellemképek. Megtettem, de ennek ellenére is látszanak. Meg valami olyasmit is ír, hogy ez attól van, hogy a monitornak nem felel meg teljesen a jel, amit kap. Egy x800xt-ről kapja a jelet, egy DVI-D-Sub átalakítón keresztül.
Kérdés: Mi lehet a baja, és mit tudok tenni ellene?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv
Csipike

Szia,
Alapjába véve árnyékolás problémára tippelek. Összekötő kábel vagy esetleg a moncsin belül valahol. Utóbbira azért, mert nekem is van egy kis hasonló jelenség, de hiába néztem meg több kábellel is, nem sokat változott. Viszont, nem állandó, van, amikor megszűnik.

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,hogy melyik monitort vegyem meg!
Belinea 108080 vagy IBM P275?
1600x1200/100Hz körüli értéken kellene neki müködni 5-6 órát naponta,egyébként filmnézésre és általános(internet,ritkán vmi játék) használatra lenne!
Mire kell figyelnem a vásárlásnál,hogy jót válasszak?
Elöre is KÖSZI!!!
KM900 Black VADM mod by kiski

inkább az IBM P275-t, mert a belineák közül van egy pár hibás és a képminősége papíron szebb az ibm-nek, meg többnyire élőben is
[link] itt írnak róla páran (belineáról)

Meg mellesleg mivel a Belinea 108080 ''csak'' 121kHz-es azért nem tud 1600*1200-ban 100Hz-et, szóval minimum 130kHz-es moncsit kell nézned. (P275 130kHz-es)

ja, olyan jó monitor belsőleg az IBM, csak ne lenne olyan rettenetesen csúnya 

Köszi a válaszokat!
Mire kell figyelnem a kiválasztásánál(mik az ált. hibái,stb)?

Kérd meg az eladót hogy kösse rá egy gépre és ha van nekik futtassa le a nokia teszt progit, azzal nézd meg a geometriát, hogy mennyire torzít, meg a kép széleit sarkait hogy homályos e

Akkor neked Dell P1130-at (G520 belülről) vagy P1110-et (G500 belülről) érdemes nézned.

Ezek szerint a Belinea nem tud 1600x1200/100Hz-et,csak az IBM?Igazából csak egy helyen láttam adatokat erről,ott a Belinea 1600x1200/95Hz-et tud,az IBM meg 1600x1200/85Hz-et!Fontos lenne a 100HZ körüli érték 1600x1200-ben!!!

121kHz (Belinea) 1600*1200 95Hz-re elég ez a max.
130kHz (IBM) 1600*1200 105Hz-re elég.

Hát már lassan egy hónapja megvettem a monitoromat, de se p1130-at sem 1110-et nem találtam így egy Dell P992-t hoztam el, számomra eddig megfelelő és külsőleg is egész jó 

Üdv Urak!
Hamarosan fogok venni használt flatron moncsit. Szeretném megkérdezni, hogy majd ott amikor meg kell nézni az ''árut'' akkor mire kell ügyelni? Kora, állapota, élessége.....? Mi az ami mégelfogadható állapot stb.
Köszönetem.

Hi mindenkinek! Van egy kis áttetsző csík vertikálisan a monitoromon! Ami a színek függvényében flexibilis!! Mi lehet a probléma oka??? Moncsi vagy vga kábel vagy valami más???? pls help 
Ki korán kel büdöset lehel! , Egy kanál lenmagolaj minden nap és a szívgyógyszer a Richternél maradhat...

Üdv mindenkinek!
Szerintetek lehet ma Mo.-n 109B70-es típusú Philips monitort kipróbáln ill. venni valahol?
Már kezdtem megbarátkozni a gondolattal, hogy használt moncsi lesz a vége, amikor megláttam ezt a készüléket a philips.hu-n. Ja, és a magyarnyelvű leírásban 2006.06.06 szerepel, mint a kiadás dátuma. Gondolom a leírásé, de akkor ez azt jelenti, hogy kapni csak lehet valahol, ha 2006 júniusában leírást készítenek hozzá, nem? [link]
Ja, és várnék Philips tulajoktól véleményt pro és kontra! 
Eladó: GlobalSat (BT-338) bluetooth GPS

Nagyon egyszerű, megnézed, hogy a képminősége neked megfelelő-e vagy sem. 
De ezért ezt is érdemes lehet elolvasni:
[link]
Boboka: Nem igazán értem, hogy mi pontosan a probléma... Tehát van egy függőleges csík a lépernyőn, ami a színek függvényében flexibilis 
<Adamsky>: Mi baj a használt moncsival?
Sztem sokkal jobban jársz egy használt 21''-os Trinitronnal, mint egy új 109B70-el... Legalább 109P70 lenne, de sztem még ez sem érne a nyomába...

Sziasztok!
Van egy monitorom (CRT), LG F900B 19''-os (1280x960 85Hz). 3 éves
Szertném eladni, mennyiért kínálhatom szerintetek?
Jó állapotban van, egy kis karc van a bal alsó sarokban,
(amit máig nem tudok, hogy kerűlt oda).

Szijasztock:!
az lenne a gondom hogy van nekem egy Hansol 920P 19'' monitorom, ami önmagában nem is lenne nagy gond, csakhoyg 1ik nap haza érve azt látom hogy a monitor képének a szélessége kisebb, szal nem ér ki a végéig, nem is tudom nagyobbra tenni és hiába állítottam a frissítési gyakorsirágot, midnen felbontásban ugyan ez van, pl 800*600/72 hercen se tudom annyira kiszélesíteni az abalakot hogy a két oldalon ne legyen 1-1 két centiméteres fekete csík, fel meg le az megy de jobbra ill balra nem tudom nagyítani, de kicsínyíteni igen, újra is raktam a szar windózt de a helyzet ugyanez 

Sztem indulj olyan 15-20k körüli árról, aztán majd kiderül mennit adnak érte...

Teljesen ki tudtad húzni a széléig, aztán egyik nap csak úgy összement a kép?
PowerStripben [link] lehet szoftveresen szélesíteni a képet, lehet segít de nem biztos.
De az is lehet hogy vmi a végét járja a moncsiban...
Ha van rajt vmi factory default beállítás, akkor resetteld vele a moncsi beállításait, és állítgasd be újra mindent. Lehet ez sem segít, de jobb ötletem nem nagyon van...
Ha ezek nem segítenek, akkor talán a hátlap alatt van egy poti amivel lehet állítani a kép szélességét, egy másikkal meg a magasságát, de ez is tipusfüggő hogy ven-e ilyen.

Hát megpróbáltam sok mindent, powerstip-be be tudtam állítani, h kicsit jobb léegyen de újra indítűs után vissza állt, azt a hátlapos potis dolgot nem nagyon értem, de úgy szép a képe meg midnen magasságot(le-fel) azt tudom állítani a szélességet(jobbra-balra) azt is csak nem annyira pl a magasságnál a 50% az a szélességnél már a 80% 

Hát megpróbáltam sok mindent, powerstip-be be tudtam állítani, h kicsit jobb léegyen de újra indítűs után vissza állt, azt a hátlapos potis dolgot nem nagyon értem, de úgy szép a képe meg midnen magasságot(le-fel) azt tudom állítani a szélességet(jobbra-balra) azt is csak nem annyira pl a magasságnál a 50% az a szélességnél már a 80% 

Hi!
Hiába állítgatod bármilyen tuning progival, egy moncsinak ''alaphelyzetben'' is meg kell tudnia jeleníteni helyesen a képet.
Ez tipikus EW hiba. Ha a kép széle ráadásul görbül is (hordó vagy párna alakú a kép), akkor tuti. Hiába vennéd le a hátlapot nem segítene csak - valszeg - rontana a helyzeten. Egyébként ez minden szerelő rémálma...
Ha nem görbül akkor lehet táp vagy kh, de semmi esetre sem lehet ''súlyos'' a dolog. Bár táp hiba nem valószínű, ha a függőleges méretet jól tudod szabályozni.
Javaslom nézesd meg valohol (szervíz), olcsón megúszhatod!
Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

Hello!
Valakit nem érdekel egy 1 éves hibátlan külsővel és belsővel rendelkező 17'' Proview DX-797 crt monitor??1600*1200@75Hz!! 21500ft! Alkudni mértékel lehet 

Ejha, melyik számjegyet lehet lealkudni?
Amúgy meg mehet a pijacra.

Hello !
Segítséget szeretnék kérni... Egy történelem előtti matuzsálemi monitort kéne rábírni, hogy 16 helyett több színnel legyen hajlandó működni.
Talán 15 éves is van - a hátlapján csak ennyi:
''PROFEX 1441 - Germany''
(Net-en nem találtam nyomát sem...)
A videokari ATI VGA Wonder.
A kártya már hajlandó lenne jobban menni - de kérdés hogy ez a monitor milyen állatfajta lenne egyáltalán (gondolom fantázianév lehet...) és milyen driver kéne hozzá.
Help !!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Hja kérem ! A Belváros !...

17''-is Proview-is és ennyiért
jó szerencsét a pijaccon.... 
http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

Nem a Profex VCM-1411-ről vagy VCM-1441-ről van szó?
Még a C64-es időkben gyártottak ilyeneket. Nem biztos, hogy CGA-n kívül más módban is működik...
A hazai nagyker (Profex, 1075 Budapest, Huszár u. 10., Tel.:351-7717, E-mail:info@profex.hu) sajnos tudtommal megszűnt, legalább is a neten nincs fenn többé.
Érdemes lehet körbekérdezősködni Amigás, C64-es fórumokon, hátha valaki használ még ilyet.
</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."