Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz Petykemano #15210 üzenetére

    Érdemi válasz a legózásra annyi lehet szerintem, hogy az Abu85 által is leközölt képen - amire még minimális esély is akad, hogy az AMD-től származzon - tisztán látszik, hogy azonos lapkán belül van az összes típusú compute unit. Valószínűleg nem véletlen, hogy a C2Q korszak után az Intel is monolitikus lapkákra váltott. Lapka-összetokozást egyedül a GPU piacon tudnék esetleg elképzelni, mert ott az aktuális megoldásokhoz képest csökkenteni lehetne a késleltetést, növelés helyett.

    Az meg, hogy a képen látható EHP-nek volna-e piaca az említett állami beruházáson túl, csak annyit tudok írni, hogy ma egy csúcskategóriás FirePro laza $4000, míg a cég legdrágább szerver processzora megáll $1500 környékén. Szóval még rossz kihozatallal is megérné valószínűleg. Ráadásul a roadmap-eken 2017 környékére fel is tűnik az APU vonal mellett egy HPC APU, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a Raven Ridge tényleg kap majd egy nagy tesót, ami majd a professzionális termékek piacán harcol.

    Desktop megoldásokban pedig én már nem várnék HBM-et egy darabig. Eléggé le lett rágva a topikban a téma és ésszerűen nézve tényleg elégnek kéne lennie a DDR4 nyújtotta sávszélességnek egy kiegészítő feladatokat ellátó IGP számára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák