Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Yutani #15066 üzenetére

    Nincs baj a magok számával jelenleg. Egy átlagfelhasználónak, aki akar egy olcsó gépet, amin játszani is lehet, a 4+8 teljesen jó és nem szükséges több. Lehet, hogy még jobban örül is, hogy nem fogyaszt annyit.

    Ha egy APU-t nézünk IGP grafikával, akkor ennek leginkább a memória sávszélesség tenne jót, ha az megvan, akkor a CU-k számának növelése. Ebbe az irányba szerintem nem azért lehet szükséges elindulni, mert technikai értelemben nagy dolog, ha egy APU minél erősebb grafikában és compute-ben, hanem mert az intel biztosan igyekezni fog az IGP-vel szerelt APUival elfoglalni a GPU-k alsó szegmenseit. Ő ezen nem veszíthet semmit. Lásd: Skylake-kel szerelt notikba nem kértek diszkrét kártyét Ha egy APU-ra úgy tekintünk, mint géming processzor, akkor a DX12 skálázódásával és az IGP apin keresztüli compute felhasználásával ez nagyonis lehetségessé válik, mivel már annyira nem fog számítani az egyszálas teljesítmény. A DX12 6 szálig skálázódik. Így egy még mainstream APUnál még azért simán belefér a 6 alacsonyabb órajelű mag.

    Csak nagyhirtelen felsoroltam néhány szóbajöhető kombinációt, ami bizonyos techinai feltételek teljesülése mellett életképes lehet:
    4+8 @ 65W
    4+8 + 200Mhz @ 95W
    6+8 @ 95W (~DX12+api compute)
    4+12 @ 95W (~memória sávszélesség növelése)

    Persze az AMD-nek nyilván ki kell választania, hogy melyik irányba indul el, mert mindet egyszerre nem tudja.

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák