Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Ruuwa #14870 üzenetére

    Ha a mag onmagaban eleg lenne egy komplett, bonyolult termek gyors piacra dobasahoz, akkor lenne desktop Carrizo, HEDT Carrizo, szerver Carrizo is, stb...

    Teny, hogy jelen allas szerint a Zen elegge univerzalisnak tunik ahhoz, hogy szinte barmiben fel lehessen hasznalni, de a validacio, a kiegeszito komponensek (iGPU, IMC, egyeb sallangok) fejlesztese sem kispalya, arrol nem is beszelve, hogy a gyartastechnologiat is hozza kell adott esetben igazitani az adott termekhez. Egy alacsonyfogyasztasu APU idealis esetben mas gyartastechnologian keszul, mint egy nagyteljesitmenyu HEDT vagy szerver CPU, es nagyon franko esetben me'g a mainstream desktop/mobil APU is mas technologian kerulne gyartasra. Lehet mind 14 nano, lehet mint Zen alapu, megsem olyan konnyu sajnos osszerakni a LEGO kockakat.

    Egyebkent a Zen sem teljesen homogen magokkal/modulokkal fog operalni, hiszen ha 4 mag alkot egy egyseget (modult), akkor egy-egy ilyen modult konnyeden csak a HEDT, szerver es mainstream desktop/mobil vonalon tudsz hasznalni. A Basilisk APU-hoz mar uj modult kell tervezni, levagva a 4 magbol a felét, es velhetoen minden masnak is kb. a felét (pl. L3 cache), stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák