Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Oliverda #14599 üzenetére

    Nyilván olyan programokat kell tesztelni, amelyek kihasználják az AVX-et, az IGP-t és ezeket a modern dolgokat. A gyártóknak erre nagyon koncentrálnak, mert az AVX és az IGP kihasználásának irányába indult el a fejlődés.
    Nagyon egyszerű ma a lapkatervezési norma. A procirésznél meg kell duplázni a SIMD szélességét, míg az IGP-nél meg kell növelni a belső hatékonyságot. Ezeknek az irányoknak az előnye, hogy Robert H. Dennard skálázási szabályának haldoklása mellett is értékelhető sebességet lehet nyerni, de hátránya, hogy ma még eléggé alacsony szinten kell a támogatás leprogramozni. Utóbbit megoldja a HSA, mert az tulajdonképpen egy virtuális gép és elég arra programozni, a valós gépre pedig megoldja a fordítást a futtatási környezet. Ezzel az AVX és az IGP anélkül is hatékonyan használható, hogy a programozónak radikálisan új dolgokat kellene tanulnia.

    Igazából a fejlesztők két alapvető dolgot kérnek. Egyszerűséget és garantált kompatibilitást. Az aktuális koncepciók az egyiket teljesítik, de a másikat nem. Például az AVX-re a Vector Intrinsics kompatibilitást kínál, de nagyon nem egyszerű, majdnem Assembly szintű. Ezzel szemben az OpenCL egyszerűbb, de nem kínál garantált kompatibilitást. A SPIR és a SYCL javít ezen, de a SPIR sem garancia, mert még mindig túl magas az absztrakció, ami mellett problémássá válik, hogy nincs hivatalos referenciafordító. A SYCL mellett viszont jó dolog, így lesz hatása a piacra. Viszont a HSA lesz az első rendszer, amely mindkét igényt megadja, hiszen a kompatibilitás nagyon alapvető szinten lesz biztosítva, illetve az olyan magas szintű nyelvekkel is elérhetővé vállnak a széles SIMD-ek, mint a Java. De persze az OpenCL-nél is lehet maradni, mert az sem rossz, és a HSA-val még garantált a kompatibilitás is.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák