Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MoP_FX 57

    őstag

    válasz Fiery #14451 üzenetére

    De a Skylake a pletykák szerint várhatóan nem pont a Kaveri-irányt fogja legitimizálni? Bazi erős iGPU-val, egységes memória címtérrel, és gyanítom, hogy az x86-os részt is sikerül továbbhergelniük AVX3.2-vel, duplázott L1-L2 cache-sel és bővített LLC-vel, ki tudja, mivel még.
    Ezeket figyelembe véve, szerintem az AMD-nek jelenleg egy megfelelő x86-os architektúra és a gyártástechnológia hiányzik. Az iGPU nagyon jó, ha azt tudják úgy reszelgetni, hogy versenyben maradjanak, az már nem rossz. Csak kellene mellé az x86 is.
    (apropó megnézném, hogy a Kaveri hogy festene 14 nanón, 4-6 modullal, gyanítom, a sokszálú teljesítmény kielégítő lenne, csak az a fránya egyszálú nem)

    A MIC-vonalról nem tudok igazán mit mondani, egyelőre csak figyelem a fejleményeket. Annyi a véleményem igazából, hogy addig lesz jelentősége (_mainstream_ vonalon legalábbis) ezeknek a kuriózumoknak (GPGPU-MIC), amíg valaki (akár az AMD) be nem talál megint egy olyan x86 mikroarchitektúrával, ami hosszútávon tud skálázódni.Nyilván az optimális az lenne, ha a már megírt programjához senkinek sem kellene hozzányúlnia, hanem az „ugyanazon” hardver fejlődése révén gyorsulna tovább. Kérdés, hogy van-e potenciál még az x86-ban. Ilyenkor lehetne bedobni a Dennard-scalinget, Moore lawt, Koomey's lawt, meg az egyéb nyalánkságokat. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák