Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz dezz #14330 üzenetére

    "De ezt a játékot is illik tisztességesen játszani."

    Az a baj, hogy mindenkinek mast jelent a tisztesseges. Minden cegnel mashol vannak a hatarok. Aztan ha egymas ellen athagjak a hatarokat, jon a pereskedes. Ez mindennapos a cegek kozt, szamtalan ceg all most is perben egymassal. A legtobb ilyen aztan peren kivuli megegyezessel zarul, az egyik ceg kicsit enged, a masik ceg kicsit nyer a dolgon, es megy minden tovabb. Ez is a rendszer resze.

    "A Google, Apple, Samsung nem arra törekszenek, hogy holnaputánra teljesen kiszorítsák vagy felfalják egymást, nem olvasztják be a SoC tervező cégeket sem. Kooperálnak velük és egymással."

    Google? Apple? Samsung? Kooperalnak?! Ezen most jot nevettem :)) Az a Google aki folyamatosan gancsolja az OpenCL-t? Az az Apple, aki folyamatosan perli a fel vilagot, es szabadalmaztatja a lekerekitett sarkot? Az a Samsung, aki -- ez ugye a perbol kiderult egyertelmuen -- direkt es pontrol pontra igyekezett lemasolni az iOS mukodeset? Ugyan mar... Es igen, SoC tervezo ceget nem vasarolnak ezek a cegek, mert nem all erdekukben. Majd ha erdekukben all, akkor meg fogjak tenni. Ha az egyik a harombol holnaputan felvasarolja az nVIDIA-t, akkor mit mondasz? (zarojelben: az pedig csupan uzleti dontes kerdese, hogy az ellenseged altal gyartott termeket is vasarolod millioszamra. Ha olcsobban adja, mint a baratod, akkor is az ellensegedtol fogod venni, hiszen a profit es a versenykepes aru termekek gyartasa/forgalmazasa mindenek felett all. Uzletben nincs baratsag, ilyen egyszeru)

    "Az egészséges versenyt törvények szavatolják"

    Igy van. Csak epp a torvenyek sosem 2+2 alapon vannak megirva, hanem ertelmezni kell oket, ill. azok betartasat vagy nem betartasat is lehet tobbfelekeppen ertelmezni. Ez nem matematika, sajnos, nem olyan egyertelmu.

    "A kapitalizmusban sem gondolja azt mindenki, hogy mindenáron csak nőni és nőni kell. Fenntartható fejlődés, meg ilyenek."

    O, dehogynem gondoljak ugy. Az egeszet a folyamatos fejlodes, folyamatos novekedes igerete es vágya mozgatja. Ha nem igy lenne, miert sz*rna be minden kozgazdasz es politikus egy 1-2%-os eves GDP novekedesi kilatastol? (amit egyebkent mar recesszionak belyegeznek egyes korokben...) Az pedig, aki cegvezetokent ugy gondolja, hogy nem a novekedes a lenyeg, hosszutavon el fog bukni, mert nem lesz ami sarkallja ot arra, hogy kemenyebben dolgozzon es kemenyebben dolgoztassa a dolgozoit. Egyik piac es egyik piaci pozicio sem tart orokke, es ha lazit egy ceg, ha nem igyekszik elegge, elobb-utobb egy nagyobb, erosebb, ambiciozusabb, torekvobb, szorgalmasabb, szerencsesebb ceg el fogja soporni.

    Az Intel is megtehetné, hogy azt mondja, az ultramobil piacon sosem volt sikeres, nem is erdemes probalkozni, at lehet engedni az ARM-nak. Csak aztan jonnek a nagy ARM-os cegek, nekiallnak 64 bites ARM procikat gyartani, szervereket nyomni ARM alapon, es mi lesz a kovetkezo? Elobb-utobb ARM kerul a MacBook Air-be, utana a MacBook Pro-ba, es a vegen me'g a PC-kbe es a munkaallomasokba is. Ez a baj azzal, ha valaki nem torekszik a folyamatos novekedesre: jon majd mas, aki torekszik ra, es elsopri ot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák