Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz dezz #14308 üzenetére

    "Az Intel az egyike a legbarátságtalanabb és legkevésbé kooperatív cégeknek."

    Ezt csak azert mondod, mert nem volt me'g fejlesztokent dolgod az nVIDIA-val es az Asusszal ;) Az Intel sokkal baratsagosabb, sokkal nyiltabb ceg, mint az nVIDIA vagy az Asus. Az AMD me'g nyiltabb, csak ez nem feltetlenul valik elonyukre...

    "No offense, de ez enyhén szólva túlzás. Vegyük pl. a GPU-it, a GCN-t, a HSA mögé is sok nagy (és kis) cég állt be, pedig nem ingyen volt a belépő, a Puma magos termékek sem olyan rosszak. A konzol-biznisszből sem kevés fog befolyni az elkövetkező 7-10 évben."

    En a ceget araztam be (sot, azt a piac arazta be, en csak leirtam a tenyeket), nem az innovacioit. Az innovacio szep dolog, de ha kiteregeted a kartyaidat, ha barkinek adsz beloluk, akkor onnantol mar nem a sajat ceged erteket novelik a fejleszteseid :(

    Az emlitett termekeket sorra vegigvehetjuk, ha gondolod. A GPU es a GCN manapsag mar teljesen ugyanaz az AMD-nel, azok teljesen jo cuccok, csak epp a mernokoket (akik terveztek oket) barmikor at lehet csabitani egy masik ceghez. Plusz, magaban a GPU-architekturakban nincs igazan IP ertek, hiszen -- ahogy Abu is szajkozza -- a GPU-architekturakat 6-7 evente ugyis ujratervezik, a regi megy a kukaba. Ez nem az x86, aminek hosszutavon is van erteke, hosszutavon is magahoz tudja lancolni a piacot. A HSA-bol az AMD-nek -- ha nem tevedek -- semmilyen kozvetlen bevetele nincs. Maga a HSA amugy sem egy raketa tudomany. Ahogy mar szamtalanszor hangsulyoztam, barmikor, kovetkezmenyek nelkul le lehet koppintani, csak a "HSA" es "HQ" szavakra kell egy Replace All-t nyomni a promo anyagban. Jo otlet a HSA, de nincs levedve, nincs korulbastyazva ugy, mint mondjuk az x86. A Puma magos termekek meg ha nem tevedek, hasonlo teljesitmeny/fogyasztas mutatoval rendelkeznek, mint az ARM konkurensek, csak mas jellegu szoftvert futtatnak (x86). Egy olyan vilagban, ahol mar az x86-nak nincs olyan oriasi jelentosege, mint 10 eve, ha valaki procit akar gyartani, megy az ARM-hoz, vesz egy licencet, atmegy egy bergyartohoz legyartani a cuccot, es kesz. Nem kell a Puma mint innovacio, mint licencelheto architektura senkinek. Raadasul, a Puma x86 alapu, tehat ha viszed az AMD-t, a Pumat nem kapod meg. A Bulldozert se, de azert nem kar, ugyebar :U A konzolbiznisz meg teljesen irrelevans, abbol kozel sem keres olyan sokat az AMD. Csak nekunk mint egyszeru foldi halandoknak tunik soknak az evi 1-2 milliard USD _arbevetel_, de valojaban nem olyan rengeteg az, ha melleteszed akarcsak az AMD 10 evvel ezelotti arbevetelet. Na meg ugye a konzolokban is x86 APU dolgozik, tehat az se er semmit, ha viszed az AMD-t.

    A piac bearazza a cegeket, az AMD-t is. Erdemes megnezni, hanyszor nagyobb egy Samsung, Intel, Apple, nVIDIA, Broadcom, Qualcomm, mint az AMD. A felsoroltak kozul a legkisebbet emelnem ki: az nVIDIA tobb mint haromszor nagyobb, mint az AMD, legalabbis a piaci kapitalizaciojat tekintve. Pedig me'g x86 licencuk sincs, tulajdonkeppen APU-juk sincs, es a HSA-t is lesz**jak :DDD De nem adjak oda a fejleszteseiket a fel vilagnak, nem teregetik ki a lapjaikat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák