Sziasztok
Elég nagy dilemmában vagyok, notebook vásárlás előtt állok.
szerintem érdemesebb notebookot jövőre mondjuk februárban megvenni...talán jelentős árcsökkenésre is lehet számítani az ideihez, karácsonyihoz képest.
szóval kb MAX 280-300E pénz a határ, amiből a lehető legjobb gépet szeretném megenni.
A figyelembe veendő szempontok közül abszolút elsőbbséget élvez a teljesítmény, és a minőség!
A Proci: mindenképpen az Intel Core2Duo-s legeslegújabb szériás mobil CPU-iból szeretnék választani (P8400, P8600, P9500, T9400, T9600 ) CENTRINO 2-es technológiával (!).Szerintem a négymagos mobil CPU-k nagyonnagyon drágák és talána fogyasztásuk is jelentősen nagyobb... bár nemtudom, nemértek hozzá.
Az akksi:nem árt ha egy erős, megbízható akksival van szerelve a gép (fontos lenne).
És olyan gép kéne ami azért még 2-3 év múlva is megállja a helyét. (de sztem 5 évig nemis vennék újat)
Amelyik notebook az én laikusabb szemléletem alapján megtetszett, az az:
MSI GX620, GT627, GX623.
max 15,4"-os notebookot szeretnék (bár jólenne ha 13-14" körüli dobozba is "emberi áron" bezárnák a jókis hardveres tartalmat).
namost 4 GB DD3-as rammal szerintem még nagyon drágák lesznek a noteszgépek, így marad a DDR2-es, de abből is jólenne ha a 800MHz-s verzió pörögne.
320GB-os ,MINŐSÉGI HDD (SATA-s) merevlemezzel szerelve szerintem nagyon rendben van.
Nagyon jóminőségű audio is fontos lenne és jólenne ha a kijelző is gyonyorű képet adna, nagy felbontás, kontrasztos, színek a helyükön..stb.
és a VGA: pl az MSI GX623-as gépben az ATI Mobility Radeon HD4670 (512MB DDR3) -as kártyája "dübörög(??)"... amelyik elvileg teljesítmény tekintetében erősebb mint az NVIDIA GeForce 9600M GT (512MB) vagy a GeForce 9800M GS (1GB).
Mindenképpen elérhetőbb áron a lehető legjobb teljesítményű verziót szeretném megvenni.
(MSI GX623-as talán még nemis kapható Magyarországon, de aki esetleg tud ilyet szerezni, és szerinte tényleg nagyonnagyon jó ez a gép, hát lehet hogy felvenném vele a kapcsolatot
)
A márkák/gyártók: állítólag panaszos az MSI laptopok minősége, összeszerelése, és a garancia körül is problémák adódhatnak.. namost mennyire igaz ez az új, G-szériás notebookokra?
Ajánlották nekem az ASUS és a SONY VAIO laptopokat is, csak azok hasonló hardverrel szerelve is jóval drágábbak. IBM Lenovo-kat már nem is említem.
Tudom kicsit hosszú lettem, de kérlek segítsetek egy erős , megbízható, jó minőségű notebookot választani, a fent említett árkategóriában (vagy hogy jövő február végéig, márc elejéig kb annyira csökkenhet az ára...)!
Előre is nagyon köszi
és Kellemes Ünnepeket kívánok minden fórumozónak!
mindenki ittvan aki számít:)