Sziasztok. Hordozható számítógép vásárlása előtt vagyok, ám a nagy kérdéssel, hogy „mégis milyet” nem bírok dűlőre jutni. Így megpróbálom a dolgot abból a szemszögből megközelíteni, hogy egy 20 éves, ne egyetemen tanuló, és nem is dolgozó srác mire is használná a gépet.
Nos tulajdonképpen a Netbookok és Notebookok között vacilálok, persze a keret véges, így a csúcsmodellek ki is esnek.
Amire használni szeretném a jövendőbeli gépet:
Internet: minden mennyiségben, bloggolás, böngészés, letöltés (persze nem filmek, max egy pár szám), MSN, Iwiw, fórumozás….itt jegyzem meg hogy az itthoni gépemen Firefoxot használok, és általában 4-6 böngésző ablak is fut egyszerre, kérdés hogy ezzel hogyan tud megbirkózni egy Netbook (MSI Wind Intel Atommal, vagy Eee Pc 900mhz-es Celeron procival/Intel Atommal)
Egyéb feladatok: Jó lenne ha felférne a gépre az Office csomag, szakiskolában jól jöhet a gépelés, bemutatóknál a Power Point..és így tovább…Ezeket a progikat mindenképp felraknám a kis gépemre, feltéve ha megbirkózik velük: Vírusírtó, tűzfal, MSN, Firefox, Everest, Quicktime, WinRar, WinAce, Acrobat Reader, Win XP (talán később Vista) és ehhez jönnének még a java frissítések, illetve pár, a böngésző által letöltött update videózáshoz, egyébhez…
Játékok: hát ha őszintén belegondolok, a hordozható gépeket nem a játékokra találták ki..és magam sem játszanék ilyen gépen, legyen bármilyen erős és izmos, akár speciális gamernoti, mert nem ugyanaz az élmény, mint itthon az asztali előtt…tehát új játékokat semmiképpen nem raknék rá, meg azért sem, mert játéktesztekkel is foglalatoskodom, és az élmény asztalin jobb
Régebbi gammákat..hát nem is tudom..talán...bár eddig is megvoltam játékok nélkül amikor nem voltam itthon, talán pár régebbi autós játékkal, mint a NFS Hot Pursuit megpróbálkoznék, de ez sem biztos…
Teljesítmény: hát, Netbookoknál az uj Intel Atom, vagy a régebbi 900mhz-es Celeron, Notebookoknál természetesen erősebb a hardverfelépítés, de a lényeg, hogy a felsorolt programok fussanak rajta, aktivan a tálcán….ha játékhozkevés egy Netbook az nem téma, a progik futása fontosabb…
Így tehát a kérdés már csak az, hogy 99.900-ért érdemes megvenni egy MSI Windet, vagy egy Asus Eee Pc-t, vagy ugyanennyiért egy Acer Aspire 5315 notit, vagy 100k fölött egy megbízhatóbb Dell-t, Toshibát, stb.
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3