Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind

(#751) Shad0w válasza Hedwig (#750) üzenetére

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

De ha ennek igaza van, akkor az tök jó hír. Mert szerény angol tudásommal én azt olvasom ki belőle, hogy csupán a windows-os 6 cellás akkumulátorral ellátott verzió csúszik Augusztusra. (Gyengébbek kedvéért: Lesz 6 cellás akkuval ellátott wind, és a linuxos verzió még ebben a hónapban forgalomba kerül. :DDD )

De én attól tartok, hogyha sokáig húzzák akkor nemfog lemenni az ára szeptemberre amikor majd beruházok egyre. De persze karácsonyra egy tízest biztos fog esni az ára...

(#752) Hedwig

Hedwig
(kvázi-tag)

Ebben az egészben csak az a vicc, hogy az MSI maga alatt vágja a fát, mert rengeteg pénztől elesik és persze a vásárlóktól is, mert szépen átpártolnak egy megbízhatóbb céghez, aki nem hitegeti őket semmilyen dátummal, hogy addigra fixen megkapják a cuccot, hanem vigyorral az arcán, elegánsan kiszolgálja a bolt raktáráról a felbőszült vevőket.

Shadow: Magyarországon csak 3 cellásat lehet majd kapni. (Ha egyáltalán lehet. :U ) A 6 cellás akksi egy opcionális tartozék, amit külön megvehetsz hozzá, a bolttól kell megérdeklődni.

[ Szerkesztve ]

"Keep your friends close but your enemies closer." // MSI Wind Empire Black, LG GSA-E50L Black \\

(#753) róland válasza Hedwig (#752) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nem az ALDI-ra gondolsz? :DDD

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#754) Hedwig

Hedwig
(kvázi-tag)

Huh... :o
Most néztem meg ezt az oldalt, miszerint igaz az a hír, hogy csak a 6 cellások késnek. A 3 cellásokhoz nincs oda írva, hogy available in August, így kizárásos alapon azok már elérhetőek.
Tehát jó hír a magyarországi lakosoknak, hogy a Wind úton van idefelé. :)) Jupiiii!
(Csak lehetőleg épségben érkezzen meg és ne darabokban :DD )
Aki nem hiszi, az járjon utána:

[Hivatalos oldal]

[ Szerkesztve ]

"Keep your friends close but your enemies closer." // MSI Wind Empire Black, LG GSA-E50L Black \\

(#755) Hedwig válasza róland (#753) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Nem tudom, hogy milyen az Aldi, mert Szegeden még nincs ilyen bolt. :D

(#756) Imibácsi válasza Hedwig (#754) üzenetére

Imibácsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem osszák most a windeket, aksit meg majd mindenki gyárt magának bele :DD

Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.

(#757) vadkörte válasza Imibácsi (#756) üzenetére

vadkörte
(fanatikus tag)

Így van! Vegyenek fel új rabszolgahajcsárokat a távolkeleti ipari kikötők dzsunkáira, mert a jelenlegiek nem elég hatékonyan tapossák ki a gyerekmunkások belét a szájukon... :DD

Gyk.: nem elég pörgős a termelés, nem tudják kielégíteni az igényeket...

Bár a számomra ez nem is akkora probléma. Átütemeztem a terveim. Így a noticsere karácsonyra halasztódodd, most más kapott elődleges prioritást. Szeretnék gondoskodni a jövőmről, így a Windre szánt pénz máshol fog landolni. Majd megbeszélem a pénzügyi tanácsadómmal - magammal, hisz ez a munkám :) - hogy hol is a helye.

Hedwig:
Aldi = Lidl... Ill. nem "=", hanem ugyanolyan. Bár a Lidlgazdaságos "Trodat" bélyegzőm kb. annyira jól szuperál 990 Ft-ért, mint a 9.000 Ft-os :)
Nameg a szintén Lidlgazdaságos SilverCrest rádiós miniegerem is kiválóan beváltotta a hozzá fűzött reményeim. És nem 7.000 Ft volt, mint a Microsoft egér, hanem 2.700 Ft...

Üdv. V. Körte.

(#758) Imibácsi válasza vadkörte (#757) üzenetére

Imibácsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ja, az ember jövője mindig fontosabb :) Netbookot is mindig tudsz majd venni. Én is már másfél hónapja halasztom hétről hétre a vásárlást. De ez a 6 hét alatt már 20e Ft-tal lett olcsóbb az a szubnotesz amit kinéztem :))

Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.

(#759) Hedwig válasza vadkörte (#757) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Nevetni fogsz, de a Lidl-ben sem jártam még. :D De sztem nem is fogok, mert úgy hallottam, hogy mindig tömeg van ott. Amúgy megértelek. Én a Windet azért néztem ki magamnak, mert Egyetemre kellene és arra a célra pont megfelel. (normális billentyűzet, kicsi, könnyű stb.) Az asztali PC-m meg klasszisokkal többet tud és ez így van jól, mert azon más programok futnak, ergo azt nem csak gépelésre használom.
Így van, fontos a jövő de a jövőm többi részéről már gondoskodtam. :)

[ Szerkesztve ]

(#760) adam182

adam182
(lelkes újonc)

ma egyéb okokból jártam a MM-ban, és hatalmas csalódás volt az eee. nálam a pc használat és a 10 ujjas vakírás szorosan összetartozik. na azon a gépen sajnos lehetetlen 10 ujjal írni. szorosan egymás mellé szorítva is alig fér el a 4 ujjam az ASDF JKLÉ-n. pedig számomra egy netbooknál fontos szempont a gépelési kényelem. 10 colos gép nem volt a boltban. egy 12-est néztem, aminek a szélén még bőven hagytak helyet mindkét oldalon. kb fél-fél collt. ha a 10-et maximálisan kihasználja a wind, akkor talán nem lesz gond. nincs kicsi kezem :B :U

www.freestylefoci.hu www.tarkaret.hu

(#761) vadkörte válasza adam182 (#760) üzenetére

vadkörte
(fanatikus tag)

Az Eee900 kb. egy fél hangyafinggal nagyobb, mint a 701. Így a klaviatúra billentyűi se sokkal nagyobbak. A 901-es már nagyobb odút kap(o), de ez még nem nagyon kapható idehaza. A ma "kapható" netbookok között jelenleg a Wind rendelkezik a legnagyobb házzal. Azért, jelenleg, mivel az Asus Eee 1000(H) és a Dell nagyképernyős netbookja még nem kapható. Nem csak nálunk, sehol!
Az Eee-k billentyűi szerintem is a használhatatlanságig mütyűrök. De egy akkora géptesere nagyobbak nem fértek volna fel. Ezen nincs mit csodálkozni. Ezért is várnak annyian a Wind-re. Mivel jelenleg ennek van a legnagyobb kijelzője és várhatóan a legnagyobbak a billentyűi. A képeket elnézve kb. 90%-a egy Wind billentyű, egy "normál", tehát 15,4"-os notebookbillentyűnek. Ezen azért némileg kényelmesebben lehet gépelni. Szerintem.

Üdv. V. Körte.

(#762) Shad0w válasza Hedwig (#754) üzenetére

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

Tehát mégis csak tudok angolul. :U

(#763) Imibácsi válasza Hedwig (#759) üzenetére

Imibácsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A wind jó választás az egyetemre. 3 éve vagyok egyetemista és ha belegondolok, szövegszerkesztés, net, letöltés kombó volt mindig. Nekem csak azért kell az erősebb, mert plakátokat tervezek és a legkissebb méret, amivel dologom az a 4096x3072 :D Már egy szimpla háttér is felemészt vagy fél giga ramot. És ekkora mérethez kell a 1280x800-as minimum felbontás, persze minél nagyobb annál jobb. De 20 colos DTR-t meg nem akarok venni.

(#764) vadkörte válasza Hedwig (#759) üzenetére

vadkörte
(fanatikus tag)

Nem nevetlek ki. Nem vesztettél vele semmit. Ahová én járok, ot tömeg nincs, viszont árú van és nem olyan bunkók az eladók sem... :) Hiába na. Az apró örömök is számítanak.

Párszor már kifejtettem, nekem munkára kell a kütyü. A halálnak van kedve cipelni egy 15,4"-es dögöt, öltöny/nyakkendő/makkoscipőben a másik kezemben a céges dossziémmal...
Ez meg kicsi, könnyű, elfogadható a kijelző mérete is, meg a klaviatúra mérete is. A hónom alá kapok oszt jóidő.
Otthon van asztal melletti PC, az erőforrásigényesebb dolgokat azon intézem.

Üdv. V. Körte.

(#765) jozf

jozf
(kvázi-tag)

Notebook.hu-tól jött ma email :

"Várhatóan többszöri csúszás után jövő hét közepén érkezik meg az MSI WIND." :C :DD

[ Szerkesztve ]

(#766) Gergő_ válasza jozf (#765) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#767) devians válasza jozf (#765) üzenetére

devians
(kvázi-tag)

Engadget tegnapi hír:
MSI has finally started shipping the Wind to US customers.

Tehát van rá esély, hogy nemsokára nálunk is kapható legyen... :)))

[ Szerkesztve ]

(#768) Dufresne válasza jozf (#765) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Még a végén augusztusra lesznek is értékelhető felhasználói hsz-k a wind-es témában és végre lehull a lepel :C

Back to the field!? www.utv.hu

(#769) devians

devians
(kvázi-tag)

ez meg egy érdekes cikk az ssd-kről:

„Az ssd még több sebből vérzik”
http://index.hu/tech/hardver/ssdtb080709/

Néhány mondat a cikkből:
„Noha sokat ígérnek ezek a meghajtók, ezekből az ígéretekből nem sok teljesül a benchmarkokon kívül, valós környezetben”

„Fontos szempont az ssd-k megbízhatósága is. Ma még a technológia annyira új, hogy nem lehet pontosan megmondani, meddig bírják a meghajtók. A merevlemezekről tudjuk, hogy tányérok egy adott pontjára több milliószor lehet adatot írni. A gyártói specifikációk szerint az egy memóriacellában egy bitet tárolni képes ssd-k esetében ez az érték 100 000, az MLC (multi-level cell) megoldásoknál viszont már csak 10 000 vagy még annál is kevesebb.”

„Ma még nagyobb a füstje, mint a lángja a technológiának, óriási a felhajtás, de kevés az eredmény.”

[ Szerkesztve ]

(#770) Hedwig válasza jozf (#765) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Én akkor már a kezemben fogom tartani. :P :D

(#771) predakon

predakon
(tag)
LOGOUT blog

Nagyon tetszik ez az msi wind, ugyan van notebookom de ügyfelekhez ezerszer jobb lesz ilyet vinni mint a 15,4es dromedárt.
Az meg főleg szuper, hogy rámegy a leopard.

Amúgy a neten találtam több boltot is ahol elvileg már van msi wind, nem lehet senkinek ? Vagy ez most hogy van?

(#772) devians válasza predakon (#771) üzenetére

devians
(kvázi-tag)

szerintem abban a több boltban előrendelhető, vagy rendelhető a státusz. Kvázi még nincs ott fizikailag. Melyik boltra gondoltál?

amikről én tudok:
edigital.hu, mobilx.hu, notebook.hu, bestbyte.hu, expansys.hu
Itt mindegyiknél előrendelés van.

[ Szerkesztve ]

(#773) Apicius

Apicius
(tag)

Van valakinek valami pontos információja arról, hogy kb. mennyi előrendelést adtak le itthon a Windre? Kiváncsi vagyok, hogy ha a héten előrendelem, akkor hányadik leszek a sorban.

''-Hmmm. Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal.''

(#774) Hedwig válasza Apicius (#773) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Szvsz nincsen. :U Ha most rendeled elő, akkor szerintem a következő szállítmányból biztos kapsz, ha netán az elsőből nem is.

Egyébként én ezt a megoldást tartom a legegyszerűbbnek:

[árukereső]

Itt találhatsz szimpatikus és kevésbé szimpi árakat is. Nameg vásárlói véleményeket is.

[ Szerkesztve ]

(#775) predakon válasza Hedwig (#774) üzenetére

predakon
(tag)
LOGOUT blog

hát azért kiváncsi leszek, hogy milyenek lesznek a tapasztalatok.

(#776) Apicius válasza Hedwig (#774) üzenetére

Apicius
(tag)

Érdekes, hogy a notebook.hu nincs a boltok között.

(#777) predakon

predakon
(tag)
LOGOUT blog

A 6-cell battery will also be available in late September, sold separately of course. Go to Engadget for more detail.

(#778) Hedwig

Hedwig
(kvázi-tag)

Most olyan jó kedvem lett, mert megérkezett a táska, amit rendeltem. :C

Már csak a belevaló hiányzik. :)

[ Szerkesztve ]

(#779) devians válasza Hedwig (#778) üzenetére

devians
(kvázi-tag)

ez nagyon szép táska. Van neve is már márkailag? És mit kóstált árban, ha nem vagyok indiszkrét?

(#780) Dufresne válasza devians (#779) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Logitech és bruttó 10.500HUF-ért megkapod az Edigital-ban.
Ebbe viszont 2db Wind is elfér simán.

Back to the field!? www.utv.hu

(#781) Hedwig válasza devians (#779) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Logitech a márkája. Nem vagy indiszkrét, 10 rugó körül van. :) Én az extrem digitalnál vettem
11 890 HUF-ért. Ebben a szállítási költség is benne van.
Amúgy van egy csomó rekesze meg zsebe belül. Nagyon szép és paraktikus is. Ún. Exo shell borítása van az elülső részén, ami elég kemény. Mindent belepakolhatsz, akksit, töltőt, fényképezőt, egeret, ipodot, kábeleket. Sőt, a cimke szerint még elsősegély felszerelést is. Úgyhogy igazi kis túlélőtatyó. Létezik még másik változatban is:

Ez komolyabb egy picit, olyan bizniszmenes. :))

[ Szerkesztve ]

(#782) Hedwig válasza Dufresne (#780) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Megelőztél! :P

(#783) predakon

predakon
(tag)
LOGOUT blog

Jó az a táska, de a "kitin páncél" része tök jól karcolódik. Csomagtartó káros hatással van rá :)

(#784) Hedwig

Hedwig
(kvázi-tag)

Hupsz, picit nagy lett a kép. :Y Sorry.

(#785) kleinguru válasza Hedwig (#784) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Én már azon gondolkodtam, hogy a vga kimenetet hogy fogom a tvre kirakni, mert nyaralásnál nem ártana!

Találtam is egy fórum témát ahol ezzel foglalkoznak ( vga2tv ) de ott leírják, hogy aki a kábelt készíti hozzá, az nem támogat semmilyen inteles megoldást (Integrált GMA950).

Valami ötletetek van rá, hogy a képet hogyan tudnám kivarázsolni tvre?!

Mégiscsak kicsi a 10" :DD

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#786) Arhel válasza kleinguru (#785) üzenetére

Arhel
(senior tag)

Hát ilyen kábelt kell keresni : [link] (Google alatt a "vga to s-video" címszó alatt találtam ;) )

[ Szerkesztve ]

(#787) Imibácsi válasza Hedwig (#781) üzenetére

Imibácsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szóval akkor ebbe a táskába pont annyi mindent lehet pakolni mint egy normál hátizsákba is. :)

(#788) nor válasza Arhel (#786) üzenetére

nor
(újonc)

Ez a VGA-AV kábel 1 forintot nem ér!
Olvasd el a leírását a terméknek az általad linkelt oldalon: [link]
Javaslom, a nagy piros kiemelt részt nézd meg a leírásból:
"Please, check your PC & Video Card manual or manufacturer to make sure that your VGA card has TV-Out function capability through the VGA connector to ensure this cable will work for you!"

Ez a kábel azokkal a kártyákkal üzemel csak, amik egy kis gányolás árán a VGA kimenetre kötik egy nemhasznált tüskére az AV kimenetet ahelyett, hogy lenne neki egy külön csatlakozója. (hely és anyag takarékosság ...)

Ugyanis a VGA kimenet hivatalosan egy H-V vezérlöjelböl, valamint egy R-G-B adatjelböl áll, tehát 5 kábeles rendszer, amin külön mennek a színcsatornák, nem pedig kombináltan, mint az AV ezetén.

Az AV (S-video) esetében 1 kábelen megy ez az 5 jel, modulálva. (úgy, mint a TV esetén), tehát van egy analóg feketefehér kép, egy szín vivő, valamint egy szinkron, mindez modulálva egy kábelen.

Innen már gondolom látszik, hogy a 2 rendszer totál nem kompatibilis, maximum egy aktív elektromos eszközzel lehetne ezt átalakítani AV jellé.
Lehetséges lenne hogy a kábelbe beépítenek egy elektromos átalakítót, ami megoldja ezt, de mivel a kábelen nincs külsö áram csatlakozó, a VGA kimeneten pedig nincs (terhelhetö) táp kimenet, ezért ez jelen esetben ki van zárva.

Tehát ez a "csodakábel" nem csinál mást, csak a VGA kimenetre hekkelt AV kimenetet kivezeti és csinál neki egy csatlakozót (RCA és SVHS)

Amúgy 6 USD-ért nemis nagyon várnám el hogy az eszköz aktív legyen, egy ilyen kütyü min. 5-6000 forintba kerülne reálisan, mivel elég ritkán használt termék ...

(#789) nor válasza nor (#788) üzenetére

nor
(újonc)

A táp részt visszavonom, közben megnéztem a wikin és a 9-es lábon van 5 voltos kimenet.
Persze az, hogy minden kártyán van-e ilyen, illetve hogy ennek mi az áram terhelhetösége, azt nem találtam.
A DVI csati leírásában az szerepel, hogy az 5V a monitor STANDBY áramát szolgáltat(hat)ja, tehát túl sokat nem lehet innen "akasztani" ...
Persze egy VGA-AV konverternek 1-2 watt is elég lehet, ám az elöbb már hivatkozott ÁR feltétel miatt ez az eszköz biztosan nem ezt csinálja. (nomeg a leírásában sem ez szerepel)

(#790) kleinguru válasza nor (#789) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Kimerítő a válasz, de valami más alternatív megoldás usb-s tv-tunner stb...

Mondjuk nem láttam még olyat aminek lenne tv kimenete:)!

Valaki valami megoldást?! ;)

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#791) Apicius válasza kleinguru (#790) üzenetére

Apicius
(tag)

Esetleg egy ilyen: [link]

forrás: [link]

(#792) Hedwig válasza Imibácsi (#787) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Igen, csak a normál hátizsák pár hónap után elszakad a súlytól. Gyerek írja, hogy 3 laptopot rakott bele, meg még teletömte csomó cuccal és meg se kottyant neki. Mondjuk erre kíváncsi leszek...

[ Szerkesztve ]

(#793) adam182

adam182
(lelkes újonc)

hogy a sok off mellett egy kis on is legyen...

ezt olvastam az edigital oldalán a kommentek között:

Dátum: 2008/07/09
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal. A várható érkezés időpontját július vége, augusztus elejére tolták ki.

www.freestylefoci.hu www.tarkaret.hu

(#794) Hedwig válasza adam182 (#793) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Érdekes...
Nekem máshol azt mondták, hogy jövő héten már megkapom.

[ Szerkesztve ]

(#795) Imibácsi válasza Hedwig (#792) üzenetére

Imibácsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én 6 évvel ezelőtt vettem egy sima hátizsákot 12000 Ft-ért. Húztam is a pofám rendesen. 12ezer egy hátizsákért 6 éve?! Viszont a mai nap is azt használom. Már elég nyúzott, meg ki is fakult már szegény, de soha nem szakadt le a vállamról, pedig tömtem már bele 20 kilót (6-7 notebook súlya). Előnyére szóljob a te logitec hátizsákodnak, hogy kemény falú, ezért nem törik össze a noti, ha mondjuk télen dobsz egy hátast a jeges lépcsőn ;] :D

(#796) Hedwig válasza Imibácsi (#795) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Értelek. Jól jártál vele. Márkás amúgy?{Én is néztem táskát pár éve, Jansportot, mert az masszív, de végül nem vettem.} (Annyira nem is volt az akkor "sima" hátizsák, mert nekem az olyan 5000-6000 körül van.) De nem szeretnék hátast dobni a jeges lépcsőn, ha nem muszáj. :D Vagy kérek egy Logitech fejvédőt előtte meg protektorokat. :))

[ Szerkesztve ]

(#797) Alukard válasza Hedwig (#794) üzenetére

Alukard
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze, a rózsaszínt...

http://blackworks.org

(#798) Hedwig válasza Alukard (#797) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Fenének kell a rózsaszín. Nem az én stílusom.
Nem a rózsaszínt, hanem a feketét és ahol én rendeltem meg, ott azt mondták, hogy a fehér fog később jönni, úgyhogy ennyit erről...

[ Szerkesztve ]

(#799) Alukard válasza Hedwig (#798) üzenetére

Alukard
(senior tag)
LOGOUT blog

Hol is rendelted? :DDD

http://blackworks.org

(#800) Hedwig válasza Alukard (#799) üzenetére

Hedwig
(kvázi-tag)

Navitronic

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.