Lehet hogy az aldiban nálunk is lehet majd kapni medion néven?
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."
Lehet hogy az aldiban nálunk is lehet majd kapni medion néven?
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."
Elismerem, tényleg tud valamit

Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.

Perzse, hogy tud valamit....csak eddig azért nem tudtuk, mert olyan teszteket csináltak a Winddel, amik tök fölöslegesek.....gyakorlatban használt programokkal kell tesztelni, és mint a teszt is mutatja nagyon jól megállja a helyét.
HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS
Na, ez már itt van 
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
két hete a saturnban is volt már
.
.
azt hiszem ilyen lesz aldiban és gondolom nálunk is
medion
[ Szerkesztve ]

Ez is kesik vajon, mint a Wind? Mert elvileg julius 3-ara igertek es en jovo heten megyek arrafele, jo lenne rogton egy ilyennel visszajonni. 
Szerintem ez maxigáz...

Ezzel teljes mértékben egyet értek.. Főleg az, hogy én aztán amiatt a 2-3k miatt nem vennék valami noname gépet az Aldiból.. :\ Sőt, laptopot csak szaküzletből veszek eleve..
http://reden87.info/ - http://MACvaltoztam.blog.hu/

Szerintem [ez] alapjan nem rossz. 3 ev garancia, Western Digital vinyo... Az MSI-re itthon csak 2 ev garancia van, bar most csak az edigitalban neztem meg hirtelen. Atcimkezett MSI. Ha kapni is lehet csutortoktol, akkor nem rossz vetel szerintem a Wind helyett. 
aha, és a garanciális ügyintézésre gondoltál? Bár még az Aldiba nem vittem vissza semmit, de a Tesco/Obi/Praktiker/Interspár és egyéb üzletek vevőszolgálatától inkább nem kell semmi. Meg aztán olyan üzletben nem veszek műszaki cikket,ahogy a notebookok mellett lóg a kolbász és a gyerekbicikli. Szorítkozzunk a szaküzletekre 
Sztem az MSItöl sem várható jobb minőség,a +1-2 év meg tényleg garantál vmit,Hát igen tényleg necces visszavinni,mindeki tudja h megérie neki élelmiszerboltban venni
Én nem lehet mégis subnotit veszek nem netbookot,de kíváncsian várom milyen lesz wind és eee 1000,dell és acer...

Abban ezért bízok, hogy ausztriában esetlegesen kicsit korrektebb a garanciális ügyintézés, mint magyarországon. Egy osztrák élelmszerbolt vs. mistral összehasonlítás eredményében pedig szinte biztos vagyok. 
Half Life 1 és a Warcraft 3 még jó hogy elfut! Pentium 2-n futottak. Farcry egy hangyánnyit szaggat. WoW-b*ziknak viszont tökéletes.

ASUS Eee PC 1000H vs. MSI Wind : [link]

Ennyit bir a 3 cellás aksi.
"Summary:
MSI Wind with 3-cell battery.
50% brightness, Wifi switched on and connected to an AP, Bluetooth switched off, Speakers on maximum volume, Webcam switched off.
Start Time: 9.05PM
End Time: 11.24PM
Total Battery Life: 2 hours 19 minutes
List of things done during the battery test:
- Windows Update
- HD Tune benchmark
- Bootvis benchmark
- PCMark05 benchmark (did not get result at the end)
- 3DMark03 benchmark
- Played Warcraft III for 15 minutes
- Viewed Youtube for 5 minutes
Given the fact that most of the things on the list put the CPU/HDD at high load, you might get better battery life during "normal" usage. I would estimate battery life at 2 hours 30 minutes to 2 hours 45 minutes for normal usage." [link]
S ha jól értem a 6 cellás aksi külön lesz kapható:[link] 
[ Szerkesztve ]

kicsit elbizonytalanitott az Asus, amíg meg nem láttam az árát
marad a Windre várás 
[ Szerkesztve ]

Hát igen pár szempontból szimpatikusabb a Asus de ekkora árkülönbség mellett a wind még mindig jobb abban a pár dologban mai ebben a kategóriában inkább számit, méret, suly, üzemidö, s most az hogy kicsit hangosabb a hangszórója az Asus-nak, meg kapcsolható a 1024x768-as felbontás is, hááát....
Az Msi nagyon beletalát ebbe a kategóriába, mert az ennél kisebb mért azért már inkább kompromissziumos, a nagyobb kijelzö, meg már inkább csak az üzemidöt csökkenti, meg az árat növeli. Csak ezt a 3 cellás aksit nem kellene ennyire eröltetni 
Mondjuk ha az Asus EEE-be is lenne HDD-s verzió akkor inkább azt venném meg. az SSD túl kicsi mindegyikben, és még bővítésre nincs nagyon lehetőség. Na jó, 100ezerért van 64 gigás SSD
Színre pedig szerintem fekete az ideális. Szép a fehér de 2 hét után tiszta retek, hát még 1 év után. Kíváncsi leszek mennyire sárgul meg.
[ Szerkesztve ]
fekete is retkes lesz ugyanúgy
max nem látszik
és nem sárgul
[ Szerkesztve ]
Szóval esztétikailag minden szempontból előnyösebb
Csak kicsit komor, de ha kifut akkor sokkal jobb áron tudod majd elpasszolni, mint egy besárgult darabot 
[ Szerkesztve ]

Hát nem tudom, az én fekete billentyűzetemen sokkal hamarabb látszik a kosz, mint az előtte 8 éven át meglévő fehéremen. Ezt aztán hetente kétszer lehet porszívózni, meg ablaktisztítóval törölgetni, a por azonnal meglátszik a feketén, nem is tudom miért kell erőltetni a számítógépeknél a feketét (ház, monitor bill, egér, stb.)
A sárgulás lehet probléma, ugyanúgy mint a régebbi Macbook-oknál (na meg a repedés) De ez akkor is harmadannyiba kerül. Elpasszolni meg nem éri majd meg, mert addigra jönnek az újabb darabok (kétmagos atom stb.) ugyanolyan jó áron (verseny miatt bőven 100 alatt) senkinek sem fog kelleni, 15-ért meg nem éri meg eladni.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.
Hát igazából nekem egy szem fekete cuccom van és az a DVD íróm, amint virít egy régi Pentium 2-esekre készített Albacomp házban
Sosem adtam igazán a külcsínre egy számítógépnél
De akkor úgy mondom, hogy a piros is szép, nem sárgul be mint a fehér. Na de melyik férfinak kéne egy piros (vagy pink) notebook?
Na szóval az elpasszolás csak akkor időszerű, ha új gépet akarsz venni. Akkor meg, ha megéri, ha nem, jobb ha eladod akár 15-ért, mert annyival előrébb vagy, hogy vegyél egy újat. Mondjuk célszerű úgy időzíteni az eladás/vásárlást, hogy azért ne legyen ilyen alacsony a használt ára
Én sem tudnék most jó áron eladni egy 333 MHz celeront, amit anno 20-ért árultak 

Én pont pinket akarok venni 
Igaz, hogy az asszonynak 

A teszt alapján szerintem pont az msi a szimpatikus, főleg szerintem nagyon fontos hogy billentyűzetet egyértelműen ezen értékelik használhatóbbnak. Sokkal lényegesebb mint a beépített hangszórók.
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

Hello mindenkinek!
A kockát elvetették, nálam eldőlt minden.
A hétvégén leruccantunk kedvesemmel Pécsre. Meünnepelni a vasárnapot
Ha már Pécsen vagyunk benéztünk először az Árkád nevű csodába is, azon belül a "Mert hülye azért nem vagyok" shopba... (gyk. Media Markt) Utána a Tuskó melletti ElektroWorld-be.
Az MM-ben is megnéztünk jópár noteszt, volt vagy 2 raklapnyi Asus Eee900 is. Fehér is meg fekete is. A fehér demo-n Linux futott, a feketén XP (baccák meg a jelszavukat...
) ára, kb. 80.000 Ft. Órákon keresztül mentek a gépek és tök hideg - illetve szobahőmérsékletű - volt mindegyik.
Benyomások:
KICSIIII... A billentyűzet még mindig génhibás mókusnak való. A tapipad viszont 5-ös. Csak a demogépeké eléggé érzéketlen volt. A 701-eshez viszonítva fejlődés az óóóriási 8,9"-os LCD... Ez már használható(bb). A Celeron procin viszont érződött, hogy nem neki való helyre került. Kicsit, tetvészkedett az ablakok megnyitásakor is, tehát használva nem volt semmi, vagy csak az SSD lassú. Ennek ellenére Atom-mal és valami normális méretű tárolóval - 40-80GB HDD - el tudnék képzelni egyet a kedvesemnek. Elég apró kezei vannak, őt nem zavarná a méret. A MacBook Air-re viszont fújjolt...
Azt mondta, ronda nem kellene neki...
Az EW-bem viszont 701-es volt, háát az eléggé felejtős.
Ott sikerült kinéznie magának egy majd félmilliós Philips-et. Dual Core-os volt és melegedett mint az Istenynila. A billentyűzeten lehetett volna kávét melegíteni.
Volt egy 10,1"-os Albacomp is, így már tudom mekkora is a Wind kijelzője és a (gomb)mérete is nagyjából.
Visszatéve a köszönés utáni első mondatomra.
Ennek tükrében gondolom értelmezhető a mondat. Leadtam a voksom. Wind-et fogok venni majd.
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte.
Valahogy nem leptél meg
EEE900-ért olcsó a 80ezer. Neten is 94e a legolcsóbb. A billentyűzete szerintem nem vészes, habár nincsen agyonkérgesedett kubikos lapátkezem. Macbook Air fúj? Hát mondjuk tényleg nem ér annyit amennyibe kerül
A notebookba épített kávémelegítő szerintem 2in1 szolgáltatás
A 10 colos albacomp az milyen típus? Nem 12 colos Smart V5 volt? Tudtommal nem gyártanak 10 colosat. De ha tényleg az volt, akkor mit tudott? 
[ Szerkesztve ]

Most, hogy mondod, nem is vagyok annyira biztos a típusban. AZ viszont tuti, hogy 10,1"-os volt. Úgy 400.000 Ft körül volt az ára. Natúr fekete volt, ha jól emlékszem Core 2 Duo procival, vagy 2GB RAM-mal optikai eszköz nem volt benne és Vista futott rajt.
Üdv. V. Körte.
Ja, hogy 400 guriga?
Azt hittem 150-160 körül lesz egy izmosabb 10 colos alternatíva, de ha nem hát nem. 

Amúgy ha már az Air-nél tartunk, én támogatnám az 5letet ha az Apple is belépne erre a piacra, vagy legalább kíváncsi lennék hogy milyen gépet rakna össze. Árban tuti drágább lenne, de gondolom minőségben is jobb lehet. Kár hogy ez az elképzelés halott 

Megvan!
Bocs. Tévedtem. 10,1" helyett 10,6". Van benne optikai meghajtó és nem 400 guriga...
[Ő lenne az]
Üdv. V. Körte.

Röhej... Hát kinek van ennyi pénze egy szaros notebookra?
Ja, nem 400 hanem 500
Van egy ismerősöm, akik kb. 10 éve vettek laptopot 600ezerért. Hát nagyon durva masina. Van vagy 5 centi vastag, 10 kiló, a kijelző válaszideje pedig egy mobiltelefonban a fade-del egyenlő. Nagy floppy azért már kimaradt bele, viszont a CD rom nem nyílik
Jókat röhögünk haverokkal rajta, hogy volt valaki ilyen balga hogy 600-at adott azért valamikor
2 jó zsiguli ára.
[ Szerkesztve ]

6 éve még mi is 600e Ft-ért vettük a p4-es laptopot de az is nyom vagy 4 kilót az biztos, de még most is gép, s azon kivül hogy néha ujra kell rakni rajta a vinóóózt, még semmi bajom nem volt vele, teszi a dolgát rendesen.
Söt multkor áthivott haverom, hogy nézzem már meg az uj acer notebookját, Core2duo, meg 1Gb ram, vista, meg miegy más, hááát mit mondjak valamit nagyon elbaszhattak azon a gépen mert az én laptomon se vagyok hozzá szokva a hiperszuper reakcióidökhöz, de az a gép valami tetü lassan reagált....pedig nekem is van egy hasonló konfigu acer mediacenterem, de az teszi a dolgát rendesen még vista alatt is bár lehet hogy csak a lassabb laptot vincsi miatt éreztem azt lassunak, vagy a rengeteg szar programtól amit az acer elöre telepitett a laptopra 
[ Szerkesztve ]

.
[ Szerkesztve ]
Hát aki megteheti...
De aki 600ért vesz notebookot annak nem értem minek egy wind.

Akkor még mások voltak a szempontok....
S 6 éve azért még az árak se voltak ennyire "barátságosak" s ha már ugy is kiad az ember egy csómó pénzt akkor inkább legyen márkás meg elég nagy teljesitményü, amit azért akkor se adtak olcsón.
Az a gép mint mondtam még mindig müxik rendesen, csak mivel 4 kilós elég macerás hordozhatóság szempontjából, ami viszont most fontosabb számomra.
A hordozhatóságot eddig PDA-val megoldottam, de azért annak erösen megvannak a korlátai, bár elég sokoldalu egy ketyerék (net, videó, excel, word, navi, játékok, stb), a szövegbevitel meg a képernyö méret, nem az erösségük.
Most meg hogy ezek a "szubnotik" szinte egy jobb PDA vagy multimediás telefon áráért kaphatók, nem sokat kellett gondoloknom hogy, mit érdemesebb vennem.
[ Szerkesztve ]

az applénak befellegzett 

Nem hangos egy kicsit?

szvsz tutira nem az zúg, hanem mellette valami más..
Oda kell menni az egyik piros pólós emberkéhez és megkérni hogy lépjen be, és meglepő módon befog lépni azon a laptopon amelyiket megszeretnéd nyomogatni. 

Medion mai hír:
http://prohardver.hu/hir/netbookot_dob_piacra_a_medion.html
„A Medion is beszáll a netbookok piacára Akoya Mini E1210 nevű modelljével. A cég elsőként az Aldi üzletlánc németországi hálózatán keresztül értékesíti a kisméretű noteszgépet, amely nem saját fejlesztés, egy-két apróságot leszámítva ugyanis megegyezik az MSI Wind U100-zal.”
Ettől még nem vennék notebookot az aldiból.

Érdekes..
Megjelent egy újabb cikk itt.
Hát mit mondjak.. Idézem:
"A Wind június végén, július elején kerül a hazai forgalmazókhoz..."
"...az MSI nem kísérletezik Linux-disztribúciókkal."
Szeretem mikor a cikkek írói ennyire utána néznek a témának :\

én se vennék, csak érdekességképp írtam le...
Én csak ezt találtam:
" A feltüntetett ár egyelőre hozzávetőleges, de biztosan tartalmazza majd a Windows XP-t is - bár SUSE Linux Enterprise 10-el is kínálják majd a gépet az MSI egy múlt heti bejelentése szerint. "

Hehe átírták.. 
Mikor én olvastam még az volt amit én írtam.. Biztos látták itt a hozzászólásomat és kijavították